[BIZTPOL] Oroszország (a Szovjetunió utódállama)

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Pedig a hírek szerint akár a híres 101st Airborne Division vagy a hasonlóan neves 82nd Airborne Division alakulatot is "vendégül" láthatnánk...:D
Ők lehetnének az új "ideiglenesen hazánkban állomosázó.." külföldi haderő.:rolleyes:

Viccet félretéve, kíváncsi vagyok képesek vagyunk e ellenállni a nyomásnak...
Kicsit érdekes lett volna, hogy amikor Viktor Putyinhoz Moszkvában megy raportra, Magyarország
(az Oroszország elleni USA vezette fellépés részeként) NATO csapatok Magyarországra településéről állapodik meg....
 

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 196
61 189
113
Kicsit azért nézzél utána, hogy mennyi ideig és kik tervezgették az Energiewende programot!
De különben mi zavaros?
Nem tudod összeadni a 2 számot?
Hja és ne felejtsük, hogy az Energiewende beruházásait nagy részben nem ám orosz, meg francia, meg amerikai cégek csinálják! Pont ez a lényeg.
Ráadásul az egész finanszírozását csak részben állja az állam. Mert a magasabb (de még tűréshatáron tartott) energiaárakban a fogyasztók is fizetik. Ráadásul igazságosan. Aki többet fogyaszt, az többet is fog befizetni a programba.
Az a helyzet, hogy nem ennyire egysíkú/egyrétegű/egydimenziós a dolog.
Magát az Energiewende-t szakértői műhelyek kezdték kidolgozni, a kismintás számok alapján. Ez persze félrevezető volt. Kicsiben, mondhatni, politikailag érdektelenül kicsiben működött a dolog.
Mert félreértés ne essék, a megújuló energia technológia egy fantasztikus dolog, csak erősen méretkorlátos. Egy bizonyos méret felett már nem hatákony.

Ugyanakkor ezeknek a koncepcióknak a gyakorlati átültetéséhez anyagi és politikai finanszírozás is kellett, tehát kényszerből a megújuló technológiát ki kellett emelni abból a mérettartományból, ahol az még hatékonynak tekinthető. Máskülönben a fejlesztéshez és a továbbfejlesztéshez nélkülözhetetlen pénzcsapok ingerküszöbét nem érte volna el a dolog.
Vagyis fel kellett skálázni a koncepciót arra szintre, ami lényegében egész Németország energiatermelése.
Ez persze egy folyamat volt, hiszen az ingerküszöb átlépésével elkezdődött a licit emelés. Az Energiewende kilépett a német nagypolitika színpadára, ahol már pártpolitkai kérdéssé vált, hogy mekkora léptékben nyer teret a technológia. Kik állnak mellette és kik ellenzik- ez elkezdett identitáspolitikává torzulni, ideológiai kérdés lett a dologból.
Ennek már saját gravitációja lett, hiszen a nagypolitika nagy pénzeit kezdte el megmozgatni a megújulók kérdése, noha maga technológia két dologra nem alkalmas: országos léptékre és kizárólagosságra.

Azaz a történet egyik fele igaz: az Energiewende-t felelős gondolkodású szakértők kezdték el kidolgozni, de a továbbfejlesztése sajnos a nagypolitika által torzult - és ez elkerülhetetlen volt.
A róka fogta csuka esete.
 
W

Wilson

Guest
Ez a tűréshatáron belül tartott energiaár már kezd átcsúszni a tűréshatáron túlra......

Ársokk a fogyasztók számára: Péter Bofinger....​


89169429.jpg


Sok polgár szenved attól, hogy jelenleg sokkal többet fizet a gázért, a fűtőolajért vagy az áramért. Peter Bofinger közgazdász azzal vádolja a szövetségi kormányt, hogy figyelmen kívül hagyja az emberek inflációtól való félelmét. Ahelyett, hogy pénzt csinálna a magas energiaköltségekből, inkább megkönnyítené a háztartások helyzetét.

