[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 821
65 363
113
Konstancából sorra jönnek nyugati irányba a Blackhawkok. Nemrég szállt fel kettő.
Román-ukrán határ mellett felderítést végez egy Bombardier Challenger 650.
Egy vonalon köröz két tanker: McDonnell Douglas KC-10A Extender és Boeing KC-135T Stratotanker Észak-Erdélyben.
Meg mindig? Baxki tegnap este neztem ki oket... Konstacatol nyugatra mehetnek.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 866
91 380
113
Ne mondd am hogy Oroszorszagban nincs tartalek... Ha valahol, hat ott biztos van. Mennek be amugy csapatok a tobbiek utan folyamatosan a hataron? Olyan dolgok hogy egy ket hid kiesik, nem tarthat fel egy vilagon dobogos helyen levo haderot... Nem tudunk sokat a helyzetrol, azert ez nem Sziria, ott mar akkor filmeztek mielott tortent valami, itt meg akkor se nagyon ha mar megtortent. Ez kicsit olyan langyos kezdes forma volt tegnap a bizonytalan csapatokkal. A repter cumi volt, de eszakrol be kell mar erniuk, par ezer mukedvelo kijevi nem lehet akadaly.
Abba bele se merek gondolni hogy ezt a Zelenszkij brigadot a vegere nem takaritjak el szorostul borostul, az lenne meg csak egy nagy teher nekunk itt magyaroknak kesobb. Dupla arccal, meg nagyobb fajgyulolettel, meg nagyobb Eu, Nato hatszellel.
Ami engem nagyon meglepett, tegnap este 54 orosz városban volt háborúellenes tüntetés viszinylag nagy létszámban. Már 1 nap után!! Mi lesz 1 hónap mulva???

És a rendőrség nem finomkodott....
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 027
113
A mai nap legfontosabb hírét senki sem posztolta, ahogy látom...

Ukránok megtámadták, Tocska-U-t lőttek ki a Rosztov mellett található MIllerovo légibázisra.

BdrLHFOiNXo.jpg

23goGg84G5w.jpg

.
.
Nem akkora dobas ez. Kb 500 kilo robbanoanyag, ami mar eleve nem tul sok, de mivel több mint 100 meteres szorassal erkezik, legnagyobb valoszinuseggel semmifele kart nem okozott. Ez a Tocska kb annyit er, mint a nemet V2-esek.
.
.
.
OGRETANK, gyorsan egy röhögöjelet ide is! Legyen mindenhol lathato az agyalagyult amokfutasod! :) :)
 

MangaMonguz

Well-Known Member
2021. április 14.
999
8 951
93
Az oroszok elindítottak egy háborúnak vagy inváziónak látszó valamit, de sokaknak igazuk van: sehol nem látok nagy harckocsi menetoszlopokat, nem látom az orosz tüzérséget, sehol SZU-34 és TU-22M3 vadászbombázók/bombázók.
Amit eddig látok, hogy bevetettek pár tucat BM-et és cirkálórakétát pontcélok ellen, ezen kívül 10-20 helikopter cirkál itt-ott. Ez egy háborúnak/inváziónak látszó valami.

További nagy furcsaság, hogy eddig a nyugati mainstream média naponta egy tucat műholdfelvétellel bizonygatta az orosz haderők csoportosításait, most ehhez képest két napja egy bib@szott műholdképet nem tudnak mutatni semmiről.
Se az özönlő orosz erőkről, se az Ukrajna körüli bázisokról, semmiről.
Mi van, bedöglöttek a kémholdak?

Mindeközben meg kiderül, hogy a Kijev Szelleme névre keresztelt új ukrán nemzeti hős 1 szem MIG-29-es vadászgépével egyetlen nap alatt lelőtt 2 db SZU-35-ös, 1 db SZU-27-es, 1 db MIG-29-es és 2 db SZU-25-ös repülőgépet.
Értitek, tök egyedül!
Na ugye, hogy milyen kafa ez a régi Fulcrum is!

Aha…, na jó.

Tehát most vagy én vagyok teljesen hüjjjje, vagy csak szimplán teljesen hüjjjjének néznek mindenkit Kijevtől kezdve Moszkván át Washingtonig.
Egy picsányi Grúzia ellen tankhadoszlopok indultak bombázókkal, az 50x akkora Ukrajna ellen meg mif@sz van?

Azt abszolút megértem, hogy nem akarják Ukrajnát lerombolni, nem akarnak szinte semennyi halottat, hiszen utána nehéz az újraszerelem az oroszok és az ukránok között, de ilyen háborút még nem láttam.
Még háborúnak nevezettet sem.
Szűznek is maradni meg kefélni is egyszerre nem fog menni.

Tehát itt valami egészen más történik, mint amit a sajtó/média keleten és nyugaton gőzerővel nyom és el akar hitetni a világgal.

