[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

ghostrider

Well-Known Member
2014. július 18.
9 091
25 053
113
Már január 11-e van, és még mindig nem kezdődött el Ukrajna inváziója!


Ismét máshová irányították „agressziójukat”.

Mit mondanak a neves agressziós szakértők?


3000234_900.jpg
Szép ez a kazah hölgy.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
Kísérleti majmokká válunk, és az egyedülálló terület a Pentagon természetes kísérleti terepe az új vírusok tesztelésére… Az amerikai hadsereg által épített ilyen laboratóriumokat általában kivonják a nemzeti ellenőrzés alól, és titkos rezsimben működnek… Az amerikaiak azt mondják, hogy Az Egészségügyi Minisztérium vezeti majd a központi referencialaboratóriumot, de a Pentagon katonai szakértői rendszerint saját maguk végeznek kutatást. Ilyen fenntartások szerepelnek minden olyan FÁK-országokkal kötött megállapodásban, ahol ilyen laboratóriumokat építenek” – írta röviddel halála előtt Amirbek Togusov, Kazahsztán korábbi védelmi miniszterhelyettese.

Egy figyelmeztetés​

Sajnálatos módon a Pentagon által a FÁK-országokban végzett biolaborok építését tetézi a kormányok és az illetékes minisztériumok és osztályok nemzetbiztonsággal szembeni bűnözői gondatlansága és felelőtlensége.

Azerbajdzsán, Grúzia, Kazahsztán, Üzbegisztán és Ukrajna átadta a Pentagonnak a harci törzsek egyedülálló gyűjteményét, amelyen szovjet tudósok százai dolgoznak évtizedek óta.

Meg kell kérdezni a védelmi, egészségügyi, mezőgazdasági minisztereket, a hírszerző ügynökségek vezetőit és végül a kormányokat:

A volt Szovjetunió harci kórokozóinak egyedi gyűjteményét átadva a Pentagonnak, kapott-e ilyen „ajándékokat” a kölcsönös bizalom jeleként?
Természetesen nem. A Pentagon nem hülye. Az átadott bioanyagok nemcsak államaink, hanem az egész világ tudományos közösségének is felbecsülhetetlen értéket képviselnek. A biolaborok építési költsége elhanyagolható, de a biológiai biztonság kockázata óriási. Ezen kívül a Pentagon kapott egy második ajándékot is – biológiai előőrsök építését, biológiai fegyverek használatának lehetőségével az Egyesült Államokon kívül.
 

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113

Elolvastam, és szerintem téved. Miért támadná meg Putyin a NATO-t? Ukrajna az más.
Most hajlok afelé, hogy Ukrajnát megtámadják az oroszok, létrehozva a belorusz biztonsági övezet mellett egy ukrán is.
1, a belorusz területeket már úgy vettem hogy puha orosz irányítás alatt van
2, nem az egész Ukrajnát, kb. 2/3-át. Biztos lenne néhány ukrán hatalomhoz hű terrortámadás, de ekkora területet (nagyrészt szimpatizálók!) még tudna kezelni. Lassan ha a folyamat nem vesz más irányt belekényszerítik Oroszországot. A következtetés: Európa telelsz fegyverrel (sajna atommal is), de a gazdasága a béka feneke alá esik. Gazdaságilag az EU padlótfog, de katonailag megerősödik, ellensúlyozva az USA által létrehozott orosz fenyegetést. Ez nem jó párosítás mert a gazdasági hanyatlást könnyen egy orosz elleni támadással akarják majd kompenzálni. "Ha a gonosz oroszok ellen háborút vívunk akkor az emberek nem figyelnek annyira a gazdaságra."
És a Kína még nem is mozdult. Szerintem a tajvani vezérkar azért imádkozik hogy az oroszokkal ne legyen konfliktus. Kína abban a pillanatban behúzza Tajvant (az más dolog hogy mekkora veszteséggel).
Szerintem
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113

oregbogaras

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 433
4 786
113
Idézek: Míg azzal Moszkva is tisztában van, hogy Ukrajna a belátható jövőben nem lesz a NATO tagja.....

Szerintem meg pont nem igaz, legalább abban a formában ahogy manapság vetíti a nyugat. Miért?
Bármikor megköthetnek olyan kétoldalú szerződést, amely külföldi csapatok nagyszámú állandó jelenlétét engedélyezi, akár fix bázisokkal. Az USA és az angolok potenciális jelöltek a szemembe. És ha amerikai vagy angol csapatokat ér támadás Ukrajnában már mozdul is a NATO. Nem kell ide NATO tagság.
Fentebb belinkeltem hogy szerintem nagy az esély egy orosz támadásra ha arra megy a politika amerre most.

