VT-4 / MBT-3000 (Kína)

 • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

  Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

  Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

  Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

 • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

  --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

  A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

  Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

  Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

  Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

 • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

  • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
  • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

  Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

  Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 763
80 818
113
Új kínai export tank VT -4, az MBT-3000 továbbfejlesztése.
VT-4%204.jpg

VT-4%203.jpg
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 249
13 612
113
Lehet, hogy a pakik veszik meg. Itt egy régi videó az előd MBT-3000-ről.
http://youtu.be/BEzQlQzwPQg?list=UUfKZhJuo_geMxuwj0yW898A
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 249
13 612
113
A kívülről legnagyobb változás a MBT-3000-hez képes, a távirányítású géppuskatorony.
 
T

Törölt tag 008

Guest
Új kínai export tank VT -4
Es ehhez van motor is ha exportaljak? Maskor ha jol emlekszem az volt a baj, hogy tankot adtak, de motort az ukranoktol kellett venni hozza, mert a kinaiak is onnan vettek.

Amugy jol nez ki...kicsit babyabramsos :)
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 249
13 612
113
Kínaiak saját tankba nem vettek az ukránoktól semmit. Nekik van licenc 1500 LE MTU dízeljük, de azokat csak a Type-99-esekbe építették be és valszeg nem akarnak összebalhézni a németekkel, mert ahogy látom export tankokba nem építik. Ami még saját gyártás az olyan 7-800 LE kategória, köztes meg ha jól tudom nincs. Itt jöttek az ukránok a képbe, mert nekik volt ennél erősebb motorjuk és ezt be lehetett építeni az export tankokba.
Gondolom megoldódott a probléma, ha elkezdték reklámozni.
Valahol olvastam, hogy ennek olyan 1300 LE motorja van.
????
 
 • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

arbalest

Well-Known Member
2011. január 11.
8 288
17 344
113
Érdekes ez a kínai koncepció, hogy komplett fegyverrendszereket fejlesztenek ki gyakorlatilag kizárólag exportra. Van kilátásban valami az MBT-3000-nek?
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 249
13 612
113
Igen JF-17, PLZ-45, FD-2000, hogy csak az ismertebbeket említsük. Ez elődtípusból adtak el több helyre is. Az Al Khalid is rokon jármű, lehet ebből is vásárolni fognak, vagy magus is gyártani fogják.
Erre nyilatkozták, hogy Armata verő lesz:) A T-90 export változatát mindenképpen szorongatni fogja.
 

Hortator

Well-Known Member
2019. június 27.
610
2 090
93
Nem repül, de...

At AirShow China 2022 unveiling of new VT4A1 Main Battle Tank with more protection and firepower

... "Citing information published by the Chinese defense industry, the VT4A1 is now fitted with an Active Protection System (APS) and is now able to launch small attack drones."...

... "The turret design has been slightly modified, indeed, the bank of smoke grenade dischargers has been removed and replaced by the radar detection system of the APS mounted on each side of the turret.
Each side of the roof turret is equipped with a launcher unit which is part of the APS and consists of two tube launches able to fire the countermeasure on 360° around the tank. Each launcher is able to launch HE (High Explosive)-fragmentation grenades used to intercept different types of threats including ATGMs (Anti-Tank Guided Missile), RPGs (Rocket Propelled Grenades) and HEAT rounds fired from tank guns.
The VT4A1 seems to be fitted with a new armor package, in fact, the design of the front and sides of the turret are different from the original VT4. The sides of the hull are also fitted with new armor plates which protect the entire upper part of the suspension."...

... "The roof of the turret is also fitted with a new ERA (Explosive Reactive Armor) to increase the protection of the tank against aerial or drone attacks."...

China_unveils_its_new_VT4A1_Main_Battle_tank_with_more_protection_and_firepower_925_001.jpg
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 794
35 208
113
A brazilok a kínai VT4 tankokat kuksizzák 120mm es löveggel.
 

LMzek 2.0

Well-Known Member
2020. április 4.
6 882
13 823
113
A brazilok a kínai VT4 tankokat kuksizzák 120mm es löveggel.


Jövőbeni BRICS tagságunk háttereként mi is kaphatnánk egy(-két) százas tételt ebből 120 mm-esből diszkon-áron! :oops:

... NATO-kompatibilis az "álgyú"! :oops: + :hadonaszos: + :p


U.I.: ...én tizes-körülire saccolom!

.