Visszajelzések és javaslatok

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
"És aki a hozzászólásaival túllépi az altábornagyi rangot, azzal mi lesz? Kezdi elölről?"

 

Köztársasági Elnök?

Kormányzó?

Esetleg Király / Császár?

 

:)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
A "Közösség"-et írjátok már át "Fórum"-ra. Egyrészt így logikusabb a legördülő menüben a "Fórum főoldal", másrészt ne hasonlítsunk már ennyire egy másik magyar oldalra.  (A mostani HTKA kinézet és színvilág is nagyon hasonlít egy másik magyar repülős honlapra, amelynek a nevét nem mondjuk ki :) 
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 876
8 629
113
Nézd már, rendfokozatok...! ;) :)

De mitől lettem őrvezető? Azaz van egy krumplivirágom, akartam mondani csontcsillagom...! ;)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
19 744
23 580
113
A bejelentkezésnél a felhasználónév és a jelszó alatt be lehet pipálni, hogy emlékezzen-e a jelszóra. Ott azt írja, hogy "Emlékezz tám" ahelyett, hogy "Emlékezz rám", kis elírás.

A fórumok legalján, a hozzászólások alatt látszik, hogy kik vannak bejelentkezve és hogy hány vendég, vagyis be nem jelentkezett olvasó van még ezenkívül. Jelenleg azt írja, hogy "8 Vendégek", ami nagyon magyartalan "8 vendég" kellene oda.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
Nálam Firefox 18 alatt továbbra sem működik az "Idézet" gomb a hozzászólásoknál.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
Egyszer már jó volt a nyitó oldal elrendezése, de már megint nem logikus.

 

A négy legfrissebb hír között ott van a két hetes Avro York írás.

Tegyétek már át a friss hírek alá, ahol most a hirdetés van.

 

 
 

Jeno

Member
2009. április 27.
105
1
16
A legfrissebb cikk (jelenleg az Avro York szállító történetét bemutató írás) nem véletlenül került jelenlegi helyére, arra a helyre mindig a legutóbbi cikk fog kerülni, ezzel is kiemelve azt, s reményeink szerint növelve az olvasottságát...

Ha minden jól megy két hetente kerül majd ki újabb cikk.
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
(Szerkesztők: Úgy látom másnál sem működik az idézés funkció. Így viszont követhetetlen hogy ki kinek mit válaszol, kinek szólt be. Egyesek ráadásul "write only" üzemmódban vannak, mások meg az "előléptetésre" hajtva gyártják a hozzászólásokat.)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 435
609
113
@Terminator

 

Átpakoltam ide a hsz.-edet, mert szerintem itt jobb helyen van.

Az idézés funkció meghegesztése napirenden van, elvileg jövőhéten terítékre kerül egyéb más dolgokkal együtt.

A követhetetlenséget kicsit nem értem, mivel a sima, fórummentes HTKA-ban az olvasók nagyrésze vette a fáradságot és megcímezte az üzeneteket, de ez most valahogy eltűnt, noha nyilvánvaló, hogy az idézés nem működik. Ha nem javul a helyzet, akkor megtesszük a szükséges lépéseket.

 

Egyébként akkor itt meg is ragadom az alkalmat és nyomatékosan kérek mindenkit, hogy ha egy kommentre reagál, akkor azt címezze meg, ha idéz is, akkor értelemszerűen az címzés mellett szíveskedjen az idézőjel varázslatos erejét is latba vetni a gondolatmenet nyomon-követhetőségének érdekében :)

 

A ranggyűjtőkkel egyelőre nem tudok mit kezdeni, jobb híján ha valakinek szúrja a szemét, akkor kommentben figyelmeztesse kommentelőtársát a a gondolatok egy kommentben történő összeszedésére. Nagyon radikális esetben (pl. 5 egysoros komment egymás után) ott a jelentés gomb, így biztosan értesülünk a dologról és meg tudjuk tenni a megfelelő lépéseket.

 

Egyébként a "write only" üzemmód alatt mit értesz?
 
M

molnibalage

Guest
Az idézőjel helyett esetleg a dőlt betű, vagy a kettú kombóját ajánlom. Anélkül ömlesztett katyvasz az egész.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 299
13 127
113
Kedves Munkatársak......