Ezek sem túl biztatóak

Védelmi egyezményt köthet az Egyesült Államok Szlovákiával​


A román elnök növelné az amerikai katonai jelenlétet az országban​

 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
Egy vélemény



Az elmúlt napokban Oroszország és az Egyesült Államok rituális akciókat hajtott végre álláspontjuk kinyilvánítására. Oroszország nem hátrál meg követelései elől, és úgy tűnik, az USA-t érdekli, mit tehet Oroszország, ha a tárgyalások kudarcot vallanak. És van egy olyan vélemény, hogy ha az Egyesült Államok nem érti, mit tehet Oroszország, akkor biztos, hogy Oroszország nem tehet semmit.
De ha kompromisszum születik Biden és Putyin között, akkor létrejöhet az egyezség, melynek részei a következők lesznek:

1. Korlátozások megállapítása az amerikai rakéták európai telepítésére vonatkozóan.

2. Korlátozások megállapítása az Egyesült Államok nukleáris fegyvereinek Európában történő telepítésére vonatkozóan.

3. Korlátozások megállapítása a NATO manővereinek mértékére, időtartamára, gyakoriságára vonatkozóan Európában, különös tekintettel az „új” NATO-tagországok (amelyek 1997 után lettek NATO-tagok) területén.

4. Az USA stratégiai bombázóinak Ukrajna területe, a Fekete- és Balti-tenger vizei feletti repülésének megtagadása.

5. A fegyveres erők, fegyverek, az amerikai katonai infrastruktúra elemeinek állandó telepítésének megtagadása az "új" NATO-tagállamok területén. A NATO katonai infrastruktúrájának a balti államokban és Lengyelországban már rotációs alapon telepített elemei ugyanazon rotációs alapon ott is maradnak.

6. Ukrajna és Grúzia területén a fegyveres erők, fegyverek, az amerikai katonai infrastruktúra elemeinek állandó és rotációs alapon történő telepítésének megtagadása.

7. Oroszország a maga részéről bizonyos korlátozásokat is vállalhat a fegyveres erők, a fegyverek és a katonai infrastruktúra egyes elemeire vonatkozóan.

8. Ez az ügylet nem érinti Oroszország fegyveres erőit, fegyvereit, katonai infrastruktúrájának elemeit, amelyek jelenleg állandó jelleggel Ukrajna és Grúzia megszállt területein, valamint Moldova területének azon részén állomásoznak, nem Chisinau irányítása alatt áll.

9. Az egyezség meg nem írt, de szerves része lesz az Egyesült Államok, Németország, Franciaország és más NATO-tagországok részéről nyomásgyakorlási kötelezettség Ukrajnára, hogy az ún. „Minszki megállapodások” a 2015. február 12-én aláírt dokumentumnak megfelelően, ami garantáltan blokkolja euroatlanti integrációs folyamatát, beleértve a NATO-tagságot is.

Egy ilyen megállapodás megkötése Ukrajna és Grúzia formális jogának megőrzését jelentené, hogy NATO-tagságot kérjenek anélkül, hogy ténylegesen gyakorolhatnák ezt a jogot.

Egy ilyen megállapodás megkötése esetén az „új NATO-tagországok” NATO-tagsága „töltés nélküli burokká” válhat – a formális tömbtagságot nem támasztja alá anyagi tartalom fegyveres erők, fegyverek, ill. az Egyesült Államok katonai infrastruktúrájának elemei a területükön.

Ha megkötik, egy ilyen megállapodás de facto legalizálná Putyin 1999-2021 közötti területszerzéseit az Egyesült Államokban, és a Burns(BUSH)-Putyin-koncepció gyakorlati megvalósítása lenne az ún. "Kis országok korlátozott szuverenitása" és a befolyási övezetek de facto új megosztása Európában.

