[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

K

kamm

Guest
Ukrajnát a nyugat egy orosz támadás esetén nem tudná megtartani, ugyanis a lakosság nagy része átállna.
What. :rolleyes:
Felejtsd el ezt a zooldseget, ezt az oroszok terjesztik. Amig nem kemenykedett Putyin, addig ambivalensek voltak, de azota gyakorlatilag elvesztette a lakossagot Putyin.

Ez azonban nem írja felül azt az igazságot, hogy egy konvencionális háborúban az össznyugat ellen, Oo. elvérezne (de tudjuk, hogy ilyen nem lesz, mert az már a második nap atomháborúvá fajul).
Dehogy fajulna azza.

Sem technikája sem embere nem lenne annyi, mint a NATO-nak. Ezt az oroszok is belátják. Éppen ezért fektetnek nagy hangsúlyt arra, hogy csúcshordozókat állítsanak hadrendbe, ami semlegesíti az USA rakétavédelmi törekvéseit. Ha a nukleáris egyensúlyt sikerül fenntartani az orosznak, akkor míg a világ és hat nap, védve lesz. Közen meg átáll teljesen az Ázsiai nyersanyag kereskedésre. Azok mindent megvesznek tőle, így nem lesznek piacgondjai.
:rolleyes: Jajj, hagyjuk mar ezeket blod dolgokat, komolyan - ezt az atallasos sztorit hallgatjuk 30 eve, mikozben Oroszorszag a mai napig nem termel semmit az egegyadta vilagon, amit barki meg akarna venni (max fegyvereket.) Nyersanyagot arul, abbol el, nincs hozaadott ertek sehol. Allamilag iranyitott gazdasag a mai napig.

Az idő nem a nyugatnak dolgozik.
Hat ez meg a masik ordito es unalmas kozhely... hany eve haldoklunk, 50-100? :rolleyes:


Ázsiában olyan fejlődés van, hogy nekünk fogalmunk sincs róla.
Hogyne lenne. A legnagyobb kereskedelmi partnerei Azsianak az EU es Amerika. (Sugok: Oroszorszag a sereghajtok koze fer be talan, oda is vasarlokent.)

Közben meg az EU mint USA szövetséges, vergődik. Persze ezt nagyrészt az USA intézte így. Nem hiányzik neki egy erős gazdasági vetélytárs. De azzal nem számol, hogy egy legyengült Európa nem fogja tudni neki biztosítani sem a katonai sem a gazdasági hátteret? Vagy azt hiszi, hogy egymagában képes lesz Kínát és Oo. lerendezni? Amikor még Iránnak sem mert nekimenni. Pedig az nem is Oroszország méretű és technikájú állam.
Szóval sok érthetetlen dolog van e mögött az USA taktika mögött.
Ezt a sok tajekozatlan zoldseget... nezz mar meg egy tucat mutatot es hasonlitsd mar ossze oket az oroszokkal, vagy akar kinaiakkal, indozenekkel stb.

