Persze hogy más. De élményben nekem semmivel sem ad kevesebbet a tier 3 alja, mondjuk a BR 3.7 - 4.3 környéke, mint a Top Tier 11.7 nél, vagy repülőgépekkel a 12.3.
Top tier pörög mint a disznó mindenki thermózik, meg laser range finderezik, gyakorlatilag nem igen van mellélövés sok km-en sem, 1700m/sec apfsds el sokszor nélküle sem, kapásból. Pörög, s egalizál a átékosok közt sokat. Aki helyben campel, elsőnek lát meg, szinte mindenki eltalál és átüt mindenkit elsőre. Az ágyú környékét lőve szétbaszva vissza lőni se tudsz, max gyors füst, és menekülsz max ha tudsz fedezékbe. De általában halál ha meglőnek.
Tier 3/4 ben meg kurvára kijön a játékosok közti különbség, ki hogy becsül kapásból távolságot, hogy lő, hogy szögeli pl. egy tiger páncélját, hohy váltogatja adott célra a lőszer típust etc. Az igazi skill ott van sztem valahol a hidegháború legelejéig, utána már reflex game.
Ettől függetlenül van hogy rámjön a top tier őrület, aztán veretem neki Szu27/F15 el sim-ben, de az tényleg arról szól hogy őrült módon dobálom a chaffet/flare-t utánégetővel forogva nagy ívben figyelve arra hogy ne menjek 900 alá félvakon szürkén csőlátással/vagy pirosban azokra a pixelekre a rakétát amit fél szemmel a hudra nézve enemynek látok, nem dupla vonalnak
!