" Saját véleményem: ezt az USA nem fogja engedni, úgy látom menetelünk egy új WWW3+ felé"
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 808
113
Lehet Ukrajna Oroszország új Afganisztánja?
JUjjujjujj mán illen írások jelennek meg az RT-n!
Szerintem ez igaz is meg nem is. Az tény, és ebben igaza van az RT-nek, hogy a digitális világ terjedésével igencsak megnövekedett a nyúlbélák száma, és az is igaz, hogy a fiatal generációk egyre kevésbé lennének pszichológiailag alkalmasak a harctéri körülmények elviselésére mint mondjuk 2-3 generációval ezelőttiek. De azt se felejtsük el, hogy egyrészt Ukrajna életszínvonala nem Németországéval megegyező és több évtizedes lemaradásában vannak hozzájuk képest, és a besorozott katonák egy jelentős része nem a nagyvárosokból származik, másrészt akármilyen gyenge is az átlag felhozatal emberanyagban, minden társadalomban vannak elszánt harcosok függetlenül attól, hogy milyen állapotok uralkodnak. Szóval igen ha az oroszok lerohannák és megszállnák Ukrajnát, biztos, hogy lenne idővel partizán háború.
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Szerintem ez igaz is meg nem is. Az tény, és ebben igaza van az RT-nek, hogy a digitális világ terjedésével igencsak megnövekedett a nyúlbélák száma, és az is igaz, hogy a fiatal generációk egyre kevésbé lennének pszichológiailag alkalmasak a harctéri körülmények elviselésére mint mondjuk 2-3 generációval ezelőttiek. De azt se felejtsük el, hogy egyrészt Ukrajna életszínvonala nem Németországéval megegyező és több évtizedes lemaradásában vannak hozzájuk képest, és a besorozott katonák egy jelentős része nem a nagyvárosokból származik, másrészt akármilyen gyenge is az átlag felhozatal emberanyagban, minden társadalomban vannak elszánt harcosok függetlenül attól, hogy milyen állapotok uralkodnak. Szóval igen ha az oroszok lerohannák és megszállnák Ukrajnát, biztos, hogy lenne idővel partizán háború.
Partizán háború? Mivel? Bujkálva a bozótosban Kalasnyikovval? A hő és infra kamerás drónok korában? Sec perc alatt fel lenne számolva az ellenállás, ha az orosz hadsereg oda tenné magát. Településen belül még annyi esélyük sem lenne, mint a mezőn. Körülzárnák a partizánokat az épületben aztán szépen likvidálnák őket. Ritka az olyan film, ami közel valósan mutatja be egy ilyen (katonaság vs. gerillák) városi harcnak a lényegét. DE az Ember Fia című filmben van egy ilyen közel 10 perces jelent. Na azt meg kell nézni és utána partizánkodni. Elmúltak azok az idők, hogy a nagy büdös orosz pusztában menetelnek a hazafiak a hátunkon 10 kg robbanó anyaggal, hogy aztán felkötözzük a sínekre.
Nem mellékesen, ha az orosz lerohanja ukrajnát, akkor kb. azokat a területeket fogja megtartani, melyek nagyrészt orosz ajkúak. Azokkal pedig nem lesz baja.
 

zolkas

Well-Known Member
2016. október 19.
5 136
12 065
113
MOONofAlabama Néhány Hozzászólás :

Íme egy ázsiai perspektíva a mostani orosz-euro-birodalom kuszaságról. Ázsiai elemzők úgy látják, hogy Oroszország szépen ül, az euró válaszút előtt áll, és el kell döntenie, hogy vakon követi-e a birodalmat a feledésbe, vagy kompromisszumot keres Oroszországgal, Ukrajnát pedig kint a hideg. És a Birodalom? A Birodalom nem tudja, mit tegyen ezután. Még mindig keményen beszélnek (nem tudnak másként beszélni), de repedéseket látnak dollárhegemóniájuk alapjain, és látják, hogy a munkájuk hatékonysága csökken. Amikor egyedül vannak, húzzák a hajukat és megnyugtatják az idegeiket.

Most, hogy a Birodalommal és a NATO-val folytatott tárgyalások zsákutcába jutottak, és mindkét fél elutasítja a többiek bolondjait és kívánságait, Oroszország immár szabadon végrehajthatja, amit először is akart – megteheti azokat az intézkedéseket, amelyeket szükségesnek tart Oroszország biztonságának érdekében. A nyugat új geopolitikai dinamikáját megjósolták, megbeszéléseket és párbeszédeket folytattak, és megegyeztek, hogy mindenki kövesse a saját cselekvési irányát. A NATO bővítése új orosz határok felé? Oroszország szabadon kivehet új NATO-katonai részeket, mivel mindkét fél megérti, hogy erre utalnak a meghiúsult tárgyalások. Birodalom/EU pénzügyi szankciókat és gazdasági büntetéseket alkalmaz? Oroszország megvillantja középső ujját, és megteszi a saját ellenintézkedéseit: a Török Áramlat 1-en és 2-n (a 2-es számú, a Balkánon keresztül) földgázt szállít a nemzeteknek hosszú távú szerződések alapján, és befagyasztja Észak-Európát a közelgő kemény tél során. Észak-Európában a gázárak 6-10-szerese a balkáni és dél-európai gázáraknak. Románia kényszerhelyzetben van: kövesd a Birodalmat Oroszország-ellenes álláspontban, vagy hajolj meg a gazdasági realitás előtt, és csöndben simulj Oroszország anya felé. Úgy tűnik, a Ó-Jugoszlávia az ébredés szikráit látja.

