[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 413
31 802
113
.
.
Az oroszoknak ez azért is jó, mert a csecsen harcosok háborús "fogyása" valójában jó az oroszoknak, tehát ők mindenképpen nyernek a bevetésükkel.
.
Viszont rizikó is a csecseneket felfegyverezni, és modern technikákra kiképezni, mert mindig ott van, hogy mikor fordulnak újra az oroszok ellen. Tehát jó eséllyel a legmodernebb cucc, amit az átlag csecsen a kezébe kap, az a géppisztoly, RPG szint.
Szerintem a csecsenek csak harcosok szintjén vannak tartva, nem katonák.
2008ban Grúziában 2 csecsen gépesitett dd-t vetettek be a ruszkik.
 
  • Tetszik
Reactions: ogretankHU

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Lezart legternel ez erdekes lesz. Akartam is kerdezni, hogy kerulnek majd oda a holland stingerek stb.

Gondolom a lengyel hataron keresztul erkeznenek a holmik. De ez meg azt jelenti, hogy az oroszok ott is lepni fognak . . . nem jo fele halad a dolog.

Olvasott valaki esetleg lengyel nyilatkozatokat?
biztos talalnak hivatkozasi alapot, hogy kiserjek fegyveresen ukran teruleten is, ha meg a Szpecnaz lecsap rajuk, akkor meg egybol ott az eszkalacio.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 048
92 071
113

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
Nagy versenyben, de edddig a kamuversenyt az oroszok nyerik.

hat figyelj, megszakadt a kapcsolatuk a harcteri alakulatokkal, minden mas csak nyugati makony :oops:
 

dragonette

Well-Known Member
2016. június 14.
673
2 018
93
Ukrajna nem akkora mint Csecsenföld, sokkal több pénz kell hogy jelentős életszínvonal javulás legyen. Az oroszoknak otthon is van problémájuk az életszínvonallal, erre a szankciók csak rá fognak tenni. Az meg még mindig el fog tartani egy ideig, hogy kiterjesszék az uralmat egész Ukrajna felett. Az se nyilvánvaló hogy most mi lesz a szakadár államokkal. Nagyon sok a nyitott kérdés, én úgy látom hogy az oroszok pusztán katonai szempontokat vettek figyelembe.
Nem kell pénz, nyersanyag kell, föld amin élelmet lehet termelni, és ipar, meg dolgozó emberek (pl a pár millió ukrán melós aki az utóbbi években Kelet-Európába ment dolgozni). Mindegyik bőven van Ukrajnában és Oroszban is. A szankciók csak Európának fognak (de nagyon) fájni, ez 100 szor ki lett itt tárgyalva, de nyugodtan utánannézhetsz a kereskedelmi adatoknak (Eu.Orosz kereskedelem hatalmas zsugorodás, USA- Orosz kereskedelm volumene pedig csak nő).Szóval mikor rájönnek majd Európában, hogy a chiphiány, a nyersanyaghiány, az energiahiány miatt ismét válságba kerül az amúgy is meggyengült és eladósodott gazdaság/államszerkezet, akkor már késő lesz a bánat. Ráadásul a szétszakadó társadalmak forrongásai pont ekkor indulnak meg megint, hiszen csökkenésnek indul(t már) az életszínvonal.
Putyinék meg? Kérnek egy kávét - az elszálló energia és nyersanyagárak kényelmes helyzetbe hozzák majd Oroszországot, amit Európa "szankcionál", majd megveszik a Kínaiak.
Továbbá...lassan egész komoly kis csapat lesz a világon akinek a töke tele van (de tényleg) az USÁval és európai "szövetségeseivel"(plusz Ausztrália és Japán talán). Sorolom: Venezuela és kb a legtöbb Dél-Amerikai ország, Irak, Irán, Szíria, Törökország (ja Nato tag? Majd kilép a megfelelő pillanatban), Etiópia, Tunézia, Szudán és még jópár afrikai ország, Belorusszia, Kína (természetesen), Észak-Korea, Kambodzsa, Vietnam, Fülöp -szigetek, Szerbia, Líbiát mondtam-e? Ja, Egyiptom, Libanon, India vagy Pakisztán (egy oldalon biztos nem lesznek).
Gondolod, hogy csak nekem jut eszembe egy gazdasági tömbbe szervezni őket? Csak a dollárral való kereskedést kell beszüntetniük egymás közt, és máris 4000 dollár lesz egy uncia arany..az olaj meg az egekben..ez csak 1 lehetőség, még biztos van pár...de Európa innentől csak lefele mehet, hacsak valami csoda nem fog történni.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 492
113
na akkor hamarosan mi is ezt fogjuk tenni (eddig Szlovakia es Romania kimaradt a fegyverszállításokbol velunk egyutt.)
Nem mert nekünk már nincs semmink amit adhatnánk. Mi odaadtuk Iraknak évtizeddel korábban a többit meg szétvágtuk. Ami van az meg kell hogy a honvédségnek legyen valamije, és ne fapuskával szaladgáljon.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
W

Wilson

Guest
Nagy versenyben, de edddig a kamuversenyt az oroszok nyerik.

Ne már ezt meg, hogy gondolják ennyire nem nézhetik hülyének az orosz közvéleményt nem a 18.században vagyunk...... :(
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 294
113
Nagy versenyben, de edddig a kamuversenyt az oroszok nyerik.

CNN hír. Hülyeséget szerintem nem nyilatkoztak eddig, ez pedig egy hülyeség.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 896
81 746
113

Negan

Well-Known Member
2019. november 30.
18 413
31 802
113
Az egyik cél ezzel az volt, hogy az angolok és franciák bátran és vakmerően ugorjanak bele a Szuezi kalandba (hogy utána demoralizálva távozzanak, mikor a szovjetek közlik, hogy interkontinentális rakétáikkal elfüstölhetik a fővárosaikat - ekkor majdnem egy évig még az amcsiknak nem volt interkontinentális rakétájuk a szerző szerint)
56ban a szovjeteknek se volt.57ben készűlt el az első.
És az angol-francia csapatok az amerikai felszólitás után vonultak vissza,nem a szovjet fenyegetőzésre.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
25 263
84 294
113
Nem mert nekünk már nincs semmink amit adhatnánk. Mi odaadtuk Iraknak évtizeddel korábban a többit meg szétvágtuk. Ami van az meg kell hogy a honvédségnek legyen valamije, és ne fapuskával szaladgáljon.
Ez az egyik. A másik meg az ellenzék ...

Pl. Lovaszhazy nyilatkozata meg a többi ököré ...