[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 945
82 030
113
1. Egyébként csak hogy a tényeknél maradjunk, a zsidók sok mindenben meghatározó szerepet töltenek be, legyen az tudomány, gazdaság, pénz, sport, stb. (utánanéztem, hogy az orosz oligarchák meghatározó része is az részben vagy egészben, sőt, még Zsirinovszkij is... xd)
Vedd azt, hogy, az orosz vadprivatizáció következtében az Orosz SZSZK javainak 80%-a 200 (orosz) zsidó családhoz került . A privatizációt is két zsidó irányította -Gajdar és Csubajsz.
 
  • Dühítő
Reactions: Kim Philby

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
Na pont az a baj, hogy azt nem fogjátok fel, hogy a FED pénzcsapja nagyhatalmi szempontból mennyivel nagyobb innováció, mint a Mengyelejev-féle periódusos táblázat meg a Ciolkovszkij-képlet!

A FED pénzcsapja, a 200 éves tőkefelhalmozásnak köszönhető, ami a versenytársak hiánya miatt tudott kialakulni.

A tőkeáttét (jelenleg már 1:100) és a Breton Woods-i pénzügyi rendszer az igazi innováció, illetve az aranystandardról a bizalomra való átváltás, na az innováció.

A 200 éves tőkefelhalmozással kihitelezték a világot, mert világháborúra és igy a hidegháborúra, a legtőkeerősebbként fordultak és szabadították rá a pénzüket a kiherélt világra és gyakorlatilag minden munkaórában ott volt a leadó pénz, amit vittek.
És a mai napig fizetünk mindenért.
Ezt sok ország felismerte, megtanulta nyugaton és követte, nekik cirka 70 éve megy.
(Vecseklöy József csillagos sávos lobogó nyomában: Amikor Wodrow Wilson irodájában összegyűltek a tőkések képviselői, tájékoztatták az elnököt, hogy a háború alatt az áruk és a hitelek aránya, a Német Császárság és Anglia között annyira eltolódott, hogy már 1:30-hoz az arány Anglia javára, igy amennyiben Anglia elveszíti a háborút az USA csődbe megy. Két hónap múlva hadat üzentek a Központi Hatalmaknak és a tőzsdén az amerikai cégek árfolyama az egekbe szökött, mindennél nagyobb tökéhez jutottak. - érdekesség, Anglia 2015-ben jelentette be, hogy az utolsó I. VH !!!! hitelét is kifizette az USA-nak)

A SZU példa egyértelmű, Marx a tőkében azt írja szó szerint "semmisítsd meg a termelő eszközöket, hogy letörd az uralkodó osztály hatalmát", tehát kevesebbet gyártasz, a termék drágább a pénzed értéktelenebb, nem volt alternatíva a tőkefelhalmozásnak. Ezt az első pillanatban tudták ők is.

A Kína és Oroszo. által bevezetett államkapitalizmus az alternatíva és az igazi veszély, pont írtam ebben a topicban pár napja, hogy az oroszoknak 5-600mrd dollárjuk van külföldön, amit nem tudnak befektetni rentábilisan, a nyugati szankciók miatt és ugyan ennyi belföldi tőkéjük. Kínával ugyan ez a helyzet, kevés a letarolható terület a világban, ezért már ott tartanak, hogy otthon "falból" városokat gyártatnak, hogy pörögjön a gazdaság és keresik honnan tudják kipöckölni az USA-t.
Helyet követelnek a világ pénzsztivattyú rendszerében. Pedig csak 20-30 éve csinálják....

Ez az igazi probléma, mert ha megindul, akkor nehezebb lesz a nyugati agy és tőke elszívás és ezt védi az éppen visszaszoruló USA.
Ha nem akadályozzák meg, akkor kiderül, hogy nem mindenható ez a rendszer sem.

És sajnos ez az igazi ok, a III világháborúra is.

Nem valami autoriter diktátor blabla.

Nem akarom jobban kifejteni, mert nem erről szól ez a topic.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Vedd azt, hogy, az orosz vadprivatizáció következtében az Orosz SZSZK javainak 80%-a 200 (orosz) zsidó családhoz került . A privatizációt is két zsidó irányította -Gajdar és Csubajsz.
Látom jön a kommentem kiforgatása és félreértelmezése többfél felől...
1. Nem antiszemitizmusból írtam (távolról sem)... Nem vagyok az. :)
2. Pont arra céloztam, hogy pont ők milyen meghatározóak, legyen az USA, Oo., Németo. stb. Nem negatívumból írtam, tényből. Mert az. :)
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Ez elsősorban nem a technikáról szól, hanem az ideákról, értékekről, ideológiákról. Természetesen az ipar és annak vívmányai is kellenek, de azok másod, vagy harmadlagosak.

