T
Törölt tag
Guest
Nem is értem a kérdést.Ne terelj és torzíts! Én nem az orosz ajánlatról beszéltem (ami valóban irreális), hanem egy annál reálisabb "fajtáról"...
Kb. negyedszer írom le, hogy a NATO-nak, mint szervezetnek semmi dolga sincs sem az ukránokkal, sem az oroszokkal. A NATO szempontjából, mindkét fél NATO-n kívüli.
A NATO-nak nincs felettük rendelkezési joga. Kizárólag az ukránok tolják magukat befelé, de a NATO alapszabálya lehetetlenné teszi a csatlakozásukat a 2014-es események óta. Hiába indítják el a csatlakozási tárgyalásokat, ha az alapvető kritériumokat nem teljesítik.
A NATO nem tehet engedményeket, nem tárgyalhat, hacsak arra a tagállamok meg nem adják az egyhangú felhatalmazást.
Ellenben ha csak azt akarnák megakadályozni az oroszok, hogy az ukránok bejussanak, akkor elég egyetlen tagországgal egy ilyen irányú egyezményt megkötni. Ha nem lenne világos, akkor a háttérben ezen egyezségek megköttettek. Case closed. Kéz kezet mos.
Tehát teljesen felesleges a NATO-ra mutogatni, és a feszültséget rákenni.
Ez kb. olyan húzás, mint amikor Putyin felvetette az orosz NATO tagságot. Holott a NATO pont az orosz fenyegetés ellen jött létre...
Én igazság szerint azt nem értem, hogy miért kellett éppen most az oroszoknak elkezdeni fenyegetni a NATO-t, és ezzel a felelősséget megpróbálni rátolni.
Sajnos a NATO tagsággal együtt jár az is, hogyha az oroszok elkezdik fenyegetni a NATO-t, akkor kishazánkat is fenyegetik. Ez meg kell a francnak.

! Szóval odáig lehet téged komolyan venni, míg nem akarod látni hogy volt abban a szuverén országban egy majdan, oroszok vegzálása, felgyújtása, meg a Krímet is megelőzte precedensként Koszovó. Neked is csók, emoji nélkül.