[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 835
113
A tények magukért beszélnek, fejvesztve menekült az USA és a szövetségesei Kabulból. Mindenki így látta, lehet a te más dimenzióban élsz.
Még te sem tudod, hogy mi volt az Afganisztáni küldetés célja, más sem. Elbasztak pár milliárdot a semmiért, te ezt sikernek akarod beállítani.
Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán, Ukrajna kudarca után, ne csinálj már magadból "bohócot".
Afganisztan becsületbeli ügy volt 9.11. után. Bin Laden kivégezve, mki érti, aki az USÁt nyíltan megtámadja, az nem ússza meg élve. Itt nincs luxuscella, meg hágai, nemzetközi bíróság. Elment rá sok miliárd, de ebből a szempontból megérte.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 152
12 162
113
Afganisztan becsületbeli ügy volt 9.11. után. Bin Laden kivégezve, mki érti, aki az USÁt nyíltan megtámadja, az nem ússza meg élve. Itt nincs luxuscella, meg hágai, nemzetközi bíróság. Elment rá sok miliárd, de ebből a szempontból megérte.
csak rossz helyen büntettek: ezt országon belül kellet volna rendezni.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Afganisztan becsületbeli ügy volt 9.11. után. Bin Laden kivégezve, mki érti, aki az USÁt nyíltan megtámadja, az nem ússza meg élve. Itt nincs luxuscella, meg hágai, nemzetközi bíróság. Elment rá sok miliárd, de ebből a szempontból megérte.
Nem már a szaúdi merénylőkkel mi lett, hány afgán volt közöttük, Bin Laden talán afgán volt, te se gondolod ezt komolyan.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 871
81 504
113
Mi nekünk annyi hasznunk van belőle, Oroszo. minél keletebbre van, a térségre annál kevesebb befolyása marad. Tudom, most szimpatikus sokaknak Oroszo., mert gyengül és folyamatosan védekezik, de ne felejtsük el mi volt itt 50 évig. Totális politikai elnyomás, katonai megszállás. Köszönöm, én a ruszkikból sem kérek. Addig tűnnek szimpatikusnak, amíg védekeznek. Ha nyeregben érzik magukat nem lesznek kevésbé aggresszívek, mint korábban és ugyanúgy erőszakosan ránkerőltetnék az akaratukat
Nagyon rossz és hibás gondolkodás. Te kevered a 2. világháború utáni helyzetet, az akkori világrendet a 21. századdal. A SZU elleni támadás , a 27 millió halott és a fél ország lerombolása miatt akarta Sztalin k. európai szocialista országokat + az ideológia(marxizmus-leninizmus ) terjesztése. Jelen helyzetben ez teljesen kizárt. A 21. században már reálisan és pragmatikusan kéne gondolkozni.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 835
113
hmm én éltem abban a korban is meg ebben is és láttam és látok ezt is azt is: mig itt voltak az mezőgazdaságunknak iparunknak volt piaca perspektívája , most meg csak fogyasztói vagyunk a nyugatnak hiába veszed a hazait ha a hasznot egy multinak fizeted.
Atomenergiában meg vannak az OROSZOK meg a futottak még többiek. És ez van még egy két dologban,
Az egy mesterséges, kölcsönösen selejtre épülő, veszteséges piac volt. Totalis gazdasági csőd lett 88-89-re a vége. Azért omlott össze leginkább a keleti piac, mert fizetésképtelen volt. Persze nyírták is, de anélkül is egy csőd volt.

A magyar nehézipar jó része sajnos selejtet termelt, veszteségesen. Bújtatott munkanélküliség volt házon belül a komcsi teljes foglalkoztatottság ideologia mögé rejtve.

