[BIZTPOL] Magyarország

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
56. Sokan meghalnak a hazájukért.
Léci ezt a párhuzamot ne erőltesd, mert nem állja ki a valóság próbáját. A balos veszedelem most nem Moszkvából fenyeget, és ezt az 56-osok is vallják. Az uki topikban próbálkozott ezzel hpasp(?) is. Szerintem teljesen normális válaszokat kapott rá, ezért bele sem megyek, de nézd meg mi történt. Úgy elengedte a vitát, hogy a fórumnak is hátat fordított...

Ha mindenképp a Molotov-koktélt dobáló emberekkel akarsz egy érzelmekre ható történetet szőni, akkor van egy tippem: Tudod rohadt ironikus, hogy azok az ukránok akik 8 évvel ezelőtt a koktéljaikkal elevenen elégették az épületekben ragadt ártatlan orosz civileket, most a szomszédos házakba menekülve ugyanolyan üvegekkel várják az oroszok profi seregeit, akik konkrétan értük mennek, mert tudják, hogy kik voltak a tettesek... És ez szerintem így rendben van.
Sztem most nagy fordulat lesz. Visszatér a pragmatizmus és a reálpolitika. A woke, kulturmarxista xar kukázva lesz.
Ácsi! Te nem szoktál ennyire elszakadni a valóságtól. (Oké, a MH-ra szavazásra még visszatérünk, de most nem ez a téma. :) )
Egyszerűen nem értem, hogy akik eddig szerinted is eszetlen balos idióták voltak, azoknak most - mikor éppen elérnek egy számukra fontos célt - vajon mitől jönne meg hirtelen az esze? Nem fog ilyen történni. A szivárvány győztes seregei szerinted hazamennek, lemossák a sminket és messzire elkerülik az óvodákat?... (Akár képletesen értve.) Ez nonszensz. Szvsz. pont hogy be fognak durvulni, legalábbis ez a történelmi tapasztalat. :eek:
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 149
13 627
113
Már tegnapóta mondja a szlovák vedelmi miniszter, hogy akár csak Szlovákia, Bulgária és Románia, Magyarország is kérelmet nyujtot be, hogy legyenek a teruletén hoszutávuan NATO csapatok az EFP azaz „megerősített előretolt jelenlét” keretében. Szlovákiaban egy 1500 tagú csoport lesz Patriotokkal és csehekbol, slovénokból, lengyelekbol, németekbol, hollandokból és szlovákokból oszerakot állományal. Gondolom nálatok is lennének úgy kb 1000-1500-an.

https://www.idnes.cz/zpravy/nato/na...ze-obrana-patriot.A220226_170639_zpr_nato_inc

Csatlakozunk Magyarországhoz, Bulgáriához és Romániához. Tegnap egy utolsó konzultációt követően megegyeztünk Christine Lambrecht német védelmi miniszterrel, hogy Németország határozottan részt vesz a szlovákiai eFP egységben, és kifinomult, modern és rendkívül hatékony Patriot légvédelmi rendszereket szállít területünk védelmére."
1350 olasz katona megy Magyarországra és Romániába az Eagle Defense hadmuvelet része ként:
https://www-corriere-it.translate.g...tr_sl=it&_x_tr_tl=hu&_x_tr_hl=sk&_x_tr_pto=sc
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 054
92 110
113
Léci ezt a párhuzamot ne erőltesd, mert nem állja ki a valóság próbáját. A balos veszedelem most nem Moszkvából fenyeget, és ezt az 56-osok is vallják.
Tök más mint az 56os sztori. De nézd meg mire reagáltam. Civilek készülnek Molotov koktéllal a szovjet/orosz hadsereg ellen. Több orosz tankra most is kitűzték szovjet zászlót és úgy mennek az ukránok ellen. Itt megáll a párhuzam.

Nézd meg kik tüntettek Milánóban Putyin mellett, a helyi kommunista párt.
Az uki topikban próbálkozott ezzel hpasp(?) is. Szerintem teljesen normális válaszokat kapott rá, ezért bele sem megyek, de nézd meg mi történt. Úgy elengedte a vitát, hogy a fórumnak is hátat fordított...

