[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 590
7 674
113
Nekem mindegy hogy ki lop, menjen dutyiba, ez az én naiv vágyam. Ja, a Feri is, mert az ő meggazdagodása is a legalizált lopás egy formája.
Nem látom hogy Hadházy végtelenül gazdag lenne.
ez azért nem egy kiugró vagyon:
Minden párttársa korrupt, két lehetőség van, vagy nem tudja vagy becsukja a szemét.
Valahogy a lopós pártársai ellen nem nyomoz, mi ha nem ez képmutatás.
Nem különb a lopós párttársainál, talán még rosszabb is, álszent.
 

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
779
1 985
93
Van kerítés, nincs lmbtq a kolkeinknek, minden más bánatos lófsz....
Jó magasan van a léc. Ezt a rettegést amit egyesek itt leművelnek, az kemény, 2010 előtt éheztetek?
LMBTQ eddig se volt a környéken se, de legalább versenyképes oktatást/szakmát se kap a kölök... Majd mehet operátornak, addig se gondolkozik.
Hacsak nem szorítja ki egy "nemmigráns" ukrán, mert az meg kevesebbért is megcsinálja.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 486
113
Gondolom nem olvas csak Népszavát, csak a 444 és társaira van bekötve a net, az Origo okán bont, és csak reteket néz? Miért csinálnának, mi? Miért ... Miért ... Mert miért ne?! :D

Ehh, regi szoci csalad, apuka allami cegnel volt beagyazott vezeto poziba regen a nyugdij elott. Streber tipikus megtestesitoje, kitanittattak. Megfelelesi kenyszer beteges modon mindenki fele, mindentol fosik mint a gumikacsa. Karrier meg penz legyen, egy gyerek de az is laxarva. Szeretne ha gyereke el is hagyna ezt az orszagot. Havi 1 misi felett havonta boven beficcen azert a csaladi kasszaba, de van azert valami szamottevo eszerseg. Harminc evvel fiatalabbnak kepzeli magat. Mondjuk csodajara jarnak hogy birom vele ennyi ideje, de a munkam 30%-at megcsinalja meg osszesopor helyettem csak szo ne erje a haz elejet ha valaki leteved.
 

alali77

Well-Known Member
2011. szeptember 19.
4 082
10 268
113
Minden párttársa korrupt, két lehetőség van, vagy nem tudja vagy becsukja a szemét.
Valahogy a lopós pártársai ellen nem nyomoz, mi ha nem ez képmutatás.
Nem különb a lopós párttársainál, talán még rosszabb is, álszent.
Független, nincsen pártja.
Volt párttársai ellen meg már tett feljelentéseket tömegével. :)

Amennyi pénzhez az ellenzék jelenleg hozzáfér, az egy nagy lófütty a kormánypárt lehetőségeihez képest.
 
  • Tetszik
Reactions: Wilson

Morishima

Well-Known Member
2017. július 29.
1 443
10 282
113
Azért egy picit legyen már taktikai érzék emberek, tegyük fel elindul a Gattyán egy párttal, van hátra áprilisig 5 hónap, vett az ellenzéki médiában hirdetést, azért ott mert gondolom csak ott adtak el neki hirdetési helyeket, kormányközeli média nem szorul erre rá, és leginkább nem érdeke a maga célközönségénél reklámozni.
A fidesz tábort egy Gattyán nem tudja megszólítani mert az a legegységesebb tömb, azok szavaznak oda akik nem ígéreteket akarnak hanem megelégedve vannak az elmúlt évekkel. Az összefogás tábora a legképlékenyebb, elvenni egy harmadik erő onnan tud legtöbbet, miközben nekik pont az volna a létkérdés hogy mindneki egyesüljön az O1G alatt aki nem a fideszre szavaz, mivel annyira kiélezett a helyzet hogy ha valaki elvisz a szavazóik közül 2-3% ot akkor garantált fidesz győzelem.
Illetve ott vannak tényleg azok akik sehova nem szavaznak mert hányingerük van mindenkitől, na nekik Gattyán egy friss dolog lehet, de ezeket se a fidesztől fogja elvenni. egyszerűen ő nem tud a fidesztől elvenni szavazatot.
Akkor kinek kedvez az indulása? Főleg ha mondjuk elér egy 4% ot amivel be nem jut, és még az a veszély sem áll fenn hogy összekoalázik a pártja a összefogással.

