Ha már Biztpol blocked" csoport, lenne egy ötletem (A kibicnek semmi sem drága)
Azt gondolom, hogy a biztpol témában időnként problémás - vagy csak a moderátorok számára problémás - személyek azért tudnak rendre értékes tartalmakat, elgondolkodtató gondolatokat leírni, urambocsá' a biztpol topikokban is.
Az sem baj, ha netán nincs igazuk, de vannak vitaindító gondolataik, olyan meglátásaik, amelyek az akár ellene adó érvelésnek is teret adnak.
Attól még, hogy tudom, hogy igazam van, még nem árt ha új infókkal is felvilágosulok, amik plusz tudást adnak az érvrendszeremhez.
Tehát szerintem nem hogy bűn, de hiba ezeket a fórumozókat a biztpolban elnémítani.
Amióta - különböző okokból - rendre napokkal, hetekkel, netán hónapokkal késésben olvasok egyes topikokat, azóta nyilván kevesebbszer is szólok hozzá, mert:
1, amit leírnék, azt már mások kifejtették előttem - sokszor okosabban, frappánsabban.
2, Ha fel is fortyanok, az már automatice lehűl, mert nem fűt a vita heve.
(Sokszor ez a gond a fórumozókkal)
Ez még nem törvényszerűen akadályozna meg abban, ha netán elgurulna a gyógyszerem, hogy felszítva a parazsat ne tudnám mégis lángba borítani a topikot - hiába volt már N+1-szer kitárgyalva egy érzékeny téma. Az esélyét a hevesebb vérmérsékletű, vehemensebb fórumozóknál is csökkenti, de meg nem szünteti.
Tehát egy automatikusan késleltetett hozzászólási lehetőség nem csodaszer.
Úgyhogy ettől továbbmegyek - természetesen a moderátorok nemzőszervével ajánlanám a csalán csapkodását:
A "Biztpol blocked" kiscsoportba tartozókat nem kéne végleg kitiltani az ominózus topikokból, hanem a biztpolos hozzászólásaik előzetes moderálásra kerülnének egy korrekt elbírálási időszakkal mittomén' mondjuk pár nap - egy hét, hogy korrekt legyen, illetve kontraproduktív legyen túlterheléssel támadni a moderációt...
A parttalan viták, relativizálások és végeláthatatlan privát üzengetések elkerülése érdekében a kritikus hozzászólások nem szavanként, írásjelekként, emojikként kerülnének kimoderálásra, hanem cakkpakk és indoklás nélkül(!!!) max. egy - nem értek hozzá, de ha lehet, akkor miért ne: egy automatikus - értesítéssel, hogy ez a hozzászólás kimoderálásra került.és fellebbezésnek helye nem lenne!
A fórumozó gyakorolhatja spontán és szépen az önkritikát, s ha gondolja megírhatja újra, adaptívan fejlődve.
Ha ez már megfelelő, mi többiek látjuk, olvashatjuk, ha nem, akkor nem is tudunk róla.
Persze ez urambocsá' elméletileg visszaélésekre is lehetőséget ad, szóval ha teszem azt Boki egyszercsak atlantista értékrendet kezdene propagálni azé' az előbb-utóbb gyanús lenne!
Várom a véleményeket!
Engedjétek már el, mert Mac ki*asz mindenkit "moderátor döntésének megkérdőjelezése" okán. Szerintem ne húzzátok az agyát.