Ez sok kozhely pontosan ugyanazok az ures klisek, amit 30 eve is ugyanigy elmondtak... ahogy Tolgyessy mondta a minap, ugyan a kinaiak valoban fejlettebbek voltak sokaig (mondjuk ketezer evig), de az utobbi parszaz evben egyaltalan nem, mikozben a Nyugat meg mindig meg tudott ujulni es mindig nyertesen jott ki a vilagmeretu valtozasokbol az elmult parszaz evben.
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
Ok. Ha ennyire erős az USA, akkor miért nem rendezi le face to face az oroszokat (ürügyet tudna csinálni nem is egyet)? Mert azt biztos, hogy Washingtonban is tudják, hogy a nagy riválist, azaz Kínát, csak is Oroszországon keresztül lehet legyőzni. Amíg nem "domesztikálják" Oo. addig Kínának meglesz a fejlődéshez szükséges nyersanyagutánpótlása és a kereskedelmi útvonala is, amin keresztül eléri Ázsia valamennyi országát. Egyszerűen nem lehet embargózni, mert a szárazföld felől nyitott.
Ezt az USA is nagyon jól látja, nem véletlenül cseszekedik az orosszal.
Én az oroszok megtörése kapcsán, úgy gondolom, hogy Amerika oda akarja fejleszteni az első csapás képességét, hogy az orosz belássa, hogy nem lenne esélye egy nukleáris háború megvívása esetén sem, és így, önként átálljon a "jó" oldalra. Ez megy most az F-35-ök eladásnak álcázott telepítésével. Ezektől az eszközöktől (na meg a hasonló képességűektől) várják, hogy képesek lesznek feltörni az orosz légvédelmet és szétverik a stratégiai indítókat és megsemmisítik az ország katonai és polgári vezetői központjait. Igaz, ez még nem oldaná meg a belső Oo. indítókat, amit sem anyahajóról sem pedig szárazföldről nem ér el az USA repülőgéppel, de még cirkáló rakétákkal sem - itt legfeljebb stratégiai nuki rakéták jöhetnek szóba, de azokat már az indítást követően észlelik az oroszok és jön a válasz.
Szerencsénkre még a nagy mellényű USA stratégák is belátják ezt.
Mert mi van ha nem jön be és legalább felében sikerül az orosznak kitárazni? Az épp elég ahhoz, hogy az USA is a kőkorba kerüljön, míg a másik oldalon Kína érintetlen maradna (ha csak azt is nem akarja egy időben lerendezni).
Persze, ha sikerül a mutatvány, akkor Kína önként megtérdel, mert nem akar Oo. sorsára jutni.
A központi probléma az, hogy túlontúl nagyméretű Oo. Nem véletlenül, hogy Oo. határai mellé akar settenkedni az USA. Szerintem ez lesz a vörös vonal, amit már nem fog Oo. engedni. Ukrajnát a nyugat egy orosz támadás esetén nem tudná megtartani, ugyanis a lakosság nagy része átállna. Nem lenne vietnám2. Talán nyugat Ukrajnát igen. Ahogy FehérOo. nem engedte át nyugatnak Oo., úgy Ukrajna területére sem fog NATO katonát engedni. Éppen úgy ahogy az USA sem engedne orosz katonát és rakétát Kubába. Ukrajna túl közel van Oo.-hoz és nagyon távol van az USA-tól.
Ez azonban nem írja felül azt az igazságot, hogy egy konvencionális háborúban az össznyugat ellen, Oo. elvérezne (de tudjuk, hogy ilyen nem lesz, mert az már a második nap atomháborúvá fajul). Sem technikája sem embere nem lenne annyi, mint a NATO-nak. Ezt az oroszok is belátják. Éppen ezért fektetnek nagy hangsúlyt arra, hogy csúcshordozókat állítsanak hadrendbe, ami semlegesíti az USA rakétavédelmi törekvéseit. Ha a nukleáris egyensúlyt sikerül fenntartani az orosznak, akkor míg a világ és hat nap, védve lesz. Közen meg átáll teljesen az Ázsiai nyersanyag kereskedésre. Azok mindent megvesznek tőle, így nem lesznek piacgondjai.
Az idő nem a nyugatnak dolgozik. Ázsiában olyan fejlődés van, hogy nekünk fogalmunk sincs róla. Közben meg az EU mint USA szövetséges, vergődik. Persze ezt nagyrészt az USA intézte így. Nem hiányzik neki egy erős gazdasági vetélytárs. De azzal nem számol, hogy egy legyengült Európa nem fogja tudni neki biztosítani sem a katonai sem a gazdasági hátteret? Vagy azt hiszi, hogy egymagában képes lesz Kínát és Oo. lerendezni? Amikor még Iránnak sem mert nekimenni. Pedig az nem is Oroszország méretű és technikájú állam.
Szóval sok érthetetlen dolog van e mögött az USA taktika mögött.
Az oroszok rendelkeznek olyan radarokkal amelyek látják a hiperszupercsudafantasztikus F35-öst és le tudják vadászni őket.
Az oroszoknak most van egy nagy előnyük, már hadrendbe állították a hiperszónikus rakétáikat.
Az usákok több éves lemaradásban vannak, a legutóbbi tesztjük is sikertelen volt:
Megbukott a legutóbbi amerikai katonai hiperszonikus teszt
Az usa nagyon rá fog fázni amennyiben nem vesz vissza az arcából.
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
Hahó!Vegyétek be már a realitás tablettát!
Nem lesz muszka-jenki közvetlen háború.ATOMHATALMAK.
Az USA többször is kijelentette,hogy NEM veszik fel Ukrajnát a NATOba.Azt,hogy NEM küldenek harcoló csapatokat oda,szintén.
Semmi szükség nincs egyik félnek se katonai okbol atomhordozó fegyverzetet telepiteni a másik közelébe.Hazai bázisrol ICBM-ekkel és tengokrol még CM-ekkel is simán elérik egymást.Minden egyébb csak politikai huzavona.
Oo nemzetközi kötelezettség vállalást ruhott fel.Az USA ilyet nem tett.
Az USA mit intézett azon,hogy az EU képtelen európai belső okok miatt továbblépni a fejlődésben?Semmit.Ez E-i belső probléma.
 
