[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Ez tudod nagyon szép és igen jaj a legyőzötteknek, de mennyi románt, szlovákot, horvátot, bolgárt vittek is el lakossag aranyosan? Kinek a területeit vették is el újra? Tehát maradjunk abba, hogy az oroszok nagyon adósa ink, lehet velük kereskedni, de azok a bűnök amit a népünk ellen elkövettek 1848, 45, 56, azt meg nem törlesztették Le! Na úgyhogy most korrektek vagyunk velük, és megmutathatják, hogy hogy is gondoljak a fenn leírtak törlesztését!
Na meg 1877 és 1916;).
 

krokomach

Well-Known Member
2010. április 27.
10 729
11 461
113
http://politic.karpat.in.ua/?p=36307&lang=hu
"Kiberkülönítményt vezényelt Ukrajnába az USA és Nagy-Britannia az orosz hackertámadások kivédésére
Az Egyesült Államok és Nagy-Britannia kiberbiztonsági szakértőket küldött Ukrajnába, hogy segítsenek kivédeni a minisztériumok, elektromos hálózat, bankrendszer és gazdasági létesítmények ellen tervezett orosz hackertámadásokat – írta az unn.com.ua hírportál kedden a The New York Times című amerikai lapra hivatkozva.
jelentés szerint az újság arról számolt be, hogy az amerikai hírszerzés úgy véli, Oroszország ahelyett, hogy behatolna Ukrajna területére, kibertámadást indíthat, az elektromos hálózat, a bankrendszer, a gazdasági objektumok és minisztériumok ellen. Ezért az USA és Nagy-Britannia szakértőket küldött Ukrajnába a kibertámadások elhárítására. Arról nincsenek információk, hogy hányan vannak a különítményben, de egyes informátorok úgy tudják, hogy az amerikai hatóságok fontolgatják az USA kiberparancsnoksága erőforrásainak az esetleges bevonását is.
Az amerikai hírszerzés egyik tisztviselője azt mondta az újságnak, hogy egy kibertámadáshoz Oroszországnak nem kell megszállnia Ukrajnát, sőt ez segíthet az oroszoknak elkerülni azokat a szankciókat, amelyeket egy invázió után szinte biztosan bevezetnének. A kiadvány forrásai úgy vélik, hogy az orosz fél az ortodox karácsony után, január első hetének végén hajthat végre kibertámadást Ukrajna ellen... "
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Egy globális hatalom attol globális hatalom,hogy az érdekei kiterjednek az egész glóbuszra.200 éve az USA nem volt globális hatalom,akkoriban Nagy Britannia volt az.És a franciákkal való kereskedelmi kapcsolatokért büntetésül simán csináltak büntető akciókat mindenfelé,ha olyan kedvük volt.Az akkori USAban is.De Finnország is úgy került az Orosz Birodalomhoz,hogy egy brit tengeri portya (inkább rablóhadjárat) után orosz védnökség alá kérték magukat.De mikor nekünk volt meg hozzá az erőnk,mi se csináltuk másképpen.Elkalandoztunk Al Andalúzig,királyt cseréltünk Nápolyban,vagy büntetőhadjáratot,ha valamelyik vazallusunk rosszul (nekünk nem tetsző módon) viselkedett.Hát,most a fax másik végén kicsit kinosabb a helyzet.Most nem mások kérdezik meg maguktol,hogy mit szolnak hozzá Budán,hanem mi kérdezünk
Ilyen a világ.A szociáldarwinizmus még mindig csúnya dolog,mert Hitlerhez kötik.Pedig maga Darwin találta ki.Ugyanolyan vastag könyvet irt az emberi társadalmi és államfejlődés törvényszerűségeiről,mint a természetéről-a törvényszerűségek meg ugyanazok.

Azért mégsem volt ugyanaz. Ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy kalandozásaink gyakorlatilag "honvédelem" volt. Igen, idegen földön. Ne felejtsük a honfoglalást követően alig bő tíz évvel (907) egy összeurópai illetve összhaderőnemi támadást indítottak ellenünk. Tudod, aminek a jelszava ez volt: „Decretum (…) ugros eliminandos esse” (azaz: „Elrendeljük, hogy a magyarok kiirtassanak”) ...

