Orbán maga mondja, hogy hamarabb is megindíthattuk volna a haderő fejlesztését....
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
lejárati szavidőhöz közeliek mennek a megsemmisítés helyett ukránba.Lehet kissé off.
Tetemes mennyiségű atgm, ill egyébb az ukránoknak tett hadianyag felajánlásokról szólnak a hírek szerte európából. Az a kérdésem, hogy nekünk, mint frontország, és mint honvédelmi átalakítás folyamatában, ergo letolt gatya állapotában leledző nato tagország, kaphatnánk e ingyér, vagy gombokért? Inkább nekünk kellene adni mint, hogy oroszok arzenálját gyarapíthassa. Vagy ukrànoktól a feketepiacon kössön ki.. Lehet, hogy nem kèrünk, vagy mi a szitu? Csak, mert kinèz, hogy a hatàrunknàl megjelennek az uki harckocsik, fegyveresek, hátukban a nagytestvéreikkel, és akkor kiderül mire elég az amink van. De már egy igen kiszolgáltatott helyzet alakulhat ki, ha átgurulnak a határunkon. Ok, hogy a nato/otan megvéd, csak kérdés addig mekkora veszteségeink lesznek..
Persze, bármikor adhat egy ország a másiknak "ajandékot", csak nem fognak, mert mire fel? Front ország meg nem leszünk.Lehet kissé off.
Tetemes mennyiségű atgm, ill egyébb az ukránoknak tett hadianyag felajánlásokról szólnak a hírek szerte európából. Az a kérdésem, hogy nekünk, mint frontország, és mint honvédelmi átalakítás folyamatában, ergo letolt gatya állapotában leledző nato tagország, kaphatnánk e ingyér, vagy gombokért? Inkább nekünk kellene adni mint, hogy oroszok arzenálját gyarapíthassa. Vagy ukrànoktól a feketepiacon kössön ki.. Lehet, hogy nem kèrünk, vagy mi a szitu? Csak, mert kinèz, hogy a hatàrunknàl megjelennek az uki harckocsik, fegyveresek, hátukban a nagytestvéreikkel, és akkor kiderül mire elég az amink van. De már egy igen kiszolgáltatott helyzet alakulhat ki, ha átgurulnak a határunkon. Ok, hogy a nato/otan megvéd, csak kérdés addig mekkora veszteségeink lesznek..
A gond ezzel hogy ezeket a dandárokat akárhogy is csürüd csavarod a kellő mennyiségű és minőségű létszámmal nem fogod tudni feltölteni. Inkább legyen kevesebb de létszámilag mind mennyiségileg mind minőségileg feltöltőt dandárok. Ehhez ha a belügyi létszámot is sikerülne feltornásznod a katasztrofavédelem együtt akkor már egy jelentős háttér is lenne hozzá. Sajnos a demográfiai és egyéb tényezők miatt ha az egyiket elhanyagolod il csak a másikra fokuszálsz akkor felemás megoldás születik,ami szintén kockázatos lenne. Nincs mese a honvédséggel együtt a közeljövőben a belügyet is rendbe kellene vágni. Ha a kettőt összehangolod akkor meglesznek a leendő "tartalékos erőid is a feltöltőt belügyi erőkből" akik némi átképzéssel már bevethetők lennének pl komolyabb feladatokra. Tudom hogy a belügy-honvédelem .............. de demográfia és idő szempontbólAz irányvonalnak nem kell változnia, lévén, szinte minden fegyvernem érintett a fejlesztésekben. A haderő létszámát, szervezeti felépítését kell újra gondolni. Mindenképp több harckocsi, tüzérségi eszközre lesz szükség. A létszám esetében növelni kell az aktív és tartalékos erők állományát, valamint átgondolandó, hogy a tartalékos erők milyen szervezeti formában, milyen felkészítésben, harcászati szerepben lehetnének harcba vethetők. Összességénen, úgy gondolom, 2 nehézdandár, 2 közepes dandár 2 könnyű lövész dandár, 1 tüzér dandár, különleges erők, 1 felderítő ezred, 2 légvédelmi ezred, adhatja a haderő harcoló gerincét. Plusz harctámogatók. A tartalékos erők 7 ezredének, pedig ki kell tudnia állítani, ezredenként, egy első vonalbeli harcra is alkalmas lövész zászlóalj harccsoportot. Egyéb hátországi erőik mellett. Most ennek sokan nekimennek, főleg a létszámok biztosítása miatt, de én ennyit szükségesnek éreznék, minimum. Több lehet.![]()
Légyszíves nem bántásként írom most kicsit tedd el magadat legalább egy két napra. És fiatal fejjel inkább menj arra a pár napra csajozni.Most lenne itt az ideje egy kb. tanév idejű modernizált honvédelmi oktatásnak ingyenes jogsi-tanfolyammal, 2 szakma gyorsított-képzésével, fizikai felkészítéssel, lövészettel. Egy tanév hosszra jól meg lehet csinálni hazajárásos, + néhány "hétvégi-kirándulós" formában!!! ...vagy a csillám-pónik fizethetnek helyette!