  • Tetszik
Reactions: wolfram and cirqle
K

kamm

Guest
Az oroszok rendelkeznek olyan radarokkal amelyek látják a hiperszupercsudafantasztikus F35-öst és le tudják vadászni őket.
Kozelrol, ahova nem is mennenek.
Kezdem erteni @molnibalage konstans frusztraciojat, tenyleg a toredeke sem marad meg itt sokaknak semmibol, hiaba hangzik el szaszor egy evben.
Nem mellesleg nem muszaj berepulnie egynek sem, eleg egy marek CM kiloni akarmirol (rombolo, sub, tokmindegy), pl az egyaltalan nem uj tech Tomahawk 2500 km visz el.

Az oroszoknak most van egy nagy előnyük, már hadrendbe állították a hiperszónikus rakétáikat.
Sziberiaban. Egyetlen osztalynyit, ha jol emlekszem. Onnan kicsit bonyoolult lenne Napolyba vagy az Adriara lovoldozni. :D :D

Az usákok több éves lemaradásban vannak, a legutóbbi tesztjük is sikertelen volt:
Megbukott a legutóbbi amerikai katonai hiperszonikus teszt
Errol en hozom altalaban a hireket, ne faradj ezzel, tamadofegyverzete vegtelen mennyisegu van Amerikanak.

Az usa nagyon rá fog fázni amennyiben nem vesz vissza az arcából.
Nocsak, es ki fogja befenyiteni, az oroszok? :D
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 847
35 429
113
Kozelrol, ahova nem is mennenek.
Kezdem erteni @molnibalage konstans frusztraciojat, tenyleg a toredeke sem marad meg itt sokaknak semmibol, hiaba hangzik el szaszor egy evben.
Nem mellesleg nem muszaj berepulnie egynek sem, eleg egy marek CM kiloni akarmirol (rombolo, sub, tokmindegy), pl az egyaltalan nem uj tech Tomahawk 2500 km visz el.


Sziberiaban. Egyetlen osztalynyit, ha jol emlekszem. Onnan kicsit bonyoolult lenne Napolyba vagy az Adriara lovoldozni. :D :D


Errol en hozom altalaban a hireket, ne faradj ezzel, tamadofegyverzete vegtelen mennyisegu van Amerikanak.


Nocsak, es ki fogja befenyiteni, az oroszok? :D
A Tomahawk® cirkálórakéta precíziós fegyver, amely hajókról és tengeralattjárókról indul, és pontosan 1000 mérföldről képes célpontokat támadni, még erősen védett légtérben is.
1000 mérföld az 1609.344 km és nem 2500.
Meg tetszik feledkezni a Zirkon rakétáról, amivel a haditengerészetet látják el, tengeralattjáróról és repülőgépről is indítható hajó elleni hiperszónikus rakéta 1000 km-es hatótávval.
Az oroszok Kínával szövetségben lerendeznék az usákok álltal felállított szövetségi rendszert.
 
K

kamm

Guest
A Tomahawk® cirkálórakéta precíziós fegyver, amely hajókról és tengeralattjárókról indul, és pontosan 1000 mérföldről képes célpontokat támadni, még erősen védett légtérben is.
1000 mérföld az 1609.344 km és nem 2500.
:rolleyes:

Hogy ezt a HTKAn magyarazni kell... FYI van vagy negy-otfele Tomahawk (aka Block akarmennyi.)
Hirtelen guglizva...



1500 merfold = 2400+ kilometer

Meg tetszik feledkezni a Zirkon rakétáról, amivel a haditengerészetet látják el, tengeralattjáróról és repülőgépről is indítható hajó elleni hiperszónikus rakéta 1000 km-es hatótávval.

Nem feledkeztem meg semmirol - ebbol egyelore annyi igaz, hogy 3-4 tesztinditas volt, mindegyik 300-400 km tavolsagra.

Az oroszok Kínával szövetségben lerendeznék az usákok álltal felállított szövetségi rendszert.
Anyamnesirass... a NATOt? :cool:
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Mas magyarazat eleve nemigen van ra.
Gondolj bele: egyszeruen sehol sincs abban a helyzetben Oroszorszag, hogy (egy totalis atomhaborun leszamitva, amiben mindket oldal kipusztul) barhogyan ujjat huzzon katonailag mar Amerikaval sem, nemhogy a teljes NATOval.
Onmagaban a US Navy a 10 CSGvel a vilag tengerein plusz az USAF mar olyan ero, hogy egy koncentralt csapasmero kampany eseten egyszeruen lemosna az egesz orosz haderot anelkul, hogy egyetlen gyalogost partra tettek volna.

