[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 008
30 920
113
Hát,más jelzős szerkezetet is használhatok erre a fajta idióta öntelt böszme barom viselkedésre,de az akkor tényleg sértő lesz.....
És amit megengednek maguknak az ilyen "úriembörök",az meg messze sértőbb,mint a magyarosch jelző
És mégegyszer.Nem megsértődni kell a nem tetsző jelzős szerkezetre,hanem okafogyottá tenni a használatát.
Ne mennyünk le arra a szintre,hogy "egy magyar hős vitéz többet ér szuronyos puskával,mint más alja népből 100 géppisztolyos".Mert a hős az hulla,a géppisztolyos meg lehet,hogy nem hős,de esetleg gyöztesen él a harc után.
 
T

Törölt tag 467

Guest
Megint ott tartunk, hogy valaki felvetett - egy amúgy biztpol - témát, és a végére eljutottunk addig, hogy nálunk minden szar, bezzeg máshol. Ott hegyekben állnak a kiképzett, motivált katonák, meg a pöccre induló haditechnika.
Mindezt a lángoló hazaszeretet jegyében... Olyan jó ezt hetente háromszor elolvasni, rendre ugyanazoknak az embereknek a "tollából".
Amúgy vállalom, hogy szerintem a mi katonáink pont olyan jók, mint az itt állandóan felszopott román, meg ukrán, meg satöbbi katonák.
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 006
53 976
113
Több,min 20 éve elolvastam Matolcsy könyvét.Abba azt irta le,hogy a túl drága és nem elég jol kézben tartható magyar munkaerőt le kell cserélni olcsó és engedelmes ázsiai munkaerőre......Na,ennyit a fikusz "nemzeti elhivatottságárol"....



Ja, biztos utcaseproket importálunk a világ másik végébol.
 
  • Tetszik
Reactions: antigonosz

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 008
30 920
113
Fejtsd ki a véleményed mások sértegetése nélkül aztán akkor normális mederben marad a vita.

Ez meg nem a magyar biztpol a félkegyelműek gyűjteményével, hanem kis túlzással (de ha a fórum statisztikát nézzük nem annyira) az "én" topikom.
Ha én tudok civilizált maradni a hülyékkel is, tedd meg te is.
Hát,mikor ugyan azt a marhaságot olvasom 21.xre,mikor 20x már el lett magyarázva,hogy ez nem úgy van,akkor már nekem is el tud gurulni a gyógyszerem.
 

krisss

Well-Known Member
2014. február 21.
28 208
119 844
113
Hát,mikor ugyan azt a marhaságot olvasom 21.xre,mikor 20x már el lett magyarázva,hogy ez nem úgy van,akkor már nekem is el tud gurulni a gyógyszerem.
Ne reagálj neked úgyse hiszik el mivel mindenki azt gondolja, hogy éppen turretszindrómás NER-ezési rohamod van.

Én meg nem vagyok kíváncsi oldalakon keresztül sem a te se az ő faszságaikra.
Neked is van kurva sok ne aggódj.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 600
14 544
113
Az utóbbi 7 év a legdinamikusabb reálbérnövekedési szakasz volt. Nem cseszhetünk el most 10 évet ideologiai állattságok miatt. Tudjuk, hogy baromság, de nekik tetszik. Csak vmi csontot kell nekik dobni, aztán majd megnyugodnak. Persze ehhez át kell menni a tavaszi leckén. Macron jobb irányba viheti az EU-t, mint Mutti. Rengeteg ideális csatlakozási pontunk van stratégiai ágazatokban. Védelmi ipar, atomenergia, mezőgazdaság. Nem véletlen ezt emelte ki a Don. Emellett már felkészültünk az elektromos autó őrületre, szép kapabővítés volt ipari szinten ezen a területen. Állhatunk a győztes oldalon, csak ügyesen kell alkalmazkodni. A kilépés most stratégiai hiba lenne.

Nem igazán értem, mi alapján lenne a kiléoés az ország jövője?? Milyen lehetőségeink bővülnének?? Csak szűkülnének. Hol láttok pozitív példát Európában, akik az EU-val szemben gazdasági sikert érték el?? Pont az EU lehetőségeit kihasználva lehet. Rengeteg xarsággal jár együtt, de az élet nem póniudvar.

Elköveted azt a hibát, hogy azt hiszed, hogy a jövő egyenesen következik a múltból.

Sajnos most olyan fordulatok vannak EU-s ill. globális szinten, hogy nem szabad megkockáztatni a maradást.