Tudom, hogy a reklámok tarják el az ilyen és ehhez hasonló oldalakat, de ezt le kell írnom...

Belépek a HTKA-ra és mit látok? Vadászgépet? Tengót? Tankot? Puskát? NEM....

NEKED IS KORAI A MAGÖMLÉSED?

Először megnéztem, hogy jó helyre léptem-e be, majd negyedórát röhögtem.

Topicot kéne nyitni HATÉKONY ELHÁRÍTÓ TECHNIKÁK VÉDELEMBEN ÉS TÁMADÁSBAN A KORAI MAGÖMLÉS ELLEN!

Igazi HT téma :) :) :) :)
 

bartinieffektus

Well-Known Member
2012. december 4.
1 139
343
83
Hogyan tudom kikapcsolni az automatikus helyesírás javítót , mert már szétver az ideg tőle . akárhányszor újratölti az oldalt , megint átkapcsol angolra . Nem lehetne kikapcsolni valahogy ? Engemet nagyon zavar , hogy belejavít mindenbe , amit írok ....a sok piros agyhullámtól pedig nem látom , hogy mit is írok !  Firefoxon nincs  "Spell Checker-em" ( Ubuntu 10.04.1, FIREFOX_19_0_BUILD1,táblagép ) Köszönöm!
 

Tcat

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2009. április 27.
2 010
8 471
113
@bartinieffektus:

Hogyan tudom kikapcsolni az automatikus helyesírás javítót ...
Probléma javítva. Be volt kapcsolva a TinyMCE szerkesztőben a spellchecker plugin. Kikapcsoltam. Egyben leszedtem egy rakat felesleges gombot is, így most csak azok vannak kint az eszköztáron, amik tényleg kellenek.

 

@Terminator:

Úgy látom másnál sem működik az idézés funkció ...
Jap, az idézés gombnál még befigyel a javascript error, csak nem volt időm a közelmúltban. Addig is a következő kombót javasolnám:

 • amit GrGLy írt, hogy írjátok ki, hogy kit idéztek
 • alá másoljátok be be az idézett részt
 • majd jelöljétek ki az érintett sorokat és az eszköztáron lévő idézőjelre kattintsatok
A szerkesztőablakban csak behúzva lesz, mert ott nincs ráeresztve stíluslap, de előnézetben már látszik, hogy egy halványszürke dobozba kerül az így bejelölt szöveg.

-----

@Littlejohn: Nos igen, a Google se tökéletes, mikor a tartalomhoz illő reklámot kell előbogarásznia :)
 

Terminator

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
2010. április 19.
31 293
59 594
113
@Littlejohn: Nos igen, a Google se tökéletes, mikor a tartalomhoz illő reklámot kell előbogarásznia :)

 

A google a böngészési szokások alapján választ hirdetést. Több haditechnikát kellene olvasnod   :) 
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 299
13 127
113
Hé, Vasember!

Nem mentegetőzésképp, de boldog párkapcsolatban élek, így nem látom szükségét az illető oldalak böngészésének :) Ami persze, nem szégyen :)

Általában biztpolt, híreket, maileket, htka-t nézek csak + Facebook. Én is konyítok az informatikához és ha a Google fogsor- vagy magömlés-, vagy pelenka-reklámot tol elém, akkor dühös leszek. Jobb helyeken ezt le lehet tiltani, gondolom, itt a biznisz része.... Csak azért jegyeztem meg, mert jót nevettem rajta... :)
 

Python

Well-Known Member
2010. augusztus 8.
26 876
8 629
113
Reklámok ellen ott az AdBlock bővítmény FF és Chrome alá is. Elég hatékonyan blokkolja az oldalon, oldalakon megjelenő hirdetéseket.
Szóval vannak itt reklámok is?! ;) :)
 

GrGLy

Banhammer
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2011. június 6.
2 435
609
113
Nonono! Ha nem nézegetitek a reklámokat az oldalon, akkor miből lesz nekünk bevételünk?! Most is csak ilyen vacak vörös kaviár van a HTKA-s Audiban, mert elfogyott a Beluga-kaviár... Meg hát a pécsi villáinkat is ki kell valamiből fűteni, szóval tessék nézegetni azokat a korai magömléses reklámokat :p