Tobbek kozott emiatt is okorseg az egesz kubai raketatelepitesi elmelet - az amerikai hivatasos warmongerek meg a csapasmero erok egyutt tapsikolnanak, hogy vegre lenne indok a kokorszakba visszabombazni a kubai meg orosz eroket es utan siman "felszabaditanak" a szigetet.
Az oroszoknak eselyuk nem lenne semmire, meg valaszcsapasra sem, gyakorlatilag megszunne a jelenletuk a Western Hemisphere tulnyomo tobbsegen.

A Second meg a Tenth Fleet boven eleg, hogy megvedje az Eastern Seaboardot itt, mikozben a 10th ill. a Cyber Command az egesz kubai akciot real-time levezenyli, ha kell az USAF domestic erokkel es a Fourth jelenlevo eroivel.
A Fourth nemcsak legyalulja a kubai tamaszpontokat, de kepes azonnal totalis blokad ala vonni Venezuelat, no fly zone enforced mar az elso feloratol es miutan az elso ket csakazertis felszallo gepet azonnal leszedtek, mas mar nem probalkozik. A venezuelai orosz erok szep csendben ulnek a foldon,, minden mas ongyilkossag lenne.

Mindez meg mindig egyetlen bakancsot nem jelentett sehol, az csak az elso het vegen johetne szoba eloszor es akkor is csak Kubaban - addigra a kubai es az ott tartozkodo orosz erok mar vagy megszuntek letezni vagy letettek a fegyvert es elvonultak.

Az oroszok egyedul Europat tudnak fenyegetni, de azt megelozendo a Fifth, Sixth es a Third Fleet hatulrol (felulrol) plusz a USAF egyutt kepes kiiktani az egesz orosz haderot meg Rogyinan BELUL, ha odaig eszkalalodnanak a dolgok es muszaj, de ukran es lengyel teruleten mar mindenkeppen.
Lennenek komoly vesztesegek, de az amerikai eroknel ez belefer, olyan mennyisegu vas meg ember van, hogy az elkepeszto, a logisztikajuk meg plane.

(Meg mielott valaki a kiniakat idekeverne, a 7th Fleet es a JSDF egyutt egyelore siman kepes lekotni a kinai navyt ugy, hogy fel sem merulne, hogy beavatkozik; esetleg a helyzetet kihasznalva nekiugrik Tajvannak, de az sem lenne tanacsos szerintem, mert ha mar ilyen vilaghaboru van, akkor nincs az az Uristen, aki visszafogja a US Navyt meg a legierot.)

Mindezt persze Moszkvaban is tudjak, ez csak kardcsortetes Putyintol. ;) Azt azert Vovaek is jol tudjak, hogy az amerikaiakkal igy kell alkudozni, maskeppen palira vesznek. :cool:
szépen felvázoltad a nyugati terror államot, azt a tényt felejtetted el csupán,hogy ha tényleg úgy lenne ahogyan írod ,már régen meglépték volna azt amit szeretnének .. de ez is csak a szokásos nyugati nagyzolás a részükről,mi pedig egy döglődő ex. világbirodalom végnapjait láthatjuk ..
 
K

kamm

Guest
szépen felvázoltad a nyugati terror államot, azt a tényt felejtetted el csupán,hogy ha tényleg úgy lenne ahogyan írod ,már régen meglépték volna azt amit szeretnének .. de ez is csak a szokásos nyugati nagyzolás a részükről,mi pedig egy döglődő ex. világbirodalom végnapjait láthatjuk ..
Huh? A valaszom arrol szol, miert hulyeseg kubai orosz raketatelepitest vizionalni (ti. vagy magat szurja tokon, vagy magat szurja tokon vele az orosz.)
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Huh? A valaszom arrol szol, miert hulyeseg kubai orosz raketatelepitest vizionalni (ti. vagy magat szurja tokon, vagy magat szurja tokon vele az orosz.)
és szerinted ilyen lépésekre amit a jenkik tesznek (a NATO égisze alatt) az oroszoknak nem ugyanígy kellene reagálnia ahogyan reagálnak ?? Talán annyi a különbség,hogy itt Európában,próbálnak a józan ész és a diplomácia tengerén lavírozni,nem pedig izomból megoldani a dolgot,mint ahogyan Amerika tenné a közelében,vagy Izrael is teszi (persze nekik mások az okok) .. pedig szerintem az oroszoknak sem esne nehezére pár Kalibr-t indítani bizonyos célpontok ellen mondjuk Ukrajnában (direkt nem írtam NATO tagállamot),amihez az EU meg Washington maximum egy erősebb homlokráncolást tehetne csak,meg folytathatná az eddig is "sikeres" tehát kb a semmivel egyenlő gazdasági szankciókat.

