Csak és kizárólag, akkor várható, majd, valamikor, a magyar Nemzet újhodása, Ha a döntő többség hinni fog benne. Ez nem egy nagy fórum. Nem azért alkotom szavaim, mert világot kívánok váltani, hanem azért, mert talán termőtalajra hullhatnak eme silány szavak. Nem vagyok jó ember, kiváló - ahogy a jó magyar mondaná -, bűnös vagyok (az isteni törvények szerint), de hiszek abban, hogy nálam változó sorsban keringő jóakaratú emberek sora vesz körül. Ha nem így lenne egy szót sem gépelnék, főleg, nem hajnal félháromkor.
Sajnos racionalitásomat mindig befedte az idealizmusom, ezért sem lehettem kiváló sosem, mivel a vakember "tisztán sosem láthat". Most elég hosszan tudnék értekezni arról, hogy mi nem, s mi számít igazán (a tévedés jogát fenntartva: ), de kérem nézzék el nekem, mert a szavakból már így is túlon-túl sok volt. Addig-addig beszélünk, míg itt kérem, kő kövön nem fog maradni.
Cselekedni akarunk? Akkor hosszútávon kell gondolkodnunk. 3-4 generációban, s magunkat is eme nemes feladathoz kell mérjük és párosítsuk.
A többi, mind-mind csak "nyálaskodás".
Nincs itt semmi északi civilizáció, csak mi vagyunk. És ha erre nem vagyunk hajlandóak rádöbbenni, a többiekkel együtt megyünk a süllyesztőbe, unokáink meg a posványba. Nem harcolni kell a mai világban, hanem gondolkodni; nemzeni; gyarapítani. Erősödnünk kell, mert az igazunk
itt erő nélkül senkit nem érdekel. Eddig sem érdekelt. Újat nem írtam.
Ejj-ejj. Idejutottunk, magamnak is "váltságot" írok.
Isten óvjon bennünket, s a hit ne válasszon el.