Visszajelzések és javaslatok

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

Jeno

Member
2009. április 27.
103
0
16
E témába várunk minden akár az oldallal, akár a fórummal kapcsolatos észrevételt, javaslatot, amelyekre igyekszünk reagálni is.

Az oldal jövőbeli fejlesztése, alakítgatása során azonban mindig figyelemmel leszünk az e témába érkezett hozzászólásokra.
 

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
34 034
32 942
113
A  "Legújabb válaszok" nevű szövegdobozban lesz olyan opció,hogy issza lehessen tekerni a hozzászólásokat?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Rendben, működik.

Most az lenne a kérdésem, hogy a fórummal kapcsolatban meddig várjunk? Feltételezem, hogy beteszitek a régebbi cikkeket és típusismertetőket a komentekkel együtt. Mert akkor nem biztos, hogy jó lenne, ha elkezdenénk sorra nyitni a topikokat.
 

molnibalage

Well-Known Member
2010. április 18.
37 527
51 043
113
Picit tényleg gyorsabb lett már. A kereső beüzemelése mikorra várható? A régebbi hírekben is tud majd keresni vagy csak "tag" alapján?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Másik kérdés. Vannak ugyebár visszatérő témák, pl egy típus: F-35, su-35 stb. Ha ezekről jelenik meg egy új hír, az autómatikusan új topikot jelent, vagy a hozzászólások  folytatólagosan mennek az eredeti topikhoz?

Szerintem ez utóbbi kéne
 

GrGLy

Well-Known Pofa
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 395
91
48
39595 said:
Másik kérdés. Vannak ugyebár visszatérő témák, pl egy típus: F-35, su-35 stb. Ha ezekről jelenik meg egy új hír, az autómatikusan új topikot jelent, vagy a hozzászólások folytatólagosan mennek az eredeti topikhoz?

Szerintem ez utóbbi kéne

Utóbbival az a baj, hogy egy idő után kezelhetetlen nagyságúra duzzadna az adott topik, ha az azonos témájú hírek hsz.-ei is oda mennek. A szerkesztőségi álláspont ebben az ügyben az, hogy minden hír topikjába, csak a konkrét hírhez tartozó kommentek kerüljenek, általános F-35 (Szu-35, stb.) topik meg úgyis lesz a fórum általános haditech részében (már ha valaki létrehozza) :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Hogyhogy kezelhetetlen nagyságúra duzzadna?  Nem pont ez a lényeg?

Pont ellenkezőleg, szerintem így válik kezelhetettlenné, ha egy adott témakört szétforgácsolsz.

Ha van pl su-35 topik, akkor minden róla vonatkozó hír és hsz oda kerülne, és nem 5 helyen lenne szétszórva.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 031
35 128
113
Én még mindig nem értem azt hogy mi gátolja majd meg / mi téríti majd el a hozzászólót  attól hogy pl. az ausztrál C-27 hírhez ne linkeljen be egy orosz tengeralattjárós hírt.  A visszakereshetőségnek szerintem eddig ez volt az egyik  legnagyobb problémája.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 031
35 128
113
2012. December 23. Sunday-19:38

Nem az lenne erre a jó megoldás hogy a hírek alatt nem lehetne hozzászólni, hanem lenne egy link  hogy "Szólj hozzá"  (mellette mutatná hogy hány hozzászólás van már) és elvinne a fórum kezdőoldalra? Ott pedig már remélhetőleg inkább belemegy a Haditengerészet alfórumba és oda írja be valahová, nem a repülős részbe.

 
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Nem az a baj, ha valaki belinkel valami nem odaillőt. Azért vannak a moderátorok, hogy az ilyesmit kiszűrjék.

A lényeg az, hogy lesz egy C-27 topik és minden róla megjelenő infó, hír újdonság egy helyen lesz és nem több helyen szétszórva.
 

dalost

Active Member
2010. augusztus 22.
103
35
28
Csak szerintem a csoportosításnál is lehet zavar. A C-27-ről szóló cikk lehet típus is, de lehet egy ismertető az ausztrál légierő beszerzéseiről is. Akkor miért nem egy kengurus topikba fog kerülni? Szerintem a túlzott csoportosítás se igazán jó, mert akkor se tuti, hogy meg lehet majd találni a keresett infót.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Szerintem ez témája válogatja majd. Lehet Su-35 és külön kínai Su-35 eladás, mint ahogy valszeg lesz külön egy rakás más repülőnek és lesz külön a brazil beszerzésnek.