Oroszország mint geopolitikai aktor először és az eddigi történelem állása szerint utoljára a szovjetunió névvel tudott valamelyest valid ideológiai, értékrendi alternatívát képezni a nyugattal szemben. Ezt pontosan azért, mert ideológiája a többségi társadalmat, szegény embereket és a nyugat által leuralt gyarmati népeket célozta meg és kínált nekik kiutat a nyomorból és revansot a kizsákmányolók ellen. Ez ideológiai szinten egy nagyon is valid ellenpólust alkotott, amelyhez bizonyos országok és népek önként és szó szerint dalolva csatlakoztak. Persze idővel kiderült, hogy valójában vörös gyarmatosítást és fasizmust láttunk, mely a történelmi orosz birodalom átmentésévé vált gyakorlatban.

Jelenleg Oroszország a volt o. birodalom mintáját kívánja folytatni, csak hát van egy apró bibi; ők szó szerint semmit, de abszolút semmit nem kínálnak az olyan országok népeinek, akik hozzájuk tagozódhatnának. Semmilyen szinten nem attraktívak ideológiai vagy értékrendi szinten. Míg a nyugat kínálja a gazdasági és társadalmi fejlődést illetve egyéni szabadságot , addig az oroszok az állítólagos "tradíciót" kleptokráciát és a világ maradékától történő egyre gyorsabb gazdasági leszakadását kínálják. Gyakorlatilag egy pangó pocsolyát atomfegyverekkel.
Ennek megfelelően a szövetségeseik is azok, akiket a 50-60 évvel ezelőtt összeszedett és gazdaságilag/politikailag saját magától függővé tett a szovjetunió, vagy azok a kövületek, akik megmaradtak a szu szétbomlása óta.

Ebben viszont van valami, de elmondhatom, hogy Oroszo.-ban felismerték, hogy hamarosan ideológiát is adniuk kell a világnak. Bár nem biztos, hogy ez megnyugtató.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Ja, és részemről lezártam a dolgokat. (megszegtem azt, hogy nem politizálok...)
Koncentráljunk lehetőleg a jelenre, és most már a katonai háttére tényleg, ha már egyszer haditechnikai fórumban vagyunk. :) Kezdjük szétoffolni a témát...
 
  • Tetszik
Reactions: theo and Raszputyin

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 555
4 366
113
Ebben viszont van valami, de elmondhatom, hogy Oroszo.-ban felismerték, hogy hamarosan ideológiát is adniuk kell a világnak. Bár nem biztos, hogy ez megnyugtató.
Úgy néz ki, hogy ez az ideológia a hűtőből kivett penészes fasizmus, amit egy percre bevágnak a mikróba, majd nyakon öntenek fél liter ketchuppal.
 

sidewinder12

Well-Known Member
2016. október 11.
1 650
9 233
113
A szovjet rakétatechnika és űrkutatás pont ugyanúgy a náci A4/V-2 programból nőtt ki, mint az amerikai. És ugyanúgy német tudósokkal, csak míg az USA magas fizetéssel próbálta munkára bírni őket, addig a szovjetek a Gulágra küldéssel! Azért az nagy különbség.
Ciolkovszkij, aki az egésznek az elméleti megalapozója volt, nem német volt. Koroljov,Csertok,Cselomej,vagy épp Keldis sem németek voltak. A szovjeteknek pár "másodvonalas" német rakétatudós jutott csak. Az USA-nak pedig a legjava, és mennyiségileg is jóval több. Gyakorlatilag a német tudósok vitték a hátukon az Apollo programot.
 

Allesmor Obranna

Well-Known Member
2010. április 30.
13 291
62 180
113
De felmerül egy egyszerű logikai kérdés:

Egy közép-európainak a Nyugat tényleg annyira vágyott világ az orosz realitáshoz képest.
Milánó, Firenze, Brüsszel, Hamburg, Köln, Amszterdam, Párizs, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Berlin annyival jobb hely, mint Magnyitogorszk, Norilszk, Cseljabinszk, Vorkuta, Omszk, Tomszk, Novoszibirszk, Ufa.
De mégis az előbbi helyeken hódít öles léptekkel a woke-bolsevizmus.

Ez volna a fejlett Nyugat felsőbbrendűségének végső állomása?
Hogy végül jódolgában, széltől óvott, vitaképtelen, safe space fedezékből ignorálva a kihívásokat, belefordul a nárcisztikus-totalitárius-kvótázós neo-bolsevista woke őrület mocsarába?
Ez a kultúrfölény? Hogy végül oda lyukadnak ki maguktól, ahová a cári orosz birdodalom külső befolyással 1917-ben? Vagy közép-európa népei a szovjet megszállási övezet részeként 1949 után?
Ha akkora nagy a nyugati szellemi és erkölcsi fölény, akkor hogyhogy nem immunis mindazzal szemben, amin most keresztülmegy?
Csak nem kifogyóban van a patron?