Az emelkedő inflációra való tekintettel Peter Bofinger, aki hosszú évek óta van a szakmában, azt kéri, hogy a gáz és a fűtőolaj hozzáadottérték-adóját felére, tíz százalékra csökkentsék. "A kormánynak többet kell tennie a magas energiaárak ellen" - mondta Bofinger a Süddeutsche Zeitungnak. Az áringadozások "hatalmas" terhet rónak az alacsonyabb jövedelműekre és a középosztályra egyaránt.

"A gáz ára megduplázódott, a fűtőolaj körülbelül 60 százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt" - mondta a közgazdász. Ha a kormány a gáz és a fűtőolaj áfáját a felére, 10 százalékra csökkentené, akkor majdnem ugyanannyi bevétele lenne, mint korábban. Ugyanakkor a háztartások mentesülnének az évi 270 eurós gázdíjfizetési kötelezettség alól. A villamos energia és a benzin áremelkedése valamivel alacsonyabb, ezért van értelme a 16 százalékra történő átmeneti csökkentésnek. Ahelyett, hogy segítene, a szövetségi kormány figyelmen kívül hagyja a németországi inflációval kapcsolatos aggodalmakat - bírálta a közgazdász. "Az nem lehet, hogy az állam a magas energiaárakkal keres pénzt!"

Az összes olyan intézmény, amely hivatásszerűen készít inflációs előrejelzéseket, "teljesen tévedett" az előrejelzéseiben. Tavaly márciusban a német szakértői tanács 2,1 százalékos inflációt jósolt. Bofinger szerint "logikus" az infláció durva alulbecslése. "Mert ez elsősorban a magasabb energiaárak miatt van, amit nem lehetett előre látni" - mondja.

"Az EKB kommunikációján lehetne javítani."
Bofinger azt is bírálja, ahogyan az Európai Központi Bank (EKB) reagál az inflációra. Az EKB-nak igaza van abban, hogy idén nem emel kamatot. "De Christine Lagarde, az EKB vezetője teljesen rosszul adja el ezt a dolgot. Egyetlen polgár sem gondol 2024-re."

Az EKB kommunikációján egyértelműen javítani kell - folytatta a közgazdász. "Ezt senki sem érti. Lagarde asszonynak azt kellett volna mondania: amint a hosszú távú inflációs előrejelzés két százalék fölé emelkedik, kamatot emelünk. Ez jelezni fogja az EKB-nak, hogy szükség esetén cselekedni fog."

Szerdán a szövetségi statisztikai hivatal a fogyasztói árak 5,3 százalékos decemberi éves szintű emelkedéséről számolt be. Az infláció valószínűleg idén is fennmarad, amint azt a decemberi termelői árak is mutatják. A magas energiaköltségek miatt Németországban a kereskedelmi árak 24,2%-kal magasabbak az előző évinél. A hatóság szerint a Szövetségi Köztársaságban még soha nem volt ilyen mértékű növekedés.

A DIW főnöke energiapénzt követel az alacsony jövedelműeknek....

A magas energiaárak miatt a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) elnöke, Marcel Fratscher pénzügyi támogatásra szólította fel a kormányt, különösen a rászorulók számára. "A politikai kihívás az, hogy az alacsony jövedelműeket és az egekbe szökő energiaárak által leginkább sújtott háztartásokat közvetlen energiakifizetésekkel támogassuk" - mondta Fratscher a Rheinische Postnak.

A koronavírus-járvány és az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt az árdinamika továbbra is nehezen kiszámítható. "Rövid távon senki sem tehet semmit Németországban, sem a politikusok, sem a jegybank."

Az emelkedő villamosenergia- és energiaárak nyomást gyakoroltak a "traffipax-kormányra". A kormány januárban még dönteni akar a lakástámogatásban részesülők konkrét segélyezéséről. A terv szerint "rövid távon egyszeri fűtésköltség-emelkedés" várható.

