Egyébként 2019-ben, három év haderőreform után ez volt a sad reality:
https://forum.htka.hu/threads/a-mag...ejlesztesi-iranyai.499/page-5849#post-1022639
https://forum.htka.hu/threads/a-mag...ejlesztesi-iranyai.499/page-5849#post-1022639
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Hat,nem veletlen irom oda mindig,hogy a cegek reklamja szerint.....ami alighanem az idealis allapot.Csak kozbe annyit fejlodtek ezek a kacatok,hogy az idealis allapot sokkal jobb lett,mint amire alapozva en papolta.Az ma mar a kevesbe idealis allapotban is megy nekik.Ez igaz, de a lövegeknek sem kell az ívelt röppályánál - ami a max lőtávot biztosítja - magasabb szögcsoportban lőni. Szóval 45 fok alatt tartható.
Minek tájoló a közvetlen irányzáshoz? Nem sokat lőttél még ágyúval.
Nem találtam semmi információt, hogy az ELm 2084 prospektusban megadott 0.3% CEP-et milyen körülmények között és lövedéktípusra garantálja. Szerintem ezek a reklámok hasonlítanak a Ryanair jegyárak reklámjaihoz. egyébként nagyon király és hasznos cucc. A lényegen amúgy sem változtat, területtüzet lősz válaszcsapásként, ha van rá eszközöd. Ha nincs, hiába látod.
Továbbá kíváncsi vagyok, hogy ilyen kiemelt és bemérhető célpont a háború hányadik napjáig fogja bírni.
Még egy érdekesség: A Nexter Trajan 155 mm vontatott lövegére a tűzkészséget 1 perc 30-ra írja. Mivel motorizált és hidraulika mozgatja a nehéz alkatrészeket hihetőnek tűnik (de egy tesztet megérne). Ez csekély különbség egy önjáróhoz képest, ráadásul elég jó a lőtáv.
Úgy tűnik, mintha elrontottad volna a linket....Egyébként 2019-ben, három év haderőreform után ez volt a sad reality:
a FRRRANCA... NA ez az: https://honvedelem.hu/hirek/hazai-h...es-hatastuz-megfigyeles-nemet-lokatorral.htmlÚgy tűnik, mintha elrontottad volna a linket....
Mondjuk a becsapobasi pont bemeresere allitolag mar az Elta is jo lesz,meg a kozben beszerzett Pro Patria foldi cel felderito is.
Na,akkor meseld el ekes magyar nyelven,mert a navigacion nincs fordito....Ahogy Dr Sör Kálmán mondta volt.
Na.
Akkor.
Elolvas.
Értelmez.
![]()
Future Artillery Online: less nine-liners and more call-for-fire? - EDR Magazine
Originally planned for 27-29 October in London the 2020 edition of the Future Artillery Conference, the yearly event organised bywww.edrmagazine.eu
Ott nincs nagyon mese.Amúgy teszem fel a kérdést, ha vennénk HIMARS-ot ( de nem veszünk), akkor a rakétákat tudnánk idehaza gyártani, vagy azt is rohadt drága pénzért meg kellene vegyük hozzá minden durrogtatás után??
Tobb rendszer is van,ami jo lehet. Nekunk.Szerintem arra kell ugyelni,hogy kompatibilis legyen a HIMARS/MLRS kazettakkal.Hogy konkretan melyik rendszer legyen,azt meg gyakorlati probak utan kene eldonteni.Es persze beleszol a politikai es gazdasagi erdek is.Lenyeg,hogy az utobbiak ne karositsak a katonai szempontomat.Jo legyen a kompromisszum az erdekek koztTudom, hogy lerágott csont, de ez az MRLS nem hagy nyugodni! Én akkor is a koreai K239-ben látnék fantáziát! Szerintem a koreaiak ideadnák cakli-pakli! Rakétatechnológiával együtt! Gyárthatnánk az RM-el közösen! Van hozzá minden féle földi jó a 130 mm-től kezdve a 400mm-ig!
Igen ez király dolog lenne, de szerintem a PrSM rakétákra gondoltak, az ügyben, hogy várunk, mert most jelentős fejlődésen megy keresztül a piac.Tudom, hogy lerágott csont, de ez az MRLS nem hagy nyugodni! Én akkor is a koreai K239-ben látnék fantáziát! Szerintem a koreaiak ideadnák cakli-pakli! Rakétatechnológiával együtt! Gyárthatnánk az RM-el közösen! Van hozzá minden féle földi jó a 130 mm-től kezdve a 400mm-ig!
Kb várjuk a fénysebességel való utazás lehetőségét! Jah hogy az 500 év még! Nem baj fejlődik a piac megvárjuk! Addig 5x ledózerolják az országot és bevetik sóval! De nem baj! Na ez a bajom ezzel @pöcshuszár!Igen ez király dolog lenne, de szerintem a PrSM rakétákra gondoltak, az ügyben, hogy várunk, mert most jelentős fejlődésen megy keresztül a piac.
nem tudnánk.Amúgy teszem fel a kérdést, ha vennénk HIMARS-ot ( de nem veszünk), akkor a rakétákat tudnánk idehaza gyártani, vagy azt is rohadt drága pénzért meg kellene vegyük hozzá minden durrogtatás után??
Attol fugg,mit ertesz gyartas alatt.Lynx szeru osszeszerelest tudnank.Egy nagyonalap egyszeru rsketatipust is tudnank gyartani.Modernet,plane elektronizaltat nem.nem tudnánk.
persze, 60 milliárdért nemzeti rakétagyárat, a tíz indítóhoz....Attol fugg,mit ertesz gyartas alatt.Lynx szeru osszeszerelest tudnank.Egy nagyonalap egyszeru rsketatipust is tudnank gyartani.Modernet,plane elektronizaltat nem.
legalább 24 rakétaindító lenne, mert az egy osztály.persze, 60 milliárdért nemzeti rakétagyárat, a tíz indítóhoz....
nézz arra amit tegnap linkeltem az önjárő vs vontatott témakör topican. A konferencia linkjei között ott az angol tapasztalatokról szóló, cikk,....legalább 24 rakétaindító lenne, mert az egy osztály.
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..