csak a Kremlben ettől több ész és diplomáciai érzék van,amivel egyetértek viszont az az,hogy kb annyi esélye lenne legyőzni Amerikát a partjainál az oroszoknak vagy a kínaiaknak,mint amennyi esélye van Amerikának legyőzni az oroszokat vagy Kínát a saját területén/partjainál .. tehát semmi ! :)
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 113
31 076
113
és szerinted ilyen lépésekre amit a jenkik tesznek (a NATO égisze alatt) az oroszoknak nem ugyanígy kellene reagálnia ahogyan reagálnak ?? Talán annyi a különbség,hogy itt Európában,próbálnak a józan ész és a diplomácia tengerén lavírozni,nem pedig izomból megoldani a dolgot,mint ahogyan Amerika tenné a közelében,vagy Izrael is teszi (persze nekik mások az okok) .. pedig szerintem az oroszoknak sem esne nehezére pár Kalibr-t indítani bizonyos célpontok ellen mondjuk Ukrajnában (direkt nem írtam NATO tagállamot),amihez az EU meg Washington maximum egy erősebb homlokráncolást tehetne csak,meg folytathatná az eddig is "sikeres" tehát kb a semmivel egyenlő gazdasági szankciókat.

csak a Kremlben ettől több ész és diplomáciai érzék van,amivel egyetértek viszont az az,hogy kb annyi esélye lenne legyőzni Amerikát a partjainál az oroszoknak vagy a kínaiaknak,mint amennyi esélye van Amerikának legyőzni az oroszokat vagy Kínát a saját területén/partjainál .. tehát semmi ! :)
Miért,Sziriába nem mentek a Kalibrek?Ráadásul a Kaszpi tengerről inditva,harmadik országok légterein át.....
 
  • Tetszik
Reactions: sidewinder12

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Miért,Sziriába nem mentek a Kalibrek?Ráadásul a Kaszpi tengerről inditva,harmadik országok légterein át.....
ne térjünk el a témától .. Szíriában volt olyan amerikai rakétabázis ami Oroszországot fenyegette ? szerintem nem ..

ellenben azt meg tudták mutatni az oroszok,hogy precíziós támadásokra nagy távolságból ők is képesek
 

kaktusz

Well-Known Member
2010. december 7.
2 324
8 104
113
Onmagaban a US Navy a 10 CSGvel a vilag tengerein plusz az USAF mar olyan ero, hogy egy koncentralt csapasmero kampany eseten egyszeruen lemosna az egesz orosz haderot anelkul, hogy egyetlen gyalogost partra tettek volna.

Tobbek kozott emiatt is okorseg az egesz kubai raketatelepitesi elmelet - az amerikai hivatasos warmongerek meg a csapasmero erok egyutt tapsikolnanak, hogy vegre lenne indok a kokorszakba visszabombazni a kubai meg orosz eroket es utan siman "felszabaditanak" a szigetet.
Az oroszoknak eselyuk nem lenne semmire, meg valaszcsapasra sem, gyakorlatilag megszunne a jelenletuk a Western Hemisphere tulnyomo tobbsegen.

A Second meg a Tenth Fleet boven eleg, hogy megvedje az Eastern Seaboardot itt, mikozben a 10th ill. a Cyber Command az egesz kubai akciot real-time levezenyli, ha kell az USAF domestic erokkel es a Fourth jelenlevo eroivel.
A Fourth nemcsak legyalulja a kubai tamaszpontokat, de kepes azonnal totalis blokad ala vonni Venezuelat, no fly zone enforced mar az elso feloratol es miutan az elso ket csakazertis felszallo gepet azonnal leszedtek, mas mar nem probalkozik. A venezuelai orosz erok szep csendben ulnek a foldon,, minden mas ongyilkossag lenne.

Mindez meg mindig egyetlen bakancsot nem jelentett sehol, az csak az elso het vegen johetne szoba eloszor es akkor is csak Kubaban - addigra a kubai es az ott tartozkodo orosz erok mar vagy megszuntek letezni vagy letettek a fegyvert es elvonultak.

Az oroszok egyedul Europat tudnak fenyegetni, de azt megelozendo a Fifth, Sixth es a Third Fleet hatulrol (felulrol) plusz a USAF egyutt kepes kiiktani az egesz orosz haderot meg Rogyinan BELUL, ha odaig eszkalalodnanak a dolgok es muszaj, de ukran es lengyel teruleten mar mindenkeppen.
Lennenek komoly vesztesegek, de az amerikai eroknel ez belefer, olyan mennyisegu vas meg ember van, hogy az elkepeszto, a logisztikajuk meg plane.