Quelle

https://ru.detv.us/2022/01/20/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b9-%d1%88 %d0%be%d0%ba-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b8 %d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b9-bofinger-%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%b7/
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Kicsit érdekes lett volna, hogy amikor Viktor Putyinhoz Moszkvában megy raportra, Magyarország
(az Oroszország elleni USA vezette fellépés részeként) NATO csapatok Magyarországra településéről állapodik meg....
Őszintén szólva én azon sem lepődnék meg hogy amíg OV Moszkvában tárgyal, ezek egyszer csak elkezdenék a kipakolást Pápán néhány újonnan érkező C-17 ből, kész tények elé állítva a Magyar vezetést...
Elküldeni úgyse tudnánk őket...eldönthetnénk hogy jó képet vágunk a dologhoz vagy botrányt rendezünk, de akkor nagyon megszívatnának minket.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113

Ársokk a fogyasztók számára: Péter Bofinger....​


89169429.jpg


Sok polgár szenved attól, hogy jelenleg sokkal többet fizet a gázért, a fűtőolajért vagy az áramért. Peter Bofinger közgazdász azzal vádolja a szövetségi kormányt, hogy figyelmen kívül hagyja az emberek inflációtól való félelmét. Ahelyett, hogy pénzt csinálna a magas energiaköltségekből, inkább megkönnyítené a háztartások helyzetét.

Az emelkedő inflációra való tekintettel Peter Bofinger, aki hosszú évek óta van a szakmában, azt kéri, hogy a gáz és a fűtőolaj hozzáadottérték-adóját felére, tíz százalékra csökkentsék. "A kormánynak többet kell tennie a magas energiaárak ellen" - mondta Bofinger a Süddeutsche Zeitungnak. Az áringadozások "hatalmas" terhet rónak az alacsonyabb jövedelműekre és a középosztályra egyaránt.

"A gáz ára megduplázódott, a fűtőolaj körülbelül 60 százalékkal drágább, mint egy évvel ezelőtt" - mondta a közgazdász. Ha a kormány a gáz és a fűtőolaj áfáját a felére, 10 százalékra csökkentené, akkor majdnem ugyanannyi bevétele lenne, mint korábban. Ugyanakkor a háztartások mentesülnének az évi 270 eurós gázdíjfizetési kötelezettség alól. A villamos energia és a benzin áremelkedése valamivel alacsonyabb, ezért van értelme a 16 százalékra történő átmeneti csökkentésnek. Ahelyett, hogy segítene, a szövetségi kormány figyelmen kívül hagyja a németországi inflációval kapcsolatos aggodalmakat - bírálta a közgazdász. "Az nem lehet, hogy az állam a magas energiaárakkal keres pénzt!"

Az összes olyan intézmény, amely hivatásszerűen készít inflációs előrejelzéseket, "teljesen tévedett" az előrejelzéseiben. Tavaly márciusban a német szakértői tanács 2,1 százalékos inflációt jósolt. Bofinger szerint "logikus" az infláció durva alulbecslése. "Mert ez elsősorban a magasabb energiaárak miatt van, amit nem lehetett előre látni" - mondja.

"Az EKB kommunikációján lehetne javítani."
Bofinger azt is bírálja, ahogyan az Európai Központi Bank (EKB) reagál az inflációra. Az EKB-nak igaza van abban, hogy idén nem emel kamatot. "De Christine Lagarde, az EKB vezetője teljesen rosszul adja el ezt a dolgot. Egyetlen polgár sem gondol 2024-re."

Az EKB kommunikációján egyértelműen javítani kell - folytatta a közgazdász. "Ezt senki sem érti. Lagarde asszonynak azt kellett volna mondania: amint a hosszú távú inflációs előrejelzés két százalék fölé emelkedik, kamatot emelünk. Ez jelezni fogja az EKB-nak, hogy szükség esetén cselekedni fog."

Szerdán a szövetségi statisztikai hivatal a fogyasztói árak 5,3 százalékos decemberi éves szintű emelkedéséről számolt be. Az infláció valószínűleg idén is fennmarad, amint azt a decemberi termelői árak is mutatják. A magas energiaköltségek miatt Németországban a kereskedelmi árak 24,2%-kal magasabbak az előző évinél. A hatóság szerint a Szövetségi Köztársaságban még soha nem volt ilyen mértékű növekedés.

A DIW főnöke energiapénzt követel az alacsony jövedelműeknek....

A magas energiaárak miatt a Német Gazdaságkutató Intézet (DIW) elnöke, Marcel Fratscher pénzügyi támogatásra szólította fel a kormányt, különösen a rászorulók számára. "A politikai kihívás az, hogy az alacsony jövedelműeket és az egekbe szökő energiaárak által leginkább sújtott háztartásokat közvetlen energiakifizetésekkel támogassuk" - mondta Fratscher a Rheinische Postnak.