Ilyen lábujjhegyen végrehajtott orosz inváziót még nem b@szott a világ, komolyan mondom.
Valami itt nagyon nem stimmel és ettől egy centit sem lettem nyugodtabb és senki ne értse félre, hogy az nyugtatna meg, ha rommá lőtt városokat és megölt vagy megnyomorított emberek ezreit láthatnám, erről szó sincs, sőt, ne is legyen ilyen!

De asszem a világ jól teszi, ha nagyon résen van, ennek az egésznek olyan cselszövés szaga van.

Vagy csak én vagyok paranoiás és voltaképpen egy háborúnak álcázott kommandós akciót látunk, ahol igaziból csak a kijevi stand-up komédiás a célszemély. Na, majd meglátjuk mi lesz ebből az egészből.
 

grigorij3

Well-Known Member
2016. szeptember 1.
1 467
19 017
113
Az orosz vezérkari főnök helyében kibasznám azt a tábornokot, aki a hadmüveleteket megtervezte. Bedobtak 50 000 katonát kurva nagy területere, sok irányba, ami szétaprózza a haditechnika menetoszlopokat így könnyü préda az ukrán banderista erőknek. Első körben a Krímből indulva elfoglalni Herszon megyét, majd a Donyeck-megye határán haladva találkozni a Luganszk-megye határán haladó csapatokkal és máris lezárva az LDNR egész területe az ukrán csapatokkal együtt. Katlanban a legedzetebb ukrán erők és mehetne a megsemmisétésük : előröl az LDNR milíciák, hátulról az orosz csapatok. Piff-paff megtisztították volna a két megyét komplett eredeti határuk mentén. Ezután lehetett volna indulni tovább...
Én nem biztos, hogy ennyire sötétnek látnám a helyzetet.
A három irányból történő támadásnak is megvannak az előnyei. ELőször is a DNR + LNR erők lekötik az egyébként is a Donbasszba koncentrált ukrán haderőt. Nekik csak annyit kell tenni, hogy fenntartsák a harcérintkezést, az ATO erők addig is ott maradnak. A déli irányból indított csapás a tengerpart lekapcsolását szolgálja, szerintem megfelelő ütemben halad, és már első nap meghozta pl. azt az eredményt, hogy a Krím visszakapta a vízellátását.
A Kijev elleni közvetlen csapás pedig a háború lerövidítését szolgálja, ha sikerrel jár a politikai győzelem lerövidíti a háborút. Ami a "legedzettebb" ukrán haderőt érinti: Ha Kijev elesik és őket hátulról elvágják a Dnyepertől akkor Paulus sorsára jutnak, és valószínűleg feladják. Ha nem, akkor az orosz oldalról megérkezik a tartalék és hamar vége lesz (ők addigra utánpótlás nélkül maradnak).
Szóval türelem, nem rossz ez a stratégia, csak időbe telik a végrehajtása.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 821
65 363
113

Túlzott sugárzást regisztráltak a tilalmi zónában - korábban a csernobili atomerőművet megszállta az ellenség​

2022. FEBRUÁR 25., PÉNTEK, 09:27

A tilalmi zóna megfigyelési pontjainak jelentős részén a gamma-sugárzás dózisteljesítményének kontrollszintjeihez képest túllépést észleltek.

Erről a Verhovna Rada sajtószolgálata számolt be .

A megnövekedett sugárzást a Kizárási Zóna Automatikus Sugárzásellenőrző Rendszere mutatja, amely online elérhető.

„A megszállás és az ellenségeskedés következtében továbbra sem lehet megállapítani, hogy mi okozta a sugárzási háttér mutatóinak változását a tilalmi övezetben” – szögezte le a Verhovna Rada.

Jajj megy az ideologia meg a stressz, a kattintas, csak ha ez a Natonak urugy akkor itt cudar vilag lesz. Csak aram legyen...
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Pontosan tudták, hogy Oroszország mi. Gazdasági partner. Ameddig vagy nem NATO tag (vagy hívják bárminek a szöv rendszert), vagy nem EU tag, nekünk más nem lehet, csak gazdasági parner, akivel évszázadokon át volt közös határunk ...

Az ellenzék kicsit úgy van Orbánnal, mint a gladiátorral a rómaiak, akire azt mondták, hogy buzi.
Mire ő azt mondta megdug 100 nőcit az arénában. 99el végez, a 100. csak nem megy. És akkor: BUZI! BÚÚZI! Ne ez itthon Orbán.

