[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
:D
Ezt nem bírtam megállni.. emiatt a komment miatt bekellett regisztrálnom.

Ez a kommented, így ebben a formában nem igaz... de most tételezzük fel, hogy igen.

És?

Ha ez így is van, emiatt elkéne tűrnie a világnak, hogy az Usa (nyugat) kénye kedve szerint robbantgat ki forradalmakat, háborúkat, dönt romba országokat, mindenféle mondvacsinált, kitalált ürüggyel ? Saddamnak nem volt vegyi fegyvere. Az Usa hozta létre az iszlám államot, további nyomort hozva arra a vidékre.. afganisztáni szerepvállalás ? Usa teherszállítók kerekeiről lepotyogó afgán kollaboránsok ? Te ezeknek a s3ggé....zsebében leledzel ? Erős gyomrod van, elismerem. :D (vagy gerinced nincs)

Az Usa, eddigi történelme során, lényegében csak rombolt.
Amit létrehozott, kifejlesztett, azokat főleg német, angol vagy más népek tudósai/feltalálói fejlesztették ki.

Amikor Usat írok, akkor a deep statere gondolok első sorban.
Nekem az átlag amerikai civillel semmi bajom, azzal a birodalmi attitűddel van bajom, amit képvisel az Usa kormánya.
Itt az ideje, hogy véget érjen az egypólusú világrend, mert láthatóan nem megy az usának, nem tud élni vele.

És hogy a topik témájához is hozzászóljak:

Ukrajna orosz érdekszféra. Pont.
2014ben is az volt. Ki lett belőle szakítva, most visszaveszik azt, ami az övék.

Jobb lesz ezt tiszteletben tartani a nyugatnak.
Mindenki jobban jár.
+1
De nagyon örülök, hogy NATO tagok vagyunk.
"Úgy tűnik, az orosz haderő megszerezte az irányítást a Kijevtől alig 23 kilométerre található Hosztomel Nemzetközi Reptér fölött. A reptér irányításáért nagyon heves harcok zajlottak, Oroszország a modern történelem egyik legkomolyabb helikopteres támadását vitte véghez."
Jó kis minyó 40 éves Iszpankával.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 582
4 821
113
Egyetlen dolgot tehetné még a NATO Kiev eleste után. Mert elesik. Mégpedig, hogy nem engedi, hogy az oroszok meg vessék a lábukat a Kárpátokban. Azaz a lassan visszavonuló ukrán haderő maradéka beássa magát a Kárpátok hágóiban. A lengyel és román hadsereg pedig biztosítja a szárnyakat. Ezzel elvágva az oroszoktől Kárpátalját ahova az ukrán vezetés visszavonulhat. Ezzel meggátolva azt is, hogy az oroszok folyosót nyissanak a magyar Alföld felé a Kárpátokon keresztül. Azaz, hogy az oroszok eljussanak a magyar határig. Még akkor is, ha ott végül megállnának.

"Azaz a lassan visszavonuló ukrán haderő maradéka beássa magát a Kárpátok hágóiban. ... Ezzel elvágva az oroszoktől Kárpátalját ahova az ukrán vezetés visszavonulhat. "

Isten őrizz! Akkor Kárpátaljára húzódna vissza az ukrán haderő! Megőrültél? Kárpátalján így felgyűlne annyi UKRÁN haderő, amennyi elég Magyarország elfoglalására! Még az is lehet, hogy ez az orosz terv!!! Gondold el, át is állhat az ukrán haderő orosz oldalra!
 

KoviUbi

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 834
6 693
113
"Azaz a lassan visszavonuló ukrán haderő maradéka beássa magát a Kárpátok hágóiban. ... Ezzel elvágva az oroszoktől Kárpátalját ahova az ukrán vezetés visszavonulhat. "

Isten őrizz! Akkor Kárpátaljára húzódna vissza az ukrán haderő! Megőrültél? Kárpátalján így felgyűlne annyi UKRÁN haderő, amennyi elég Magyarország elfoglalására! Még az is lehet, hogy ez az orosz terv!!! Gondold el, át is állhat az ukrán haderő orosz oldalra!

Az ukrán haderő hamarabb összeomlik, minthogy Kárpátaljára vonuljanak vissza...
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 690
14 653
113
Berendeli, b+.
Ennek a hülyének is van realitásérzéke.

Inkább kussban lenne és titokban örülne, hogy most takarítanak el egy egzisztenciális ellenségünket az útból.
Esetleg, ha jól viselkedünk, még ez-az nekünk is leeshet, de így...

OFF: (bocs a késői reagálásért, de közben dolgoznom is kell, és gyorsabban gyarapszik a topik, mint követni tudnám.
Putyintól egy kis fegyverszünetet, ha kérhetnék...)
Faszom se akat szovjet magyar határt. Még a Kárpátokban sem.
 
W

Wilson

Guest
Joe Biden amerikai elnök kijevi idő szerint délben (Kijevi idő szerint 19 órakor) nyilatkozatot tesz, amelyben új szankciókat jelent be az orosz állam ellen.....

Ezt egy tájékozott amerikai forrás mondta az Európai Pravdának .

Amint az Európai Pravda beszámolt róla, a tájékoztatónak a Nemzetbiztonsági Tanács ülése után kellene megtörténnie. A beszélgetőtárs szerint az amerikai elnöknek el kellene mennie a sajtóhoz, beleértve a szankciós döntések bejelentését is.