Az átmenet egy rablás volt, a Nyugati multik voltak a rablók, együttműködve a komcsi külkeres elittel. Mivel Kádár jóléti hitellel vette meg a nép hallgatását, jó gazdasagi, pénzügyi kapcsolatokat épített ki a Nyugattal is. Ez lett a magyar átmenet veszte. A nyugati oligarchák, politikusok biztosra mentek. A régi, jó, 80as években bejáratott üzleti kapcsolataikban bíztak. Ide nem kellett, kiszámíthatatlan, új elit. Jó volt a régi elit második vonala, akik anno titkos cocom listás üzleteket, hitelszerződéseket, ország eladósítását kötötték. Bennük bíztak, anno velük sokat nyertek. 90-es években is megbízható partnerek voltak. Némi koncért, médiabefolyásért, politikai hatalomért odadobták nekik a magyar gazdaság zászlóshajóit.

Nem kell megvetni a Nyugatot, a saját érdekeit nézte. De tudni kell ők is ugyanolyan rablók, mint az oroszok, csak szebben öltöznek és jobb a PR-juk. Mo. t, csak belülről lehet felemelni, más nem fog nekünk segiteni. De azt is látni kell Nemeto. nélkül nekünk nem megy. A gazdasagunk oda lett bekötve. Ezt elvágni - 10 év. Az a mai szerb életszínvonal. Ez nem perspektíva. Igy alakult, alkalmazkodni kell és ahol lehet pozíciót javítani. Legalább a németekkel lehet tárgyalni. Ők nem az USA, aki mindent erőből old meg.

Atom
Persze biztos fejlett az orosz, de annyiszor csinálnak gagyit, hogy van egy természetes félelem. Szerencsére be kellett vonni a Siemenst is. Nem lesz az elbaszva.

Nem alternatíva a szovjet paksi blokkhoz francia, vagy amerikai blokkot hozáépíteni. Mert nekik is fasza, ha nem faszább technológiájuk van az atomenergiában. De ez új atomerőművet jelentene, az meg még költségesebb.
 
  • Tetszik
Reactions: Tcat and kétkedő

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Lehet, mindenesetre, ha Putyin hívja le a blöfföt, és megindulnak az oroszok, és az ANA-hoz hasonlóan szétesik az ukrán haderő (vagy ahogy a grúzok futottak 2008-ban pár nap után), akkor az elég nagy megszégyenülés lenne az amerikai külpolitika számára.
A színpadon, mindenkinek láthatóan, nem állt bele Amerika annyira Ukrajnába, hogy arcvesztés lenne egy ukri cserbenhagyás. Az átlag fogyasztó számára csak annyi latható, hogy a demokráciát védelmező USA kiáll az ukrik mellett. De hát azt az átlagjóska sem várja, hogy az USA háborúba vonuljon, holmi ukránokért. Nem mellékesen Szíria sem lett a nyugati átlagpolgár szemében arcvesztés. Meg lettek etetve a média által.
 
  • Tetszik
Reactions: honved

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 102
25 082
113
Hát, nekem ez a nyugati partnerség nagyon nem gyere be. Milyen gazdaságunk van, hogyha az EU nem ad pénzt, akkor megyünk hitelért, mert bedől az ország? Virtuális GDP-nk van, aminek a nagy része nem is a miénk. Az átlag magyar egyáltalán nem él jobban, mint 30 évvel ezelőtt, csak másképpen. Akkor volt pénze az embereknek, most van hitele. Koldusok vagyunk, de valakinek ez a jövő. Bravó, csak így tovább. Kinek vagyunk mi partnerei? Hát, nem a nyugati országoknak.
De legalább ne nyomjátok már néhányan ezt a f@szságot, hogy milyen jó nekünk, az EU a jövőnk. Kellett nekik a piacunk, a szakembereink, meg az olcsó munkaerőnk. Akik ellenségeink, azokra mosolygunk, mert a "szövetségeseink", de legalább van kit szidni, ellenségként kezelni megint, az oroszokat. Nem ismerős ez valahonnan, úgy 80 évvel ezelőttről. Akkor is a nyugat volt az Isten. Soha nem tanulunk a hibáinkból.
SilvioD, nem vagy Te egy kicsit elfogult? Én olyan gyárban dolgoztam, ahol nyugati piacra dolgoztak kemény valutáért, nem selejtet. A mezőgazdaság is különb termékeket állított elő, mint a mostani élelmiszerek.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Azért kíváncsi lennék mennyi és milyen katonát tudna még verbuválni az USA homályos és magán üzleti célok feláldozható emberanyagának ?
Miért ne tudott volna egy Afgán megszálláshoz. Aki kiment, annak herevere volt. Nagy ritkán keveredtek összetűzésbe a helyiekkel. Mindenki tiszteletben tartotta a háttérben kötött megállapodásokat. A táborban pedig minden volt ami szem szájnak ingere, plusz a zsold. Minden latinó és fekete jól el volt ott. Szóval erre a megszállásosdira kaptak volna embert.
 
