Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
igen Graham Phillips
Itt a YT csatornája, érdemes 2014 környékére is visszatekerni. Ő az orosz szakadár oldalról tudósított. (újaknak mondom)
https://www.youtube.com/c/GrahamPhillipsUK/videos
ha arról van szó, aki igazi hazafi és ennyit tehet a hazája védelméért, szerintem a topiktagok nagy többsége bevállalná ezt, azért az ügyért, ami mellett kiáll.Nézd arról az ukrán katonáról,lehet senki sem tételezte volna fel egy képről, hogy képes feláldozni az életet a hazájáért, aztán ma, magával együtt felrobbantott egy hidat, hogy ne tudjanak azon keresztül haladva áttörni az oroszok......
Vinni kell a 7 méteres asztalt de simán el tudom képzelni, hogy ha Putyin Zelinszkijjel tárgyalna egyből kettőt tolnak össze....Kérdés az, hogy addig fegyverszünet lesz-e. Jelenleg az oroszoknak ez nem biztos, hogy érdeke. Mondjuk Lavrov papa biztosan könnyebben mozog egy ilyen tárgyalásra. Putyin mozgatása kurv@ nagy logisztika.
2014-ben forogtak ezek a számok, de aztán kiderült, hogy a doni kozákok és a veteránszövetség/pravoszláv önkéntesek valamije sem egy jelentős szervezet. Kb. 25.000 önkéntest ha ki tudnak állítani, már sokat mondtam. Talán még ennyit a CsVK-k.Doni kozákok irreguláris létszáma ~250k.....
MCSSZ ~ 75k.....
Különösen, mert Sziriâban elèg profin viselkedtek.Az egész hadművelet, két nap után ,nekem nagyon "oroszos" kivitelezésnek tűnik. Laza, hanyag, kicsit lusta hozzáállással. Olyan orosz munka kultúra szaga van az egésznek. Már bocsánat a hasonlatért. Lebecsülték az ellenfelet, szerintem erősen hanyagolják a felderítést az előrevonási útvonalakon, elszámították az ukrán lélektani alap hozzáállást is. Nem barátként fogadják őket. Távol van még ennek a vége, kezdem így érezni. Jelentős orosz erősítésekre lesz még szükség hogy győzelmet arassanak. Valamint komolyabb hozzáállásra. A két nap teljesítménye alapján , egy NATO elleni hagyományos összecsapásban, már vesztésre állnának.
![]()
Ãgy tűnik, az oroszok elkövettek egy súlyos stratégiai hibát
Számos orosz vagy oroszbarát felhasználó dühöng azon különféle közösségi oldalakon, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás egyik legnagyobb hibája, hogy nincsenek felkészÃtve megfelelÅen az inváziós erÅk az elfoglalt területek megtartására. Sokan azt kifogásolják, hogy az...www.portfolio.hu
Korunk egyik legjobb karmestere.Valeri Gergievet, aki a müncheni filharmonikusok karnagya, felhszólitotta a müncheni polgármester, hogy határrolódjon el Putintól és nyilvânosan itèlje el az oroszok támadását, mert különben felbontjâk a szerzödést vele. Gergiev tartott 2016-ban koncertet a sziriai Palmyrâban, amire talân emlèkszik, aki követte a szir topikot itt.
Gergiev éppen a milánói Scalaban vezényli œriási sikerrel Csajkovszky Pikk Dàma cimü operáját, amelyben a gyermekkórus énekének szövege a Die Welt kritikusa szerint nem elèg woke és pc. De ott is felszólitotta a milánói polgármester és a Scala intendânsa , a francia Dominique Meyer, hogy hatârolódjon el Putintól, különben nem vezényelheti ott tovâbb az operát.
A Carnegi Hall már lemondta vele a koncerteket öszre. Kèrdéses, hogy a st.pètervári Mariinsky Szinház tradicionális baden-badeni öszi orosz balett és opera estje meg lesz vele tartva.
Eddig csak a bécsi filharmonikusok ragaszkodnak tovâbbra is a vele leszerzödött koncertekhez, mert szerintük nem vâlhat a kultúra a politika játèkszerèvé. ( Die Welt)
Több orosz müvészt is kritizâlnak (pl. Netrebkót) hogy túl közel àll Putinhoz ès Oo-hoz.