Amit felismertek eleink akkor, hogy túl sok ilyet azért nem tudnánk lábon kihordani. Egyébként később is elég sok keresztes háborúval voltunk fenyegetve - olykor az izmaeliták vagy éppen az izraeliták miatt, de ez nem érdekes most. Ilyenformán lett ez a taktika. A fő csapásirány a hírszerzés és diplomácia (benne kapcsolatépítéssel is). Rendkívül szigorú szabályok voltak arra vonatkozóan, hogy mennyi és milyen csapatok tartózkodhattak külföldön. A fő erők illetve a csapatok nagyja itthon volt mindig. Ilyenformán hadászatilag nem volt különösen jelentősek a vállalkozásaink. Tulajdonképpen az sem, hogy éppen nyerünk vagy veszítünk. A lényeg az volt, hogy nem nálunk "tobzódtak" és pláne nem együtt. Ilyenformán volt, hogy szerepet vállaltunk (zsoldba szegődve) helyi purpárlékba az érdekeink szerint választva oldalt. Ugyanakkor nem volt stratégiai cél függelmi viszonyba hajtani az ottaniakat vagy éppen "gyarmatosítani" ...

Ez adott egy kb. 75 évnyi időt, amíg "gyökeret verhettünk" illetve valamennyire elfogadtathattuk magunkat. Bulcsú -nak pl. több európai címe volt, mint ameddig egy átlag akkori halandó el tudott számolni :) Továbbá minden európai udvarba bejárása volt. Továbbá ezen időszakban tudott pl. Géza is "szándéknyilatkozatot" tenni, hogy a nyugati kereszténységet felvéve utódai egy ennek megfelelő államot épít ki. Akárhogy is, de a kalandozás a célját elérte: megmaradtunk ...

Tulajdonképpen rengeteg későbbi dolog levezethető hasonló indítékokból. Akár a későbbi balkáni hadjáratok is a török ellen. Itt ugye kvázi segítségnyújtásként mentünk egy közös igen komoly ellenség ellen. Az ottaniak nem is gyarmatosítóként emlékeznek ránk. Pl. Várnában a két körút Hunyadiról meg Ulászló királyunkról ...

Namost példának okáért egy Kalandozást vagy éppen egy Kínai Ópiumháborút dirkekt párhuzambaállítani azért botorság lenne. Az meg, hogy "mi lett volna, ha" (pl. nem lett volna Oszmán és/vagy Habsburg stb.) - hát a történelemben felesleges példálózni. :) Azaz, pl. mi is gyarmatosítók lettünk volna vagy sem meg hasonlók. Ezt nem tudhatjuk - legfeljebb sejthetjük ...
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Az USA-ban nem lehet megbízni, hogy betartja az ígéreteit – Putyin
Ez Oroszországra és Kínára, illetve úgy általában minden olyan országra igaz, aki képes force projection révén vegzálni a nála gyengébbeket. Nincs új a nap alatt.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
Az amerikai kiadvány úgy tudja, a CIA és más kulcsfontosságú amerikai hivatalok képviselőiből álló adminisztratív csoport jelenleg azt vizsgálja, hogyan szerveződött a szovjetellenes felkelés Afganisztánban, az oroszok elleni erők Szíriában...
:rolleyes: Erről elsőkézből származó információik vannak, lévén a CIA keze vastagon benne volt a szervezésben.:D
 

empontipont

Well-Known Member
2015. augusztus 17.
717
2 607
93
Igen, fel is tunt, hogy te Moszkvabol nezed, en meg Magyarorszagrol.

Erdekes...


Szoval akkor hogyan is van ez? Putyin daragoj kamerad, hiszen uzletelni akar, hiaba oltek tiz-szazezrevel magyarokat a tortenelem soran, eroszakoltak ezrevel noket, hurcoltak rabszolgasagba es kinoztak halalra ezrevel-tizezrevel - viszont az amerikaiak, akik mindezt sosem csinaltak, na azok aztan a botranyos ellensegek, nekik biztosan nem szabad hinni, hiszen mindossze 30 eve segitenek abban, hogy ne essunk megint a gyilkos, civilizalatlan orosz-azsiai elnyomas ala...

...mondjuk Moszvabol nezve logikus, megertelek.


Jaja, 1849, 1956, pont igy tortent - nem am a mocskos, primitiv, 6 altalanosos, irni-olvasni nem tudo suttyo bolsevik horda dolt ra az orszagra 40+ evre es rabolta le, nem az orosz car jott be keletrol megmenteni az osztrak hoherokat stb...