Ha mindenképp a Molotov-koktélt dobáló emberekkel akarsz egy érzelmekre ható történetet szőni, akkor van egy tippem:
Bakker ez nem történet. Ez az ukrán valóság. Ne haragudj, de ideje lenne a magyar nacionalista jobboldalnak, már ha az, Putyin seggéből kijönni. És nem az orosz propit nyomni, miközben Putyin fokozott készültségben helyezte a nuklearis csapásmérő erőket.
Tudod rohadt ironikus, hogy azok az ukránok akik 8 évvel ezelőtt a koktéljaikkal elevenen elégették az épületekben ragadt ártatlan orosz civileket, most a szomszédos házakba menekülve ugyanolyan üvegekkel várják az oroszok profi seregeit, akik konkrétan értük mennek, mert tudják, hogy kik voltak a tettesek... És ez szerintem így rendben van.
Még jó hogy ezzel a sztorival, te sem érzelmekre akarsz hatni....

Ha 8 éve teszi az indokolható. De most semmi ilyen nem történt. Az ukrán kormányt semmi pénzért nem venném a védelmbe, de ez a háború most Putyin döntése volt.
Ácsi! Te nem szoktál ennyire elszakadni a valóságtól. (Oké, a MH-ra szavazásra még visszatérünk, de most nem ez a téma. :) )
Egyszerűen nem értem, hogy akik eddig szerinted is eszetlen balos idióták voltak, azoknak most - mikor éppen elérnek egy számukra fontos célt - vajon mitől jönne meg hirtelen az esze? Nem fog ilyen történni. A szivárvány győztes seregei szerinted hazamennek, lemossák a sminket és messzire elkerülik az óvodákat?... (Akár képletesen értve.) Ez nonszensz. Szvsz. pont hogy be fognak durvulni, legalábbis ez a történelmi tapasztalat. :eek:
Hát nézd! A pacifista német zöld kormány 100mrd eurót hagyott jóvá ma a BW fejlesztésére. Csak az arányok miatt, nálunk az idei tervezet 3mrd euro sincs....

A háború sok embert a reálpolitika irányába terel és az ideologiai bullshit érvénytelen lesz a valóság kihívásai miatt. Persze ez nem 180 fokos fordulat lesz, de lesz fordulat és erre nekünk is nyitni kell.
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
26 054
92 110
113
Nem válunk le, mert 250 dollárt fizetünk az orosz gázért és 2000 körül lesz a világpiaci gázár tartósan. Namost Orbán nem fog tudni egy nyolcszoros gázáremelést eladni a lakosságnak, ugyanis jelenleg a magyar lakosság rezsicsökkentése, a jelenlegi gázár a fix áras orosz gázból származik, míg a magyar ipar azért szopik, mert nekik már nem jut orosz gáz, hanem nemzetközi áron kell vásárolniuk.
Én úgy emlékszek nem fix áras az orosz gáz, csak némi spéttel követi a tőzsdei árakat.

az orosz gázszerződés szerint (jó)pár hónapos időbeli késleltetéssel szűrődik be a tényleges beszerzési költségbe az, ami előtte a holland TTF-tőzsdei árral történt. Így tehát a most 75-80 euró/MWh körül ingadozó tőzsdei gázár mellett tényleg lehetséges, hogy ennek ötöde körül kapja még a gázt Magyarország, de a piaci árak elszállása be fog szűrődni. Emiatt később előfordulhat majd az, ha a tőzsdei ár esik, hogy jóval többet fogunk fizetni a piaci árnál

Ha így van, nyugodtan felmondható az orosz szerződés középtávon, ha eldurvul az orosz helyzet.
 

hlln

Well-Known Member
2019. május 17.
311
1 003
93
Nem válunk le, mert 250 dollárt fizetünk az orosz gázért és 2000 körül lesz a világpiaci gázár tartósan. Namost Orbán nem fog tudni egy nyolcszoros gázáremelést eladni a lakosságnak, ugyanis jelenleg a magyar lakosság rezsicsökkentése, a jelenlegi gázár a fix áras orosz gázból származik, míg a magyar ipar azért szopik, mert nekik már nem jut orosz gáz, hanem nemzetközi áron kell vásárolniuk.

