Americans Do Not Know That January 10 Is An Important Day: Accommodation or Conflict? |
www.paulcraigroberts.org
Elolvastam, és szerintem téved. Miért támadná meg Putyin a NATO-t? Ukrajna az más.
Most hajlok afelé, hogy Ukrajnát megtámadják az oroszok, létrehozva a belorusz biztonsági övezet mellett egy ukrán is.
1, a belorusz területeket már úgy vettem hogy puha orosz irányítás alatt van
2, nem az egész Ukrajnát, kb. 2/3-át. Biztos lenne néhány ukrán hatalomhoz hű terrortámadás, de ekkora területet (nagyrészt szimpatizálók!) még tudna kezelni. Lassan ha a folyamat nem vesz más irányt belekényszerítik Oroszországot. A következtetés: Európa telelsz fegyverrel (sajna atommal is), de a gazdasága a béka feneke alá esik. Gazdaságilag az EU padlótfog, de katonailag megerősödik, ellensúlyozva az USA által létrehozott orosz fenyegetést. Ez nem jó párosítás mert a gazdasági hanyatlást könnyen egy orosz elleni támadással akarják majd kompenzálni. "Ha a gonosz oroszok ellen háborút vívunk akkor az emberek nem figyelnek annyira a gazdaságra."
És a Kína még nem is mozdult. Szerintem a tajvani vezérkar azért imádkozik hogy az oroszokkal ne legyen konfliktus. Kína abban a pillanatban behúzza Tajvant (az más dolog hogy mekkora veszteséggel).
Szerintem
Szerintem mindenki nyugodjon le a picsába. A Harmadik Világháború érdeklődés hiányában most is el fog maradni.
Az oroszoknak minek kéne lerohanni Ukrajnát? Ami kellett onnan, azt megszerezték:
- Krím ami ért valamit és kellett. De facto elismeri mindenki, hogy orosz terület, akként van kezelve.
- Ott van a két szakadár terület - egy kisméretű ütközőzónak, ami tök jól leköti az ukrán fegyveres erőket, pipa.
- És letették az asztalra, hogy nem engednek NATO csapatokat Ukrajnába, világnyelven közölve.
A legmókásabb, hogy mindenki a másikat akarja berángatni az ukrán mocsárba - miközben fenntartják a látszatot, hogy amúgy baromira érdekli őket a hely. Marad ez a befagyott nyomor, sok ugatással karöltve. Amúgy szóra sem érdemes.