"Pontosan tudták, hogy Oroszország mi. Gazdasági partner. "

Akkor hülyék voltak. Tudniuk kellett volna, hogy keleten nincs olyan, hogy valaki csak gazdasági partner. (Igazából véve nyugaton sincs.)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 863
27 405
113
Oké, de ha nincs nato tagság, semlegesség lesz, Oo irányába tartozás, mindezt amikor rájöttél, sirsz a tvben, hogy egyedül maradtunk, Tibor, akkor mire volt jó ez a 2014 óta tartó időszak? Ezt hogyan adod be a népnek? Bukta. Max ő nem döglik meg, pedig ő az egyik ász a pakliban.

A Z meg, ha nem a Zorbánt jelenti, akkor ki mást jelenthet, mint őt?
Neked is ez ugrott be? :D Amikor megláttam a cikket, kikerestem a videót, h a megfelelő helyre tudjam azonnal posztolni :D
 
  • Tetszik
Reactions: jurgenbauer

Nemerson

Well-Known Member
2018. február 17.
8 830
35 389
113
74 ukrán katonai létesítményt bénítottak meg az orosz csapások
Köztük van 11 a légierőhöz tartozó repülőtér , három parancsnoki pont, egy ukrán haditengerészet bázis és 18 radarállomások S-300 és Buk-M1 rakétarendszerek, védelmi minisztérium szóvivője Igor Konashenkov elmondása szerint
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 930
82 665
113
Az oroszok elindítottak egy háborúnak vagy inváziónak látszó valamit, de sokaknak igazuk van: sehol nem látok nagy harckocsi menetoszlopokat, nem látom az orosz tüzérséget, sehol SZU-34 és TU-22M3 vadászbombázók/bombázók.
Amit eddig látok, hogy bevetettek pár tucat BM-et és cirkálórakétát pontcélok ellen, ezen kívül 10-20 helikopter cirkál itt-ott. Ez egy háborúnak/inváziónak látszó valami.

További nagy furcsaság, hogy eddig a nyugati mainstream média naponta egy tucat műholdfelvétellel bizonygatta az orosz haderők csoportosításait, most ehhez képest két napja egy bib@szott műholdképet nem tudnak mutatni semmiről.
Se az özönlő orosz erőkről, se az Ukrajna körüli bázisokról, semmiről.
Mi van, bedöglöttek a kémholdak?

Mindeközben meg kiderül, hogy a Kijev Szelleme névre keresztelt új ukrán nemzeti hős 1 szem MIG-29-es vadászgépével egyetlen nap alatt lelőtt 2 db SZU-35-ös, 1 db SZU-27-es, 1 db MIG-29-es és 2 db SZU-25-ös repülőgépet.
Értitek, tök egyedül!
Na ugye, hogy milyen kafa ez a régi Fulcrum is!

Aha…, na jó.

Tehát most vagy én vagyok teljesen hüjjjje, vagy csak szimplán teljesen hüjjjjének néznek mindenkit Kijevtől kezdve Moszkván át Washingtonig.
Egy picsányi Grúzia ellen tankhadoszlopok indultak bombázókkal, az 50x akkora Ukrajna ellen meg mif@sz van?

Azt abszolút megértem, hogy nem akarják Ukrajnát lerombolni, nem akarnak szinte semennyi halottat, hiszen utána nehéz az újraszerelem az oroszok és az ukránok között, de ilyen háborút még nem láttam.
Még háborúnak nevezettet sem.
Szűznek is maradni meg kefélni is egyszerre nem fog menni.

Tehát itt valami egészen más történik, mint amit a sajtó/média keleten és nyugaton gőzerővel nyom és el akar hitetni a világgal.

Ilyen lábujjhegyen végrehajtott orosz inváziót még nem b@szott a világ, komolyan mondom.
Valami itt nagyon nem stimmel és ettől egy centit sem lettem nyugodtabb és senki ne értse félre, hogy az nyugtatna meg, ha rommá lőtt városokat és megölt vagy megnyomorított emberek ezreit láthatnám, erről szó sincs, sőt, ne is legyen ilyen!

De asszem a világ jól teszi, ha nagyon résen van, ennek az egésznek olyan cselszövés szaga van.

Vagy csak én vagyok paranoiás és voltaképpen egy háborúnak álcázott kommandós akciót látunk, ahol igaziból csak a kijevi stand-up komédiás a célszemély. Na, majd meglátjuk mi lesz ebből az egészből.
Operation Z(elinszkij)? :)
 

