War Thunder (Gaijin Entertainment)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
És a Centurion vs. T-54-es ?
A T-54 nagyon jó. Szerintem 8.0 -ban a legjobb. Testet kell lőni bal alul szemből, ott vannak a lőszerei, más nincs. Ha Ő lő előbb beszoptad, ha te és nem lövöd el ezt a pontot/az ágyún a závárt, akkor is. Cserében magasabb BR -ban is van mint Te, de tényleg jobb is.

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113
A T-54 nagyon jó. Szerintem 8.0 -ban a legjobb. Testet kell lőni bal alul szemből, ott vannak a lőszerei, más nincs. Ha Ő lő előbb beszoptad, ha te és nem lövöd el ezt a pontot/az ágyún a závárt, akkor is. Cserében magasabb BR -ban is van mint Te, de tényleg jobb is.

Tehát az UFP az felejtős ?

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
Tehát az UFP az felejtős ?
Ha odabaszol egyet kapásból, sanszosan belövöd ott is, de vagy lesz olyan szögben a lövésed hogy takarít a sebzés eleget post pen után hogy kipusztuljon, vagy nem, és ha az ágyúja/lövésze is ép, akkor ha nincs fedezékben a tested és tud játszani, meghaltál.

Persze benne van az is, hohy amivel biztosan át tud lőni az 1951-es verzió az neki is HEATFS lőszer, azzal meg kb szintén pontot tud lőni ő is csak mint te az APCR-el, vagy ha nem élve maradsz simán. Ami ha bemegy mindig öl lőszer, APHE az viszont nem mindenhol megy be rajtad sem, simán pattanhat, s a 1947-es T-54 nek más meg nincs is!!!

Összességében szerintem igen jól kibalanszoltak, a 47 es veled egy erőben van, a 49/51 tényleg jobb egy kicsit mint az MK3-as Centurion.

A legjobb Centurion BR. szerint az MK1, Ő ha tudsz Simet játszani Groundban, a saját bracketjének a királya. Kar hogy ugye az pörög, s csak 5 naponta van egy napig, de én kihasználnám a helyedben, mert igen szétszopathatod a népet az aznap!

• Tetszik
Reactions: Pogány

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
Ránéztem neked protection analyzeben, simán belövöd mint a szart UFP- t is a ShotMk.3 APDS-eddel mindegyik T-54 en, mind az MK3, mind az MK10 es Centurionnal.

Annyi tré lehet, ha okos az 54-es pilóta, s úgy ahogy én, csak mondjuk 10-12 lőszert visz már kezdésböl/odáig fogyott csata közben, akkor UFP bal széle felétől felfele a semmit, a lőszerek helyét lövöd el. Aztan a helyett hogy leugrana a tornya, a tiéd fog mikor visszalő!

Sose vigyél sok lőszert, csak arra lőj amire éedemes.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 304
86 336
113
A tier 3 ig nem szeretem én sem. Mit nevezünk kis Br-nek? Én már alap shermanokkal, PIIIM-el, T34 1941-el, PIVF2 vel vidáman elvagyok. Nem az a kedvencem, de teljesen jó. Általában nézve a két végét nem igazán szeretem tankoknál, az ilyen kis szar szöcskéket, mint a PZII, meg BT5/7, de nekem annyira a T80BVM/90M vs Leo2A7/M1A2 se jön be. Az full reflex lövölde, túl gyorsak és halálosak a gépek, minden segítséggel.

Repülőknél csak a nagyon eleje nem tetszik, ott a végével sincs bajom, bár a legjobban ott is a WW2 végét szeretem, BF109G10/K4, Fw190 D9, Yak-9 U/La-7/P-38/47/51D20/Ki84/MkIX spit etc.
Boruasztó szenvedés velük a játékmenet. Lassúak, lassan fordulnak, lassú a torony, himbálózik ha megállsz, kész szenvedés az egész. Abban viszont nagyon igazad van, hogy onnantól ahol bejön a hőkamera és a lézertávmérő pedig a másik véglet.

• Tetszik
Reactions: zsolti

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
Boruasztó szenvedés velük a játékmenet. Lassúak, lassan fordulnak, lassú a torony, himbálózik ha megállsz, kész szenvedés az egész. Abban viszont nagyon igazad van, hogy onnantól ahol bejön a hőkamera és a lézertávmérő pedig a másik véglet.
De én pont ezt tartom skill szinten leginkább kihívásnak. Mikor top tiert játszom exclisive egy ideig, azután megjön a kedv vissza valami kihívás/event miatt WW2- höz, vissza kell szokjak hogy célozni kell, pozícionálni, forogni/szögelni a páncélt, weak spotot ha lehet takarni, shermanokat leszámítva nem igen van senkinek stabilizátor, tehát ha találkozó van mozgásból félezés közben billegő csővel kapásból el kell lőni lehetőleg jól és elsőnek a malacot, etc. Ott azért pont mivel kompex és kijön a skill, béha megcsinál egy jó player egy ground RB ben 20+ sKillt ;).