Semmilyen körülmények között nem lesz elengedve az orosz gáz, mert csak innen tudunk ennyiért venni. Véget ért Orbán pávatánca, a csicska oda jutott, hogyha a Nyugat azt követeli tőle, hogy szakítson meg minden kapcsolatot Oroszországgal, akkor megbukik az extrém brutális rezsiáremelésen, ha nem, akkor viszont keményen szembe kell fordulnia a Nyugattal ebben a kérdésben és ezt le kell kommunikálnia a hülyébb szavazók felé, akik közül sokan tényleg nem értik, hogy nem szimpátiából vagyunk jóban az oroszokkal, hanem szükségből, hogy ők ne dögöljenek éhen és fagyjanak meg (aztán ezek a hálátlan köcsögök tünetetnek az orosz követség előtt, mert nem értenek semmit, pedig mi épeszűbbek tudjuk, hogy Orbán egy nyugatbarát senkiházi valójában és ez a mi bajunk vele, mert egyértelműen rossz irányba viszi Magyarországot a szilárd nyugati elköteleződésével). Az ellenzéknek nem számít a dolog, úgy okoskodnak, hogy a nyolcszoros gázáremelést majd valakire ráfoják valakire (Orbán, Putyin, illiberálisok, transzfóbok, nem számít, majdcsak lesz valahogy, ahogy 2002 és 2010 között is volt).
A többi térségbeli ország, hogy tud hozzánk hasonló életszínvonalat és fejlődést felmutatni rezsicsökkentés nélkül, "nyolcszoros" gázárak mellett?
 

zeal

Well-Known Member
2014. április 9.
8 032
23 019
113
Itt megáll a párhuzam.
Fölöslegesen erőltetett az a párhuzam. Bár ha azt nézem, hogy a nyugati segítség megint többet árt, mint használ, akkor valóban van hasonlóság. :rolleyes:
Nézd meg kik tüntettek Milánóban Putyin mellett, a helyi kommunista párt.
Biztos van széljobbos és szélbalos párt is, amelyik Putyinnal szimpatizál. A népköztársaságok tankjaira akasztott komcsi zászló miatt fölösleges aggódni. Putinnak semmi köze a marxista őrülethez.
Bakker ez nem történet. Ez az ukrán valóság. Ne haragudj, de ideje lenne a magyar nacionalista jobboldalnak, már ha az, Putyin seggéből kijönni. És nem az orosz propit nyomni, miközben Putyin fokozott készültségben helyezte a nuklearis csapásmérő erőket.
A tetteinknek van következménye, és a gyilkosság soha nem évül el.
Lehet játszani a keményet, és lehet egy bohócra(Zelenszkij. Kutyapárt? Khmm...!) szavazni, stb, de akkor nem kell sírni, ha rosszra fordulnak a dolgok. Ez a saját véleményem. Teszek az orosz propira.
Még jó hogy ezzel a sztorival, te sem érzelmekre akarsz hatni....

Ha 8 éve teszi az indokolható. De most semmi ilyen nem történt. Az ukrán kormányt semmi pénzért nem venném a védelmbe, de ez a háború most Putyin döntése volt.
Ha már a nyugat kiprovokálta ezt a háborút, akkor nem fogok könnyet hullatni az ukránokért. Szvsz. érthető döntés volt Putyin részéről. A parázást sem értem, mert én úgy emlékszem 7-8 évvel ezelőtt sokkal bizonytalanabb volt a helyzet.
Hát nézd! A pacifista német zöld kormány 100mrd eurót hagyott jóvá ma a BW fejlesztésére. Csak az arányok miatt, nálunk az idei tervezet 3mrd euro sincs....
Ez most a terv, aztán kíváncsi vagyok kitartanak-e mellette 3 hónap múlva is. Nem fogadnék rá nagy összegben, de oké, reméljük leesik pár morzsa nekünk is az asztalról, mert eddig csak a számlát fizettük.
A háború sok embert a reálpolitika irányába terel és az ideologiai bullshit érvénytelen lesz a valóság kihívásai miatt. Persze ez nem 180 fokos fordulat lesz, de lesz fordulat és erre nekünk is nyitni kell.
Tehát vannak az eszetlen német vezetők, akik hirtelen megvilágosodva brutális német haderőfejlesztésbe kezdenek, mert meg akarják védeni Európát... :eek:
Basszus, ez a legrosszabb verzió mind közül.
 
  • Vicces
  • Tetszik
Reactions: LMzek 2.0 and omae

Huba

Active Member
2018. november 13.
64
181
33
A vasuti árú forgalom Ukrajna felől leállt már? Mert ha leáll akkor az számunkra is gáz lesz. pl az utóbbi időkben lendült fel.
Továbbá ha "hónapokig évekig" szünetelni fog akkor sajnos idehaza is jó pár céget nagyon hátrányosan fog érinteni. Nem beszélve arról ha nem fog jönni keletről a vegyipari alapanyagok il egyéb nyersanyagok mert a jelentős része tranzitként jön be il megy nyugatra..... Pl gumigyáraknak, vegyipari gyáraknak...... Il nehéziparba......
Jön még, de akadozva. Ércet is exportálnak még.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos and tonyo