[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Status
Not open for further replies.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
érdekes az is amit a visszatelepültekről ír..

ISZLÁT, NÉMETORSZÁG!​

A migrációs szolgálat és a rendõrség szerint évente akár 9 ezer orosz német visszatér Németországból Oroszországba. Legtöbbjük célzottan utazik. Lakhelyükként Szibériát választják, nevezetesen az Altajban található Halbstadtot és az Omski régióban az Azovót, ahol az autonóm régiókat újjáépítették számukra. Jelenleg két tucat faluban több mint 100 ezer ember él.

Van egy vélemény, hogy az orosz németek hazafias érzelmek miatt nem térnek vissza Németországból. Az egyik vonzza a szabadságot. Megállapodnak abban, hogy víz és gáz nélkül élnek, de például tudják, hogy a szomszéd nem fog értesíteni, mert a gyepben a fű már meghaladta az előírt szintet. Más orosz németek nagy pénzért jönnek. Általános szabály, hogy ezek olyan emberek, akiknek a barátai és rokonai előkészítették a szükséges helyeket. Érkezéskor ezek az orosz németek csatlakoznak a kész üzlethez.
Jon helyettuk masik.2050re a nemetjo ha a fele lakossagat adja No-nak.
De nalunk is addigra a lekossag fele cigany lesz,semmivel nem jarunk jobban.Sot....
 

Shadow

Well-Known Member
2018. október 29.
1 323
4 506
113
Egyébként bár én is éltem a lehetőséggel, de teljesen röhejesnek tartom, hogy az emberek válogatnak az oltások közül és nem az orvosok döntik el, ki, mit kap. Ez nem piac. Műtét előtt sem veled konzultálnak mikyen mélyen, merre haladjon a szike... Vagy a gyerekkori kötelező oltasok kozul, ki, melyikről tudja, ki gyártotta, mi a mellékhatása.
Ácsi azért ez ferdítés. Orvosodat is szabadon megválaszthatod pl. Ha nem is azt milyen mélyen vágjon beléd, de azt igen, hogy ki. A gyógyszernek amit egy orvos felír elolvashatod a mellékhatásait, és utánna konzultálhatsz az orvosoddal… azért a Pfizer esetében pl kisérleti anyagról van szó, melyet sürgősséggel engedélyeztek. Ilyen kisérleti anyagokat kb halálos betegeknek ajánlanak fel és önkéntes beleegyezés alapján szeded… Én örülök, hogy ennyi féle oltás közül lehet válogatni, mert én magamnak Pfizert vagy Modernát nem engedtem beadni… tegnap kaptam meg a 3. adag Kinaim… pedig nagyon Pfizert akart adni mert 10 fel volt neki szívva. Én megmondtam a dokinak, hogy Kinait akarok max Jansen különben lépek haza. Nem volt semmi gond, nem erőlködött elfogadta a döntésem és beadta. Szerintem ez így normális.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
263123626_549075033254537_2733337111734797535_n.jpg
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 980
82 872
113
Nem akkora baj az ha MH szerez szavazatokat akár így is. Jobb az MH a parlamentben mint a KKP... Mert a KKP elnöke már elmondta nemk evés helyen hogy a valódi céljuk az ellenzéknek becsatornázni azokat a szavazókat akik se a fideszre se az ellenzékre nem szavaznának. ők a valódi második listája az ellenzéknek. Okos ötlet. Ha MH annyit el tud érni hogy KKP ne jusson be már nagy szolgálatot tesz. Ezzel az oltásellenes dumával tényleg sok embert meg tud szólítani szóval még érthető is...
Dehogy jobb! Kókler, lyobbfaxok gyülekezete ők, semmi több.

Más.

 
W

Wilson

Guest

Ha @szzsolt81 erre jár hátha tud valamilyen többlet infót arról mennyire fedik a valóságot a cikk állításai...

Az izraeli védelmi minisztériumban aggódnak, hogy az "Orbán köreihez tartozó" 4iG-hez kerülhet a műhold-üzemeltető cég.....​


Magas beosztású izraeli védelmi tisztviselők határozottan tiltakoztak az ellen, hogy eladják az izraeli kommunikációs műhold-szolgáltató, a Spacecom 51 százalékát egy olyan magyar kommunikációs vállalatnak, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök érdekeltségi köréhez köthető - írja a Haaretz.


A védelmi minisztériumot állítólag meglepte az Amos izraeli műhold szolgáltatásait forgalmazó Spacecom júniusi bejelentése, miszerint adásvételi szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG-vel. A 4iG mintegy 22,5 milliárd forintot fizetne a cégért. A Haaretz azt írja, hogy „a 4iG tulajdonosa Magyarország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc, aki közeli kapcsolatban áll Orbán Viktor miniszterelnökkel”. A lap annyiban téved, hogy Mészáros már nem tulajdonos, mert a cégét 2020 nyarán teljesen kivásárolta a 4iG-ből korábbi fontos embere, Jászai Gellért.

Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Az üzlet nyélbe ütéséhez azonban szükség van a védelmi minisztérium jóváhagyására is, ahol a hírek szerint aggódnak amiatt, hogy a „stratégiai biztonsági eszköznek” tartott Spacecom külföldi kezekbe kerülhet. Ugyanis a céghez tartozó Amos műhold Izrael minisztériumainak és különböző biztonsági ügynökségeknek is nyújt szolgáltatásokat, és attól tartanak, hogy így titkos és érzékeny anyagok szélsőséges elemek kezébe kerülhetnek.
„Ez egy bizarr üzlet, amely Izrael műholdas kommunikációját instabil és antidemokratikus kezekbe adná” – mondták a magas rangú védelmi tisztviselők, akik azt gyanítják, hogy maga Orbán áll a vásárlás mögött.
A Haaretz szerint a magyar miniszterelnök nemcsak az EU-ban, hanem Izraelben is ellentmondásos személyiség. Egy tisztviselő azt mondta, már készül egy törvényjavaslat, amely megtiltaná, hogy egy külföldi cég 20 százaléknál többet vásároljon bármilyen stratégiai jelentőségű izraeli konszernből.

A Spacecom annyit írt a Haaretznek, hogy a vállalat „célzottan dolgozik a felhatalmazott szervezetekkel, hogy megkapják a törvényi előírásoknak megfelelő engedélyeket”. A Spacecomnak hatalmas, több mint 143 milliárd forintnyi adóssága van, és 2021 első kilenc hónapjában 11 millió dollárt veszített. A cég kasszájában mindössze 96 millió dollár van – ám a 4iG-t ez sem riasztotta el.

A lap szerint a magyar fél belátta, hogy az üzlet véglegesítése veszélybe került, ezért felbérelték Israel Bachar stratégát, hogy a kapcsolatait felhasználva népszerűsítse az üzletet olyan személyek körében, akik befolyásolhatják a döntéshozókat.

A biztonsági tisztviselők évek óta hangsúlyozzák, hogy milyen fontos, hogy a saját műholdját Izrael ellenőrizze., mert az „az ország kommunikációs függetlenségének biztosításához szükséges, külső tényezőktől való függés nélkül.”


 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 547
113
Soha nem voltam tanár:))
Az említett cég úgy oldja meg a dolgot, hogy megköti a szerződést a külföldi vevőt, monjuk sori dolgozónként a rendelő EU ország minimálérének 90 százalékára, abból a magyar dolgozó megkap brutto 190-et plusz műszakpótlék. Ezért aztán dolgozó nincs. Azt csinálják évek óta, hogy folyamatosan toboroznak Ukrajnából. 230E+ múszaktlék + szállás (panzió szint bérelt lakás) Nos, az ukránok 90 százaléka három hónapon belül le is cserélődik folyamatosan, két kézzel kapkodnak utánuk máshol...
Ennek meg is an az eredménye, írtam az thiszem amikor ott jártunk, negyven !!!! raklapnyi termék volt eldugva a raktár sarkába, ami kiesett a minőségellenőrzésen,,,, Aki lejavítaná, az nincs. Egy javító hülgyet megkérdezetem, három gyerekkel megkereshet -adókedvezmény ugye- négy műszakban 300 E nettót. Elvállaja, utazik naponta töb mint két órát.ugyanis Somogyország szélén még sazrabbak a fizetések...
Figyelj senkit sem tudok sajnalni aki a Flexben dolgozik. Sarvaron jobbara mar csak ukranok vannak naluk, meg azok a magyarok akiknek ez is jo, vagy ket munkahely kozt vannak. Normalis ember nem megy el ilyen helyre dolgozni 2022-ben. Mindenki maga valassza meg hogy hova megy dolgozni, 160-170 ezret Somogyban is megkeres valami ingyombingyom munkaval munkaval barki, nem kell ahhoz Zalaegerszegig menni. Az ilyen cegek mint a Flex, Kroschu, stb ahol fizetni nem akarnak csak galyaztatni nem fognak sokaig ervenyesulni ebben az orszagban. Hosdzu tavon vagy kiesnek es elmennek mashova ezzel a mentalitassal, vagy csak ukranokkal kinlodnak itthon. Ez utobbi a jobbik eset szamunkra. Nem veletlen hogy kulfoldi munkasokra szorulnak, magyar ember mar nem pazarolja az idejet ilyen helyen. Plane hogy a kornyeken 250-500000 kozt sima meloskent barhol elhelyezkedhet.
 
K

kamm

Guest

Ha @szzsolt81 erre jár hátha tud valamilyen többlet infót arról mennyire fedik a valóságot a cikk állításai...

Az izraeli védelmi minisztériumban aggódnak, hogy az "Orbán köreihez tartozó" 4iG-hez kerülhet a műhold-üzemeltető cég.....​


Magas beosztású izraeli védelmi tisztviselők határozottan tiltakoztak az ellen, hogy eladják az izraeli kommunikációs műhold-szolgáltató, a Spacecom 51 százalékát egy olyan magyar kommunikációs vállalatnak, amely Orbán Viktor magyar miniszterelnök érdekeltségi köréhez köthető - írja a Haaretz.