  • Vicces
Reactions: ogretankHU

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
A tények magukért beszélnek, fejvesztve menekült az USA és a szövetségesei Kabulból. Mindenki így látta, lehet a te más dimenzióban élsz.
Még te sem tudod, hogy mi volt az Afganisztáni küldetés célja, más sem. Elbasztak pár milliárdot a semmiért, te ezt sikernek akarod beállítani.
Irak, Líbia, Szíria, Afganisztán, Ukrajna kudarca után, ne csinálj már magadból "bohócot".
Az USA nem akart semmi mást, mind egy permanens káoszt előállítani a beavatkozásaival, hogy a helyi és oda érkező erőket lekösse.
Na ezt elérte.
Pl. Líbiában az összes kecskeba@ó frakció egymással van elfoglalva, nincs erejük másra figyelni. Afganisztán dettó. Nincs egy nyugodt percük arra, hogy nagy őrültségeken agyaljanak. Amire kisütnének valamit, a másik banda már ki is nyírja az ötletelőket és így minden kezdhető elölről.
Érted? A kosz volt a cél. És ezt a célt maximálisan el is érték.
 

koppany

Well-Known Member
2010. július 16.
1 596
7 677
113
Az USA nem akart semmi mást, mind egy permanens káoszt előállítani a beavatkozásaival, hogy a helyi és oda érkező erőket lekösse.
Na ezt elérte.
Pl. Líbiában az összes kecskeba@ó frakció egymással van elfoglalva, nincs erejük másra figyelni. Afganisztán dettó. Nincs egy nyugodt percük arra, hogy nagy őrültségeken agyaljanak. Amire kisütnének valamit, a másik banda már ki is nyírja az ötletelőket és így minden kezdhető elölről.
Érted? A kosz volt a cél. És ezt a célt maximálisan el is érték.
Ekkora marhaságot már rég olvastam. Részemről a téma lezárva.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

cirqle

Well-Known Member
2021. december 5.
8 940
48 714
113
Az USA nem akart semmi mást, mind egy permanens káoszt előállítani a beavatkozásaival, hogy a helyi és oda érkező erőket lekösse.
Na ezt elérte.
Pl. Líbiában az összes kecskeba@ó frakció egymással van elfoglalva, nincs erejük másra figyelni. Afganisztán dettó. Nincs egy nyugodt percük arra, hogy nagy őrültségeken agyaljanak. Amire kisütnének valamit, a másik banda már ki is nyírja az ötletelőket és így minden kezdhető elölről.
Érted? A kosz volt a cél. És ezt a célt maximálisan el is érték.
De hát káosz volt akkor is amikor 20 éve odamentek.
 
W

Wilson

Guest
Afganisztan becsületbeli ügy volt 9.11. után. Bin Laden kivégezve, mki érti, aki az USÁt nyíltan megtámadja, az nem ússza meg élve. Itt nincs luxuscella, meg hágai, nemzetközi bíróság. Elment rá sok miliárd, de ebből a szempontból megérte.
Szerintem már a reálisabb politikusaik fogják a fejüket, hogy úgy vonultak ki Afganisztánból,hogy ezzel felszámolták az USA fizikai jelenlétét
Közép-Ázsiában....
 

papajoe

Well-Known Member
2016. február 21.
17 039
54 141
113
Milyen ember anyag?Hidd el míg az oroszok sorozott katonakbol állnak addig a jenki egy jól képzett önkéntes motivált haderő. 20 db f35 agm158 /SDB-2 hamar szetkapnak az oroszokat. 20 db gép semmiben nem kerül a jenkiknek. Még delkorea is potensebb az oroszoktol .Ott van f35 ,f15k minden földi jóval, nem úgy mint az orosz szu35 ub blokkal .A 128 vls cellás seyong romboló amit az oroszok még csak hasonlót sem tudnak felmutatni.Annyiban járnak előrébb hogy van elrettento nuki tego.