Ezt top tierben soha nem hozod össze, mert pörög, mindenki pontosan lő mindenhova gyors gépekkel elsőre mozgásból, thermoval meg nagyon meglepetés sincs, mert látnak hiába próbálsz meg a susnyásban flankolni.

Jó lehet az is mint élmény, csak az már inkább Quake/COD tankokkal mint skill.

• Tetszik
Reactions: enzo and L.O.B

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 304
86 336
113
De én pont ezt tartom skill szinten leginkább kihívásnak. Mikor top tiert játszom exclisive egy ideig, azután megjön a kedv vissza valami kihívás/event miatt WW2- höz, vissza kell szokjak hogy célozni kell, pozícionálni, forogni/szögelni a páncélt, weak spotot ha lehet takarni, shermanokat leszámítva nem igen van senkinek stabilizátor, tehát ha találkozó van mozgásból félezés közben billegő csővel kapásból el kell lőni lehetőleg jól és elsőnek a malacot, etc. Ott azért pont mivel kompex és kijön a skill, béha megcsinál egy jó player egy ground RB ben 20+ sKillt ;).

Ezt top tierben soha nem hozod össze, mert pörög, mindenki pontosan lő mindenhova gyors gépekkel elsőre mozgásból, thermoval meg nagyon meglepetés sincs, mert látnak hiába próbálsz meg a susnyásban flankolni.

Jó lehet az is mint élmény, csak az már inkább Quake/COD tankokkal mint skill.
Ott meg az a skill, hogy milyen gyorsan tudod csinálni? Milyen gyorsan méred fel a szituációt.

• Tetszik

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
Ott meg az a skill, hogy milyen gyorsan tudod csinálni? Milyen gyorsan méred fel a szituációt.
Igen, ott az. De egyszerűen fogalmazva annyi a modern eszköz miatt a segítség, hogy egy középszar játékos is ki fog lőni egy nagyon jót inkább előbb mint utóbb.

Ugyan ez igaz hatványozottan a repülőkre, nekem volt olyan Sim Air gamem ahol vért hányva de egyedül lehoztam egy 1 vs 4 szitut a magyar prém G2 messerrel két La-5, meg egy mustang/spit kombó ellen, ezt nem csinálod meg a top tierben, ott már egy 1 vs 2 is kakukk mondjuk Szu27 vs F15 ben, oda vissza.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
51 304
86 336
113
Igen, ott az. De egyszerűen fogalmazva annyi a modern eszköz miatt a segítség, hogy egy középszar játékos is ki fog lőni egy nagyon jót inkább előbb mint utóbb.

Ugyan ez igaz hatványozottan a repülőkre, nekem volt olyan Sim Air gamem ahol vért hányva de egyedül lehoztam egy 1 vs 4 szitut a magyar prém G2 messerrel két La-5, meg egy mustang/spit kombó ellen, ezt nem csinálod meg a top tierben, ott már egy 1 vs 2 is kakukk mondjuk Szu27 vs F15 ben, oda vissza.
Ez sajnos/nem sajnos ilyen.

• Tetszik

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 616
36 139
113
A következő frissítésben elvileg érkezik az olasz fához az A7HU
És bekerült hivatalosan is
n%C3%A9vtelen-png.7428265

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
7 116
32 026
113
Kijött a következő War Thunder update promója, lesz benne Szu-34, F-117, Patriot és minden szépség.
To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.
Ami igazán érdekes, hogy 0:47-től szépen beillesztették saját módjukon a múltkori Patriot vs Szu-34 párbajt, amikor kvázi a repülésirányító adta az utasítást a 34-es pilótáinak

Mark1993

Well-Known Member
2010. augusztus 23.
5 213
17 195
113
A YT csak úgy ajánlotta ezt a csatornát:

• Tetszik
Reactions: Pogány

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
17 466
52 466
113
Kijött a következő War Thunder update promója, lesz benne Szu-34, F-117, Patriot és minden szépség.
Ami igazán érdekes, hogy 0:47-től szépen beillesztették saját módjukon a múltkori Patriot vs Szu-34 párbajt, amikor kvázi a repülésirányító adta az utasítást a 34-es pilótáinak
Igen, csodálatos volt, egyből levágtam én is hogy melyik szitu előtt tisztelegnek vele. Mondjuk azba kemény, hogy az élet sokkal brutálabb volt a valóságban csak hang alapján is, mint amit ideraktak renderelve.

• Tetszik
Reactions: nyugger

Bálint

Well-Known Member
2020. augusztus 31.
10 616
36 139
113
És a egy Magyar PZH 2000 is be fog kerülni igaz prémiumként meg egy Strela 10M-et...

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
20 034
26 909
113

• Tetszik
Reactions: endre