...ertelek en, neked Moszkvabol minden maskeppen nez ki.


Hat hogyne. :cool: A kadarista eloskodo mocsok, persze - nem is akartak elengedni a hatalmat, mindent megprobalt a sok gusztustalan, rablo senkihazi, hogy ne lehessen levaltani oket avagy mindent elvigyenek, amit csak lehet.

Valosagban egyreszt Gorbin mult a legtobb, mert o eldontotte, hogy nem lesz verontas semikkepen sem.
Masreszt pontosan a rendszervalto ellenzek kenyszeritette ki a visszataszito, undorito kadari mocsokbol, hogy egyaltalan letrejojjon az EKA.
Ehhez viszont kellett elotte 20 ev ellenallas, egy keszen varakozo ellenzek, az osszes frakciojaval, mindennel.
Mindezt a csotanyoknal is undoritobb lenyekbol allo III/II meg III/III, meg ugy altalaban az hanyinger kommunista elnyomo apparatus, benne a BM negyedmillios besugohalozataval harcolva.

Gondolom, Moszkvabol ez neked maskepp latszik - kezdesnek itt van nemi anyag, kezdj el olvasni, micsoda primitiv nyomoroncok uralkodtak az embereken: https://mek.oszk.hu/15000/15048/15048.pdf

De ha mar benne vagy, olvasd mar el Nemeth M. visszaemlekezeset, le is irja, hogy mire o Gorbihoz ment marcius-aprilisban, addigra mar olyan szinten recsegett-ropogott az egesz rendszer, hogy Gorbi sem mondott mast, csak hogy nem lesz semmilyen valasz, amikor kozolte vele, hogy lebontjak a hatart es tobbpartrendszerre ternek at.



Na meg ennek semmi koze ahhoz, hogy minket az amerikaiak nem, viszont a primitiv szovjetek megszalltak 40 evre.
(Az hagyjan, de elnezve, hova jutott gazdasagilag 1990-re a nyugati zona, es hova a szovjet zona, szerintem mindenki meg tudja allapitani a ket rendszer kozotti nagysagrendbeli kulonbseget. Persze tudom, Moszkvabol ez nem igy latszik, igaz? :p)
Értem én, hogy A. O. - val beszélgetsz, de azért ez a beszólásod, hogy te Magyarországról nézed a dolgokat, nagyon erős volt!
Nem azért mert külföldön élsz, sok ilyen van itt rajtad kívül is. De senki sincs itt a fórumon aki annyira az új hazája szemével látná a világot mint te! Még szzsolti is jobb!
Lehet vitatkozni, hogy ki mennyire Moszkva érdekei alapján látja a világot, de te egyértelműen nem európai szemszögből nézed.

Abban a témában, hogy az amcsik hány német nőt erőszakoltak meg nagyjából az elmúlt 10-20 évig nagy kuss volt. Annyira sem lehetett beszélni mint a ruszkik róla. Nemrégiben kezdtek kutatni, könyveket írni róla.
Nagyjából úgy néz ki, hogy a megszállás során a ruszkik kb kétszer annyi német nőt répáztak meg mint a szövik. Csak éppen a megszállásban kb 4-szer annyi ruszki vett részt. Tehát a nyugati katonáknak többet kellett dolgoznia az eredményért per kop.
Pár éve kezdett könyveket írni a témában egy német banya. Ha érdekel guglizz rá.