Az adócsalásra pedig, ha megkérdezel egy nemzetközi adó tanácsadót és kihúzod a cégneveket megfogja mondani neked hogy ez nem adócsalás hanem adóoptimalizálás, és igen csinálhatod, vagy mond egy még jobb lehetőséget, meg se lett volna szabad indítani az eljárást mert így még az államnak kellet kár térítenie úgy tudom. Ha csak a jasmine-t vesszük akkor simán megoldható lenne a jelenleg érvényben lévő nemzetközi szabályozásokban lévő kiskapuk szerint hogy úgy lehessen üzemeltetni hogy ne kelljen szinte semmilyen adót befizetniük, ennek ellenére mégsem így jártak el.
Tetszik nem tetszik, ha nem lett volna szabályos akkor bevasalhatják rajtuk a pénzt. Aki pedig képes elém állni és azt mondani hogy én több adót akarok fizetni és nem élek a szabályozás adta lehetőségemmel, annak az arcába röhögök és megmondom hogy hiteltelen vagy öcsém.

És nem, nincs más opció a számomra mint a fideszre szavazni, majd egy Orbán utáni időben meglátjuk, de addig csakis ők , csak ne szaladjunk már fejjel a falnak, mikor Gattyán indulása pont nekünk kedvez...
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 486
113
Látom nem vagy képben már régen túlnőtt a cégcsoportja ezen és ő a saját tehetségével kitartásával, szorgalmával szerezte a vagyonát nem apuci és anyuci pénzéből nem haveri kapcsolatok révén zsíros állami megrendelésekből, magyarnak tartja magát, simán megtehette volna, hogy valamelyik adóparadicsomba telepíti a cége magyarországi központját de meg sem fordult a fejében, így a cégének egyik nemzetközi központja Budapesten van itt adózik, és nem lehet egy lapon említeni GY.F-l, vagy Kólával vagy Bajnaival, ha már mindenáron össze kell hasonlítani valakivel akkor ő Bojár kategóriájába tartozik....
Az tok mindegy hogy mit csinal, az emberek tobb mint 60%-a nem hallott rola, nem ismeri. Aki valamit hallott, emlekszik rola annak o az a faxi akinel kurvak vetkoznek online, ez legyen 30% talan. Max ugy ha 5% esetleg aki nagyjabol kepben van vele hogy az online pornon meg az adomutatvanyokon kivul csinal meg mast is. Szoval o a magyaroknak a nagybetus kurvapecer faxi. Na a nok javanalnal igy kapasbol ellenszenves a pali. De latod itt a pelda, en tuti nem szavazok ra, nekem jo Viktor, te szavaznal ra, Viktorra tuti nem szavaznal, Mzp-re meg ha nincs mas Viktoron kivul akkor csak. Na kik oszlanak foszlanak igy?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 486
113
Na ha te vagy én vagy bárki folyamatosan egy ellenzéki újságíróval osztott volna meg adatokat aki tényfeltáró cikkeket ír a NER prominens személyeiről azok utazásairól akkor már más lenne a helyzet....
No de miert kell masok cekcualis eleteben vajkalni? Kerdezi Greczi Zsolt? De most tenyleg, milyen erdeke fuzodik valakinek ahhoz hogy napi szinten jegyzeteli hogy a kormanytagok mikor milyen repulovel merre jartak a nagyvilagban? Nem tokmindegy? Kit erdekel,munkajukhoz szukseges. Mivel menjenek?
Persze azt nem irja meg a csoka hogy Brusszelbe froccsozni zsa mivel megy a Feri. Aztan mikor ereztetik vele kulturaltan hogy nyugodjon le akkor megijed es megsertodik. Persze hogy mirol csacsogott meg arrol nem tudunk mert ez csak az o allitasa szerinti tortenet. A masik fel meg nem fog, nem nyilatkozhat ezugyben.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 486
113
Jó magasan van a léc. Ezt a rettegést amit egyesek itt leművelnek, az kemény, 2010 előtt éheztetek?
LMBTQ eddig se volt a környéken se, de legalább versenyképes oktatást/szakmát se kap a kölök... Majd mehet operátornak, addig se gondolkozik.
Hacsak nem szorítja ki egy "nemmigráns" ukrán, mert az meg kevesebbért is megcsinálja.
2010 elott nem gyoztem fusizni meg lopni. A gyerek meg kozponti futes szerelo lesz, aztan annyit ker el a bolcseszektol amennyit csak akar, es meg orulnek neki hogy 3 honap utan odaer.
 
