[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zztop

Well-Known Member
2015. november 27.
356
2 094
93
Ha most Tajvant behúzzák mi beszoptuk...
Sok jel mutat arra, hogy Kína tovább fogja fokozni a nyomást Tajvanra az Orosz - Ukrán háború "farvizén".

Ming Jinwei, a Xinhua hírügynökség vezető szerkesztője:
"A jövőben Kínának Oroszország megértésére és támogatására is szüksége lesz, amikor Amerikával birkózik, hogy végleg megoldja a tajvani kérdést"
...... olvasható a bejegyzésében. Ming azt is mondta, hogy "nem árt" mérsékelten oroszbarát nyelvezetet használni.


https://www.foxnews.com/world/chinese-news-media-rules-russia-ukraine-coverage
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93

Ezt így beteszem hogy ízlelgessétek. Ezt a mondatot pedig kiemelném.:
"Szakértők szerint Joe Biden amerikai elnök is komolyan mérlegeli, hogy kitiltsa-e Oroszországot a SWIFT-rendszerből, de még nem hozott végleges döntést – írja a CNN. A hírtelevízió információi szerint az intézkedés megindítása az Európai Unió döntésétől függhet."

Hogy is van a patkány angolszászok velünk betiltatják a kereskedelmet az oroszokkal, de ők továbbra is kereskednek boldogan és fizetnek a swift-ten keresztül.

Van még kérdése bárkinek hogy kinek is áll érdekében az európai és orosz ellenségeskedés!!!!
A SWIFT egy rendszer. A kizárásról az EU dönthez, mivel Belgiumban van, így EU joghatóság. Olyan nincs hogy mi (EU) kitílt abból valakit, az USA meg nem. Akit kitiltanak az nem fogja tudni használni, senkivel kapcsolatban.
 
W

Wilson

Guest

Egy nagy járműkonvoj közeledik Sumy felé​

2022. FEBRUÁR 27., VASÁRNAP, 08:49

Délkelet felől egy nagy ellenséges konvoj közeledik Sumy városa felé.

Forrás: Facebook Szumi katonai közigazgatás.

Szó szerint: "A Khimprom (Sumykhimprom - nagyvállalat a város szélén - UP) felől egy nagy ellenséges géposzlop halad a város felé!

Civilek! Vigyázzatok magatokra, ne menjetek ki feleslegesen és maradjatok távol az ablakoktól!"


Ami korábban történt: Az orosz hadsereg többször is betört Szumijba. Az ellenséges páncélozott járművek behatoltak a város központi részébe.

Az előző napokban harcok folytak a város utcáin, és oroszokból álló szabotázscsoportok tevékenykedtek.

 
  • Tetszik
Reactions: Shadow and theo

pöcshuszár

Well-Known Member
2019. március 21.
23 466
46 367
113
A tematikus topicot talán hagyjuk. Valahogy nem érdekel az orosz propaganda. Egy könnycseppet nem ejtenék Ukrajnáért, de azért az agresszort nem kellene mosdatni.
Az oroszok nyilván tudnának más taktikát is választani, de ugye ezt ők választották? És egyenlőre minden, csak nem sikeres. Az oroszok nemcsak az ukránokkal harcolnak hanem az idővel is. (meg sokszor a valósággal). Minden egyes nap csak az ukránok morálját, elszántságát növeli. Ha még néhány napot kitartanak annyi fegyver és lőszer érkezik az országba, hogy újabb tízezreket tudnak felfegyverezni. Az oroszoknak meg minden nap csak újabb veszteség.
A MANPADS alacsonyan repülő légi járművek: helikoptererek, drónok ellen jó elsődlegesen. De azok ellen nagyon.
Nem sikeres? :eek:
Zelenszki 2 nap után tárgyalni akart.
Ennek hatására az oroszok nemcsak megálltak Kijevben, de kivonultak a már addig elfoglalat városrészekből.
A jelenlegi tempóban 2 héten belül be tudják húzni a Dnyepertől keletre és délre a Krím felé eső területeket. És sanszos, hogy addigra bedarálják Kijevet is.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
A SWIFT egy rendszer. A kizárásról az EU dönthez, mivel Belgiumban van, így EU joghatóság. Olyan nincs hogy mi (EU) kitílt abból valakit, az USA meg nem. Akit kitiltanak az nem fogja tudni használni, senkivel kapcsolatban.
Szerinted mi a cél a szankciókkal, hogy európa ne vegyen olcsó orosz nyersanyagot, de az usa kereskedik vele bőszen. A második legnagyobb orosz olaj vásárló! A swift -t bármikor ki lehet játszani ki is fogjuk, de a lényeg hogy az usa európát akarja tönkre tenni!
 

ogretankHU

Well-Known Member
2019. december 21.
7 613
26 010
113
Szabotőr fogás Harkovban.
De... Mesterlövész egyedül? Ráadásul két puskával? Aminek a távcsövén ha jól látom valami lövészklub matricája van?
Nyugati lőszer van nála, nem is katonai célú -ahogy egy hozzászóló megjegyzi.
Másik hozzászólás: "Scopes are rather nice by the looks of it. Rather costly Night Force glass, interesting to not see a rangefinder, ballistics table, wind speed finder, or some range cards. Perhaps he had this stuff but it wasn't pictured. If he lacked that stuff I'd say he's supposed to be taking the weapons and gear to the real professionals. Also note he's carrying 308. ammo not what I would think to be a common caliber there. This feels more like a Ukrainian Militia man being mistaken for a saboteur for some reason. Or a opportunist that stripped or stole this gear from a militia men. Regardless something feels off here."