Ha figyelted, illetve olvastd volna a topikot az évek során, tudnád, hogy Mariopol teljes partvidéke és vizei el vannak aknásítva.Boki, én kiismertelek...
Ha te azt mondod hogy nem volt partraszállás, az bizonyosan azt jelenti hogy volt partraszállás és több ezer katonát tettek partra az Oroszok.
Faszságot beszélek, nem Lavrov tárgyalt Macronnal, hanem Putyin. De szerintem érted, mire gondoltam.Gondoljunk bele, hogy mekkora médiahack hatása lett volna, ha Lavrov a Macronnal folytatott megbeszélés után a sajtótájékoztatón nem mond semmit, hanem egyszerűen csak elkezdi sorolni az ismert áldozatok nevét, és hogy hogyan haltak meg.
Simán eltudom képzelni, csak tudod ez akkor derül ki amikor meg kell hozni egy ilyen döntést, és olyankor az életösztön K....ha erős tud ám lenni...ha arról van szó, aki igazi hazafi és ennyit tehet a hazája védelméért, szerintem a topiktagok nagy többsége bevállalná ezt, azért az ügyért, ami mellett kiáll.
ez nem feltételezés kérdése.Nézd arról az ukrán katonáról,lehet senki sem tételezte volna fel egy képről, hogy képes feláldozni az életet a hazájáért, aztán ma, magával együtt felrobbantott egy hidat, hogy ne tudjanak azon keresztül haladva áttörni az oroszok......
oda nem a resztlit vitték,te sem állnél ki az utcáról összeszedettekkel a világ elé villogniKülönösen, mert Sziriâban elèg profin viselkedtek.
Itt meg a B-csapattal jönnek.
Az agyakban...pusztít a covid?
Humor rovat:
Egy hős ukrán pilóta 30 óra alatt 6 orosz vadászgépet semmisített meg – Védelmi Minisztérium
![]()
Egy hős ukrán pilóta 30 óra alatt 6 orosz vadászgépet semmisített meg – Védelmi Minisztérium - Karpat.in.ua
Egy ukrán vadászpilóta mindössze 30 óra alatt összesen 6 orosz harci repülőgépet semmisített meg az Ukrajna elleni orosz támadás kezdete óta – jelentette be Hanna Maljar.podiji.karpat.in.ua
Valamit félre néztél....2014-ben forogtak ezek a számok, de aztán kiderült, hogy a doni kozákok és a veteránszövetség/pravoszláv önkéntesek valamije sem egy jelentős szervezet. Kb. 25.000 önkéntest ha ki tudnak állítani, már sokat mondtam. Talán még ennyit a CsVK-k.
OSINT-SOCMINT vonalról ugyanez jön át, baromira nem félnek. Láttam nem egy olyan videót, ahol a civilek odamennek ordítozni az oroszokhoz...Nézem a HírTV-n interjút helyiekkel. Elszánt az ukrán közhangulat, jónak tűnik a katonai morál. Legalabbis amit láttam.
Az egész hadművelet, két nap után ,nekem nagyon "oroszos" kivitelezésnek tűnik. Laza, hanyag, kicsit lusta hozzáállással. Olyan orosz munka kultúra szaga van az egésznek. Már bocsánat a hasonlatért. Lebecsülték az ellenfelet, szerintem erősen hanyagolják a felderítést az előrevonási útvonalakon, elszámították az ukrán lélektani alap hozzáállást is. Nem barátként fogadják őket. Távol van még ennek a vége, kezdem így érezni. Jelentős orosz erősítésekre lesz még szükség hogy győzelmet arassanak. Valamint komolyabb hozzáállásra. A két nap teljesítménye alapján , egy NATO elleni hagyományos összecsapásban, már vesztésre állnának.
![]()
Ãgy tűnik, az oroszok elkövettek egy súlyos stratégiai hibát
Számos orosz vagy oroszbarát felhasználó dühöng azon különféle közösségi oldalakon, hogy az Ukrajna elleni orosz támadás egyik legnagyobb hibája, hogy nincsenek felkészÃtve megfelelÅen az inváziós erÅk az elfoglalt területek megtartására. Sokan azt kifogásolják, hogy az...www.portfolio.hu
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..