(Meg mielott valaki a kiniakat idekeverne, a 7th Fleet es a JSDF egyutt egyelore siman kepes lekotni a kinai navyt ugy, hogy fel sem merulne, hogy beavatkozik; esetleg a helyzetet kihasznalva nekiugrik Tajvannak, de az sem lenne tanacsos szerintem, mert ha mar ilyen vilaghaboru van, akkor nincs az az Uristen, aki visszafogja a US Navyt meg a legierot.)

Mindezt persze Moszkvaban is tudjak, ez csak kardcsortetes Putyintol. ;) Azt azert Vovaek is jol tudjak, hogy az amerikaiakkal igy kell alkudozni, maskeppen palira vesznek. :cool:

Fogalmam sincs, ennek mi köze lenne egy általad iderangatott amerikai agresszióról szóló magyarázatodhoz. Halvány fogalmam sincs.
Talán a fenti ökörségedből indult ki, amit aztán úgy teszel mintha meg sem történt volna. Amúgy meg épp a minap dicsekedtél, hogy milyen jól fogalmazol magyarul, ahhoz képest ilyen katyvasz fele magyar, fele angol szart a világ még nem látott. Kicsit jó lenne ha visszavennél, mert az nem érv csak szerinted, hogy mindenki nyugdíjas hülye, csak te vagy itt az egyetlen aki gondolkodik.
Arról nem is beszélve hogy mindenkit besorolsz egy ilyen oroszfan akármi csoportba, aki nem kellőképen osztja, szopkodja az amerikai "értékeket".
"Peace"
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
Akkor vegkepp nem ertem az egesz kommentedet. :confused:
Hogy jonnek ide a Kalibr inditasok...?
Avagy mitol lenne barmilyen szempontbol nemhogy elfogadhato, de akarcsak logikus is az oroszoknak ilyeten aggresszioja? Avagy akarcsak egy olyan nyiltan provokativ lepes (kubai raketak stb)...? :confused:
nem szeretek galambokkal sakkozni,de a kedvedért megteszem .. szerintem itt mindenkinek világos volt amit írtam csak neked nem

azt elemezgeted,hogy egy esetleges Kubai vagy venezuelai rakétatelepítés esetén (szerinted) mik lennének az amerikai válaszlépések,mert az említett kubai és venezuelai telepítések veszélyeztetnék az egyesül Államok biztonságát .. eddig érthető vagyok remélem ..

te nem diplomáciai lépéseket vázoltál fel hanem nyílt katonai agressziót ..

"Tobbek kozott emiatt is okorseg az egesz kubai raketatelepitesi elmelet - az amerikai hivatasos warmongerek meg a csapasmero erok egyutt tapsikolnanak, hogy vegre lenne indok a kokorszakba visszabombazni a kubai meg orosz eroket es utan siman "felszabaditanak" a szigetet.
Az oroszoknak eselyuk nem lenne semmire, meg valaszcsapasra sem, gyakorlatilag megszunne a jelenletuk a Western Hemisphere tulnyomo tobbsegen.

A Second meg a Tenth Fleet boven eleg, hogy megvedje az Eastern Seaboardot itt, mikozben a 10th ill. a Cyber Command az egesz kubai akciot real-time levezenyli, ha kell az USAF domestic erokkel es a Fourth jelenlevo eroivel.
A Fourth nemcsak legyalulja a kubai tamaszpontokat, de kepes azonnal totalis blokad ala vonni Venezuelat, no fly zone enforced mar az elso feloratol es miutan az elso ket csakazertis felszallo gepet azonnal leszedtek, mas mar nem probalkozik. A venezuelai orosz erok szep csendben ulnek a foldon,, minden mas ongyilkossag lenne."

erre ment válaszul hogy az oroszok is képesek lennének mindent szétlövöldözni pl Kalibr rakétákkal,mégsem teszik,inkább próbálnak a tárgyalóasztal és a diplomácia mentén megoldást találni ..

hogy mitől lenne logikus lépés az oroszok részéről az ilyen "agresszió" .. attól,hogy amilyen pofátlan lépésekkel operálnak az amerikaiak,rakétavédelmi bázisok mondvacsinált ürügyekkel mindenhol .. szerintem Oroszországnak,de inkább írom azt hogy Kubának és Venezuelának is ugyanolyan joga van az önvédelemhez egy amerikai agresszió esetén,mint a világ bármelyik országának bármilyen agresszió esetén,és ha a két nevezett ország mondjuk ehhez éppen az oroszokban vagy Kínában látná a megfelelő partnert ahhoz az Egyesült Államoknak meg végképp semmi köze nincs !

remélem sikerül a sorokat értelmezned és nem fog nehézséget okozni ..
 