A Magyarországot rendszeresen megtámadó oroszokról mondanál egy alkalmat amikor a dolog úgy történt, hogy senki hozzájuk sem szólt, de ők egyszer csak elindutak magyart ölni?
Konkrétan az orosz cár 48-ban megmondta, hogy rühelli a büdös szájú paraszt Habsburgokat, úriemberi kötelessége megsegiteni uralkodó kollégáját. Világos után először az orosz főparancsnok írt az osztrák miniszterelnöknek, hogy hagyják abba az átadott foglyok kivégzését. Aztán a cár írt egy levelet Ferenc Jóskának, majd ide küldte a fiát, hogy beszéljen azzal a fasszal! Végül felfüggesztették a foglyok átadását míg azóta is fényesre nyalt seggű sógoraink meg nem nyugodtak.
Az amcsik azért nem öltek meg sok magyar civilt, mert messze voltunk! Ezért viszonylag kevés magyart öltek meg. Bár tudok mutatni olyan ismerőst akinek a családját egy amcsi block buster irtotta ki amit családi házas területre dobtak. Ő azért nem halt meg mert elment dolgozni. A család öregjei meg egy frissen szült rokona a 8 hetes csecsemőjével eltűnt a bazi nagy bombakráterben.
Anyámat is egy bombázókat kísérő amcsi vadász akarta agyonlőni 9 éves korában. Senki más nem volt az utcán csak ő meg a fekete bőszoknyás nagyanyja amikor jöttek haza az iskolából. Ha férfiak nem rántják be a kapu alá, meghal. Amikor berántották, nézett visszafelé és látta ahogy dió nagyságú darabok pattannak ki a kövezetbol ahol előbb állt!

Egyáltalán nem vagyok biztos abban, hogy az egy megölt ellenséges katonára jutó megölt civilek számában a ruszkik rosszabbak volta mint az amcsik. A britek pedig biztosan sokkal több civilt öltek meg fajlagosan.
 

Agresszív Sügér

Well-Known Member
2020. december 8.
421
2 141
93
A saját családom tapasztalata is hasonló. De itt sokan ezerrel nyomják az orosz propagandát. Mivel azt nem lehet letagadni amit az oroszok csináltak, ezért csak az a módszer maradt, hogy azt terjesztik, hogy bezzeg az amerikaiak még rosszabbak voltak.
Szemmel láthatóan nem esik le a lényeg, a fentebb említett emberek nem az oroszokat dicsőítik, csupán nem tesznek egynlőség jelet a jelenlegi Oroszország és a kommunista Szovjetúnió közé (vizuális típusoknak: Oroszország =/= Szovjetúnió).

A kommunisták állatok voltak? Igen. (Elnézést, ezt visszavonom, sértő és megbélyegző az állatokra nézve. Az élvezetből elkövetett kegyetlenkedés az emberi faj sajátja). Gulág, itthon recski kényszermunka tábor és AVÓ-s börtönök, a franciák kegyetlenkedése Algériában stb.
Kétlem, hogy bárki is tagadná vagy tagadta volna ezeket a tényeket, de az USA/angolszászok/nyugat európai gyarmattartók elvtelensége mellett sem megyünk el szó nélkül. Ne akard nekünk erkölcsi piedesztálra emelni őket, mert nincs ott számukra hely.

Akikkel neked problémád van, azok egész egyszerűen kiábrándultak az összes világcsendőr birodalomból (az USA-ból is, ebből adódóan Kínába már nem is lesznek "szerelmesek"). A hátunk közepére nem kívánjuk egyiket sem.
 
K

kamm

Guest
Kétlem, hogy bárki is tagadná vagy tagadta volna ezeket a tényeket, de az USA/angolszászok/nyugat európai gyarmattartók elvtelensége mellett sem megyünk el szó nélkül.
Igen, igen, ez pontosan az a buta "whataboutism" neven ismert sunyi relativizalas, amirol beszelunk.

Ne akard nekünk erkölcsi piedesztálra emelni őket, mert nincs ott számukra hely.
Ez meg mar a hazugsag resze, amikor tipikus strawman argumentkent gyorsan a szajaba akarsz adni valamit, amit utana cafolhatsz.

Tehat: ervek helyett whataboutism + strawman argument = szanalmas mellebeszeles, gyomorbol ervelve.
 
K

kamm

Guest
Nekem mindkét nagyapám szintén meglógott, őket is civilként vitték volna, nem őrizték őket túl jól, gondolom a hiányt úgyis pótolták, ha számoláskor nem stimmelt a létszám.
Az enyem fogsagba esett a keleti fronton, elhurcoltak valahova Sziberiaba, de mivel a legvegen volt, valahogyan meguszta es viszonylag hamar hazakerult, igaz, 40 kilosan...
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and enzo

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Yawning2.jpg



Meg valami erdekes legenda a csaladi almariumbol?


Mivel kizarolag irrelevans marhasagokat irsz, ezert az a benyomasom, ez a vita neked messze tul magas. Szerintem ne eroltesd.

