[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Aladeen

Well-Known Member
2021. július 17.
19 097
36 580
113
Németek is rákapcsoltak a fegyverszállításokra. Eddig csak a német gyártású fegyverek tovább adását engedték más országok számára, most már azonban saját készleteikből is küldenek.

"The German government on Saturday approved a decision to supply Ukraine with 1,000 anti-tank weapons and 500 Stinger surface-to-air missiles from Bundeswehr stocks to support Ukraine's Armed Forces."


Ezek komoly mennyiségek - pláne az 500 Stinger üthet nagyot az orosz légierőn...
Az anti-tank weapon valószínűleg Panzerfaust-3 lehet.
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 910
27 669
113
Persze, hogy van, a párom már mondta, hogy nagyon reméli , hogy nagyon gyorsan lezárul ez a háború én mondtam neki, hogy én is reménykedek benne....

mire ő az tényleg nagyon jó lenne..

mert ha meghall vagy meglátt még egy Mi-24t vagy egy orosz vagy ukrán videót haditudósítást,Tweet-t, akkor a jövő héten már kezdhetem is csinálni a kerti tavat és mivel az előbb látta , hogy a Twitteren harkovi videókat nézek, úgy érzem kezdhetem nézegetni a tófóliákat is....... :)

OFF
Az könnyen befagy, ha sekély. Nekünk betonos, de pl ha tavirózsa kell, azt tudok adni.
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 012
113
Miért nem? A nemzetközi jog miatt? Az az oroszokat se érdekli, akkor Oroszország ellenségeit miért érdekelje?
Nem bameg csak Vova elmagyarázta Ördögámnak ha bármikor lezárják akkor atommal nyit rajta átjárót ! És hidd el anno a Görög teremben várakozva sok mindent átértékel az önjelölt szultán !
 
W

Wilson

Guest


Videók a linken lévő cikkben mivel facebookos videó nem akartam buveszkedni a beillesztésével , az egyik muksónak tényleg eléggé fel van dagadva az arca....

Az SBU bemutatta még két fogoly kihallgatását: az Orosz Gárda alezredese megadta magát​

DENIS KARLOVSKY – 2022. FEBRUÁR 26., SZOMBAT, 19:31

A biztonsági szolgálat nyilvánosságra hozta a Kemerovói területen lévő Rosgvardiya két további orosz katona kihallgatásának videofelvételeit.

Forrás: Az SBU videója Dmitrij Sztakov alezredes kihallgatásáról, az SBU videója Evgeny Spiridonov rendőr százados kihallgatásáról.

Részletek: Mindkét Rosgvard-tiszt nagyjából ugyanazt a történetet meséli el a Kemerovói területről Szmolenszken át a Gomeli területre, Novaja Greblja faluba való költözésükről, ahol közel egy hónapig sátrakban éltek az ukrán határ közelében.

Sztakov szerint mielőtt Szmolenszkből Gomelbe indultak volna, elvették tőlük mobiltelefonjaikat és személyi igazolványaikat, és nem tájékoztatták őket a fehéroroszországi tartózkodásuk részletes indokárol. A fogságban lévő tiszt szerint először azt mondták nekik, hogy az orosz és a fehérorosz biztonsági erők közös gyakorlatára mennek.

Február 24-én reggel azonban parancsot kaptak, hogy lépjék át az ukrán határt, és segítsenek az orosz megszálló erőknek az ukrán városok elfoglalásában. Különösen belső csapatként kaptak utasítást, hogy a városokban harcoljanak a polgári ellenállás ellen.

Február 24-én éjjel egységük az oroszok által megszállt CsNPP területére érkezett, ahonnan Kijev felé indultak. Miközben Kijev felé tartott, konvojukat az ukrán fegyveres erők tűz alá vették, aminek következtében megsebesült és fogságba esett.

Sztakov bocsánatot kért az ukrán állampolgároktól "az ukrán területre való alattomos bejutásukért", de azt mondta, hogy nem tájékoztatták őket teljes körűen fehéroroszországi tartózkodásuk céljáról. Továbbá felszólította az orosz fegyveres erők megszállóit és az orosz Szövetségi Gárdaszolgálat tagjait, hogy tegyék le a fegyvert, és hagyjanak fel az ukránok elleni fegyveres agresszióval. Azt mondta, hogy ellenkező esetben "cinkkoporsóban" térnek vissza szüleikhez, feleségeikhez és gyermekeikhez.

Spiridonovnak a videón nagyon eltorzultak a végtagjai és az arca. Azt állítja, hogy a Kemerovói területen lévő Novokuznetskban lévő OMON egység tagja. Spiridonov azt állítja, hogy rendőrkapitány és az információs és dokumentációs osztály felügyelője.

Az ő beszámolója annyiban különbözik, hogy február 3-án küldték Novokuznyeckből, míg Sztakhov szerint januárban küldték őket. Megismételte, hogy Szmolenszkben elvették az összes telefonjukat.

Spiridonov azt is elmondta, hogy február 22-én Novaja Poljana faluban szállásolták el őket, míg Sztakov és az orosz gárda egy másik foglya azt mondta, hogy "akár 20 napot" is sátrakban töltöttek a terepen.

Hasonlóképpen felszólította az orosz megszállókat, hogy hagyjanak fel Kijev rombolásával és bombázásával. Azt mondta, hogy ez nem "a mi háborúnk".

 

meszike91

Well-Known Member
2016. június 3.
1 703
8 772
113
Nem bameg csak Vova elmagyarázta Ördögámnak ha bármikor lezárják akkor atommal nyit rajta átjárót ! És hidd el anno a Görög teremben várakozva sok mindent átértékel az önjelölt szultán !
Akkor Oroszország is kapja az atomot és elpusztul a világ. Oroszország kezd egy kötekedős gyerek lenni aki mindenkibe belerúg. Az ilyeneket nem szeretik.
 

Autodidaktakatona

Well-Known Member
2019. január 13.
1 562
7 006
113
79a0182d14f6caa3da0d730ecaaad292f0e7077693293d5de8b5631daa926c92.jpg

121c1f171a116d95d161016e4b6e5e8818920a26324c247dcc69e43d7feb5217.jpg
És most véglegesen hunyt el?