[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 919
113
hat pedig igen is erdekli, az orosz, szovjet doktrina resze volt mindig az ellenfel kormanyanak,vezetojenek a likvidalasa.
mindig, irakban az amik is mentek abu bakr, stb. utan, mert ha lefejezed az ellenseget, akkor felig nyertel.

lehet lebecsulni, hogy humorista, valoszinu meg fog halni, de ezt o valasztotta, ha pedig a nepe nem akar vele halni akkor megadhatjak magukat.

nem ugy tunik hogy ez lesz a helyzet, hogy mindenki megadja magat.

persze lehet lebecsulni, hogy humorista, de o nem menekult el.
egy választott ember ez a külömbség szaddamal vagy hitlerrel szemben.
tehát utánna is választanak. fölösleges meghalnia ezt putyin is tudja nem is fogják bántani csak szeretne mártirrá vállni mert akkor úgy kerülne be a történelem könyvekbe mint aki meghalt a hazája védelmében elnök és nem úgy hogy aki elvesztette a háborút és megcsonkolták az országot alatta...
ugye mekkora különbség?

ha megakarták vólna őlni kapott vólna egy kis novicsokot vagy egy levél antraxot vagy csak lepuffantja egy riporter valamelyik interjúja alatt. vagy célzottan kap egy rakétát. (hitler ellen pl több mint egy tucat merényletet követtek el.)
 

theo

Well-Known Member
2016. június 1.
2 334
9 634
113
MEGINT SZÓLTAK!
---
„Az Európai Unió lakosai és entitásai, amelyek fegyvereket, üzemanyagot és gépzsírt szállítanak Ukrajnának, minden következményért felelni fognak, amely keletkezhet a most zajló különleges katonai műveletek során. Fel nem fogható, hogy nem értik, hogy milyen veszélyesek ezek a következmények” – írják.
..
Azt nem tudni, hogy ezek a „kemény következmények” pontosan mik lehetnek, egyes vélemények szerint Oroszország fegyveres támadásokkal veheti célba ezeket a szállítmányokat.
..
Orbán Viktor magyar miniszterelnök tegnap deklarálta, hogy Magyarország nem küld fegyvereket Ukrajnának. Ma pedig azt jelentett be, hogy Magyarország blokkolni fogja az országon át Ukrajnába érkező fegyverszállítmányokat."
Lassan lehet, hogy már csak oda tudják emelni a tétet, hogy taktikai nukit eldobnak valahol a lengyel határhoz közel ukrán területen, ahol a fegyverek mászkálnak.
Egyszerűen fel nem fogom miért kell provokálni ezt.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
Egyebkent meg sokan leszoljak a targyalo ukranokat, hogy parasztok, hogy mentek targyalni.

Ha elmennek oltonyben mikozben a nepuk ovohelyen szenved, akkor az nem mutat jol.
Ez is pr resze, mi szenvedunk, nincs idonk formasagokra. akinek van szeme az erti.
A vilag is lathatja hogy most mi nem szorakozunk azzal, hogy jol nezzunk ki, meg megfeleljunk normaknak.

Japán küldöttség, miközben a nép otthon éhezett, egy része sugárbetegségben, harci sérülésben haldoklott...

Surrender_of_Japan_-_USS_Missouri.jpg


Ezt hívják protokolnak, olyan civilizációs dolog.
 

leplezo

Well-Known Member
2017. február 3.
2 640
5 491
113
A franciák nem kellenek, Paksot is majdnem sikerült "elpukkantaniuk". :mad:
Erről beszélek. Orosz erőműbe orosz fűtőanyag való, vagy a reaktor aktív zónáját nagyon át kell építened másikra. De ugyanez igaz az amerikaira, vagy a franciára is. Nem véletlen nem kísérletezgetnek nagyon más fűtőelemekkel. Az ukránok megpróbálták az amerikait de az sem nagyon ment, mondták is nekik az amcsik, hogy ehhez át kellene építeni sok mindent az erőműveikben, nem is engedték elindítani nekik amerikai fűtőanyaggal, pedig az ukránoknál volt 1-2 barbár aki csak úgy be akarta rakni az usa fűtőelemet, hogy az majd jó lesz mert az is fűtőelem nem?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 900
27 599
113
Ezt miből veszed? Attól hogy magyar felségjel van rajta, meg lehet kimentek Hollandiába vagy hova, s onnan szállítanak Ukrajnába. Attól még nem kell Magyarországon keresztül vinni. Az más kérdés, hogy nem fest valami jól ilyenkor a magyar felségjel azokon a repülőkön amik nem is a mi tulajdonunkban van.
Tud egyáltalán egyenesen Ukrajnába szállítani, vagy kipakol a Lengyeleknél (nem kell rajtunk átmennie), és onnét földön próbálják bevinni? Az az igazán rizikós, a határon ott áll egy csomó menekült, nők, gyerekek, nem őket kéne veszélyeztetni, sem azzal, h élő pajzsnak használják őket fegyverek bejuttatásához, sem azzal, h megkockáztatjuk, h az oroszok lezárják a határt, ők meg nem jutnak át.
Ja, bocs, ők fehér menekültek és nők, nem ficki-fickik.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
egy választott ember ez a külömbség szaddamal vagy hitlerrel szemben.
tehát utánna is választanak. fölösleges meghalnia ezt putyin is tudja nem is fogják bántani csak szeretne mártirrá vállni mert akkor úgy kerülne be a történelem könyvekbe mint aki meghalt a hazája védelmében elnök és nem úgy hogy aki elvesztette a háborút és megcsonkolták az országot alatta...
ugye mekkora különbség?

