Energiagazdálkodás, energiabiztonság, villamosenergia-termelés

Már elnézést, de a szigetüzem az, amikor se külső, se belső kapcsolat nincs.
Van a termelő, vagy termelők és a fogyasztók és megoldják maguk.
Nincs semmiféle életmentő zsinór másik termelőhöz és plusz fogyasztóhoz.
A nagy grid is ilyen volt még a II. vh táján, nagy szigetüzemek voltak tudtommal.

Persze. Semmi új nem volt benne.

És lásd fent, a hálózati backup az nem szigetüzem.
@ozymandias írta már sokszor, hogy valami német szigeten vovlt kísérlet, ahol próbálkoztak a valdói szigetüzem, akksi és minden szarral, ahol ipari termelés semmi nem volt. Akkora bukta volt, mint ide Lacháza háromszor.
Szerintem az, hogy egy alkalmi ipari tevékenység, és/vagy egy permanens lakossági felhasználás a fogyasztó, az nem determinálja a szigetüzemet, ahogy az opcionális hálózati backup megléte sem.
Maga az aktuális rezsim a lényeg.

Számos, a virtuális erőműhálózatba bekapcsolt kiserőmű képes csak a lokális fogyasztót szigetüzemben ellátni, ha a VPP irányából épp nincs terhelés.

Szerintem az, hogy egy alkalmi ipari tevékenység, és/vagy egy permanens lakossági felhasználás a fogyasztó, az nem determinálja a szigetüzemet, ahogy az opcionális hálózati backup megléte sem.
Maga az aktuális rezsim a lényeg.

Számos, a virtuális erőműhálózatba bekapcsolt kiserőmű képes csak a lokális fogyasztót szigetüzemben ellátni, ha a VPP irányából épp nincs terhelés.
Egyébként vettem már részt olyan projektben, ahol elvárás volt a valós szigetüzemi működés is.
Tehát a normál esetben hálózatra is kiadó erőműtől elvárás volt, hogy ha valamiért áramszünet lenne, akkor képes legyen áramot termelni úgy, hogy csak sahját felhasználására.

Háziüzem? Miért lenne háziüzem?
Azért mert a megtermelt energiának egy részét saját felhasználásra használod fel, ugyan nem szokványos módon a jelen helyzetben, de ez a háziüzem.
De akkor pontosítsunk, az üzem az őt tápláló trafóról vagy bármilyen vezetéki csatlakozásról galvanikusan le volt választva amikor a turbina üzemelt?

Azért mert a megtermelt energiának egy részét saját felhasználásra használod fel, ugyan nem szokványos módon a jelen helyzetben, de ez a háziüzem.
De akkor pontosítsunk, az üzem az őt tápláló trafóról vagy bármilyen vezetéki csatlakozásról galvanikusan le volt választva amikor a turbina üzemelt?
Mivel nem valósult meg a projekt, így nem.
De alapvetően a tesztállás az egy izolált szigetüzem, ahol a megtermelt villamosenergiát villamos ellenállásokon hővé alakítják.
Azonban felmerült, hogy a teszt idejére akár a gyár gépeit is meghajthatnák vele, illetve az egyéb fogyasztókat is, mint csarnokvilágítás, belső daruk, de az iroda már maradt volna állandóra a hálózaton.

A kreténség új szinte jön minden nap.

A kreténség új szinte jön minden nap.
Ez a bejelentés igen azra sikeredett, pláne a megújuló energiák szezonalitásának, annak tárolhatóságának, részarányának és az alaperőműként viselkedő atomerőművek bezárásának tükrében. Itt NO-ra gondolva elsődlegesen.

Füccsé vilanye... kíváncsi vagyok, hogy Ójrópa egy hideg, felhős, szélcsendes héten majd mivel fog fűteni, autókázni, termékeket előállítani meg ződhidrogént termelni a nukleáris erőművektől és széntől megtisztított világban - szétbarmol gázpiaccal a háta mögött...

Azt már korábban gyanítottam, hogy IEA korrumpálódott, de hogy ennyire!?

Füccsé vilanye... kíváncsi vagyok, hogy Ójrópa egy hideg, felhős, szélcsendes héten majd mivel fog fűteni, autókázni, termékeket előállítani meg ződhidrogént termelni a nukleáris erőművektől és széntől megtisztított világban - szétbarmol gázpiaccal a háta mögött...

Azt már korábban gyanítottam, hogy IEA korrumpálódott, de hogy ennyire!?
Mivel fog, mivel fog, hát teamécsessel! :) Természetes eredetű és CO2 semleges...

Kezd egyértelművé válni a paksiaktól jövő pletyka, hogy nincs és nem is lesz semmilyen erőmű építés. Ez csak egy "fogd a pénzt és fuss" projekt.

Ez pedig így nagyon gáz!