Zumwalt osztály / DDG-1000 (USA)

imrs.php

Hát szó se róla, randa egy valami, úgy néz ki mint egy félbehagyott piramis. Hajónak nem merném nevezni, mert az összes valódi (SZÉP és GYÖNYÖRŰ) hajó megsértődik, és még képesek lennének önsüllyesztést elkövetni. :-(

Szerintem ez a hajo kifejezetten hatasos kinezetu, akar szepnek is mondanam, a sima vonalaiban van valami felelmetes, es nagyon komoly eröt sugarzo. Nagy es modern, nekem tetszik.

<blockquote rel="emel">Hát szó se róla, randa egy valami, úgy néz ki mint egy félbehagyott piramis. Hajónak nem merném nevezni, mert az összes valódi (SZÉP és GYÖNYÖRŰ) hajó megsértődik, és még képesek lennének önsüllyesztést elkövetni. :-(

Szerintem ez a hajo kifejezetten hatasos kinezetu, akar szepnek is mondanam, a sima vonalaiban van valami felelmetes, es nagyon komoly eröt sugarzo. Nagy es modern, nekem tetszik.</blockquote>

Szuggesztív, félelmetes, agresszív... az mind lehet, de ez szép??? Szóval ízlések és pofonok....

Ebből a szempontból kicsit hasonlít a polgárháborús Monitorokra.

Az Ukrán Dozor-B jut róla az eszembe. Nagyszerű alkotás, csak éppen alapvetően nem jó tervezés. Mind a kettő repedezik. (arról nem is beszélve, hogy ennyi pénzből az oroszok egy ütőképes flottát húznának fel)
Vagy 20 éve a marketing tanárnőm a Dupont gyárat hozta fel a végtelen és elvetélt fejlesztések példájára. A Dupont kifejlesztett egy forradalmi terméket, csakhogy nem tartotta elég jónak a piaci megjelenésre, ezért tovább fejlesztette. És tovább, évekig. Közben a versenytársak az ő ötletük nyomán kijöttek a nem olyan tökéletes termékkel és kaszáltak. A Dupont gyár irdatlan fejlesztési költségeinek a töredékéért. (Annyiban persze sántít a történet, hogy a Dupont nem egy törött és ezért alapjaiban rossz tervezésű konstrukciót csinált, -amiből ráadásul sok minden hiányzik is)
Valószínűleg a Kínaiak már másolják, a terveket tanulmányozva, és a tervezési konstrukciókat kijavítva. ÉS amiket kihagytak az eredetiből, abból is tesznek bele, csak sokkal, sokkal olcsóbban.

Kb. annyira szép, mint a Kádár- lakótelepek. Persze biztosan azok is tetszenek valakinek...

Szépnek én sem nevezném de tekintélyt parancsoló az biztos.

Így van, olyan mint Muhammad Ali volt fénykorában! Nem szépségdíjas, de azért háromnál többször is meggondolnám, hogy kötözködjek-e vele?! :-)

Kb. annyira szép, mint a Kádár- lakótelepek. Persze biztosan azok is tetszenek valakinek...

Nem azt mondtam, h szep a szo klasszikus ertelmeben, hanem "hatasos kinezetu" es "nagyon komoly eröt sugarzo" hadihajo, ott az erös, felelmetes megjelenes ertek.

Az altalad emlitett "Kadar-lakotelepnek" indulasanak valojaban keves köze van Kadarhoz, a haboru utani ujjaepites reszekent kellett gyorsan fedelet adni hajlektalanna valt tömegeknek, kesöbb meg a fejlödö varosokba beköltözö lakossagnak, ez jött ki belöle. Csunya, nem vitas. Megjegyzem, itt a svedeknel jelenleg is hasznaljak ezt, pedig Kadarrol sose hallottak, megis jelenleg is egymas utan huzzak fel a panelhazakat, kisse szinesebbek, meg modern uvegerkellyel keszulnek, de amugy klasszik panel. Nem azert mondom, mert tetszik, csak a pontossag kedveert.

A Zumwallt-on elméletileg két 30mm-es Bushmaster-származék lesz kisméretű célpontok ellen. De ezek mintha a torony mögött helyezkednének el, előrefele takarásban. Így szemből jövő fenyegetés ellen nem tudnak fellépni. Ha meg fordul a hajó, akkor is csak az egyik fog tudni tüzelni. Magyarul csak hátra tud mindkettő egyszerre tüzelni. Ez így nem tűnik épp praktikusnak.

A Zumwallt-on elméletileg két 30mm-es Bushmaster-származék lesz kisméretű célpontok ellen. De ezek mintha a torony mögött helyezkednének el, előrefele takarásban. Így szemből jövő fenyegetés ellen nem tudnak fellépni. Ha meg fordul a hajó, akkor is csak az egyik fog tudni tüzelni. Magyarul csak hátra tud mindkettő egyszerre tüzelni. Ez így nem tűnik épp praktikusnak.
Úgy tűnik, hogy a tengeri lovasíjász harcmodort fogják alkalmazni... :D

És ezzel fognak valamilyen mezitlâbasakat kergetni ? Mert a nagy, sorsdöntő konvencionàlis hàborura vàrhatnak....

Ez a kép nagyon hasnlít egy másikra! a Polgárháború idején a Merrimack kihajózik .......... Hasolít a két teknő ha van is köztük százegynéhány év...

És ezzel fognak valamilyen mezitlâbasakat kergetni ? Mert a nagy, sorsdöntő konvencionàlis hàborura vàrhatnak....

A két nagy löveget talán pont a szárazföldi egységek támogatására használhatják majd legjobban, így a mezítlábasok is megtapasztalhatják az áldását.