nani1980

Well-Known Member
2010. október 30.
677
1 878
93
Nézd már meg az összes sajtáját! Egyszer nem mondta ki, hogy NEM LESZ HÁBORÚ! Mindig arról beszélt, hogy reméli nem lesz, nem fajulnak el odáig a dolgok, stb. Az arcán annyi van írva, hogy szétqurták az ellenzéket, éppen kattanna a bilincs a 3 milliárdos Iványi és a stupid Csacsi kezén, tehát fullosan nyertek volna, és jön ez a szar, ami után erőre kap a Hálózat és a moslék, és qurva nehéz hónap elé néznek, pedig lehetett volna könnyebb is. Senki sem arról fog beszélni, hogy Maki és Bandi mit akartak Ukrajnába küldeni, hanem a Putyin=Orbán relációról. (Zorbán, ugye ...) Ennyi van írva az arcára. De legalább sem az MH, sem holmi viccpártok nem jutnak be a parlamentbe (kivétel a P, az LMP és a Momentum).
Nem értem amúgy , hogy mire fel gondolják sokan a bsloldal sikerét, igazát , erősödését! Én pont azt látom , hogy azt történik amiről Orbán eddig ha finoman is, de mindvégig beszélt! Sokszor elmondta, hogy lesz háború keleten! Sokszor elmondta, hogy összetartásra, és erős hadseregre van szükség! Sokszor elmondta, hogy bizakodhatunk a nátóban, de 100%-ig csak magunkra számíthatunk! Sokszor elmondta, hogy nekünk nincs befolyásunk a nagy dolgokra! Sokszor elmondta, hogy mindenkivel jóban kell lennünk, ez az egy esélyünk! Nem értem, hogy mit csinált rosszul???? Majd akkor nézem meg a sok okostojást, hogy mit mondanak, amikor 1000 ft lesz a benzin, meg 3ennyi a fűtes! Hirtelen mindenki engedékenyebb lesz majd! És azok fognak a legjobban sírni, akiknek most a legnagyobb a szájuk!!!
 

zsolti

Well-Known Member
2015. augusztus 8.
16 533
44 984
113
Ami engem nagyon meglepett, tegnap este 54 orosz városban volt háborúellenes tüntetés viszinylag nagy létszámban. Már 1 nap után!! Mi lesz 1 hónap mulva???

És a rendőrség nem finomkodott....
Mondtam hogy HA hónapokig húzódna, Putyin bukik otthon. Kiröhögtek!

Szerintem pár napja van, és valamit ha nem villant marha gyorsan, igen betyár világ jön Putyinra!

Amúgy ha katonailag villant, akkor is, mert a szankciókat amit kapni fog az orosz nép a nyakába, ki fogja használni a nyugati hálózat.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
ovábbi nagy furcsaság, hogy eddig a nyugati mainstream média naponta egy tucat műholdfelvétellel bizonygatta az orosz haderők csoportosításait, most ehhez képest két napja egy bib@szott műholdképet nem tudnak mutatni semmiről.
Se az özönlő orosz erőkről, se az Ukrajna körüli bázisokról, semmiről.
Mi van, bedöglöttek a kémholdak?
Még az is lehet ám, hogy bedöglöttek. Tényleg mindenki elszokott már attól, hogy egy szuperhatalom neki megy valakinek, aki meg tudja keseríteni azért az életét.
Nem nagyon hiszem, hogy az oroszok örülnének, ha mutogatnák a csapataikat. Nekem semmit nem mond, hogy valahol a nagy ukrán pusztában ott egy tankhadosztály, de az ellenfélnek igen.
 

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 412
46 248
113
Mi van akkor, ha info volt róla, hogy valakik onnan valahová mennek, és azért mentek oda? Persze gondolom másodlagos célpontokkal együtt ...
A 18 Il-76 oda tartott. Mivel nem tudta az előörs biztosítani, így visszafordultak. Ez sima ok-okozati kapcsolat.
Mellesleg ez a Kijev környéki reptér van a várostól a legészakabbra. Abból az irányból, ahonnan leghamarabb odaérnek egy esetleges felmentő motorizált erők. Ha valaki menni akar valahová, akkor a másik 2 reptér sokkal alkalmasabb rá, már csak azért is, mert közelebb van a központhoz.
Pl. a 2 török evakuálni érkező megkésett A400 talán még mindig ott dekkol a Boriszpil-i reptéren. (ez csak sejtés, mert szerda hajnalban a banzáj elindulásakor előtt nemsokkal értek földet, és az utolsó infóm az volt, hogy még a betonon vannak. )
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 821
65 363
113
A mai nap legfontosabb hírét senki sem posztolta, ahogy látom...

Ukránok megtámadták, Tocska-U-t lőttek ki a Rosztov mellett található MIllerovo légibázisra.

BdrLHFOiNXo.jpg

23goGg84G5w.jpg

Meg is erdemlik ha ilyen hulyek az oroszok. Hol a francban van az orosz raketatuzerseg? Vagy nem is volt? Hol van az elharitas? Vagy arra megy ki ez a benazas hogy megbuktassak Putyint? Meg a vegen Ukrajna foglalja el Oroszorszagot,mar csak az hianyozna itt nekunk. Komolyan mondom, ennyi gyakorlat, eles bevetes, izmozas, tulero, es meg van ukran csapasmero ero...