Ma Negan is döntögeti a saját csúcsait,tényleg ünnep van....:D
 

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 366
31 651
113
Az USA nem akart semmi mást, mind egy permanens káoszt előállítani a beavatkozásaival, hogy a helyi és oda érkező erőket lekösse.
Na ezt elérte.
Pl. Líbiában az összes kecskeba@ó frakció egymással van elfoglalva, nincs erejük másra figyelni. Afganisztán dettó. Nincs egy nyugodt percük arra, hogy nagy őrültségeken agyaljanak. Amire kisütnének valamit, a másik banda már ki is nyírja az ötletelőket és így minden kezdhető elölről.
Érted? A kosz volt a cél. És ezt a célt maximálisan el is érték.
Ezt úgy hivják,hogy előretolt védelmi vonal.És egyáltalán nem jenki találmány.Rómaiak,bizánciak,kinaiak,de még mi is használtuk ezt a módszert.
Másrészt az afgán behatolásnak reális gazdasági célja is volt.Afganisztánon keresztül szerettek volna hozzáférni a közép ázsiai olaj és gázmezőkhöz.Ezzel 3as célt értek volna el.Oroszok ellenőrzése alól kivonják,kinai hozzáférést blokkolják,és olcsó kinálatot teremtenek az OPEC ellen.Egyik háttércélt sem sikerült elérni.Kaukázus lehetne a másik útvonal,de azt az oroszok blokkolják.
Pedig szerintem nekünk egyáltalán nem lenne rossz,ha a közép ázsiai szénhidrogén források olcsón és megbizható stabilitással eljuthatnának az európai piacra.És az EU képtelen egy ilyen műveletet akár rejtett,akár nyilt (katonai) eszközökkel végrehajtani.De úgy látszik,hogy az USA erejét is meghaladja.Afganisztán továbbra is a nagyhatalmak temetője,könnyedén megszálható,de nem pacifikálható..A Kaukázus meg túlságosan elszigetelt,és nagyon bent van a medve ölében-nyilt háborút meg nem lehet vivni,az atomfegyverek miatt,Az 1854es krimi háború ICBMek árnyékában nem megismételhető.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 971
91 835
113
Hát, nekem ez a nyugati partnerség nagyon nem gyere be. Milyen gazdaságunk van, hogyha az EU nem ad pénzt, akkor megyünk hitelért, mert bedől az ország? Virtuális GDP-nk van, aminek a nagy része nem is a miénk. Az átlag magyar egyáltalán nem él jobban, mint 30 évvel ezelőtt, csak másképpen. Akkor volt pénze az embereknek, most van hitele. Koldusok vagyunk, de valakinek ez a jövő. Bravó, csak így tovább. Kinek vagyunk mi partnerei? Hát, nem a nyugati országoknak.
De legalább ne nyomjátok már néhányan ezt a f@szságot, hogy milyen jó nekünk, az EU a jövőnk. Kellett nekik a piacunk, a szakembereink, meg az olcsó munkaerőnk. Akik ellenségeink, azokra mosolygunk, mert a "szövetségeseink", de legalább van kit szidni, ellenségként kezelni megint, az oroszokat. Nem ismerős ez valahonnan, úgy 80 évvel ezelőttről. Akkor is a nyugat volt az Isten. Soha nem tanulunk a hibáinkból.
SilvioD, nem vagy Te egy kicsit elfogult? Én olyan gyárban dolgoztam, ahol nyugati piacra dolgoztak kemény valutáért, nem selejtet. A mezőgazdaság is különb termékeket állított elő, mint a mostani élelmiszerek.
Az idő sok mindent megszépít. Persze volt pár kiemelt vállalat, aki tudott minőséget is gyártani, pl Videoton, de nem ez volt a jellemző. A mezőgazdaság, erőszakos téeszesítést meg a vidék nem köszönte meg. Probalkoztunk mi gyapottal is. :D

Persze volt pár dolog, ami működött, de úgy az egész egy csőd volt.

