Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Miért lett törölve belőle az, hogy a beírását rágalmazásnak éltem meg? Talán nem az egy ilyen vád? És ezzel, mit sértettem meg pontosan és konkrétan ráutalva a szabályzatban, hogy ez így történt? Nem védhetem meg magam mások viselkedésével szemben??? Több joggal rendelkeznek a régebbi tagok, mint egy új? Érdekelne, hogy milyen elv alapján moderálsz, és az, hol található meg pontosan a szabályzatotokban. A folyamatos elmaradása a korrekt válaszoknak, nem rólam alkot negatív képet, szerintem. Úgy érzem, hogy hatalmi pozícióból, valamint személyes nézeteltérésből fakad az irányomban megtett viselkedésed. Ha nem így lenne, fejből ítélkeznél felém, és nem fejjel ellenem.(<b>MODERÁLVA</b>)
Hmm, talán a Prohardver! mintájára egy "Miért moderáltunk?" topik? Ott meg lehetne beszélni az ilyesmit.
slash
Ő a moderátor,nem kell semmit megmagyaráznia.Ha téged zavar az oldal moderálási rendje és ezzel nem tudsz együtt élni akkor ne írkálj ide.
A nem köteles nem jelenti azt, hogy semmiféle módon nem kell indokolnia tettét, de a kulturáltság alapszabálya szerint, minden tettet magyarázattal kell ellátni, pláne akkor, ha az kéri meg arra a megtevőt, aki ellen ez bekövetkezett. Mint írtam fentebb már, intelligencia, műveltség kérdése, a másik ember felé történő tiszteletadás megadása, semmi más.slash
Egy részlet a Fórumszabályzatból:
"A moderátor döntéseit nem köteles indokolni."
Egyébként ha érdekel az egész akkor: http://htka.hu/forumszabalyzat/
slash
Olyanok a szabályok amilyenek,ezekkel <b>nem kötelező egyet érteni</b> de be kell őket tartani.Ha ne tudod őket elfogadni mert szembemennek az értékrendeddel akkor ne írj ide.
Esetleg erre az agresszivitásomra rá is tudnál beidézéssel mutatni, hogy tudjam, mi jár a fejedben, ami nem egyezik meg az enyémben levővel? Tudod, ez egy egyszerű információ megosztás, nem más. Valamint, érdekelne, hogy a kimoderált részt is ismered, vagy csak a következményeire vannak rálátásaid. Tudod, nem mindegy, hogy valaki a kezdettől vagy a folyománytól kapcsolódik be <b>kívülálló</b>ként, két másik ember között történő olyan beszélgetésbe, amit kettőjüknek kell nevezőre hozni, mivel közöttük van a konfliktus/nézeteltérés."Intelligencia kérdése az egész, semmi más."
Igen! Úgy érzem, ezzel az egy mondattal takarod a saját agresszivitásodat. Pedig, ha lettél volna katona.....!
Ja, leírtad, de valamiért nem értetted meg, hogy a ráutalás nélküli szöveg, az vádaskodás, mivel nem jelölted meg, mivel volt bajod. Mi ezen az olyan magas, hogy képtelenség megérteni, mi is a problémám a viselkedéseddel? Írtam, ott a privát, mert az beidézésre alkalmas (ráutalás, hogy értsd ezt a részt), de nem teszed meg, mert a rangoddal fenyegetés számodra az egyszerűbb megoldás.@slash
Rendben, akkor még egyszer utoljára megpróbálom elmagyarázni.
Egyrészt leírtam, hogy miért moderáltalak, csak efölött valamiért elsiklottál: <i>"Jelen esetben több témában is nem oda tartozó hozzászólásokat osztasz meg"</i>
És ezt folytatod is ugyanúgy, pedig kértelek rá, hogy ne tedd. Ezért most már az alábbi pontokban is megsértetted a szabályzatot:
- személyeskedés,
- a moderátor döntésének felülbírálása,
- a Szolgáltatás szándékos tartalmi hátráltatása (off-topik).
<b>Ezért utoljára kérlek, hogy ezt hagyd abba.</b>
Fórumtagként köteles vagy betartani a Fórumszabályzatot, még ha az nem is felel meg az elvárásaidnak. Ha ezt nem érted meg, akkor nem ez a te oldalad.
Mi abban a nehéz, hogy nem lehet megérteni azt, hogy ha nem mutatnak rá, hogy hol és miben hibáztál, akkor azon képtelenség a jövőben változtatni, mert nem tudod, hogy min is kéne változtass? A válaszai nem mások, mint egy hosszabb lére eresztett: Csak, és kész.slash
Értelek téged de te azt értsd meg,hogy neki nem kötelező indokolnia még akkor sem ha erre kérik.Erre az egyszerű tényre írtam azt,hogy ezt el kell fogadni,nem kell vele egyetérteni de el kell fogadni.