Sosem olvastam el még részletesen a fórum szabályzatot , most megtettem és ezt találtam :
"
Moderátori figyelmeztetés, egyéb szankciók
A moderátor enyhébb szabályszegés esetén figyelmezteti a Felhasználót, amelyben felhívja a szabályzatokban foglaltak jövőbeli betartására, valamint tájékoztatja az ismételt szabályszegés esetén alkalmazható következményekre.
A moderátori figyelmeztetés a Felhasználó jogosultságait nem érinti, azokra semmilyen hatással sincsen.
Egy Felhasználó részére maximálisan három (3) figyelmeztetés osztható ki, a soron következő esetkor már a következő bekezdésben foglalt korlátozásokat kell alkalmazni. E szabály alól kivételt képez, ha a legutolsó figyelmeztetés és a következő szabályszegés között legalább három (3) hónap eltelt, ekkor ugyanis ismételten kioszthatóvá válik a három figyelmeztetés.
Negyedik alkalommal előforduló nem súlyos, avagy első alkalommal előforduló eleve súlyosnak tekinthető szabályszegés esetén a moderátor jogosult a Felhasználó fórum használati jogosultságát korlátozni.
E korlátozás időben ideiglenes, vagy végleges; míg terjedelmében csupán egyes témákra, rovatokra (részleges kitiltás), vagy az egész fórumra vonatkozó (teljes kitiltás) lehet.
A kitiltás lehetséges időtartama: három nap – egy hét – egy hónap – végleges. E felsorolás nem jelent fokozatosságot, a moderátor jogosult egymás után többször ugyanazt a mértéket alkalmazni, illetve akár rögtön a legsúlyosabbat alkalmazni.
A kitiltás terjedelmére is irányadó az ismételt kiszabhatóság, azonban a fokozatosság elvét e tekintetben sem kell betartania a moderátornak.
A kitiltás alkalmazása esetén a moderátor az eset körülményeire és a jövőbeli szabályszegéstől való visszatartás céljára tekintettel állapítja meg a kitiltás mértékét, illetve terjedelmét."
Illetve ezt :
"szabályszegés esetén figyelmezteti a Felhasználót, ismételt, vagy súlyos szabályszegés esetén a fórum használati jogosultságokat részben, vagy egészben, ideiglenesen, vagy véglegesen korlátozhat (részbeni-teljes; ideiglenes-végleges kitiltás);"
Mindkettőből azt vonom le , hogy az Adminnak és a Modiknak a szabályok szerint figyelmeztetni kell extrém esetben akár 3x is a tagot mielőtt szankcionálná !
Ezt miképpen teszik a Fórum felügyelői ? Privát üzenetben vagy nyilvánosan az adott tipikban vagy akár itt a ebben ?
Szerintem fontos lenne ezt tisztázni mert szvsz aki regisztrált az már akar ehhez a közösséghez tartozni és lehet nem is tudja vagy nem érzi ha hibát követ el !
Normális esetben a rendőr is figyelmeztet mielőtt lő !
Sajnálom ha ez zavarja valakinek az ingerenciáját de jó lenne tisztán látni ! Mondom ezt sok sok évnyi (már múlt időben) Faces adminisztráció és moderációs gyakorlattal a hátam mögött ( 500-12000 fős csoportok adminja/modijaként ) .
További szép napot !