[HUN] Kerekes páncélozott harcjárművek beszerzése

• Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

• Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

Király Fika

Well-Known Member
2019. március 22.
2 861
4 693
113
Rheinmetall presents new high-roof version of the Fuchs/Fox wheeled armoured transport vehicle
Új magasított belterű Medics változat
"... The interior volume now measures twelve cubic metres, with headroom increased to 1.60 metres from the previous 1.26 metres. The armoured field ambulance version of the new high-roofed Fuchs/Fox can carry four wounded personnel, two lying down and two seated. Furthermore, the vehicle is equipped with an advanced 360-degree panoramic vision system. Featuring fusion and a daytime/night-time capability, it is identical to the system used in the Puma infantry fighting vehicle. This substantially enhances the crew’s situational awareness. A NATO Generic Vehicle Architecture-conformant connection to additional sensors or a weapons station is possible, as is the use of virtual reality goggles, which enable the crew to “see” through the armour..."

Rheinmetall-Fuchs-high-roof.jpg
Kell nekünk ilyen?

K

kamm

Guest
A Belgák most befizettek a Griffonra és a Jaguarra.
A Griffon amúgy egyre inkább kezd hozzámelegedni a szívemhez a Budget APC kategóriájában.
Olcso, bar azt hiszem @Lator irta valahol, hogy az az egymillio euros limit csak a csupasz jarmu lett vegul... kivancsi vagyok: inkabb arra (6x6) koltenel, mint mondjuk egy uj Fuchs 3 legyen? Es ha igen, miert?

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 471
48 630
113
A Belgák most befizettek a Griffonra és a Jaguarra.
A Griffon amúgy egyre inkább kezd hozzámelegedni a szívemhez a Budget APC kategóriájában.
Csak a franciák nem hiszem hogy adnák a gyártást...
A 6x6-os Gidrán eléggé hasonlítana a Griffonhoz - mondjuk nem lenne a hátsó kerék is kormányozható, de olcsóbban hozná ezt a szintet...

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
a legjobb szerintem az lenne ha lengyel/magyar test német meghajtás német/magyar torony esetleg valami törökkel megspécizve.
elektronika meg kinek mi kell úgyis... szűrők szenzorok vezérlők kopó alkatrészek szerintem már most mehetnének ipar terén. ha más nem civil ipar bevonással... Akár a mercedes is beszállíthatna... kisebb szériákat valami alkatrészből...(vagyhátt a magyar beszállítói)
az acél lemezen kívűl (nem páncél mert azt is össze tudnánk állítani) már minden itt van az országba ami a beszállítói láncba kell egy harcjármű testéhez.

• Tetszik
Reactions: LMzek 2.0

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 123
141 211
113
Olcso, bar azt hiszem @Lator irta valahol, hogy az az egymillio euros limit csak a csupasz jarmu lett vegul... kivancsi vagyok: inkabb arra (6x6) koltenel, mint mondjuk egy uj Fuchs 3 legyen? Es ha igen, miert?
Sajnos a magyar nemzeti sertés (Német Sziszkó mellett) a mangalica és nem az eurómilliókkal kitömött perselymalac. A Fuchs 3 meg meg szerintem 4-8 millióig bárhol lehet majd a skálán.

K

kamm

Guest
Csak a franciák nem hiszem hogy adnák a gyártást...
A 6x6-os Gidrán eléggé hasonlítana a Griffonhoz - mondjuk nem lenne a hátsó kerék is kormányozható, de olcsóbban hozná ezt a szintet...
Az a korai szornyszulott? Brrr, szoba ne hozd. Igazi otvar, halistennek, azon a gruz vagy azeri exporton kivul - @Vlad mar megirta korabban - nem lett belole semmi es jott helyette a 4x4 Jelcin, ami jol sikerult.

• Tetszik
Reactions: Aladeen

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 471
48 630
113
Sajnos a magyar nemzeti sertés (Német Sziszkó mellett) a mangalica és nem az eurómilliókkal kitömött perselymalac. A Fuchs 3 meg meg szerintem 4-8 millióig bárhol lehet majd a skálán.
Patria AMV 6x6?
Kb. mint a Fuchs, de elvileg olcsóbb. A finnek tán még a gyártást is adnák...

K

kamm

Guest
Ja ertem, a Fuchs biztosan sokkal dragabb. Igen, azzal az egymillio euroval nehez versenyezni. Azalatt csak a Jelcint tudom($500-600k puceron), ami meg 4x4... esetleg a Gidran ujratervezese kozben egy haromtengelyes, hosszitott verzio, erosebb motorral...?

Nem arra gondol, hanem egy 3 tengelyes gidránra.

Ja, akkor jo, egyfele gondolkodunk. :)

• Tetszik
Reactions: krisss

K.Attila63

Active Member
2019. február 4.
158
143
43
A franciák egyébként elég jók apc és könnyű/közepes dolgok terén.
Nekem a Griffon is tetszik de ugye az 6X6-os az állítólag nem kell nekünk.minden gumis technikát itthon akarunk megoldani.na de az hol van még talán a tervező asztalon.Hol vannak a gidránok meg nsm-ek, hírük hamvuk nincs.

K

kamm

Guest
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
K

kamm

Guest
Nekem a Griffon is tetszik de ugye az 6X6-os az állítólag nem kell nekünk.minden gumis technikát itthon akarunk megoldani.na de az hol van még talán a tervező asztalon.Hol vannak a gidránok meg nsm-ek, hírük hamvuk nincs.
Nem vagyok gepesz, de elvileg nem latom annyira bonyolultnak a RM szazeves jarmutervezesi multjaval egy haromtengelyes Gidran eloallitasat.
Abban lenne racio, csak nagyobb 'doboz', erosebb motor, meg tobb armor.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
22 154
36 304
113
majd lessz a francia se szállítaná le hamarabb mint ahogy nállunk érkezni fognak... (ott is igyekeznek bezsúfolni a gyártást. valahova ezért elnyúlt)
gidránbol én eltudnák képzelni egy 6x6 ost. pl.
komondorral van erre tapasztalat.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
24 471
48 630
113
Nem vagyok gepesz, de elvileg nem latom annyira bonyolultnak a RM szazeves jarmutervezesi multjaval egy haromtengelyes Gidran eloallitasat.
Abban lenne racio, csak nagyobb 'doboz', erosebb motor, meg tobb armor.
Meg rádobhatnak egy ütősebb fegyver-tornyot pl. 20mm-essel + esetleg Spike indítóval.

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
32 123
141 211
113
majd lessz a francia se szállítaná le hamarabb mint ahogy nállunk érkezni fognak... (ott is igyekeznek bezsúfolni a gyártást. valahova ezért elnyúlt)
gidránbol én eltudnák képzelni egy 6x6 ost. pl.
A könnyű lövész zászlóaljak alapjárműveként nekem teljesen beleférne. Mivel 4x4-es formájában egy rajhoz 2 kocsi kéne.

• Tetszik
Reactions: Aladeen and Szittya