Hát a Mustangok azok bizony valóban lőttek kb. mindenre, tehéncsordára ugyanúgy, mint bicikliző postásra... erről rengeteg korabeli beszámoló van.
 
K

kamm

Guest
Hát a Mustangok azok bizony valóban lőttek kb. mindenre, tehéncsordára ugyanúgy, mint bicikliző postásra... erről rengeteg korabeli beszámoló van.
Senki nem allitotta, hogy nem alltunk hadban - de azt is mi inditottuk, ne feledd. Total feleslegesen. Pont a napokban volt a 80. evforduloja az idiota, inkompetens Bardossy haduzenetenek.
A US konkretan meg elotte is hangoztatta, hogy nem all szandekaban hadba lepni velunk; az amerikai doktrina akkor meg messze-messze azt preferalta, hogy probaljak elkerulni a teljes vilaghaborut.
 

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 000
32 370
113
Ez tudod nagyon szép és igen jaj a legyőzötteknek, de mennyi románt, szlovákot, horvátot, bolgárt vittek is el lakossag aranyosan? Kinek a területeit vették is el újra? Tehát maradjunk abba, hogy az oroszok nagyon adósa ink, lehet velük kereskedni, de azok a bűnök amit a népünk ellen elkövettek 1848, 45, 56, azt meg nem törlesztették Le! Na úgyhogy most korrektek vagyunk velük, és megmutathatják, hogy hogy is gondoljak a fenn leírtak törlesztését!

A románok átálltak, a bolgárok eleve megtagadták a hadüzenetet a szovjeteknek. Ettől még nem úszták meg a szovjet megszállást és a kommunista vircsaftot (beleértve a korábbi elit nagy részének legyilkolását, a korábbi bolgár kormányok tagjait, az egyház vezetőit stb. nagyrészt kivégezték a komcsik). Szlovákok "felkeltek", amit ugyan fél kézzel levertek a már végét járó németek, de ezért "győztesek" lettek ők is, a horvátok meg "jugoszlávok" lettek ismét, ott a horvát-szlovén származású Tito vezette kommerek intézték a "háborús bűnösök" tömegsírba lövetését tízezerszámra, a halálmeneteket, a dalmáciai olaszok karsztbarlangokba dobálását stb.
 
K

kamm

Guest
A románok átálltak, a bolgárok eleve megtagadták a hadüzenetet a szovjeteknek. Ettől még nem úszták meg a szovjet megszállást és a kommunista vircsaftot (beleértve a korábbi elit nagy részének legyilkolását, a korábbi bolgár kormányok tagjait, az egyház vezetőit stb. nagyrészt kivégezték a komcsik). Szlovákok "felkeltek", amit ugyan fél kézzel levertek a már végét járó németek, de ezért "győztesek" lettek ők is, a horvátok meg "jugoszlávok" lettek ismét, ott a horvát-szlovén származású Tito vezette kommerek intézték a "háborús bűnösök" tömegsírba lövetését tízezerszámra, a halálmeneteket, a dalmáciai olaszok karsztbarlangokba dobálását stb.
A kontextus, pontosabban a tenyek, amelyek itt a sok tortenelemtagado oroszbaratnal kivertek a biztositekot, azt mutatjak, hogy az oroszoktol mi csak szenvedest, fajdalmat, pusztitast, tobb tizezer halottat, szazrek rabszolgasagba hurcolasat es egy verskezu elnyomo rendszert kaphatunk, mert eddig mast nem jelentettek nekunk a tortenelem soran.
Ehhez viszonyitva kezdte @Allesmor Obranna azt az osonkodo relativizalo moszkovita propagandat emlegetni, hogy az amerikaiak is ellensegek voltak, de hat azota is csak fonokok - termeszetesen mar ez sem igaz egyaltalan (ti. mi leptunk be a NATOba, meg egy feleszu is egybol lerti, miert nem kerul ma mar a regi 5-6% GDPbe a vedelmi kiadasunk), de aztan rakontraztak a felnotas whataboutistak, az meg mar a szokasos egyugyu, buta relativizalas.