K

kamm

Guest
nem szeretek galambokkal sakkozni,de a kedvedért megteszem .. szerintem itt mindenkinek világos volt amit írtam csak neked nem

azt elemezgeted,hogy egy esetleges Kubai vagy venezuelai rakétatelepítés esetén (szerinted) mik lennének az amerikai válaszlépések,mert az említett kubai és venezuelai telepítések veszélyeztetnék az egyesül Államok biztonságát .. eddig érthető vagyok remélem ..
Korrekt.

te nem diplomáciai lépéseket vázoltál fel hanem nyílt katonai agressziót ..
Egy katonai provokaciora, egyertelmu.
Nezz mar ra terkepkere, amit betettem. Nyilt katonai provokacio lenne csapasmero eszkozoket telepiteni kozvetlenul Florida ala.


"Tobbek kozott emiatt is okorseg az egesz kubai raketatelepitesi elmelet - az amerikai hivatasos warmongerek meg a csapasmero erok egyutt tapsikolnanak, hogy vegre lenne indok a kokorszakba visszabombazni a kubai meg orosz eroket es utan siman "felszabaditanak" a szigetet.
Az oroszoknak eselyuk nem lenne semmire, meg valaszcsapasra sem, gyakorlatilag megszunne a jelenletuk a Western Hemisphere tulnyomo tobbsegen.

A Second meg a Tenth Fleet boven eleg, hogy megvedje az Eastern Seaboardot itt, mikozben a 10th ill. a Cyber Command az egesz kubai akciot real-time levezenyli, ha kell az USAF domestic erokkel es a Fourth jelenlevo eroivel.
A Fourth nemcsak legyalulja a kubai tamaszpontokat, de kepes azonnal totalis blokad ala vonni Venezuelat, no fly zone enforced mar az elso feloratol es miutan az elso ket csakazertis felszallo gepet azonnal leszedtek, mas mar nem probalkozik. A venezuelai orosz erok szep csendben ulnek a foldon,, minden mas ongyilkossag lenne."
Igen, csak vegigzongoraztam egy alap scenariot, hogyan allnanak neki az amerikai doktrina szerint (ti. elso a teljes es totalis legifoleny, a legiero, a legvedelem es vezetesi rendszer megsemmisitese, a USN meg a USAF nap mint nap ezt gyakoroljak.)


erre ment válaszul hogy az oroszok is képesek lennének mindent szétlövöldözni pl Kalibr rakétákkal,mégsem teszik,inkább próbálnak a tárgyalóasztal és a diplomácia mentén megoldást találni ..
De ez hol es hogyan kerul elo? Ha kovetjuk az elmeleti konkfliktust:

1. orosz raketainditok jelennek meg Kubaban/Venezuelaban/akarhol
2. 24 oras ultimatum utan legyaluljak Kubat
3. ?

Vagy szerinted itt kezdenek az oroszok lovoldozni Kalibr rakettakat...?
Es kire? A Sixth Fleetnek nekimennek Napolyban? Az Olaszorszag, az akkor mar a teljes NATOt jelentene... erre irtam, hogy igy is, ugy is tokon szurja magat.
Nem ertem a logikat, oszinten megmondom.

hogy mitől lenne logikus lépés az oroszok részéről az ilyen "agresszió" .. attól,hogy amilyen pofátlan lépésekkel operálnak az amerikaiak,rakétavédelmi bázisok mondvacsinált ürügyekkel mindenhol ..
Hagyjuk a kozhelyeket, pls. Konkretumok, akcio-reakcio, logika mogotte, ez a wargaming lenyege, nem a lozungok. :)
szerintem Oroszországnak,de inkább írom azt hogy Kubának és Venezuelának is ugyanolyan joga van az önvédelemhez egy amerikai agresszió esetén,mint a világ bármelyik országának bármilyen agresszió esetén,és ha a két nevezett ország mondjuk ehhez éppen az oroszokban vagy Kínában látná a megfelelő partnert ahhoz az Egyesült Államoknak meg végképp semmi köze nincs !
Az egesz scenario orosz aggressziv lepesrol szol, fogalmam sincs, milyen "aggressziorol" beszelsz mar az elejetol kezdve. :)

FYI nincs NATO nuklearis fegyver az oroszokkal szomszedos orszagban. Legkozelebb a nemeteknel meg a torokoknel van, ott is csak par tucat regifajta bomba, amit kozelrol kellene hajigalni. Ehhez kepest az itt emlegetett kubai orosz raketatelepites direkt provokacio lenne, lassuk be.
remélem sikerül a sorokat értelmezned és nem fog nehézséget okozni ..
Nekem eddig sem okozott semmi gondot; te magyarazol valamifele zavaros aggressziorol - ami, per definitionem, elso lepest jelent, amirol szo nem volt.
 

Sniper

Well-Known Member
2018. április 10.
2 010
23 277
113
FYI nincs NATO nuklearis fegyver az oroszokkal szomszedos orszagban. Legkozelebb a nemeteknel meg a torokoknel van, ott is csak par tucat regifajta bomba, amit kozelrol kellene hajigalni. Ehhez kepest az itt emlegetett kubai orosz raketatelepites direkt provokacio lenne, lassuk be.
Hollandia - Volkel légibázis
Olaszország - Aviano légibázis,Ghedi-Torre légibázis
Belgium - Kleine Brogel légibázis
Németország - Büchel légibázis
Törökország - Incirlik (innen elvileg elvitték a jenkik .. )

ezek az országok voltak eddig nyilvánosak , és bár közvetlenül nem szomszédosak Oroszországgal (leszámítva a törököket) de nem nagy távolság

és amiről nem tudunk .. (Lengyelország,Románia,Baltikum ?? persze ez csak feltételezés a részemről,de nem tartom kizártnak)

bizonyára nem az Androméda-galaxisból érkező betolakodók ellen van idehordva a sok sz@rjuk .. szóval ne nézzünk senkit hülyének,hogy miért és ki ellen vannak ezek itt .. na ennyit a direkt provokációról.

( az orosz tengók egyébként nagyobb veszélyt jelentenek az államokra mint egy kubai vagy venezuelai bázis ... csak mondom ;) .. az említett két ország csak mint egyfajta demonstratív "válaszlépés" lenne orosz részről)

további szép napot és Boldog Karácsonyt !
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 204
113
Atomtöltetek topikból áthozom ide is: Aktuális amerikai atombombák típusa/száma Európában

qVpFCX--NdY.jpg
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 621
8 917
113
mennyit lehet keresni ilyenekkel? :D megyek azonnal, így télidőben úgyis munkanélküli vagyok :D
Szerintem kell hozzá biztonság és védelempolitikai szakos végzettség meg kapcsolatok.Akkor be lehet jutni a megfelelő intézetekbe, vagy alapítványokhoz, és megszakértheted, megaszondhatod természetesen "függetlenobjektív" módon, tehát kizárólagosan a nyugati érdekeket figyelembe véve. A fizetésről pedig sok félét hallottam már olyat is, hogy 40000 illetve 60000ft/ oldal áron készült el egy tanulmány.
 
K

kamm

Guest
Hollandia - Volkel légibázis
Olaszország - Aviano légibázis,Ghedi-Torre légibázis
Belgium - Kleine Brogel légibázis
Németország - Büchel légibázis
Törökország - Incirlik (innen elvileg elvitték a jenkik .. )
Nem vittek el.

ezek az országok voltak eddig nyilvánosak , és bár közvetlenül nem szomszédosak Oroszországgal (leszámítva a törököket) de nem nagy távolság
Ahogy irtam: nincs szomszedos orszagban.

és amiről nem tudunk .. (Lengyelország,Románia,Baltikum ?? persze ez csak feltételezés a részemről,de nem tartom kizártnak)
Van, aki a szemmel veresben hisz... meg1x: maradjunk a konkretumoknal.

bizonyára nem az Androméda-galaxisból érkező betolakodók ellen van idehordva a sok sz@rjuk .. szóval ne nézzünk senkit hülyének,hogy miért és ki ellen vannak ezek itt .. na ennyit a direkt provokációról.
Szerintem hagyjuk ezt, plane a hulyezest, mert ez egyre kenyelmetlenebb... :rolleyes:
Valamiert meg azt sem erted, mi a (strategiai) kulonbseg egy air dropped nuklearis bomba, amit oda kell vinni mondjuk 2000 kilometerrol 4-5 orszagon keresztulrepulve, a kontinens kozeperol stb versus egy SRBM nuklearis BM kozott, ami kb 400kmre ucsorog a 6 millios, 150 milliard dollar GDPju Miamitol, konkretan 150 kmre az amerikai partoktol es mondjuk inditas utan par percen belul csapodik be.

további szép napot és Boldog Karácsonyt !
Koszonjuk es viszont!