W

Wilson

Guest
Az tok mindegy hogy mit csinal, az emberek tobb mint 60%-a nem hallott rola, nem ismeri. Aki valamit hallott, emlekszik rola annak o az a faxi akinel kurvak vetkoznek online, ez legyen 30% talan. Max ugy ha 5% esetleg aki nagyjabol kepben van vele hogy az online pornon meg az adomutatvanyokon kivul csinal meg mast is. Szoval o a magyaroknak a nagybetus kurvapecer faxi. Na a nok javanalnal igy kapasbol ellenszenves a pali. De latod itt a pelda, en tuti nem szavazok ra, nekem jo Viktor, te szavaznal ra, Viktorra tuti nem szavaznal, Mzp-re meg ha nincs mas Viktoron kivul akkor csak. Na kik oszlanak foszlanak igy?
Bemásoltam ide a cikket, nem csinált semmilyen adómutatványt nem követett adócsalást annyira nem, hogy 4,5 milliárd forinttal több adót fizetett be,mint amit kellett volna neki és amit a NAV vissza is utalt neki.Én egy szóval sem mondtam, hogy ha más nincs Viktoron kívül akkor nekem jó MZP is ezt nem tudom honnan veszed én ilyet nem mondtam, de ha már így felhoztad, MZP-t ugyanolyan hatalom éhes a hatalomért mindenkin átgázolni képes politikusnak tartom mint O.V-t. Ha Gattyán pàrtja elindul a választáson akkor rá szavazok ha nem akkor jövő tavasszal én nem megyek szavazni, (annak ellenére, hogy a 98-s választások óta minden választáson szavaztam), mivel én sem az ellenzékre (MZP vezetésével) sem a Fideszre nem tudok most nyugodt szívvel szavazni....
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Fundin

Well-Known Member
2019. június 22.
711
2 686
93
Jó magasan van a léc. Ezt a rettegést amit egyesek itt leművelnek, az kemény, 2010 előtt éheztetek?
LMBTQ eddig se volt a környéken se, de legalább versenyképes oktatást/szakmát se kap a kölök... Majd mehet operátornak, addig se gondolkozik.
Hacsak nem szorítja ki egy "nemmigráns" ukrán, mert az meg kevesebbért is megcsinálja.
Ami azt illeti nem sok hiányzott hozzá o_O Ezért aztán bevallom nehéz az ellenzék hozzáértéséről meggyőzni. Hiába ha valakit egyszer az egyik banda ( mindegy melyik) rommászivatott azt nehéz a másik irányba lökni ;)
Gattyánnak szerintem jövőre nincs esélye de ha nem közösködik a mostani ellenzékkel és összedob egy normális programot 2026 ban nem írnám le.
 