Romolusz generális!
Most Ön nagyot tudna villantani!!!
.
Köszönöm!Az irányvonalnak nem kell változnia, lévén, szinte minden fegyvernem érintett a fejlesztésekben. A haderő létszámát, szervezeti felépítését kell újra gondolni. Mindenképp több harckocsi, tüzérségi eszközre lesz szükség. A létszám esetében növelni kell az aktív és tartalékos erők állományát, valamint átgondolandó, hogy a tartalékos erők milyen szervezeti formában, milyen felkészítésben, harcászati szerepben lehetnének harcba vethetők. Összességénen, úgy gondolom, 2 nehézdandár, 2 közepes dandár 2 könnyű lövész dandár, 1 tüzér dandár, különleges erők, 1 felderítő ezred, 2 légvédelmi ezred, adhatja a haderő harcoló gerincét. Plusz harctámogatók. A tartalékos erők 7 ezredének, pedig ki kell tudnia állítani, ezredenként, egy első vonalbeli harcra is alkalmas lövész zászlóalj harccsoportot. Egyéb hátországi erőik mellett. Most ennek sokan nekimennek, főleg a létszámok biztosítása miatt, de én ennyit szükségesnek éreznék, minimum. Több lehet.![]()
Légyszíves nem bántásként írom most kicsit tedd el magadat legalább egy két napra. És fiatal fejjel inkább menj arra a pár napra csajozni.
Szerintem most fog felgyorsulni a folyamat. Főleg ha egy nagyobb magyar megrendelés is gyorsítja a dolgot.Tehát akkor erre egyelőre egyáltalán ne számítsunk?
Én mindif is akartam, de úgy látszik, nem számítok neked.1 éve a kutya se akart MANPADS/ATGM-et venni, mindenki dróozott.
A szélkakas jut eszembe erről...
Én akartam, emlegettem a lengyel Piorunt.Én mindif is akartam, de úgy látszik, nem számítok neked.![]()
Te is tudod jól, hogy egy ilyen beszerzést idehaza gondos piackutatás előz meg! Nyugalom 2-3 év és döntünk onnan még 2-3 év mire ideér! 2030-ra meg lesz!Kiba..ott MLRS-t be kell szerezni már tegnapra! Az amerikás rekettyék megint évek mire ideérnek!
Vegyenek a törököktől, izraeltől, bánom is én csak vegyenek már végre valamit most!!!!!!
Majd 1 hét múlva bepótoljaAnnyiban most viszont sajnálom, hogy nincs itt kamm mert kiváncsi lennék a posztjaira! Hogy rághatja most a körmeit, hogy nem tud írogatni!![]()
Már csak 1 hét? Vágja a centit!Majd 1 hét múlva bepótolja![]()
A működés biztosítása érdekében a fórum alapvető, illetve opcionális sütiket használ..