[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Panzerfaust

Well-Known Member
2010. április 21.
6 145
5 001
113
Ami forrást találtam az 13 ezer főt ír, nem 80 ezret. Lehet az oroszokat 80 ezer orosz kiirtásával hergelik, de az nem a valóság. Ebbe a 13 ezerben mindkét fél civil és katonai áldozatai is benne vannak.

Azt a háborút Oroszország kezdeményezte! Még a helyi oroszbarát kommentelő is beismerte, hogy szerinte is érkezte orosz katonák és fegyverek! De tényszerűen bizonyítékok vannak rá! Innentől kezdve az oroszok felelőssége hogy ennyi ukrán állampolgár meghalt!

Nem történt népirtás! A civilek halála elkerülhetetlen egy háborúban és haltak is meg mindkét oldalon!
Nem tudom hol tetszett lenni 2014-ben, de a meginduló harci cselekmények többé-kevésbé objektív megtárgyalása itt abban az időszakban megtörtént.
Rengeteg anyag is volt fent, amit nyilván azóta töröltek ukrán-amerikai nyomásra, ahol donyecki civilek, öregek és gyerekek áldozati képek, videókat láthatott itt mindenki. De sehol máshol. A magyar média akkor is csak az ukránok verzióját vette át, teljesen tele hazugságokkal, így az átlag hírfogyasztó csak arról olvashatott, hogy a szegény, fegyvertelen ukránokat orosz civilek gyilkolják. Vagyis az orosz nagykövetség előtt tiltakozó fiatalok talán előbb visszatekintenének, netalán kérdeznének, mi is történt anno. Napi szinten voltak egyébként gyilkosságok a két megyében, és emiatt a cérna most szakadt el, mert ahogy a Blöffben is mondta a Török: minden akciót reakció követ. És a dzsipó - itt orosz - reakció kva félelmetes akció.
De azért vannak még felvételek az ominózus odesszai irtásról:
Ennek a csürhének legalizálása az ukrán politikai vezetést, Porosenkótól Zöldikéig teljes felelősség terheli a radás bűntársakkal egyetemben, hogy kvázi velük is terrorizálták az akkori Ukrajna nem mélyukrán állampolgárait. Soha sehol egyetlenegy felszólalást sem hallottunk nemzetközi jogvédőktől arról, hogy "kedves ukrán vezetés viselkedjetek már normálisabban", csak azokat az eseteket publikálják amelyek, itt is, bizonyos köröknek érdekeit szolgálják, mondjuk konkrétabban, az amerikai deep state. Senki sem hibátlan és egyik oldal sem bűntelen, de aki fegyvert emel az számoljon annak következményeivel.
A Szovjetunió szétesése nagyon hányaveti módon volt kezelve Európa részéról a utódállamok kérdáse és bizony itt a feketeleves, mert nem fognak tudni mit kezdeni vele. Holott a nyugaton általános és jól működó autonómia rengeteg konfliktusnak kihúzta volna a méregfogát.
 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 426
113
No de akkor miert kellett arcoskodni, haboruzni, szitani a feszultseget, haboruzni donbasszban es az eterben?
Tetszettek volna elmenni beket kotni, targyalni, megegyezni, Minszket betartani. Most is az ukran volt aki nem akart targyalni a bekerol Budapesten.

Ez is igaz, mindkét felet felelősség terheli. Az ukránok is dalolva tették hurokba a fejüket.
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 841
65 494
113
Orosz hír......

Az ukrán csapatok megsemmisítették az összes vasúti csomópontot, amely Ukrajna és Oroszország vasútvonalait kötötte össze.

Erről az "Ukrán Pravda" számolt be az "Ukrzaliznicja" részvénytársaság sajtószolgálatának február 26-i nyilatkozatára hivatkozva.

Ma délután az ukrán hadsereg felrobbantotta és megsemmisítette az Orosz Föderációval összeköttetést. Ezt a döntést azért hozták, hogy megakadályozzák az orosz hadsereg felszereléseinek és személyzetének vasúton történő szállítását.

"Az oroszok felkérték, hogy állítsák helyre a kapcsolatot Ukrzaliznicja központi főhadiszállásával, állítólag humanitárius célból. Erre az ukrán diszpécserektől azt a választ kapták:" Orosz vonat, bassza meg magát! "- áll az üzenetben.

Amint az Ukrán Hírügynökség beszámolt róla, ma, február 26-án a Berdjanszki Városi Tanács bejelentette, hogy a Zaporozsje régióban található Berdjanszkban található egykori repülőtér területét orosz csapatok foglalták el.

Conelcassad
Honnet fognak igy elelmiszert kapni a varosaik ket het mulva? Amire ezt nyugaton leszervezik meg odakamionoztatjak... Azert ez nem igy mukodik hogy holnap rakjal meg Eu 5000 kamiont ajcsiba kajaval meg wc papirral aztan hozd el Kijevbe meg Mariupoba, meg ki a pusztaba az utolso faluba mikozben meg fegyveres lezullott rablobandak lesznek Ivanofrankovszk meg Csernyigov mellett.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Mert más meg szart se hoz? Nincs Wilsonnal bajom, ő is belerakja a munkát rendesen; de, hogy már többedjére olvasom, hogy Wilson hozza csak a híreket, az mindenki mással szemben elég nagy fokú lenézés és tiszteletlenség. Főleg olyantól, aki hírek helyett csak fikázni jön ide. Te mit hoztál?