Az alapján véleményt alkotni Putyin jelenlegi politkájáról, hogy ki, mikor járt húsz-harminc éve az USA-ban... hát az USA akkor még nem az a hely volt, mint most.
Putyin mostani politikáját, az orosz társadalom, az orosz életszínvonal alakulását atekintetben kell mérlegelni, hogy milyen lesz a világ Nyugaton tíz-húsz éve múlva.
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113

"Ukrán hadügyminiszter: Lesznek veszteségeink, de a győzelem majd kárpótol​

Olekszi Reznikov ukrán védelmi miniszter szózatot intézett a hadseregéhez. Ebből idézünk:
"A Kreml újabb lépést tett a Szovjetunió feltámasztása, egy új Varsói Szerződés és a Berlini Fal újjáépítése felé. Csak Ukrajna és a hadserege választja el ettől. A mi választásunk világos - megvédjük az országunkat, az otthonainkat, a családjainkat. (...) Nehéz út áll előttünk. Lesznek veszteségeink. Túl kell jutnunk fájdalmon, félelmen és kishitűségen. Ám a győzelem lesz majd a jutalmunk. Mert ez a mi földünk, és az igazság velünk van."

OK...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113

Trump: Putyin zseniális!​

február 22., kedd 23:05



„Független állam!” „Milyen okos!” „Zseniális!” „És odamegy békefenntartóként...” „Ezt kéne csinálnunk nekünk is a déli határon...” „Ennyi tankot még soha nem láttam...” „Ez a csávó nagyon érti...” „Ismerem jól, nagyon jól” – lelkendezett Donald Trump volt amerikai elnök Mar-a-Lagóban, ahol rádióinterjút adott Clay Travisnek és Buck Sextonnak.
https://444.hu/2022/02/22/trump-putyin-zsenialis


"I went in yesterday and there was a television screen, and I said, “This is genius.” Putin declares a big portion of the Ukraine — of Ukraine. Putin declares it as independent. Oh, that’s wonderful.

So, Putin is now saying, “It’s independent,” a large section of Ukraine. I said, “How smart is that?” And he’s gonna go in and be a peacekeeper. That’s strongest peace force… We could use that on our southern border. That’s the strongest peace force I’ve ever seen. There were more army tanks than I’ve ever seen. They’re gonna keep peace all right. No, but think of it. Here’s a guy who’s very savvy… I know him very well. Very, very well."

https://www.clayandbuck.com/president-trump-with-cb-from-mar-a-lago/
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Tessék, innováció! Az USA most tanul :) A határai mellett még úgysem kellett rendészkednie eddig. Meg kell tanulnia, hogy kell. Talán még Kanadába is be kell majd mennie az USA haderőnek, ha a tüntetések túlzottan eldurvulnának ott, ha mondjuk egy Majdan-féle történne esetleg...
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
De felmerül egy egyszerű logikai kérdés:

Egy közép-európainak a Nyugat tényleg annyira vágyott világ az orosz realitáshoz képest.
Milánó, Firenze, Brüsszel, Hamburg, Köln, Amszterdam, Párizs, Los Angeles, Chicago, San Francisco, Berlin annyival jobb hely, mint Magnyitogorszk, Norilszk, Cseljabinszk, Vorkuta, Omszk, Tomszk, Novoszibirszk, Ufa.
De mégis az előbbi helyeken hódít öles léptekkel a woke-bolsevizmus.

Ez volna a fejlett Nyugat felsőbbrendűségének végső állomása?
Hogy végül jódolgában, széltől óvott, vitaképtelen, safe space fedezékből ignorálva a kihívásokat, belefordul a nárcisztikus-totalitárius-kvótázós neo-bolsevista woke őrület mocsarába?
Ez a kultúrfölény? Hogy végül oda lyukadnak ki maguktól, ahová a cári orosz birdodalom külső befolyással 1917-ben? Vagy közép-európa népei a szovjet megszállási övezet részeként 1949 után?
Ha akkora nagy a nyugati szellemi és erkölcsi fölény, akkor hogyhogy nem immunis mindazzal szemben, amin most keresztülmegy?
Csak nem kifogyóban van a patron?

Az alapján véleményt alkotni Putyin jelenlegi politkájáról, hogy ki, mikor járt húsz-harminc éve az USA-ban... hát az USA akkor még nem az a hely volt, mint most.
Putyin mostani politikáját, az orosz társadalom, az orosz életszínvonal alakulását atekintetben kell mérlegelni, hogy milyen lesz a világ Nyugaton tíz-húsz éve múlva.
Nagyon jól megfogtad a lényeget...
Nincs sok hátra ebből.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 387
113
Tessék, innováció! Az USA most tanul :) A határai mellett még úgysem kellett rendészkednie eddig. Meg kell tanulnia, hogy kell. Talán még Kanadába is be kell majd mennie az USA haderőnek, ha a tüntetések túlzottan eldurvulnának ott, ha mondjuk egy Majdan-féle történne esetleg...
Felségjelzés és azonosító nélküli ENSZ-verőlegények már bent vannak...
..
Állítólag Vizi Csabát is összeverték! Kíváncsi vagyok a magyar külügy mikor lép végre!
OFF
 
  • Szomorú
Reactions: Raszputyin

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
Utánanéztem, és fél perc alatt megállapítottam, hogy az orosz haditengerészetet az ukrán nem fogja zavarni (egyetlen egy hadihajójuk van, ami valami erőt képvisel, egy NATO elnevezés szerinti Krivak III fregatt)... (szerintem a fekete-tengeri mellett a kaszpi flotta is be fog csatlakozni egy két Kalibrével...)
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby