A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Blogen én veled ellentétben nem fogok személyeskedni, de megnyugtatlak nincsenek szövegértési problémáim és nem vagyok híján a történelmi ismereteknek sem, te azt nem érted meg, hogy bizony a katona sorsa alakulhat úgy, hogy az élete árán is meg kell vêdenie a hazáját, és ekkor nem az értelmetlen hősködésről beszélek. Számomra az őseink példát mutatnak abban a tekintetben, hogy sohasem adták fel , még a legreménytelenebb helyzetekben sem , és újra újra felemeltêk a fejüket és küzdöttek/harcoltak tovább.És bár őseink sem voltak tökéletesek, de én csak a legmélyebb tisztelettel tudok róluk beszélni....
A haza védelme? Szerinted ő vagy szzsolt81 és a hozzájuk hasonlók tudják egyáltalán hogy ez mit jelent? Ugyan.

nem tiltott szó, hanem egy olyan kifejezés amit az emberek nem egy sikeres hadsereggel fognak összekötni a fejükben hanem vesztes háborúkkal.

Mondjuk más országokban könnyebb jelszót találni:

A románoknál lehetne az: "ÁTÁLLÁSIG!"

az olaszoknál lehetne a " MEGADÁSIG!"

az angoloknál lehetne a " AZ AMERIKAI SEGÍTSÉG MEGÉRKEZÉSÉIG"

@blogen Ne haragudj, de amit írsz nincs összhangban a hagyományainkkal
"Boldognak tartják azt, aki csatában leheli ki a lelkét, viszont azt, aki megöregszik, és természetes halállal távozik ebből a világból, mint elfajult, gyáva embert maró gúnnyal illetik. Büszkén kérkednek azzal, ha egy ellenséget levágva a megölt ember lenyúzott fejbőrével díszíthetik hadi jelvényként csatalovaikat."

Al-n.jpg

FRUILI BERENGAR (845-924) itáliai király (887-915), utolsó szent római császár (915-924) lombardiai követe a magyarokról 921-ben:
“Zsolt fejedelmet az Ungrik Isten leszármazottjaként követik és tisztelik. Gazdagságuk pazar és szembetűnő. Hatalmas sereget tudnak kiállítani! Kürtszóra indul fordul egész serege. Napokig lovagolnak váltó lovaikon. Ha megindulnak megmozdul ég és föld alattuk. Harciasságuk és bátorságuk egyedülálló. Nem félnek a haláltól! Mosolyogva halnak meg! Legyőzhetetlenek.”

• Tetszik
Reactions: T_Robert