Egyre érik bennem, hogy lófaszt fogok ide bármit is hozni. A saját időmből és energiámból figyeljem a friss infókat, keresgéljem a helyszíneket, irányokat; időpontokat, megerősítéseket/cáfolatokat, rajzolgassak térképeket, olvassam az infók kommentjeit három nyelven, meg még fordítgassam is. Nekem nem lesz több, ha ezeket megosztom.
  • Aztán meg Wilsonon kívül, mindenki más csak szart kever.
  • Mindenféle megjelölés nélkül, más munkájából jól megfizetett újságírók és "szakértők" élnek.
  • Ezek a vélt szakértők, meg újságírók meg írják a semennyire sem tényekre alapuló és vágyvezérelt cikkeiket, ami alapján én meg le vagyok fasisztázva, mert nem értek egyet ezeknek a felületes írások tartalmával -amik sokszor minimum fél, de sokszor napos csúszásban van.
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Honnet fognak igy elelmiszert kapni a varosaik ket het mulva? Amire ezt nyugaton leszervezik meg odakamionoztatjak... Azert ez nem igy mukodik hogy holnap rakjal meg Eu 5000 kamiont ajcsiba kajaval meg wc papirral aztan hozd el Kijevbe meg Mariupoba, meg ki a pusztaba az utolso faluba mikozben meg fegyveres lezullott rablobandak lesznek Ivanofrankovszk meg Csernyigov mellett.

Nem nagy kaland újraindítani egy alap vasúti közlekedést ha a pálya megvan, elég 1 ember 1 állomásra aki hallott róla, hogy nagyjából mit kell csinálni.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
az orosz dicshimnuszok a csodagyors eloretores helyett lassan egy szepen kibontakozo klasszikus invaziot festenek ki. ha tehat valami nem lesz, az egy gyors vegkifejlet.

ot napja kezdodott minden. es hol tartanak a vilag negyedik (ha nem az elso a ruszofilek szerint) legerosebb hadseregenek kivaloan kikepzett katonai?

ott, hogy egy kisebbseg harcosaihoz kell nyulniuk mar... akik meg nem is keresztenyek.

blama.

persze, meg mindig nagyobb az eselyuk, mint az ukran hulyeknek, de ez nem fog valtoztatni a tenyen.

haeg tenyleg eltalaltak egy radioaktív hulladektarolot, akkor meg totqlisan benak.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113

Ezt így beteszem hogy ízlelgessétek. Ezt a mondatot pedig kiemelném.:
"Szakértők szerint Joe Biden amerikai elnök is komolyan mérlegeli, hogy kitiltsa-e Oroszországot a SWIFT-rendszerből, de még nem hozott végleges döntést – írja a CNN. A hírtelevízió információi szerint az intézkedés megindítása az Európai Unió döntésétől függhet."

Hogy is van a patkány angolszászok velünk betiltatják a kereskedelmet az oroszokkal, de ők továbbra is kereskednek boldogan és fizetnek a swift-ten keresztül.

Van még kérdése bárkinek hogy kinek is áll érdekében az európai és orosz ellenségeskedés!!!!
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Mit vártok egy demens , élete végnapjai/időszakát élő , felelősséget semmi iránt nem érző-hiszen azt se tudja már mi az - vén hülyétől ? Ezért tették oda !

Nem értem mi ezzel a probléma, kimondta a nyilvánvalót.
Azért szankcióznak, mert a másik opció (katonai segítségnyújtás ukrajnának) egyenlő a 3. világháborúval.
Gondolom odahaza sok kretén már követeli, hogy menjenek be...
 

Mackensen

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2010. május 3.
21 289
13 714
113
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Ehh, két topikot kéne bogarászni állandóan. A gyíkemberek nem fizetnek érte pluszba.
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 870
113
Hallod, vedd már észre hogy miről beszélek. Itt vagy évek óta ne csinálj már úgy mintha nem tudnád hogy boki meg kis bot bandája milyen célt szolgál ezen a fórumon. Macknek már rég külön kellett volna választania az ukrán fórumot egy hír fórumra meg egy sima fórumra ahol ahol botok elböföghetik hogy most éppen miért minden szép a ruszkiknál és miért érdemlik meg az ukránok hogy minden nap lövessék őket.
Ha tényleg ennyire zokon veszed hogy nem veszik észre az emberek a munkádat amivel híreket hozol ide akkor mint tudod itt lehet javasolni hogy válasszák szét az ukrán fórumot. Így nem fognak a híreid elveszni a harmadrangú propaganda tevékenységben, ami mellesleg nyilván a céljuk.
Nem zokon veszem, hanem ahogy meg lett fogalmazva az egész. Az szerintem elég szarul sikeredett hozzászólás volt a részedről.
Engem nem zavar az olyan jellegű tartalom sem, amit említesz.Nem, nem azt mondom, hogy örülök neki. Szerencsére ezeket általában éjszaka lemeccselik -vagy nekem legalábbis sokszor úgy tűnik; akkor meg olyan sok infó úgy sincs. 8 előtt nagyon elszórva lehet frisset és pláne hiteleset találni.
Meg tudod, van itt jobb oldalt egy sáv. Ha azt mondjuk elhúzod lefele, akkor szépen át lehet görgetni a nem kívánt tartalmakat. És mivel ahogy írtad is, itt vagyok pár éve, így tudom, hogy mit és kit nem kell elolvasni, kiére kell egy pillantást vetni és kinek a tartalma az, ahol érdemes megállni. Ennyire egyszerűen meg lehet oldani. :)

Más.

Nem akar valaki cikket írni az elmúlt napok eseményeiből?