A koronavírus-járvány és az Oroszországgal fennálló konfliktus miatt az árdinamika továbbra is nehezen kiszámítható. "Rövid távon senki sem tehet semmit Németországban, sem a politikusok, sem a jegybank."

Az emelkedő villamosenergia- és energiaárak nyomást gyakoroltak a "traffipax-kormányra". A kormány januárban még dönteni akar a lakástámogatásban részesülők konkrét segélyezéséről. A terv szerint "rövid távon egyszeri fűtésköltség-emelkedés" várható.

Quelle

https://ru.detv.us/2022/01/20/%d1%86%d0%b5%d0%bd%d0%be%d0%b2%d0%be%d0%b9-%d1%88 %d0%be%d0%ba-%d0%b4%d0%bb%d1%8f-%d0%bf%d0%be%d1%82%d1%80%d0%b5%d0%b1%d0%b8 %d1%82%d0%b5%d0%bb%d0%b5%d0%b9-bofinger-%d1%81%d0%bd%d0%b8%d0%b7/
Ez az adócsökkentés az egyik zsebből ki, a másikba be módszer, szart se ér. Mikor szedik már elő a töküket meg a jobbik eszüket s állnak elő a valós megoldással?! Ha holnapra megadnák az Északi Áramlat 2 engedélyét, s február 1-től mindenkit kibasznának a gázpiacról, akinek nincs gázkitermelője, gázcsöve vagy gáztárolója, egyből helyre állnának az árak.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113
Pedig a hírek szerint akár a híres 101st Airborne Division vagy a hasonlóan neves 82nd Airborne Division alakulatot is "vendégül" láthatnánk...:D
Ők lehetnének az új "ideiglenesen hazánkban állomosázó.." külföldi haderő.:rolleyes:

Viccet félretéve, kíváncsi vagyok képesek vagyunk e ellenállni a nyomásnak...
"Arra a kérdésre, miszerint igaz-e a hír, hogy az USA, NATO harci egységek befogadásáról tárgyal - többek között - hazánkkal is, Benkő Tibor azt felelte: mind az Amerikai Egyesült Államok, és a NATO minden olyan országgal tárgyal, amelyek az észak-atlanti szövetség keleti határán találhatóak és/vagy akár Ukrajnával, akár Oroszországgal szomszédosak. „Ugyanakkor a mi álláspontunk az, hogy Magyarország a Honvédelmi és Haderőfejlesztési Program elsődleges célkitűzése szerint, már olyan nemzeti haderőt hozott létre, olyan nemzeti képességeket alakított ki, hogy a jelenlegi helyzetben nem szükséges más külföldi erőkre, csapatokra hagyatkozni. Mi ezen az úton haladunk tovább, úgyhogy most, a jelenlegi helyzetben nem tartjuk helyénvalónak - és nem is igényeljük azt -, hogy ide NATO megerősítő erőket telepítsenek. Mi ezt a feladatot el tudjuk látni”

Ez az álláspont változhat ismerve az amerikai diplomáciát, ami fenyegetésen,zsaroláson és szankciókon alapul.
 
W

Wilson

Guest
Őszintén szólva én azon sem lepődnék meg hogy amíg OV Moszkvában tárgyal, ezek egyszer csak elkezdenék a kipakolást Pápán néhány újonnan érkező C-17 ből, kész tények elé állítva a Magyar vezetést...
Elküldeni úgyse tudnánk őket...eldönthetnénk hogy jó képet vágunk a dologhoz vagy botrányt rendezünk, de akkor nagyon megszívatnának minket.
Egy ilyen húzás kb azt jelentené, hogy Magyarországot a törvényes hivatalba lévő magyar kormány akarata ellenére katonailag megszállják, gondolom egy ilyen scenario esetén hoznának szőnyeget is....:)
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Őszintén szólva én azon sem lepődnék meg hogy amíg OV Moszkvában tárgyal, ezek egyszer csak elkezdenék a kipakolást Pápán néhány újonnan érkező C-17 ből, kész tények elé állítva a Magyar vezetést...
Elküldeni úgyse tudnánk őket...eldönthetnénk hogy jó képet vágunk a dologhoz vagy botrányt rendezünk, de akkor nagyon megszívatnának minket.
Gondolom nem OV védi Magyarország légterét, se a pápai bázist, uh ez a húzás nem azon áll vagy bukik, hogy OV éppen hol tarózkodik, csak még aljasabb lenne ezt megcsinálni az ő távollétében.
 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Egy ilyen húzás kb azt jelentené, hogy Magyarországot a törvényes hivatalba lévő magyar kormány akarata ellenére katonailag megszállják, gondolom egy ilyen scenario esetén hoznának szőnyeget is....:)
Simán 5. cikkelyes húzás lenne, le lehetne tesztelni, hogy mennyit ér a NATO valójában.
 