Másik hozzászóló is érdekes összefüggéseket és következtetéseket von le:
"The document is in russian.
Titled "Group for the applications of specially military equiptment"
It contains a list of 5 names, leiutenants and shit.
Then the rest is a list of equiptment including 480 rounds of 50 bmg, 43 mm grenades including smoke and thermobaric grenades, some hand grenades, and special equiptment including aerosol spray cans (seems like pepper spray), tear gas grenades, and two carrier vests.
This seems like bullshit. Maybe there are multiple pages in the documebt but I've seen nothing from the first page that is in the pics. The other thing to note is that everything in the list is russian equiptment while the stuff in the photos is all US made guns and ammo; speciafically civilian hunting shit.
I'm beginning to think that this whole talk of "sabateurs" is just paranoia resulting in tragedy. Allegedly 60+ saboteurs have already been detained or killed yet I still see no mention of any actual sabotage. So either these sabotage missions have a 100% failure rate or this is just one massive friendly fire fuckup (such as the civilian jeep that was shot up). The other option is these are all just massive lies.
Don't trust most of what you see, the propoganda is strong everywhere."
mpn4f9zkh8k81.jpg

4rqeuzykh8k81.jpg

fffry8zkh8k81.jpg



Az egy Savage(USA) vadászpuska preciziós lövészetre átalakítva (sport célú)! A mai világban milyen könnyű bebukni a hazugságon ! LOL
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 845
65 533
113
Oroszországból nem jön Ny-EU-ba gabona, Ukrajnában vannak nagy termőterületek, vagyis az hogy az orosz-ukrán csomópontot elvágják, a mi szempontunkból semmit sem jelent. (Amúgy meg Oo-ból a hajó még működhetne).

Ami cumi lesz, az a gázszállítás, de az megint nem a vasúti megszakítás miatt.
De felmegy a vilagpiaci ar, nagyon fel. Hogy az ukrannak lesz-e gazolaja aratni a letiport gabonajat az meg kerdeses. A romanok mar biztos kezdenek tapsikolni, dorzsolhetik a tenyeruket.
 

omae

Well-Known Member
2015. július 13.
1 690
2 303
113
Ehh, két topikot kéne bogarászni állandóan. A gyíkemberek nem fizetnek érte pluszba.
Kár, pedig elég lenne egyet bogarásznod a másiknál csak arra reagálnod ha valaki jelenti neked hogy problémás egy poszt vagy eldurvult a vita, de ha te szívesebben bogarászol napi százötven oldalt ebből hát egészségedre.
 

Catles

Well-Known Member
2021. február 5.
515
1 727
93
Szerinted mi a cél a szankciókkal, hogy európa ne vegyen olcsó orosz nyersanyagot, de az usa kereskedik vele bőszen. A második legnagyobb orosz olaj vásárló! A swift -t bármikor ki lehet játszani ki is fogjuk, de a lényeg hogy az usa európát akarja tönkre tenni!
A Swiftet biztos ki lehet játszani, de nem hiszem hogy bármikor. Az USA érdekeivel kapcsolatban nincsennek illúzióim, de az én - nem teljeskörű - tudásom alapján pont az USA volt tegnap még aki ellenezte a SWIFT-ről való levágást. (gondolom az USA érdekeltségek miatt). De, mint mondtam, nem minden infó van ezzel kapcsolatban meg nekem.
 
  • Tetszik
Reactions: Morishima and endre
T

Törölt tag 2577

Guest
Nem sikeres? :eek:
Zelenszki 2 nap után tárgyalni akart.
Ennek hatására az oroszok nemcsak megálltak Kijevben, de kivonultak a már addig elfoglalat városrészekből.
A jelenlegi tempóban 2 héten belül be tudják húzni a Dnyepertől keletre és délre a Krím felé eső területeket. És sanszos, hogy addigra bedarálják Kijevet is.
Azért ez már nem siker, hanem vérengzés. Előbb-utóbb ha katonailag győznek is, a békét már nem tudják elhozni. Aki eddig nem gyűlölte őket Ukrajnában, az most már igen. Ők ott már agresszor maradnak, bármit is tesznek. A II. világháborús sebeket sem sikerült még teljesen betapasztaniuk, pedig az már 77 éve véget ért. Siker szerintem akkor lett volna, ha gyorsan lezavarják és megpuccsolják a bohócot.

Bocsánat,az OFF-ért.