"Mint mondtuk, a NATO-szövetségesek és partnereink komoly szankciókat foganatosítanak Oroszország ellen a támadás következtében. A G7-ek vezetői találkoznak, hogy ezt koordinálják. Putyin egy előre megtervezett háborút választott, amely katasztrofális emberéleteket és emberi szenvedést fog hozni." – mondta a forrás.

"Csak Oroszország a felelős azért a halálért és pusztításért, amit ez a támadás okoz" - biztosította az amerikai illetékes.

"Emellett (Biden bejelenti, hogy - EP) az Egyesült Államok további fegyvereket biztosít Ukrajnának önvédelemhez" - mondta a diplomata


 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 794
25 381
113
 
  • Tetszik
Reactions: papajoe

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 942
27 855
113
Eddig is köztudott volt, hogy a csávónak "akkora az orra, mint a Bazilika kilincse", oszt' mégis bevállalta. Majd meggyónja a rabbinak, vagy hogy is megy ez náluk.

Figyelembe véve a grúzok kiképzését (2008), erős a gyanúm, hogy a NATO-kompatibilis kiképzés kizárólag arról szól, hogy gyorsan és sokáig tudj futni az oroszok elől, semmi másról.
"Itt ez a bot, ezzel kell megpiszkálni a medvét, amikor a másik irányba néz."
"Jó, és amikor idefordul?"
"Nem tudom, addig még nem jutottunk el."
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 326
84 531
113
Lépcsőzetes művelet (saját fejlesztés) a kulcsszó.
Jelenleg elkezdtek kiépíteni egy védelmi rendszert az ukránok. Kezdenek magukhoz térni. A következő lépcsőben teljesen más, váratlan irányból fognak csapást mérni rájuk.
Emlékszünk még a Carousel manőverre a Mi-24-esektől? Majdnem ugyan az, csak nem a támadás helye állandó és a támadó erő mozog, hanem pont fordítva. A támadás helye mozog, amit a védőknek le kell majd követni. A védők mozgatásának pedig meg is vannak az áldozatai (lásd, a menetben elkapott ukrán oszlopok)
Ha jól veszem ki, akkor még a teljes légifölény sem állt elő. Az orosz drónok, még rendesen nem is jutottak szóhoz.
Ha jól értettem a Breszt felöli irányból még meg sem indultak.
Túl sokat látsz bele az ukránokba. Eddig 40 embert vesztettek szerintük. Az általános mozgósítással azt fogják elérni, hogy még inkább tömve lesznek az utak, sokkal nehezebb lesz közlekedni. Még ha a nato segíti is őket információval, az oroszok nagyon úgy néz ki estére végeznek a nagyjával, és már csak az apraja marad. Ők se hülyék. Este kijönnek az adatok, és annyit fogtok látni, hogy jóval durvább a helyzet, mint azt valaki is képzelte.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
:D
Ezt nem bírtam megállni.. emiatt a komment miatt bekellett regisztrálnom.

Ez a kommented, így ebben a formában nem igaz... de most tételezzük fel, hogy igen.

És?

Ha ez így is van, emiatt elkéne tűrnie a világnak, hogy az Usa (nyugat) kénye kedve szerint robbantgat ki forradalmakat, háborúkat, dönt romba országokat, mindenféle mondvacsinált, kitalált ürüggyel ? Saddamnak nem volt vegyi fegyvere. Az Usa hozta létre az iszlám államot, további nyomort hozva arra a vidékre.. afganisztáni szerepvállalás ? Usa teherszállítók kerekeiről lepotyogó afgán kollaboránsok ? Te ezeknek a s3ggé....zsebében leledzel ? Erős gyomrod van, elismerem. :D (vagy gerinced nincs)

Az Usa, eddigi történelme során, lényegében csak rombolt.
Amit létrehozott, kifejlesztett, azokat főleg német, angol vagy más népek tudósai/feltalálói fejlesztették ki.

Amikor Usat írok, akkor a deep statere gondolok első sorban.
Nekem az átlag amerikai civillel semmi bajom, azzal a birodalmi attitűddel van bajom, amit képvisel az Usa kormánya.
Itt az ideje, hogy véget érjen az egypólusú világrend, mert láthatóan nem megy az usának, nem tud élni vele.

És hogy a topik témájához is hozzászóljak:

Ukrajna orosz érdekszféra. Pont.
2014ben is az volt. Ki lett belőle szakítva, most visszaveszik azt, ami az övék.

Jobb lesz ezt tiszteletben tartani a nyugatnak.
Mindenki jobban jár.
Persze csak fizessék meg az árát hogy ne kezdjenek egy újabb konfliktusba az elkövetkező évtizedekben. Lehet drukkolni a ruszkiknak, de szerintem ha simán átgyalogolnak az ukránokon akkor onnantól folyamatosan alkalmazni fogják az erős kéz politikáját és ez nagyon rosszul sülhet el ha egy kevésbé tapasztaltabb politikus veszi át a Putin helyét.
Szóval szerintem ellenben a többiekkel nem egy gyors lefolyású háború az érdekünk hanem egy legalább párhetes erős intenzitású konfliktus amiben az oroszok katonailag is kellemetlen veszteségeket szenvednek, ezzel biztosítva hogy a sebeiket nyalogatják legalább 10-20 évig mire megint megkockáztatnak egy ilyen akciót.