YF–23 Black Widow II (Northrop)

Erről van valami forrásod? Mert nekem ez kicsit valószerűtlennek hangzik.

Így ránézésre nekem nem tűnik egyszerűbbnek és könnyebben gyárthatónak, de ezt nem tudom.

Igen, közben látom is már a Cifu által betett képen. Ma is tanultam valamit.

Nagyobb felbontásban ugyanez a kép
0XtxRju.gif
Ezt a képet azért imádom, mert sok olyan tervezési infó van rajta, amit más gépnél soha nem mutattak meg. Pl. a szuperszonikus területszabálynál a keresztmetszet profilt. Vagy a kabinból kilátás diagramja. Meg a súlypont vándorlás. Asszem talán HTÖ melléklet is lett, de benne van magában a szövegben is ezek miatt.

Ahogy látom az F-23 alternatíva lehetett volna az F-22-nek, vagyis ha az YF-23-at választják ki az YF-22 helyett, akkor is jó gépet kaptak volna.

Ellenben az X-32 - X-35 versenynél az X-32 olyan ronda volt szerencsétlen, hogy esélye sem volt.

Mindig vannak ilyen vélemények. Minthogy nem építették meg, sose tudjuk meg.
A YF-23 megépült, repült is. Azt,hogy melyik gép pontosan mit és hogyan tudott végrehajtani, azt a legjobban valószínűleg Paul Metz tudná megmondani. Ő az a berepülőpilóta aki részt vett mindkét programban, repülte mindkét típust. A kérdés az,hogy mit mondhat el abból,amit tapasztalt.

Sokszor érzem úgy, hogy a Szu-57 tervezésekor ezt a gépet tekintették kiindulási alapnak.

A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.

A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.

Meg a viszonylag távoli hajtoműgondolák a köztük lévő fegyvertérrel.Ha ránézel a Felonra inkább YF-23 mint Raptor.Igazából egy az YF-23 megdugta a SZU-27-et majd a gyerekre rácsaptak egy palacsintasütővel és így lett a SZU-57.

Néhány közeli kép, ahogyan ritkán látszik ez a madár
s5w35gkiues9v8n6l8k4.jpg
[/URL][/IMG]
háát ez nem működik egyelőre

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

Javíts ki ha tévedek, az YF-23 ha kiválasztásra kerül, elvileg szintén forgótárat kapott volna (meg hosszabb fegyverteret). Szóval a méretkategóriában ez egyáltalán nem istenkáromlás, csak ezek a tervezők erre indultak el.

Ebből a kommentből indultál ki?
Mert én soha nem láttam semmiféle rajzot vagy tervet.
Kisméretű rakétáknál nincs nagyon értelme szerintem geometriai okokból a forgótárnak.

Az, hogy az YF-23 fanjai mit terjesztnek a gépről, az kb. pont olyan, mint az Arrow fanok, aki szerint a világ legjobb gépe lett volna az mindenre is.