A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

A 90-es évek eleje volt a legdurvább. A gazdaság átállása, a rendszerváltás után, egy lényegében első demokratikus, kamikaze kormányzás alatt. Nem is tudom hogy éltük túl. Nem lett volna pénzünk még plusz nehézfegyverzetre akkor.
Mondjuk a 140-60 ezres (?) vizfeju MNH total felesleges volt, lassuk be, a NATO tagsaggal kapasbol a felere lehetett volna csokkenteni okosan, eladva a masodvonalas meg feleslegesse valt elsovonalas cuccokat (akkor meg komoly piacuk volt), a penzbol megvenni egy normalis legvedelmet meg mondjuk BMP3-asokat es kibaszni az osszes PSZHt azonnal (fuj de utaltam azt a dogot. :D) Az allamadossagert a BTR-80Ak nem voltak rossz deal, az maradhatott volna igy is. A MiG-29-et nem elrohasztani, hanem par evig hasznalni, majd a Gripenre atallas korul elpasszolni, meg hasznalhato allapotban araboknak, Indiaba, akarhova.
Mindez siman kivitelezheto lett volna, ha nem degeneralt a politikai vezetes (no meg a katonai felsovezetok is a sarkukra alltak volna), meg mindig lenne egy viszonylag turhetoen felszerelt, 50-60 ezer koruli ero es nem kellene mostanaban egyszerre mindent venni.

Ez az infó konkrét forráson alapul? Én még sehol sem találtam a részletezést, hogy miket érint.

Vigyuk at ide: https://forum.htka.hu/threads/a-penz-vilaga.1132/page-155#post-1037685

Ezt igy nem tudjuk, mert az eddig eldontott 605 milliardbol sem ismert 400 millilardnyi elvonas, ami az un. Beruházási Alap eleve 'titkos' 550 milliardjabol jon ki.
De ez meg a Gazdaságújraindítási alap egy fejezete, személy szerint nem hiszem, hogy ebből bármilyen honvédelmi, hadiipari beruházást finanszíroznának. (De persze bármi lehet…)

4e9eca7e2710ca4f0e5ebfccda57e517.jpg

A HTKA honlap üzemeltetőinek, moderátorainak, minden fórumozónak, és olvasóinak!