Ellenben elképzelhetetlen, hogy X+1 év múlva harcképes, s akkor már kicsit többe kerülő 3.3milliárd USDbe kerülő SSN zajjal járó csónak egyedül tébláboljon.
Partmenti tüzérségi támogatás során ez a hajó nem pont ott fog elhelyezkedni a flottacsoporton belül, ahol az Iowa osztály tette az Öböl-háborúban, de közel lesz hozzá.
S ha teljesülnek a Navy elvárásai akkor, akkor a tengerészeti F22-t látjuk épp formát ölteni.
Tegyük fel, hogy nincs CV a közelben (hihi). Akkor is lesz mögötte egy modernizált Arleigh Burke vagy egy Tico.
Az bekapcsolja azt a kis mütyürkényi fázisvezérelt radarkáját, a Zumwalt meg 60 km-rel odébb, de még észlelési zónán kívül elengedi a légvédelmi rakéta adagját.
S ez az a fajta alkalmazás, ami az én agyamban született meg, pedig én se stratéga, se katonai ember nem vagyok.
Arról nem beszélve, hogy a Zumwaltra eddig is lézert terveztek CIWS-nek és valamikor későbbre pedig elektromágneses gyorsítású ágyút.
Jelenleg egy harckészültségben lévő Tico és Burke kombó kifejezetten nehezen emészthető falat bármelyik haditengerészetet vagy légierőt is nézzük.
Végül pedig itt ez a prototípus. Kell neki még szerintem 5 év mire hadrendbe áll és még akkor sem fog kiderülni, hogy mire képes.
UI: Mi az, hogy minden ilyet? Egyelőre 3! darab készül belőle.