Hát első körben ezt nézbe be nagyon a kollega, másodszor meg a forrásokból levezehető sehol le nem írt dolgok azok mióta számítanak plágiumnak...?
Molni, előre bocsátom, hogy nem szeretnék vitába szállni, de: a haditechnikában új megállapításokat, technikailag és szerkezetileg új dolgokat komoly mérnöki irodákon kívül amatőr szinten nem lehet tenni. Amit te jól csinálsz, az a már meglevő ismeretek, anyagok közérthető rendszerezése, de semmi új dolog ("más forrásból levezethető sehol le nem írt") nincs benne. Nem technikai újító vagy, csak ismeretterjesztő. Ennyi. Ez nem szégyen, amatőr szinten ez igenis becsülendő, de ne szállj el magadtól, mert az visszatetsző lenne. Eddig élvezettel olvastam a hozzászólásaidat, és van sok jó meglátásod, sok jól összeszedett fordításod, de a szerénység itt is, mint mindenhol, érdem. A hadtudományi doktori (haditechnikai szekcióban) disszertációk lényege a technikailag új megállapítások levezetése és opponenssel szembeni megvédése, de azért a te munkásságod még nincs ezen a szinten. Nem elítélendő ha ilyen ambícióid vannak, de javaslom ennek a konvencionális útját végigjárni... Én itt részemről lezártam. (Magam sem vagyok a hadtudományok doktora, de hadmérnöki végzettségem van.) Egyébként az eddigi írásaidhoz gratulálok, főleg a légierők/légvédelem terén... Béke.