Aminek viszont semmi értelmét nem látom, az, hogy legyen egy topik egy típusnak és aztán állandóan nyíljon egy új, ha valamilyen hír megjelenik róla.
 

GrGLy

Well-Known Pofa
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 395
91
48
Mackensen:

Technikailag meg lehet oldani, de egyszerűen túl sok munka lenne nekünk ezt a hírírásnál nyomon követni. Számtalan típusra kéne topikot csinálni és ahhoz manuálisan hozzákapcsolni az adott hírt, egy idő után egyszerűen nem tudnánk eligazodni a topikok között, túl könnyen fordulhatnának elő tévedések (pl. lenne alap T-72 topik, ahova az összes 72-es variáns cucc menne, de valaki létrehoz egy T-72M topikot, mi meg véletlenül odalinkelgetünk híreket, akkor máris kezdődik a kavarodás). Meg ugye kérdés mi alapján határozzuk meg a topikokat: csak típus, típusváltozat, ország, ország haderőneme, stb, egyáltalán mi az a szint, ami felett már külön egységes topik kell. Megy ugye ott a Hírhalom, meg egyéb vegyes hírek problémája. Jelenleg az a szerkesztői álláspont, hogy a hírekhez csak a hírhez kapcsolódó hsz.-ek kerüljenek, általános eszmefuttatásokra meg ott a fórum ált. haditech része. Ez a döntés még nem végleges, de nagy valószínűséggel így marad, szóval kénytelenek lesztek alkalmazkodni.

Terminator:

Az össze-vissza linkelgetést egyszerűen meg fogjuk oldani: szimplán megtiltjuk. Ez kicsit most keményen hangzik, de már régóta célunk megregulázni az Off-topik hsz.-eket, csak eddig nem volt konkrét Off-topik része az oldalnak ugye. Most van (Kantin), ezért minden off-topik cuccot egyszerűen átterelünk oda, vagy a megfelelő helyére.
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
20 249
10 024
113
Nem engeditek meg, hogy valaki T-72M topikot hozzon létre. Ennyi.

De ha jól értem, akkor mondjuk lesz egy T-72 topik. Aztán mondjuk valaki ír egy cikket a T-72 közelkeleti szerepléséről az Arab Izraeli háborúk idején. Arról is megjelenik egy topik. Aztán lesz valami hír a mostani szíriai szereplésről. Arról is lesz egy külön topik. Évente mondjuk fog keletkezni 5 topik amely a T-72 köthető.

De akkor mégis mire jó a fórum? Ugyanoda jutunk ahonnan elindultunk. Eddig is a hozzászólások az adott cikkhez kapcsolódtak és a cikkek elején voltak kulcsszavak,  melyek a hasonló tartalmú cikkekhez küldött. Két, három év múlva előfordúlhat, hogy lesz vagy 20 közel azonos tartalmú topik a fórumon szétszórva típusonként.

Valaki belegondolt, hogy ez mit is jelent?

A fórumnak az a hatalmas előnye, hogy kellő mederben tartja a témaköröket és nem engedi felaprózni őlet.
 

silurusglanis

Well-Known Member
2012. augusztus 7.
7 501
5 577
113
CímlapForumsHírsarokHírek a katonai repülés világából › HTKA Block 5 Increment 1.1   A kígyó a saját farkába harapott. :)


Észrevételek:

1.Belassult az oldal.

2.Az oldal félig angol nyelvű lett, kéretik kárpátibbá tenni :D

3.A fórumnál nekem nem enged pl. a kantinban kommentelni, bejelentkezési hiányt észlel, pedig mint látjátok itt vagyok.

4. Többek között a főoldalon javasolnám erős kontúrral rendelkező vonalazás felvitelét,  hogy jobban elkülönüljenek a dobozok.

5.További hibák a hiperhivatkozásokban, még jelentkezem.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. április 19.
21 031
35 128
113
Három helyen bejelentkeztem, de mégsem tudok írni a Helikopterbeszerzés témához.

(Arról már nem is beszélve hogy két napja én indítottam a témát, de a fórum újjászületése miatt elvesztek a hozzászólásaim.)