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and fip7
W

Wilson

Guest
No de miert kell masok cekcualis eleteben vajkalni? Kerdezi Greczi Zsolt? De most tenyleg, milyen erdeke fuzodik valakinek ahhoz hogy napi szinten jegyzeteli hogy a kormanytagok mikor milyen repulovel merre jartak a nagyvilagban? Nem tokmindegy? Kit erdekel,munkajukhoz szukseges. Mivel menjenek?
Persze azt nem irja meg a csoka hogy Brusszelbe froccsozni zsa mivel megy a Feri. Aztan mikor ereztetik vele kulturaltan hogy nyugodjon le akkor megijed es megsertodik. Persze hogy mirol csacsogott meg arrol nem tudunk mert ez csak az o allitasa szerinti tortenet. A masik fel meg nem fog, nem nyilatkozhat ezugyben.
Vissza lehet nyugodtan kérdezni ilyen alapon, hogy akkor vajon a kormány média miért vájkál ellenzéki politikusok magánéletében? A kormány oldal médiájának lehet, az ellenzéki médiának nem?De a világ nem így működik az ellenzék és így az ellenzéki média mindig is árgus szemekkel figyelte a az éppen aktuális kormány és hozzá tartozó gazdasági elit tevékenységét gazdasági gyarapodását ebben nincs semmi új vagy szokatlan...
 
  • Vicces
Reactions: OhioNurse
T

Törölt tag 008

Guest
Jó magasan van a léc. Ezt a rettegést amit egyesek itt leművelnek, az kemény, 2010 előtt éheztetek?
...
Hát, ha nem sikerült fizu előtt pénzt szerezni akkor tescos párizsis szendó volt az ebéd. Szóval nem éhezés, csak hulladék evés és hitel felvétel.

gattyán meg mindegy honnan mennyit szed el, ha a fidesztől akár csak 2% incel rá szavaz akkor ennyi elég. Mivel az összefosás tagja lesz onnan mindegy mit szed el, mert visszaadja, vagyis ugyanoda megy nem lesz elszedés.
1-2% on fog múlni minden.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz and zeal
K

kamm

Guest
De várjál; hát tételesen cáfol mindent, ő ártatlan, ő csak a nemzetért dolgozik éjjel nappal.
"Ma leírják, hogy élettársam van, mert együtt jövök ki meg be egy lakásból egy nővel. A hölgy a kabinetfőnököm, akivel baráti a viszonyom, hisz 2016 óta együtt dolgozunk, a lakásban pedig nem azt csináljuk, amit Borkai, hanem azt, amit a feladataim megkívánnak. Dolgozunk, emberekkel találkozunk, megbeszéléseket folytatunk akár olyanokkal is, akik tartva a rezsimtől, nem szívesen találkoznak velem nyilvános helyen. Hiába, ilyen országban élünk. Ahol az emberek nem mernek politikussal nyilvánosan találkozni, mert attól tartanak, hogy megfigyelik őket. És tényleg. Perelek. Megint." -Jakab face'
Utanakerdeztem odahaza (pol korokben), viszonylag nyilt titoknak tunik; legalabbis az ismeroseim mar regebben kiszurtak (egy rovid es velos velemeny jol osszegzi az osszeset, miszerint "a dolog hirerteke max annyi, hogy J kover es ronda not dug", szo szerint idezve. :D)

Ilyenkor amugy a feleseget, gyereket stb sajnalom nagyon, mocsok egy erzes lehet.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
29 021
66 486
113
Vissza lehet nyugodtan kérdezni ilyen alapon, hogy akkor vajon a kormány média miért vájkál ellenzéki politikusok magánéletében? A kormány oldal médiájának lehet, az ellenzéki médiának nem?De a világ nem így működik az ellenzék és így az ellenzéki média mindig is árgus szemekkel figyelte a az éppen aktuális kormány és hozzá tartozó gazdasági elit tevékenységét gazdasági gyarapodását ebben nincs semmi új vagy szokatlan...
Igen, csak akkor megsertodni sem er. Szilvasiek meg hogy mire figyeltek addig ne menjunk vissza.
Bemásoltam ide a cikket, nem csinált semmilyen adómutatványt nem követett adócsalást annyira nem, hogy 4,5 milliárd forinttal több adót fizetett be,mint amit kellett volna neki és amit a NAV vissza is utalt neki.Én egy szóval sem mondtam, hogy ha más nincs Viktoron kívül akkor nekem jó MZP is ezt nem tudom honnan veszed én ilyet nem mondtam, de ha már így felhoztad, MZP-t ugyanolyan hatalom éhes a hatalomért mindenkin átgázolni képes politikusnak tartom mint O.V-t. Ha Gattyán pàrtja elindul a választáson akkor rá szavazok ha nem akkor jövő tavasszal én nem megyek szavazni, (annak ellenére, hogy a 98-s választások óta minden választáson szavaztam), mivel én sem az ellenzékre (MZP vezetésével) sem a Fideszre nem tudok most nyugodt szívvel szavazni....
Ettol fuggetlenul az rogzult rola itthon hogy a Live Jasminos faxi aki adoval kavar. De mondom induljon nyugodtan ha akar.
 