30 éve meg ma?? Össze sem lehet hasonlitani a lehetőségeket, annyival több. Tanulni nyelvet, mehetsz bárhova egyetemre, utazhatsz szabadon. A meló is. Persze több a hitel, de ez egyéni felelősség kérdése is. Sztem az életszinvonal összehasonlíthatatlanul magasabb. Vezetékes telefonra is várni kellett, hát még autóra akár éveket, a banánért meg anyám beállított 1 órás sorba mert hiánygazdaság volt es max. heti 1szer jött. Jó Romániában a kenyérért is sorba kellett állni. Megcsal az emlékezeted, rengeteget nőtt az életszinvonal.

Koldusok?? Nézd meg mivel járnak az építőiparban a szakik. Vissza se hívnak, ha bonyolult a meló, mert van 10 más ugyanennyiért fele annyi munkával. Persze vannak koldusok is, de nem ez a jellemző, nagyon nem!!

Hitelt hitellel fizetünk ez nem az EU-tól függ. (És nem is magyar specifikus, mki igy működik.) Ez a 70es,80as évek kádári jőlétének és békéjének ára. Azóta van az ország eladósodva. Ha kilépnénk ugyanez lenne, csak magasabb kamatokat fizetnénk.

Minden vita ellenére eddig sok hasznot húztunk az EU-ból. Amióta Lázár - Orbán kimaxolta az EU-s támogatások lehívását, pörgött is a gazdaság. Nemcsak ezért, de ez is kellett, hogy nagyobbat lépjünk előre, nem hátra! o_O

Ezt a pénzszivattyút, amíg lehet működtetni kell. Persze a multik fordítva is alkalmazzák, de folyamatos fejlesztésekre kell szorítanunk őket. Ez az utóbbi időben jól ment! Ebben pont elég sikeres a kormány. Ez az emberek hasznára van. Több és jobban fizető munkahely van.

Ettől függetlenül az oroszok nem az ellenségeink. De nem is a barátaink. A történelmi tapasztalat meg az mutatja, minél keletebbre vannak, minél gyengébbek, nekünk annál jobb.

Nekünk nincsenek barátaink, csak érdekeink. Az EU tagság még érdekünk. Lehet 10 év múlva mar ugyanezen feltételekkel nem. De akkor sem a kilépés a fő opció, hanem új szerződés, alku megkötése.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 626
9 021
113
Milyen ember anyag?Hidd el míg az oroszok sorozott katonakbol állnak addig a jenki egy jól képzett önkéntes motivált haderő. 20 db f35 agm158 /SDB-2 hamar szetkapnak az oroszokat. 20 db gép semmiben nem kerül a jenkiknek. Még delkorea is potensebb az oroszoktol .Ott van f35 ,f15k minden földi jóval, nem úgy mint az orosz szu35 ub blokkal .A 128 vls cellás seyong romboló amit az oroszok még csak hasonlót sem tudnak felmutatni.Annyiban járnak előrébb hogy van elrettento nuki tego.
Roni, ahogy látom megint write only üzemmódban nyomod és semmit nem olvasol,és marhára nem érted az orosz doktrinát, még mindig. Igen, mindenki kurva erős, csak az oroszok gyengék. Hagyjuk már ezt a hülyeséget. Lehet neked 1000 F-35-öd,meg érhetsz el vele sikereket az oroszok ellen.Az amerikai példányokkal még atombomákat is dobálhatsz. Aztán ha a sikerek túl nagyok lesznek, nevezetesen,hogy állami létében fenyegetik Oroszországot, akkor utána már nem lesz több gondod az F-35-öseidre. Mert Oroszország kitáraz rád nukleáris fegyverekkel, akkor is ha neked nincsenek saját nukleáris fegyvereid, de rendelkezel olyan szövetségessel akinek van ilyen. Akkor kap a szövetségesed is. Feltettek korábban egy kérdést az orosz elnöknek,hogy nem fél e attól, hogy ha megtámadják Oroszországot,és akár nukleáris fegyvert is bevetnek ellene, akkor egy orosz nukleáris válaszcsapással az egész világ létét fenyegeti? A válasza ennyi volt:" Nincs szükség olyan világra amiben nem létezik Oroszország. "
Szóval lehet őket basztatni, ingerelni, de csak egy határig, mert utána úgy ütnek vissza,hogy az nagyon nem lesz kellemes.
 