A védelmi minisztériumot állítólag meglepte az Amos izraeli műhold szolgáltatásait forgalmazó Spacecom júniusi bejelentése, miszerint adásvételi szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG-vel. A 4iG mintegy 22,5 milliárd forintot fizetne a cégért. A Haaretz azt írja, hogy „a 4iG tulajdonosa Magyarország egyik leggazdagabb embere, Mészáros Lőrinc, aki közeli kapcsolatban áll Orbán Viktor miniszterelnökkel”. A lap annyiban téved, hogy Mészáros már nem tulajdonos, mert a cégét 2020 nyarán teljesen kivásárolta a 4iG-ből korábbi fontos embere, Jászai Gellért.

Fotó: Róka László/MTI/MTVA

Az üzlet nyélbe ütéséhez azonban szükség van a védelmi minisztérium jóváhagyására is, ahol a hírek szerint aggódnak amiatt, hogy a „stratégiai biztonsági eszköznek” tartott Spacecom külföldi kezekbe kerülhet. Ugyanis a céghez tartozó Amos műhold Izrael minisztériumainak és különböző biztonsági ügynökségeknek is nyújt szolgáltatásokat, és attól tartanak, hogy így titkos és érzékeny anyagok szélsőséges elemek kezébe kerülhetnek.

A Haaretz szerint a magyar miniszterelnök nemcsak az EU-ban, hanem Izraelben is ellentmondásos személyiség. Egy tisztviselő azt mondta, már készül egy törvényjavaslat, amely megtiltaná, hogy egy külföldi cég 20 százaléknál többet vásároljon bármilyen stratégiai jelentőségű izraeli konszernből.

A Spacecom annyit írt a Haaretznek, hogy a vállalat „célzottan dolgozik a felhatalmazott szervezetekkel, hogy megkapják a törvényi előírásoknak megfelelő engedélyeket”. A Spacecomnak hatalmas, több mint 143 milliárd forintnyi adóssága van, és 2021 első kilenc hónapjában 11 millió dollárt veszített. A cég kasszájában mindössze 96 millió dollár van – ám a 4iG-t ez sem riasztotta el.

A lap szerint a magyar fél belátta, hogy az üzlet véglegesítése veszélybe került, ezért felbérelték Israel Bachar stratégát, hogy a kapcsolatait felhasználva népszerűsítse az üzletet olyan személyek körében, akik befolyásolhatják a döntéshozókat.

A biztonsági tisztviselők évek óta hangsúlyozzák, hogy milyen fontos, hogy a saját műholdját Izrael ellenőrizze., mert az „az ország kommunikációs függetlenségének biztosításához szükséges, külső tényezőktől való függés nélkül.”


A Haaretz kb. a zsidó Nepszabi, szóval úgy tessék kezelni...
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 938
18 426
113
Figyelj senkit sem tudok sajnalni aki a Flexben dolgozik. Sarvaron jobbara mar csak ukranok vannak naluk, meg azok a magyarok akiknek ez is jo, vagy ket munkahely kozt vannak. Normalis ember nem megy el ilyen helyre dolgozni 2022-ben. Mindenki maga valassza meg hogy hova megy dolgozni, 160-170 ezret Somogyban is megkeres valami ingyombingyom munkaval munkaval barki, nem kell ahhoz Zalaegerszegig menni. Az ilyen cegek mint a Flex, Kroschu, stb ahol fizetni nem akarnak csak galyaztatni nem fognak sokaig ervenyesulni ebben az orszagban. Hosdzu tavon vagy kiesnek es elmennek mashova ezzel a mentalitassal, vagy csak ukranokkal kinlodnak itthon. Ez utobbi a jobbik eset szamunkra. Nem veletlen hogy kulfoldi munkasokra szorulnak, magyar ember mar nem pazarolja az idejet ilyen helyen. Plane hogy a kornyeken 250-500000 kozt sima meloskent barhol elhelyezkedhet.

Nálunk ez a helyzet.

 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
Figyelj senkit sem tudok sajnalni aki a Flexben dolgozik. Sarvaron jobbara mar csak ukranok vannak naluk, meg azok a magyarok akiknek ez is jo, vagy ket munkahely kozt vannak. Normalis ember nem megy el ilyen helyre dolgozni 2022-ben. Mindenki maga valassza meg hogy hova megy dolgozni, 160-170 ezret Somogyban is megkeres valami ingyombingyom munkaval munkaval barki, nem kell ahhoz Zalaegerszegig menni. Az ilyen cegek mint a Flex, Kroschu, stb ahol fizetni nem akarnak csak galyaztatni nem fognak sokaig ervenyesulni ebben az orszagban. Hosdzu tavon vagy kiesnek es elmennek mashova ezzel a mentalitassal, vagy csak ukranokkal kinlodnak itthon. Ez utobbi a jobbik eset szamunkra. Nem veletlen hogy kulfoldi munkasokra szorulnak, magyar ember mar nem pazarolja az idejet ilyen helyen. Plane hogy a kornyeken 250-500000 kozt sima meloskent barhol elhelyezkedhet.
Dehogy helyezmedsz el fel milkaert konnyeden meloba az orszag nagy reszen.Feleert se
 
  • Vicces
Reactions: papajoe
Status
Not open for further replies.