És ez a jelenlegi helyzet egy nagyon jó kilépési pont.
 
  • Tetszik
Reactions: kétkedő

ssgtzlan

Well-Known Member
2020. május 10.
1 175
4 982
113
Lehet szidni,meg gúnyolódni a stilusa miatt,de attol még igaza van.Az uki hadsereg,ha képes lenne összeszedni magát,akkor bizony 3 nap alatt eljutna Záhonytől Kópházára,a JELENLEGI állapotú MH-t letaposva.

Lehet hogy annyi idő alatt ami az ukránoknak kell hogy összekapjak magukat lehet hogy nekünk is sikerülne.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 008
30 920
113
Nem, nem jogos. És sajnos nem arról van szó, hogy én "nem fogadom el" ...

Megközelítem másik oldalról a kérdést. Nem szoktad ilyenkor észrevenni, hogy ilyen eseteket követően beindul egy akár személyeskedéstől sem mentes rage -elés az irányodba?

Ilyenkor sokszor egyetértek - még, ha nem is szoktam beszállni ebbe. A fókusz ilyenkor teljesen elcsúszik. Még akkor is, ha amúgy az alapkérdés "értékes" illetve megvitatásra érdemes lenne egyébként ...
De,sajnos nagyon is sokszor jogos.
És a különben kifejezetten neméppen úriembör vajdahivők azonnal személyeskedni kezdenek,mihelyt valami nem egyezik a világképükkel.És valamivel hitelesebb lennél,ha akkor is felszólalnál a libernyákozás és hazaárulózás ellen.És akkor még csak a finomabbakat idéztem.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 008
30 920
113
Lehet hogy annyi idő alatt ami az ukránoknak kell hogy összekapjak magukat lehet hogy nekünk is sikerülne.
Nem tudnánk.Nekik csak ki kéne vonniuk a keleti végekről az úgy ahogy ősszekalapált,de már létező egységeket.Nekünk meg létre kellene hozni előbb a semmiből.
De ez egy teljesen hipotetikus dolog.pürrosi gyózelem lenne az nekik,és ezt pontosan tudják.Ez csak szájkarate,még csak nem is nekünk szól.
 

tarzaan

Well-Known Member
2014. március 25.
11 600
14 544
113
Míg egy ázsiai mondjuk úgy hogy hatékonyabban dolgozik. Addig egy átlag menekült max dolgozgat. Egyébként már 20 éve is mondták ha munkaerő hiány lesz plusz demográfiai okok akkor ázsiaiakkal pótolnák.

A szírek meg az afgánok is ázsiaiak. Vagy szeritned japánok meg koreaiak fognak jönni?
 
K

kamm

Guest
De,sajnos nagyon is sokszor jogos.
És a különben kifejezetten neméppen úriembör vajdahivők azonnal személyeskedni kezdenek,mihelyt valami nem egyezik a világképükkel.És valamivel hitelesebb lennél,ha akkor is felszólalnál a libernyákozás és hazaárulózás ellen.És akkor még csak a finomabbakat idéztem.
@Negan ez nem erv.
Egyreszt azt nem te dontod el, mi "jogos" sertes mas szamara.
Masreszt engem nehez lenne fideszesnek titulalni, de 'libernyakozast' csak a mentalis duhongokben latok, legfokepp jurgen-fele holdkorosoktol, es akkor is max forgatom a szemem es atugrom az egesz kommentet.
Itt nem latok ilyesmit, itt leginkabb @szzsolt81 provokacioit latom, meg egyre gyakrabban a te vajdazasodat.
 
  • Tetszik
Reactions: borisz

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
18 740
35 923
113
De ez egy teljesen hipotetikus dolog.pürrosi gyózelem lenne az nekik,és ezt pontosan tudják.Ez csak szájkarate,még csak nem is nekünk szól.
Akkor miért ez a téma már lassan két napja?!

Szváziföld királyának takarítónőjének hörcsöge szerint meg akarnak támadni minket a Zuluk. Elemezzük ki már a Honvédség kilátásait ezzel a támadással szemben is!
Csak lehetőleg ne itt!
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 008
30 920
113
Biztos merevedési panaszai vannak aztán így kompenzálja, esetleg fantom előbőr szindróma alakult ki nála és nem tud mit kezdeni a helyzettel.
Nem a stillel van a legnagyobb baj-hanem azzal,hogy túl sokszor van igaza.Még úgy is,hogy a hsz-ai fele sima kötekedés.