K

kamm

Guest
NYT elég csúnyán, ha mégoly udvariasan is, lealázza Zelenszkijt és az egész komédiás (szó szerint!) brigádját:

"At a time when Russia has built up forces on Ukraine’s border and fear of an invasion is running high, Mr. Zelensky has surrounded himself with people drawn from his comedy studio, Kvartal 95. Few have any experience in diplomacy or warfare.
“There is that risk of people not having the gravitas, and not having experience,” Orysia Lutsevych, the director of the Ukraine studies program at Chatham House in London, said in an interview. “I wouldn’t want to be in the room when there are just a couple of guys who know how to produce videos. This is not a peaceful time. This is a time of war.”"

"The chief of the presidential administration, Andriy Yermak, was a media lawyer and movie producer. The head of the domestic intelligence agency, Ivan Bakanov, had been the director of the Kvartal 95 studio. A chief presidential adviser, Serhiy Shefir, was a screenwriter and producer whose major credits included a hit romantic comedy film, “Eight First Dates,” and a television series, “The In-laws.”
Roman Hryshchuk headlined a comedy show called “Mama Busted Up” before winning a seat in Parliament with Mr. Zelensky’s party. Like the other comedians in power, he is unapologetic.

“Humor is a sign of intellect,” he said in an interview. “A sense of humor is a gift.”

In Ukraine’s international relations, “it’s really an advantage,” he added. “In diplomacy, humor is always an instrument. You can set the right tone with a joke.”

But the view that only comedians run the government is a “stereotype” promoted by opposition parties, Mr. Hryshchuk said, noting that many non-comedians also serve. To avoid playing into this criticism of Mr. Zelensky, he said he has not told a joke in public for two years — and in the interview, he sternly declined to do so.
“It would be used against us,” he said.

Mr. Zelensky has joked, sometimes at tense moments. In what was perceived as a threatening gesture in July, Mr. Putin wrote an essay describing Russia and Ukraine as essentially one nation, a text suggesting a justification for uniting the countries.
It described fraternal bonds.
Mr. Zelensky replied, “like Cain and Abel.”"
 

nyugger

Well-Known Member
2012. szeptember 30.
6 714
28 225
113
Milyen ember anyag?Hidd el míg az oroszok sorozott katonakbol állnak addig a jenki egy jól képzett önkéntes motivált haderő. 20 db f35 agm158 /SDB-2 hamar szetkapnak az oroszokat. 20 db gép semmiben nem kerül a jenkiknek. Még delkorea is potensebb az oroszoktol .Ott van f35 ,f15k minden földi jóval, nem úgy mint az orosz szu35 ub blokkal .A 128 vls cellás seyong romboló amit az oroszok még csak hasonlót sem tudnak felmutatni.Annyiban járnak előrébb hogy van elrettento nuki tego.
Szoszi nem akarok ünneprontó lenni, de még márciusi hír, hogy momentán 30 százalék alá csökkent a sorozott állomány aránya és a többséget jóideje a szerződésesek adják. 7 év alatt a sorozottak száma 225 ezerre csökkent, a szerződéseseké 405 ezerre nőtt. Továbbá a BTG-k (батальонная тактическая группа/ batallion tactical group- magyar nevét nem tudom), a szpecnazosok, tengerészgyalogosok illetve a komplex haditechnikát kezelők esetében kizárólag szerződéses állomány alkotja az egységeket.