  • Hűha
Reactions: Kim Philby

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 849
81 359
113

aamen

Well-Known Member
2015. november 28.
1 426
7 008
113
Simán 5. cikkelyes húzás lenne, le lehetne tesztelni, hogy mennyit ér a NATO valójában.
nem érdekes hogy a magyar kormány mihez járul hozzá az ügyben
 

kétkedő

Well-Known Member
2021. január 9.
2 973
17 189
113
Egy ilyen húzás kb azt jelentené, hogy Magyarországot a törvényes hivatalba lévő magyar kormány akarata ellenére katonailag megszállják, gondolom egy ilyen scenario esetén hoznának szőnyeget is....:)
Ez a megszállásosdi jó lenne, mert ettől kezdve az orosz egy szót sem szólna, ti. bármit teszünk azt kényszer hatására tennénk. De ebben az esetben - ha nagyon nekifutnának - tényleg nem állnának meg Záhonynál.
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
W

Wilson

Guest
Szergej Lavrov külügyminiszter pénteken az orosz rádióállomások - Komszomolszkaja Pravda, Szputnyik, Ekho Moszkvi és Tovorit Moszkvi - vezetőivel beszélt. Napirenden volt az Oroszország és a NATO közötti feszültség kiéleződése. Emlékeztetőül: Moszkva írásban kérte a Nyugattól, hogy hagyja el Kelet-Európát, és ne vegye fel Ukrajnát a NATO-ba, amire de facto elutasító választ kapott. Íme Szergej Viktorovics legérdekesebb nyilatkozatai erről és más kérdésekről.

ARRÓL, HOGY LESZ-E HÁBORÚ A NATO ELLEN...

Ha Oroszországtól függ, nem lesz háború. De azt sem fogjuk hagyni, hogy a mi érdekeinkre lépjenek.

A NATO AZ OROSZ BIZTONSÁGI JAVASLATOKRA ADOTT VÁLASZÁRÓL....

A repülőgépek és hajók minimális távolságára vonatkozó javaslatainkat figyelmen kívül hagyták. De vannak racionális "szemcsék" az egyes kérdésekben. Például a közepes és rövidebb hatótávolságú rakéták esetében. Ez legalább valami. Számunkra azonban az a legfontosabb, hogy az európai biztonság koncepcionális kérdéseivel foglalkozzunk. A Nyugat a nemzetközi dokumentumokból kiemel egy záradékot: "minden országnak joga van megválasztani a szövetségeseit" (azaz "Ukrajnának joga van csatlakozni a NATO-hoz" - a szerk.). De az EBESZ dokumentumaiban más kötelezettségvállalások is szerepelnek: nem lehet a saját biztonságunkat mások kárára megerősíteni.

Ennek fényében az amerikai válasz a diplomáciai korrektség mintaképe. A NATO "válaszát" pedig áthatja saját kivételességének érzése.

OROSZORSZÁG LEHETSÉGES REAKCIÓJÁRÓL NEGATÍV VÁLASZ ESETÉN....

Az elnök már mondta ezt. Ha a kölcsönösen elfogadható feltételek megtárgyalására tett kísérleteink kudarcot vallanak, megtorlást fogunk alkalmazni. Arra a közvetlen kérdésre, hogy "milyenek", az elnök azt válaszolta: nagyon különbözőek lesznek.


AZ OROSZ DIPLOMATÁK ELLENI WASHINGTONI FELLÉPÉSRŐL......

