[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Vindicare

Well-Known Member
2022. február 1.
262
1 399
93
Metilopol elesett.Állítólag Zaporozzsje átállt az oroszokhoz,mindenesetre az uki főerők közül gyorsan zárul az ollló,Kelet-Ukrajnában.
A Dnyeper déli része már orosz kontroll alatt,csökkentve azon utak számát ahol az ukrik még visszavonulhatnak..Ha A RUAF olyan kedvében van be is szánthatja a Dnyeper hídjait,ami nincs ruszki kontroll alatt.Kevessebb híd=Kevesebb fele kell koncentrálni a RUAFnak.Ha nagyon gecik pár hidat szétcsesznek,hogy az előkészített killzoneokba tereljék és megsemmisítsék az ukrán erők megmaradt koherenciáját.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
W

Wilson

Guest
Ez itt egy T-80BVM:
0-80-200-1.jpg
Bizony ez az benne van az orosz veszteség listában...

"Orosz összegzés első nap orosz veszteségek....

2022. február 24-e az ukrajnai hadművelet első napja. Veszteség​


Harkovtól északra a 25. gépesített lövészdandár két MTLB járművét találták el, Harkovtól északra pedig a 200. gépesített lövészdandár több járművét is megsemmisítették. Vannak halottak. Megsemmisült (egy vagy kettő?) MTLB, ZU-23-2 felszerelve egy teherautóra, 1 Tiger páncélautó és T-80BVM harckocsit ."

Colonelcassad
 

kriss02

Well-Known Member
2021. szeptember 13.
1 224
2 373
113
De, es azt az oroszok es Putyin el is hiszi. Valamint szerintem illuzioik sincsenek afelol hogy az Usa, stb be is vetnek ellenuk az atomot. Bar a britek kerdesesek mert utoljara azt mondtak inkabb kapitulalnak.
1. Ez nem hit vagy nem hit, hanem a kölcsönös megsemmisítés szilárd ténye...
2. Nincs ilyen, hogy kapitulálnak,... Nukleáris háborúban ez értelmezhetetlen. Kapitulálnak mi elöl? :D Ha megy Londonra a nuki, menni fog a brit válaszcsapás egy orosz városra is. Ez annyira biztos, mint hogy én itt vagyok. Miért? Mert a britek amerikai engedélyezésű Tridenteket használnak, ami azt jelenti, hogy ha az USA azt mondja hogy menjen nuki, akkor menni fog. Ebben biztos lehetsz.
3. Biztos, hogy tájékozott vagy a nukleáris hadviselésben? :)
 

tindalos

Well-Known Member
2011. október 8.
1 621
5 414
113
Ha emlékszel három jelölés volt az oroszoknál. Van a "Z", az "O" és a háromszögszerű. Eddig szinte csak a "Z" alakulatokat láttuk; késő délután, este fele tűnt fel az "O", amikor egy betonblokádon mentek keresztül.* A Háromszögre meg nem is emlékszem, hogy láttam volna.

*Itthoni idő szerint 17 óra körül.
A haromszogesek "v" asszem a Beloruszoktól érkezők. Jól látható a jel a lelőtt kamov hajtoműlemezén.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 664
3 516
113
Am, ha nem lennének kárpátaljai magyarok, meg ez az egész nem a szomszédban lenne, akkor kéjes élvezettel nézném, ahogy Ukrajna is Afganisztánná válik, ahol minden helyi lakos potenciálisan halálos fenyegetést jelent a birodalom építő megszállókra.

2b397682f79965afcd8b7a099fa0bc25.png

De neked vagy bárki másnak mért kéjes élvezet az ha Ukrajna Afganisztánná válik? Jelentsen ez bármit.

Amúgy nem lehet kizárni, hogy Ukrajna Afganisztánná válik. Volt már egy Afganisztánja Oroszoknak akkor most itt a második. Az Ukrán népnek mindig ment a partizánkodás. Végülis Stingerük is van Oroszoknak tiszta dejavu lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and grabo112

enzo

Well-Known Member
2014. augusztus 4.
13 093
32 639
113
Valószínű ez. Csak a forumtárs nem tud angolul az orosz spanok meg úgy fordították ahogy. :D

Nos, félreértették, de félreérthetően fogalmaztam, én arra céloztam, hogy Zelenszkij szerint az oroszok fogják lerombolni, és ettől kell megvédeniük. Bármilyen hihetetlen, nincs orosz spanom, oroszul sem tudok, bár kicsit értek belőle, meg ismerem a betűiket (egykori iskolai oroszoktatás miatt).
 

ximix

Well-Known Member
2017. december 1.
807
2 353
93
Ez az O Z V mit jelent?
Tippre azt, hogy egy csapatban játszunk.
A PC játékokban egyszerűbb az ellenség beazonosítása, mert vagy piros jel van a fejük fölött vagy teljesen más a ruházatuk, de két hasonszőrű technikával rendelkező ellenfélnél, muszáj valami jel, mert könnyen baráti tűz lesz a vége.
A különböző jelek meg , a nagyobb csoportoké gondolom, ha látsz pl egy tankot V- vel az oldalán, akkor tudod hogy pl. a jobb szárny érkezett meg és nem az ellenség, szerintem, de majd aki tudja a tutit megírja.

Orosz felderítők

2 napja tankok