YF–23 Black Widow II (Northrop)

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 256
113
gt6fgvrhbv061.jpg

• Tetszik
Reactions: svajcibeka and emel

fip7

Well-Known Member
2011. november 9.
15 250
36 158
113
Sokszor érzem úgy, hogy a Szu-57 tervezésekor ezt a gépet tekintették kiindulási alapnak.

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
11 805
47 435
113
A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.

dudi

Well-Known Member
2010. április 18.
40 789
57 611
113
A Szu-57-es a kialakítását tekintve jóval közelebb áll a Szu-27-es családhoz és a Szu-47-es aerodinamikájához, mint az YF-23-ashoz. Ahhoz csak a nagy, pillangó balansz vezérsíkok hasonlítanak.

Meg a viszonylag távoli hajtoműgondolák a köztük lévő fegyvertérrel.Ha ránézel a Felonra inkább YF-23 mint Raptor.Igazából egy az YF-23 megdugta a SZU-27-et majd a gyerekre rácsaptak egy palacsintasütővel és így lett a SZU-57.

amos

Active Member
2015. március 10.
160
59
28
Néhány közeli kép, ahogyan ritkán látszik ez a madár
s5w35gkiues9v8n6l8k4.jpg
[/URL][/IMG]
háát ez nem működik egyelőre

M

molnibalage

Guest
Javíts ki ha tévedek, az YF-23 ha kiválasztásra kerül, elvileg szintén forgótárat kapott volna (meg hosszabb fegyverteret). Szóval a méretkategóriában ez egyáltalán nem istenkáromlás, csak ezek a tervezők erre indultak el.

Ebből a kommentből indultál ki?
Mert én soha nem láttam semmiféle rajzot vagy tervet.
Kisméretű rakétáknál nincs nagyon értelme szerintem geometriai okokból a forgótárnak.

Az, hogy az YF-23 fanjai mit terjesztnek a gépről, az kb. pont olyan, mint az Arrow fanok, aki szerint a világ legjobb gépe lett volna az mindenre is.

angelsoul

Well-Known Member
2016. február 13.
2 134
9 858
113

Ebből a kommentből indultál ki?
Mert én soha nem láttam semmiféle rajzot vagy tervet.
Kisméretű rakétáknál nincs nagyon értelme szerintem geometriai okokból a forgótárnak.

Az, hogy az YF-23 fanjai mit terjesztnek a gépről, az kb. pont olyan, mint az Arrow fanok, aki szerint a világ legjobb gépe lett volna az mindenre is.
Több helyen is írták, de sosem volt megerősítve.

https://www.thedrive.com/the-war-zo...one-of-its-best-features-and-one-of-its-worst

"Once again, this would rely on stacking missiles in magazines or using a form of a rotary launcher, among other concepts"

Volt egy csomó tervben (továbbá egy újabb Sidewinder tér előrébb a fülke felé), szóval nem tudni, mi jött volna ki végül. De az eredeti megoldást nem tartották a legjobbnak, mert a raksik egymás után jöttek volna, így ha az első elakad, a többi bennragad. Ismerve az AF ettől való iszonyát, szerintem elmentek volna ebbe az iránya...

https://patents.google.com/patent/US4702145

M

molnibalage

Guest
Több helyen is írták, de sosem volt megerősítve.

https://www.thedrive.com/the-war-zo...one-of-its-best-features-and-one-of-its-worst

"Once again, this would rely on stacking missiles in magazines or using a form of a rotary launcher, among other concepts"

Volt egy csomó tervben (továbbá egy újabb Sidewinder tér előrébb a fülke felé), szóval nem tudni, mi jött volna ki végül. De az eredeti megoldást nem tartották a legjobbnak, mert a raksik egymás után jöttek volna, így ha az első elakad, a többi bennragad. Ismerve az AF ettől való iszonyát, szerintem elmentek volna ebbe az iránya...

https://patents.google.com/patent/US4702145
Mivel az YF-22-ből is F-22A lett ezért azon spekulálni, hogy mi lehetett volna az YF-23 esetén szerintem meddő és felesleges időtöltés.
Senki nem tudja megmondani, hogy mi lett volna.
Még az YF-22 és YF-23-ról készült értékelés és minden mélyebb műszaki doksi minősített.

(Okkal nem írok ezekről semmit cikként mélyen, mert értelmezhetetlen. Viszont a múlt felvázolásával és ismeretével érthető a jelen és a jövő is.)

M

molnibalage

Guest
Ha van valami, ami elképesztően futurisztikusan nézett ki a maga idejében, hát akkor ez.
Az YF120-as hajtóművel a gép valószínűleg olyan dolgokat tudott 1991-ben, amiről sokan ma is csak álmodnának...
Egészen elképesztő az, hogy a mai szemmel 0 digitiális szinttel és 30 évvel korábbi gyártástechnológiával egy ilyen gép megalkotható volt.

Ha van vegytiszta indikátor a jenki tech fölénynek, akkor az YF-22/23 páros.
Két cégnek volt tudása megtervezni két ilyen gépet, majd a politikának belefért, hogy ebből az egyik megy a levesbe...

Mintha egy országnak két olyan foci (vagy bármilyen más csapatsport) válogatottja lenne, ami 99%-os eséllyel lever minden más csapatot a világon és azok kellene lamentálnia, hogy akkor melyik játsszon...