A magyar haderő lehetséges fejlesztési irányai

Az előadás után a hallgatóság soraiban helyet foglalók egyebek mellett a T72-es harckocsik jövőjéről, a jövőben létrehozandó új harcirepülő századról, a csapásmérő drónok beszerzéséről és a nemzetközi biztonság – és védelempolitika szakos hallgatókkal szembeni elvárásokról is kérdezték a minisztert, akinek válaszairól a Bonum Publicum című egyetemi magazin márciusi számában olvashatnak.

Na b+. Pont az érdekes részt nem írták meg. Videó nem volt erről a youtube-n?
Nem fig mondsni semmi újat úgy sem! Ne aggódj!

Sztem ez nagyon fontos vétel lenne. Megy a lobbi keményen ellenünk. Úgy tudom, még ebben a hónapban Mo. ra jön az izraeli vedelmi miniszter. Ez jó jel, akkor írjuk valszeg alá. Sztem az új izraeli kormány még kért pár dolgot, de megadjuk.
Azt kéne belátniuk, hogy Netanjahuval alapvetően jó volt a viszony, de Izrael érdekei mellett álltunk ki mindig, nem Netanjahu érdekei mellett. És ezen nem változtatott a kormányváltásuk.

az a lényeg hogy van nemzetközi jogunk az országunk felett műholdat üzemeltetni. ez a jog ideiglenesen átruházásra került. ha izrael nem adná el a céget a cég nem kapna hosszabítást a műholdra ami felettünk van. a műholdat nélkülük is fel tudnánk juttatni üzemeltetni is tudnánk. max rosszabbak lenének az alkupozícióink... izraeliek ezzel tisztában vannak. üzlet. amit akarunk mi ígyis úgyis elérjük. velük vagy nélkülük ha hasznot akarnak belőlle kedvezniük kell. persze mint minden üzletnél megpróbálnak elmenni a falig.

A hirek után Maróth Gáspár a retron Amerikából élőben.
Bochkor az F-35-ös Dél - Kínai tengerbe zuhanásával vezette fel.

Last edited by a moderator:
  • Tetszik
Reactions: vasszekely

Eddig tudtam halkgatni, majd vki írja meg, mi volt.
Ami a mi szempontunkból lényeges lehet:
Bochkor felhozta, hogy a világ legmodernebb gépe mennyi ország rendelt belőle pl lengyelek és szó volt róla, hogy a Gripenek után nálunk is ez lehet, erre Maróth azt mondta sokan most fejlesztik ezt a technológiát, szuper meg minden, de nincs még kiforrva és a jövőben lesz még csiszolva a technológia, ezért mi várunk és most nem aktuális.

Ami a mi szempontunkból lényeges lehet:
Bochkor felhozta, hogy a világ legmodernebb gépe mennyi ország rendelt belőle pl lengyelek és szó volt róla, hogy a Gripenek után nálunk is ez lehet, erre Maróth azt mondta sokan most fejlesztik ezt a technológiát, szuper meg minden, de nincs még kiforrva és a jövőben lesz még csiszolva a technológia, ezért mi várunk és most nem aktuális.
De mi a világ legmodernebb gépe? Mit fejlesztenek? Mire is várunk!?Nem hallgattam nem tudom miről volt szó! Gripen!?