Az amerikaiak azt mondták: "Az a szokás, hogy egy diplomata három évig dolgozik külföldön - és utána másik posztra megy, vagy elhagyja a fogadó országot. És ezt az elvet ki akarják terjeszteni az Egyesült Államokban tartózkodó orosz diplomatákra is. Arra a kérdésre, hogy más államokkal kapcsolatban is vannak-e hasonló gondolatok, a válasz nemleges volt.

Javasoljuk, hogy nullázzunk le mindent, kezdve Obama csúnya és kicsinyes lépésétől (az orosz diplomáciai ingatlanok elrablása az Egyesült Államokban 2016 végén - a szerkesztő megjegyzése). Ha ez a fajta"bunkóság_ folytatódik - még mindig vannak tartalékaink, hogy diplomáciai jelenlétünket valóban kiegyenlítsük....

AZ OROSZOKRÓL KAZAHSZTÁNBAN....

A mi érdekünk, és az összes FÁK-ország érdeke, hogy az újonnan függetlenné vált államok minden polgára ott maradjon, ahol született. Ideális esetben azt szeretném, ha az oroszok békésen élnének és boldogulnának Kazahsztánban és más volt szovjet köztársaságokban.

Úgy vélem, hogy nemcsak az orosz állampolgárság kedvezményes megszerzéséhez kellene fontosnak lennie annak, hogy a gyökereink, rokonaink az RSFSR-ben, hanem a volt Szovjetunió más köztársaságaiban is legyenek.

AZ OROSZELLENES TÖRTÉNELEMTANKÖNYVEKRŐL A CISZ-ORSZÁGOKBAN...

Néhány napja olvastam ezt a cikket a "KP"-ban (arról, hogy az oroszokat ellenséges megszállóként mutatják be a volt Szovjetunióból származó iskolásoknak szóló könyvekben - a szerk. megjegyzése). Nem fogom kommentálni, hogy mi áll a balti államokban és Ukrajnában a tankönyvekben. Ami azonban a FÁK-országokat illeti, már elmondtuk, hogy ellenezzük a nacionalista értelmezéseket. El kell kerülnünk a túlzott értékeléseket, amelyek egyértelműen és szándékosan a nacionalisták és radikálisok kezére játszanak.

A MINSZKI OROSZOKRÓL...

Polgáraink jogainak összehangolása zajlik (a két ország közeledésének részeként az Unió államában - a szerk. megjegyzése). Sok mindent megtettünk már, de néhány területen még mindig vannak kérdések. Követjük a letartóztatott oroszok fehéroroszországi tárgyalásait.

 

joker

Well-Known Member
2012. szeptember 16.
20 787
30 563
113
Hétfőn összeül az ENSZ BT Ukrajna ügyében, az lesz az utolsó nap mielőtt Oroszország átvenné az elnöki széket.

Az ilyen b*szogatásokat az oroszok miért nem tudják kitalálni? Az egész csak arra megy ki, hogy megmutassák, hogy ők, a nagy demokratikusak, akik háborút halmoznak háborúra, összefogtak a két démonizált ország ellen, mert valószínűleg Kína is felmutatja a középső ujját, de az ideiglenes tagok közt is lehet tartózkodó vagy akár az oroszok mellett voksoló, pl India vagy másik ország ahol elég nagy az orosz vagy a kínai befolyás.
 
T

Törölt tag 1586

Guest
Egy ilyen húzás kb azt jelentené, hogy Magyarországot a törvényes hivatalba lévő magyar kormány akarata ellenére katonailag megszállják, gondolom egy ilyen scenario esetén hoznának szőnyeget is....:)
Hivatalosan nem jelenténe azt.
Ugyanis Mi ehhez már hozzájárultunk. :mad:

"...IV. CIKK
VÉDELMI CÉLÚ FELSZERELÉSEK, ELLÁTMÁNYOK ÉS ANYAGOK ELŐRE TELEPÍTÉSE

1. Magyarország szuverenitásának és törvényeinek, beleértve nemzetközi jogi kötelezettségeinek maradéktalan tiszteletben tartásával, továbbá egyeztetés mellett és mindkét Fél nézeteinek figyelembe vételével, az USA fegyveres erői a Meghatározott Létesítményekben és Területeken, valamint az egyéb közösen elfogadott helyeken katonai célú berendezéseket, ellátmányokat és eszközöket („előre telepített felszerelés”) szállíthatnak, telepíthetnek előre és tárolhatnak. Az USA fegyveres erői előre tájékoztatják a Magyar Honvédséget az általuk Magyarország területére szállítani és ott előre telepíteni szándékolt előre telepített felszerelés fajtáiról, mennyiségéről és szállítási ütemezéséről, valamint az ilyen szállításokat végző USA-vállalkozókról.
....
4. A Felek szükség szerint egyeztetnek egymással a jelen cikk szerinti tevékenységekről...
"

Az amiknak csak "tájékoztatási kötelezettsége" van meg olzan homályos pontok mint "Magyarország szuverenitásának és törvényeinek, beleértve nemzetközi jogi kötelezettségeinek maradéktalan tiszteletben tartásá" és - megint csak nesze semmi . "szükség szerint" egyeztetés...
 

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 886
35 641
113
Az ukrán hadsereg, amerikai tanácsadók közreműködésével tervez egy offenzívát Donbass ellen

"Az ukrán fegyveres erők parancsnoksága, Basurin szerint, átcsoportosít a konfliktus területére további három dandárt - a 72. gépesített gyalogos dandárt, a 10.hegyi támadó dandárt és a 80. légi támadó dandárt, amelyek a leginkább harcra készen állnak és képesek támadó műveletek végrehajtására."

"Basurin szerint a népi milícia bizonyítékokkal rendelkezik arról, hogy a védelmi minisztérium elrendelte az ukrán vasutak számára, hogy szerelvényeket szállítsanak a három dandár katonai eszközeinek és személyzetének szállítására a Belaja Tserkov, Kolomija és Lvov állomásokról február 3-10-én."

Persze a csúnya oroszoknak majd be kell avatkozniuk és megint ők lesznek az agresszorok.
 
T

Törölt tag 2577

Guest
Hivatalosan nem jelenténe azt.
Ugyanis Mi ehhez már hozzájárultunk. :mad:

"...IV. CIKK
VÉDELMI CÉLÚ FELSZERELÉSEK, ELLÁTMÁNYOK ÉS ANYAGOK ELŐRE TELEPÍTÉSE

1. Magyarország szuverenitásának és törvényeinek, beleértve nemzetközi jogi kötelezettségeinek maradéktalan tiszteletben tartásával, továbbá egyeztetés mellett és mindkét Fél nézeteinek figyelembe vételével, az USA fegyveres erői a Meghatározott Létesítményekben és Területeken, valamint az egyéb közösen elfogadott helyeken katonai célú berendezéseket, ellátmányokat és eszközöket („előre telepített felszerelés”) szállíthatnak, telepíthetnek előre és tárolhatnak. Az USA fegyveres erői előre tájékoztatják a Magyar Honvédséget az általuk Magyarország területére szállítani és ott előre telepíteni szándékolt előre telepített felszerelés fajtáiról, mennyiségéről és szállítási ütemezéséről, valamint az ilyen szállításokat végző USA-vállalkozókról.
....
4. A Felek szükség szerint egyeztetnek egymással a jelen cikk szerinti tevékenységekről...
"

Az amiknak csak "tájékoztatási kötelezettsége" van meg olzan homályos pontok mint "Magyarország szuverenitásának és törvényeinek, beleértve nemzetközi jogi kötelezettségeinek maradéktalan tiszteletben tartásá" és - megint csak nesze semmi . "szükség szerint" egyeztetés...
. Magyarország szuverenitásának és törvényeinek, beleértve nemzetközi jogi kötelezettségeinek maradéktalan tiszteletben tartásával, továbbá egyeztetés mellett és mindkét Fél nézeteinek figyelembe vételével, az USA fegyveres erői a Meghatározott Létesítményekben és Területeken, valamint az egyéb közösen elfogadott helyeken katonai célú berendezéseket, ellátmányokat és eszközöket („előre telepített felszerelés”) szállíthatnak, telepíthetnek előre és tárolhatnak.

A piros kiemelés a lényeg, a többi feltételes módban van(...hatnak, ...hetnek)