A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Új elemet épít be a kiképzés rendszerébe a Magyar Honvédség. A SERE-kiképzés alapelemeit a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái segítségével tesztelték Csobánkán.

A SERE a túlélés, elkerülés, ellenállás és kiemelés (Survival, Evasion, Resistance, Extraction) új elemként épül be a Magyar Honvédség komplex kiképzési rendszerébe. A program három szintű lesz, míg az A-szintű kiképzés gyakorlatilag az alapkiképzés részévé válik, addig a legmagasabb, C-szintűt elsősorban a mélységi felderítők és a különleges erők katonái kapják majd.

A SERE felkészítés lényege, hogy felkészítsék az elszeparálódott katonát arra, ameddig a kimentése, vagy a főerők kötelékébe történő visszaérkezése meg nem történik, képes legyen az életben maradásra, az ellenséges erők elkerülésére, a túlélés érdekében az önvédelemre, és a kimentésével kapcsolatos eljárásrendek alkalmazására.

61a8bfe25bb87991905829.jpg

Szerintem fogyott a csepeli bojtos koromporkolt-allamtitkar, eskuszom, egeszen emberi mereteket kezd olteni.

• Dühítő
Reactions: jimkirk
Ami a konfliktus első napján nem hatékony az a 30. napra hatékony lesz? Hány nap után lesz érteleme számszeríjal lőni gépkarabély helyett?

Mondjuk halkabb.

Ha a feleség ezt nem érti meg, akkor már nagyon mehetnéke van, ergo megvan az új jelölt (aki talán sürgeti is), ergo tökmindegy. Nyilván nem mindig, de 80%-ban ezt látom. Üdv gyönyörű társadalmunkban.

Minden nő kurva! Ugye? :D

Benkő miniszter úr nekem nagyon úgy tűnik, ma már inkább csak nyugdíjas találkozókra jár. Szerintem ő tavasszal befejezi, akkor is, ha marad a jelenlegi kormány.

De azt úgy szereti! ^^
Tényleg, egy ideje csak nyugdíjast simogat. De ki váltaná? Ruszin? Sziszi? :D

Bár tudtommal nem is annyira a sereg mind inkább a rendőrség van nagy szarban.
Nem véletlen a vegyes járőrpárosok.

Jaja, Budapesten is lehet vegyesben látni őket.
Mondjuk a homokosok biztosítására valahogy volt emberük...

Új elemet épít be a kiképzés rendszerébe a Magyar Honvédség. A SERE-kiképzés alapelemeit a Magyar Honvédség Sportszázadának katonái segítségével tesztelték Csobánkán
x61a8bfe06b6e1316832939.jpg.pagespeed.ic.Zp9GE1wFZa.webp

x61a8bfde5a883498414978.jpg.pagespeed.ic.vHNjhughwI.webp

Gondoltam, hátha mi vagyunk...

AeroVironment to Deliver Puma 3AE, Wasp AE UAS to U.S. Ally

AeroVironment announced today it received a $4 million contract to provide Puma 3 AE and Wasp AE small unmanned aircraft systems (UAS) and related support.

The U.S. Department of Defense Foreign Military Sales (FMS) contract was awarded on September 27, 2021. It covers provision of initial spares packages, trainingand support to an allied nation.

Delivery is anticipated by September 2022

Last edited by a moderator:
  • Tetszik
Reactions: rappali_
Gondoltam, hátha mi vagyunk...

AeroVironment to Deliver Puma 3AE, Wasp AE UAS to U.S. Ally

AeroVironment announced today it received a $4 million contract to provide Puma 3 AE and Wasp AE small unmanned aircraft systems (UAS) and related support.

The U.S. Department of Defense Foreign Military Sales (FMS) contract was awarded on September 27, 2021. It covers provision of initial spares packages, trainingand support to an allied nation.

Delivery is anticipated by September 2022
Szerinted mostanában veszünk még valamit az amerikaiaktól? Hát...

Chinook! Helikopter kell!

To view this content we will need your consent to set third party cookies.
For more detailed information, see our cookies page.

• Vicces
Reactions: Brácsa
De miért feltétel, hogy valamit drága pénzért kell vegyünk?:rolleyes:
Mi értelme lenne úgy próbálni lefizetni az USA-t, hogy az nem is veszi azt észre? :D:rolleyes:

Hoppá. Mit? PAC3? Többszáz letárolt M777A1? Rakettyatüzérség?
Szerintem a Lockheedes egymilliardos uzlet lehet a legsanszosabb és mivel valszeg nem HIMARS, akkor úgy kb egy századnyi T-50A johettne szóba.