Ukrajna azt kéri Németországtól, hogy kártalanítsa őket, ahogy a németek kártalanították Izraelt, azt állítva, hogy a németek ugyanazt a kárt okozták Ukrajnában, mint a zsidóknak. Ezt az érvet a mennyekig kigúnyolják, hiszen azt mondták nekik, hogy Oroszország volt az, aki megmentette és megmentette őket a német kéztől való teljes pusztulásuktól, most pedig azt akarják, hogy Németország segítsen nekik elpusztítani Oroszországot? Az ázsiaiak az Indiai- és a Csendes-óceánon végig hallják a LOL-okat.

Oroszország most nyugodt, és béke. Csak folytathatja a saját belátása szerint. Gazdasága nagyjából független a nyugattól. Nincs szükségük SWIFT-re, sem semmi olyan EU-s termékre, amit ők maguk vagy Kína nem tud előállítani. A Kínával folytatott kereskedelem kétszámjegyű növekedésével, amennyire látni lehet, 4-5%-os GDP-növekedésben lehetnek biztosak. Most éppen a nyugatnak van szüksége keletre, és legalább az elmúlt 5 évben. Ezentúl minden évben csak hátra dőlhetnek, pattogatott kukoricát rágcsálhatnak, és nézhetik, ahogy az infláció pusztítja ellenségeiket, a politikai káosz, amely egymás után politikai hibákra készteti ellenségeiket, és időnként meghajlíthatják az izmaikat, hogy megfékezzenek bármilyen katonai fejlődést (a Oroszország véleménye, btw) veszélyt jelent a biztonságára, hiszen mára már mindkét fél érti, hogy ez így lesz.

Eközben már csak három hét van hátra a pekingi téli olimpiáig. Mindannyian hallottuk, hogy nagyszerű lesz. Oroszország megelégszik azzal, hogy hátradől és élvezi ezt az eseményt, megérdemelten.

Írta: Oriental Voice | 2022. január 12. 22:41 utc | 105
Anyabirodalma példáját követve a Törvényen kívüli Egyesült Államok Birodalom ellenséggé tette Oroszországot, miközben a Birodalom folytatja kísérletét, hogy teljes spektrumú uralmat teremtsen a bolygó és népe felett. Oroszország és Kína joggal látja ezt a politikát túlzottan ostobaságnak, és téveszmének nevezi. Azok, akik a birodalmat ténylegesen irányító függöny mögött állnak, teljesen értéktelenek, mivel nincs hatalmuk bármire. Ez Oroszország tudja. Úgy tűnik, a kazah csapda nem volt elég ahhoz, hogy ráriadjon az arctalan entitásokra, hogy megváltoztassák politikájukat, ezért más demonstrációra lesz szükség. Marad még egy találkozó, az EBESZ holnap Bécsben, de ott sem fog változni semmi, de Oroszországnak át kell mennie a formalitásokon, mert ellenségeivel ellentétben törvénytisztelő nemzet. Putyin és más orosz diplomaták kijelentették, hogy ha a tárgyalások zsákutcával végződnek, valamiféle haditechnikai lépésre kerül sor, amint az úgy tűnik. Ne feledje, hogy a kazah csapda nem az a demonstráció volt, szóval valamikor megtörténik. Emlékezzünk vissza, hogy Oroszország már értesítette a világot, hogy ilyen esemény fog bekövetkezni, így további figyelmeztetésre ne számítsunk. A logikus beszéd, amelyet végrehajtottunk, rámutat arra, hogy a tüntetésnek az Egyesült Államok törvényen kívüli birodalmának őshazájában kell lezajlania, tehát előre kell látnunk. Már csak az marad, hogy mikor. Putyin tájékoztatni fogja közvéleményét a negatív eredményről, és támpontot adhat arra vonatkozóan, hogy mi fog történni ezután. Szóval várunk és várunk. Remélem, azok az arctalan hányók legalább szeretik a gyerekeiket. Akkor esélyünk van elkerülni a lehető legrosszabb eredményt.