[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
".....Amúgy a Zsámbéki-medence géniusza az a fajta hamiskártyás, aki meg van róla győződve, hogy ördögien keveri a zsugát, miközben a többiek csak azért nem hajítják ki a csehóból, mert végre van egy fogható palimadár, akinek belelátni a lapjaiba."
Irodalmi felolvasóest? Kötött sapka remélem van rajtad!
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113

„Mi, hogy a Völner?” – kérdez vissza egy kerékpárját toló férfi. „Az nem létezik. Hát, ő volt a legjobb egészségügy-miniszter.”

Igazságügy. És nem miniszter, államtitkár.

– Akkor is. Nem, itt valami nagy disznóság lehet. Ó, hogy a fene egye meg, már elnézést. Nagyon útban volt a Pali valakinek, én azt mondom. Le is fogják csukni?

Azt még nem tudjuk.

A férfi tovább halad, és úgy rázza a fejét, mintha bogár akadt volna a fülébe.
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 008

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
A bölcsészmaffia előszeretettel használja a "lőfegyver" kifejezést mindenre, ami úgy néz ki, mint egy (éles)pisztoly.
Ebben a cikkben van kép a szörnyűséges csempészfegyverekrő. VIGYÁZZATOK, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, MERT MÉG ROSSZAT ÁLMODTOK TŐLE!!!4
thx, hozzáteszem ha jól látom MTI hír...

tehát nem csempészet, -bár román törvényeket nem ismerem az ilyenre, hanem vámbűncselekmény, vagy mi..
 
T

Törölt tag 008

Guest
A bölcsészmaffia előszeretettel használja a "lőfegyver" kifejezést mindenre, ami úgy néz ki, mint egy (éles)pisztoly.
Ebben a cikkben van kép a borzasztó csempészfegyverekről.
VIGYÁZZATOK, CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE, MERT MÉG ROSSZAT ÁLMODTOK TŐLE!!!4
Ilyenkor mi történik? Bíróságon leadnak egy értelmező kéziszótárt mi az airsoft és mi a légfegyver? És még oda is írják, hogy engedélyköteles LOL.
Jól emlékszem, hogy volt valami balhé, hogy román rendőrök sík hülyék voltak? Ezek ugyanazok?
 

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Ilyenkor mi történik? Bíróságon leadnak egy értelmező kéziszótárt mi az airsoft és mi a légfegyver? És még oda is írják, hogy engedélyköteles LOL.
Jól emlékszem, hogy volt valami balhé, hogy román rendőrök sík hülyék voltak? Ezek ugyanazok?
Attól még, hogy nem éles fegyver, lehet, hogy engedélyköteles a forgalombahozatal. Lehet, hogy ez fájt a románoknak, hogy valami licenciearuatul nem volt meg.

A bölcsészmaffiát csak azért említettem meg, mert minden alkalommal felbaszom magam azon, amikor itthon "lövöldözésről" meg "fegyverekről" írnak. 100ból 99 cikk rosszul használja a kifejezéseket, és még csak nem is szól nekik senki emiatt. Így aztán egy sima benzinkutas cigányverekedésből is "lövöldözés" lesz, ahol gázfegyverekkel finganak egymásra.
 

duckdodgers™

Well-Known Member
2012. március 5.
3 597
19 651
113
Látom, tanulsz a proptrolloktól. Kérlek olvass vissza, mire írtam, hogy szerintem jó.
Szerintem az államnak úgy általában elég kevés dologba kellene belepofáznia, így például abba se, hogy Jörg bácsi milyen autóval jár (vagy hogy épp becsatolja-e a biztonsági övét).
De ugyanakkor abban is hiszek, hogy helyi közösségeknek legyen joguk a maguk által elfoglalt terület (élettér) szabályait úgy alakítani, ahogy az nekik tetszik. Tehát mondjuk egy településnek lehessen joga akár ilyen szabályt is hozni, hogy mondjuk pont a lovaskocsikat meg a Porsche Cayenne-eket nem engedik be. Ennek minden pozitív és negatív következményét vállalva és nem állambácsitól kompenzációt kérni utána mondjuk a boltok elmaradt bevételei miatt.

Azt is látni kell, hogy az állam egy olyan közösség szerepében próbál tetszelegni (ún. társadalom, ami szerintem így értelmezhetetlen, de ebbe ne menjünk bele), amelyik valójában sose adott felhatalmazást egy csomó jogi terület szabályozására, amit az állam most kisajátít. :confused:
Az, hogy mi éget tonnaszámra kerozint meg nehézolajat, egy roppant bonyolult kérdés és részben (szintén) állambácsi "jótékony" ráhatása miatt alakultak úgy ezek a dolgok, ahogy.
Kérdést tettem fel, amire a válasz eldöntendő, azaz IGEN vagy NEM.
 
  • Vicces
Reactions: cirqle

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113
ez telljesen hülyének néz mindenkit...
„Az Információs Hivatal nem vásárolt ilyen szoftvert, nem üzemeltetett és nem is üzemeltet” - mondta Szijjártó Péter külügyminiszter a parlament nemzetbiztonsági bizottsága előtt az ülésen megfigyelőként résztvevő DK-s Vadai Ágnes kérdésére. A miniszter hárította a Pegasusszal kapcsolatos és a szoftver beszerzésében való érintettségre vonatkozó kérdéseket, ebben odáig ment, hogy a Pegasust gyártó izraeli NSO Group nevű cégről azt mondta, azt sem tudta, mi az, először azt hitte, a Nemzeti Sport Online-ról van szó.
https://444.hu/.../szijjarto-szerint-az-befolyasolasi...
És mindezt komoly arccal, bele a világba...
 
  • Tetszik
Reactions: fishbed and Wilson

szzsolt81

Well-Known Member
2020. október 24.
5 708
4 262
113

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 904
48 419
113
Kérdést tettem fel, amire a válasz eldöntendő, azaz IGEN vagy NEM.
Szerintem állítottál valamit:
Tehát szerinted jó dolog az, hogy az öreg Jörg bácsi az 5 litert fogyasztó Golfocskájával nem hajthat be már egyetlen nagyobb városba sem, de az teljesen OK hogy tonnaszámra égetik a kerozint a repülőgépek és a nehézolajat a hajók, JUST FOR FUN...
...legalábbis kérdőjel nincs. Azelőtt valóban kérdeztél, de arra válaszoltam is. Főtörzsőrmester efftárs.

Nekem volt alkalmam élni az átkosban (lehet, hogy neked is), én nem szeretném, ha az állam találná ki helyettem, hogy hova utazhatok és hova nem.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 643
113
Remélhetőleg az összes komcsi érában kinevezett volt rendőrt, meg komcsi libernyák ivadékot bevágják a bőribe. Szegény jogász haveromát akinek minden pedigréje meg volt állandóan elutasították. Egy csomó panasz levelet írt az im- be ezért és nem ő volt az egyetlen.