Hihetetlen, hogy mindossze 30 evvel a mocskos szovjet tankok kigurulasa utan vannak feleszuek, akik az oroszokat preferalnak ujra (az oroszbarat exkomcsikat meg moszkovitakat legalabb ertem, nekik erthetoen az egy jobb rendszer.)
 

tong djagbu

Well-Known Member
2019. november 9.
2 942
19 451
113
A kontextus, pontosabban a tenyek, amelyek itt a sok tortenelemtagado oroszbaratnal kivertek a biztositekot, azt mutatjak, hogy az oroszoktol mi csak szenvedest, fajdalmat, pusztitast, tobb tizezer halottat, szazrek rabszolgasagba hurcolasat es egy verskezu elnyomo rendszert kaphatunk, mert eddig mast nem jelentettek nekunk a tortenelem soran.
Ehhez viszonyitva kezdte @Allesmor Obranna azt az osonkodo relativizalo moszkovita propagandat emlegetni, hogy az amerikaiak is ellensegek voltak, de hat azota is csak fonokok - termeszetesen mar ez sem igaz egyaltalan (ti. mi leptunk be a NATOba, meg egy feleszu is egybol lerti, miert nem kerul ma mar a regi 5-6% GDPbe a vedelmi kiadasunk), de aztan rakontraztak a felnotas whataboutistak, az meg mar a szokasos egyugyu, buta relativizalas.

Hihetetlen, hogy mindossze 30 evvel a mocskos szovjet tankok kigurulasa utan vannak feleszuek, akik az oroszokat preferalnak ujra (az oroszbarat exkomcsikat meg moszkovitakat legalabb ertem, nekik erthetoen az egy jobb rendszer.)
Mivel jelenleg az USA dominanciája fenyegeti nemzetünk és hazánk puszta fennmaradását, ezért nem kedveljük amerikát. Amely amúgy is földünk első szabadkőműves állama, a gonoszság és romlás forrása. Hozzájuk képest az oroszok minden bűnükkel együtt ministránsok.
 

Littlejohn

Well-Known Member
2010. április 20.
3 515
14 969
113
A II. vh. volt, ahogy volt. Minden oldal ludas sok dologban. Én a problémát másban látom. Írjátok, hogy elszaporodtak az oroszfanok, néha meg az USA-fanok... Nekem egyetlen egy bajom van a Nyugattal. SOHA nem fogadtak be a "klubba" egyetlen olyan országot sem, amely a keleti blokkban volt. Hiába nyugati a vallásunk, a kultúránk, a vonzódásunk, ha kvázi gyarmatnak néznek minket, nem pedig önálló szövetségesnek. Abban a pillanatban, hogy merünk saját érdekünkben tenni valamit, ha Közép-Európa érdekeit képviseljük azokkal az értékekkel, amik tegnap még NYUGATI értékek voltak, máris korrupt diktatúra vagyunk. Ma már a Nyugat egy neobolsevik irányzat foglya és valójában a V4 őrzi a VALÓDI európai értékeket..... Vannak, akiknek ez sem elég. Tesznek is arról, hogy ne tudjunk kiszakadni a kvázi gyarmat státuszból. Hangzatos Európai Egybesült Államokkal, lmbtqxyvzs-, blm-irányzatoknak nevezett társadalomromboló eszmékkel. Nekem sem tetszik, de be kell látnom, ma a V4 és bizonyos mértékig igen, Oroszország az, amelyik európaiként viselkedik..... Ehhez nem kell orosz-fanság. Csak nyitott szem. De sebaj. Érik már a Reconquista Nyugaton is.......
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 871
27 438
113
Ez egy elmelet. Ehhez kepest a civilizalatlan, verszomjas orosz-azsiai pusztitas tortenelmi teny. Sokszorosan.


Hahaha, ne vicceljunk mar. :D
Egyreszt a kontextus Magyarorszag, kozuk nincs az amerikaiaknak ahhoz a szazezernyi szenvedeshez, amit az oroszok okoztak (de amugy Sztalin tobb ember irtott ki, mint Hitler, raadasul sajat nepeibol, az amerikaiak a cipojet nem vihetik az oroszoknak nepirtasban.)


Nem, tul buta vagy a kerdeshez es ezert probalod elterelni a temat. Ilyesmire senki nem reagal, mert nem etetjuk, tutod...
A megnyerhető nukleáris háború ötlete konkrétan az egész emberiség létét fenyegeti. És mindezt úgy, h közben a ződ propagandát zúdítják ránk. Ne használj szívószálat, mi meg kiírtjuk a bolygót atomfegyverrel.