  • Tetszik
Reactions: fip7

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 051
92 108
113
Gulyasba nincs ambíció. Én őt kicserélném egy másik Orbánra, akit az öreg most maga mellé vett strategiai tanácsadónak. Mar csak az a kérdés, ki ad tanácsot kinek. :D

247844343_524329855729055_4385220575163641761_n.jpg
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 926
27 775
113
Jó magasan van a léc. Ezt a rettegést amit egyesek itt leművelnek, az kemény, 2010 előtt éheztetek?
LMBTQ eddig se volt a környéken se, de legalább versenyképes oktatást/szakmát se kap a kölök... Majd mehet operátornak, addig se gondolkozik.
Hacsak nem szorítja ki egy "nemmigráns" ukrán, mert az meg kevesebbért is megcsinálja.
Hátőőőő. Anyám 2005ben halt meg, a branült is be kellett vinnünk a kórházba, apám 2019ben került be, ugyanaz a kórház, másik osztály, visszük a gyógyszereit: "nem kell, adnak itt". Micsoda különbség.
 

Mike

Well-Known Member
2011. március 14.
779
1 985
93
2010 elott nem gyoztem fusizni meg lopni. A gyerek meg kozponti futes szerelo lesz, aztan annyit ker el a bolcseszektol amennyit csak akar, es meg orulnek neki hogy 3 honap utan odaer.
Marha sokan vannak most is így vele. Nálunk városon belül bármennyit lehet keresni JÓ szakmunkával, 5km-re délre feleannyit, 15km-re meg úgy rohad szét a ház ahogy megcsinálták ezer éve, mert nincs lóvé... Ez a realitás. Egyébként nem azt mondtam hogy nincs szakmunkásképzés, vagy hogy legyen mindenkinek kamu diplomája. Ott kezdődik a gond, hogy már általánosban akkor foglalkoznak veled és nyomnak ha "valakinek" a gyereke vagy, a többit leszarják. Az elit megy gimnáziumba, akit leszarnak megy szakközépbe, a leghülyébbek meg szakmunkásképzőbe. A 3/4 elitből meg amikor kiderül hogy a nyaláson kívül más nem megy, jönnek a kamu diplomák... A tanárokról már nem is beszélek, az egyik fele kivénhedt megkeseredett nyugger, a másik fele friss diplomás másra nem jó fiatal, kb 2-3% aki oda való... Megjártam az összes típusú intézményt 40-50 tanárom biztos volt, 3-ra mondom azt hogy tanított... és csodálkozunk hogy nincs elég normális szakember, meg sok a diplomás netpincét futár... Nah erről kellene konzultáció, nem kbaszott nem létező lmbtq-ról... A gyereked is azért nem árt ha érti is mit csinál/szereti, mert jól hangzik hogy most kánaán van, de hosszú távon csak az marad fent aki értékelhető teljesítményre képes. A szomszéd srác is papíron víz-gáz-közpfűtés szerelő, majdnem velem egyidős, ausztriába járkál mosogatni, olyan fasza szakember lett.
 

Koleszkaja

Well-Known Member
2020. szeptember 5.
1 911
7 613
113