ha megakarták vólna őlni kapott vólna egy kis novicsokot vagy egy levél antraxot vagy csak lepuffantja egy riporter valamelyik interjúja alatt. vagy célzottan kap egy rakétát. (hitler ellen pl több mint egy tucat merényletet követtek el.)
kivancsi leszek mi lesz vele egy honap mulva.
 

milagro

Well-Known Member
2019. szeptember 28.
11 786
25 338
113
"Oroszország évek óta szólítja fel a világ közösségét, hogy lépjen fel a Donbassz lakosságának szisztematikus kiirtása ellen. Emberek millióiról van szó, akik nap mint nap vesztették el szeretteiket, és pincékben éltek a bombázások elől rejtőzködve.
..
Most a “civilizált országokban” kiabáló emberek közül senki sem jelent meg egyetlenegyszer sem a donyecki és luganszki elpusztított lakosságot támogató, vagy a vérontás leállítását követelő tüntetésen.
..
A világ néma maradt. A világközösségének engedelmes hallgatása és a 2014-es ukrajnai alkotmányellenes puccsból eredő véres katasztrófa figyelmen kívül hagyása, – amelyet az USA, az EU, Németország, Lengyelország, Litvánia, Észtország, Lettország és más NATO-országok közvetlen részvételével hajtottak végre – csak arra bátorította a kijevi rezsimet, hogy folytassa saját lakosságának elpusztítását.
..
A NATO kísérletei és a nyugati közvélemény süket hallgatása az oka az európai humanitárius és politikai katasztrófának. Ennek véget kellett vetni, mivel a Nyugat nem volt hajlandó tárgyalásokat folytatni, és üdvözölte a kijevi bábok agresszív kijelentéseit és közvetlen fenyegetéseit Oroszországgal szemben."
 

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 290
33 919
113
kivancsi leszek mi lesz vele egy honap mulva.
a saját népe fogja villanyoszlopra húzni. (legalábbis a történelmi tanulságok alapján) persze csak képletesen... a valóságba valószínűbb a halálba hajszolása ami ital drogok vagy önkezüleg gyorsan... esetleg megpróbál lelépni valami nagyon orosz ellenes országba és kariert építeni mint szakértő de a teljesítménye után erre szerintem neki nincs sok esélye...
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
A Dnyeperig annektálják, a volt ukrán területeket a teljes tengerparttal együtt. Kijev sorsa kérdéses, lehet még az oroszok sem tudják mit csináljanak vele. A maradék orosz bábállam lesz. Kárpátalja, Lemberg, passz. Szerintem nem adják.
erre nincs jo valasz. bab allam nem nagyon fog menni, csak megszallassal. Janukovicst is elkergettek, meg ha usa segitseggel is, de az most is meglesz, marmint az usa segitseg.

ha az ukranok nem hodolnak be akkor ez nem nagyon lesz tarthato, persze a katonai objekivat elerik, mission accomplished lesz.

egyebkent lehet fikazni Z-t hogy humorista, de egy szinesz kuldte padlora a szut. Reagen.
Jo persze ott is sok a mitosz, de akkor is egy szinesz ott volt elnokkent amikor ledot a szu, ami utan Putyin mai napig sir.
 

aquarell

Well-Known Member
2015. január 20.
15 691
55 519
113
Még néhány nap háború után gondosan figyelemmel kísértem az orosz közösségi média reakcióját és termelését, és jobban meg vagyok győződve arról, mint korábban, hogy Putyin rezsimje teljesen túlbecsülte a propagandaháború megnyerésének képességét.

/fordítóval/
Ki ez a Gardner?
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
a saját népe fogja villanyoszlopra húzni. (legalábbis a történelmi tanulságok alapján) persze csak képletesen... a valóságba valószínűbb a halálba hajszolása ami ital drogok vagy önkezüleg gyorsan... esetleg megpróbál lelépni valami nagyon orosz ellenes országba és kariert építeni mint szakértő de a teljesítménye után erre szerintem neki nincs sok esélye...
nem ugy tunik, hogy a sajat nepe. Nem fog karriert epiteni, meg fog halni. nem haghatjak eletben.
Tudod nagy imre se adott karrier tanacsokat, ha mond valamit ez a nev.