[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

snakeye

Active Member
2010. április 27.
134
173
43
Miért? Mennyi embert vesztettek? Ne a magyar haderőhöz nézzed, könyörgöm!
Mi megérős háborút folytatnánk, ha visszafoglalnánk Erdélyt 40ezer honvéd halálával? Úgy értem, BÉKE IDŐBEN minden évben 40ezer gyerekkel születik kevesebb, mint amennyi idős meghal. Megérne elveszteni 40 ezer potenciális családapát és katonanőt 1-1,5 millió magyar lakos pluszért? És megoldani, hogy ne nyomorítsák el őket ott, ahol laknak? (Tudom, egy csomó román még jönne, nem csak ők!)

Tényleg besírok, ha ezen a háborún elfogynak az orosz fiatalok... egy több százezres seregben+hátország. És minimum 20-30millió lakos extra bónusz. Nem bagatellizálni akarom a demográfiai problémáikat, de Ukrajna mondjuk a harmada lakosságban Oroszországnak, nem egy Liechtensteinről beszélünk!
Erdélynek önálló nak kellene lennie, se mi se ők nem járnának jól, ha visszacsatolnák.
 
W

Wilson

Guest
erre nincs jo valasz. bab allam nem nagyon fog menni, csak megszallassal. Janukovicst is elkergettek, meg ha usa segitseggel is, de az most is meglesz, marmint az usa segitseg.

ha az ukranok nem hodolnak be akkor ez nem nagyon lesz tarthato, persze a katonai objekivat elerik, mission accomplished lesz.

egyebkent lehet fikazni Z-t hogy humorista, de egy szinesz kuldte padlora a szut. Reagen.
Jo persze ott is sok a mitosz, de akkor is egy szinesz ott volt elnokkent amikor ledot a szu, ami utan Putyin mai napig sir.
Azért ha belegondoltok Zelenszkijt egy ukrán humoristát aki egy nagyon gyenge politikus az élet furcsa szeszélye Ukrajna történelmének egy fontos személyévé tette, mivel az tény, hogy az orosz invázió miatt nem menekült el, hanem éppen ellenkezőleg a helyén maradt és helytáll az Oroszország elleni Ukrán honvédő háborúban.....
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 381
113
Akkor most a holland fegyverszállítmányt átengedték vagy nem?
Kicsit dezinformált az MH, ahogy MZP is. MZPi tudatlanságból, az MH valszeg hangulatkeltésből. Pápán allomásozó, ezért magyar felségjel alatt futó C-17-esek vitték. De ezt 12 ország használja közösen, mkinek van rep.ideje.nem mi használtuk.

 

honved

Well-Known Member
2010. június 2.
9 937
18 424
113
Azért ha belegondoltok Zelenszkijt egy ukrán humoristát aki egy nagyon gyenge politikus az élet furcsa szeszélye Ukrajna történelmének egy fontos személyévé tette, mivel az tény, hogy az orosz invázió miatt nem menekült el, hanem éppen ellenkezőleg a helyén maradt és helytáll az Oroszország elleni Ukrán honvédő háborúban.....

Egy többdiplomás, betojt humánértelmiségi politikus, már lelépett volna. Mivel ez pont nem az a fajta, maradt. Most farag belőle nemzeti hőst a média. Külföldön is.
 

ornagy

Well-Known Member
2014. október 24.
2 896
11 276
113
Délután azt olvastam, Kijevben 20-07 között kijárási tilalom. Gépjárművel a városban csak külön engedéllyel lehet közlekedni.
Azok a civilek, akik a kijárási tilalom alatt az utcán lesznek külön engedély nélkül, az ellenség szabotázs- és felderítő csoportjainak tagjainak tekintendők.

akkor mar ertem! a felfegyverzett polgarok csak reggeltol estig harcolhatnak, este pizsamaosztas!
 

JTDP

Well-Known Member
2010. december 17.
61
378
53
Nem értem ezt a "nem virágesővel várják őket" dolgot.
És? Nyilván sokan örülnek, de nem mennek ki örömtáncot járni nyilvánosan, mivel a helyzet nem stabil, nem tudják mi lesz, nyilván félnek hogy mi van ha utána az oroszok majd mégse maradnak, hanem kivonulnak?! Mi lesz utána? 2014 után sajnos sok embernek meg kellett tanulnia. Harkovban is sokan kimentek akkor, mert azt hitték majd végre visszacsatlakozhatnak az oroszokhoz, de ugye ők sajnos maradtak. Hát most nem mennek ki. Kivárnak. Én is azt tenném.
 

Kulso_54

Well-Known Member
2010. június 14.
2 961
5 895
113
Azt mondják, az egész konvoj megsemmisült. Néhány Twitter-forrás azt állítja, hogy a tüzérségi tüzet drónok támogatták. Ezért a jövőben új képek érkezhetnek.


Tényleg nem értem ,hogy lehet az, hogy a háboró első napjaiban egy videó, hír sem volt Bayraktar támadásról, aztán amikor teljes légifölény van akkor meg óránként jönnek.
 

adam.bertok

Well-Known Member
2022. február 26.
358
1 129
93
Japán küldöttség, miközben a nép otthon éhezett, egy része sugárbetegségben, harci sérülésben haldoklott...

Surrender_of_Japan_-_USS_Missouri.jpg


Ezt hívják protokolnak, olyan civilizációs dolog.
ez mar fegyverletetel volt nem targyalas. ezeket sem akasztotta fel a sajat nepe, pedig.
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
az ukránok amúgy már 8 éve készülnek erre, hogy megindulnak ellenük az oroszok.

8 éve készülnek arra, hogy ezeket csinálják: klasszik gerillaharc, némi partizánosdival megspékelve (ugye a szovjetek és a németek ellen évekig kitartottak anno, ahogy éppen a szükség hozta.)

8 éve még meglepődtem volna ezeken a felvételeken, hiszen akkor még az út elején jártak. az ilyen videók, meg a tiktokra feltöltött hogyan vezessünk BRDM-et gyorstalpaló azt mondja nekem, hogy van itt tudatosság, nem is kevés.

nem impróznak ezekkel, hanem szépen, idejekorán az utak melletti erdőkbe elrejtett készletekhez odabandukolnak/toyotával kivitetik magukat, lecsapnak, visszamennek az erdei bunkiba, a fel nem használt eszközöket szépen elteszik, aztán civilnek álcázva magukat végighajtanak az előtte általuk szarrá lőtt orosz oszlop mellett, és kész is van a hadivideó.

vagy legalábbis én biztos így készülnék fel egy támadásra, ami biztos lesz.

olvastam valami ilyen kiképzőtáborról pár éve, asszem 2016-ban.

már akkor biztosan tudták, hogy lesz orosz támadás, tudták és tudatosan készültek rá évek alatt. persze, az orosz is.

most kiderül, melyik készülődés lesz az igazán nyerő.

a történelem úgy is el fogja dönteni. vagy a miénk, vagy a csótányoké :D

Na ez egy nagyon érdekes videó tegnap Sumy mellett....

 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 938
82 719
113
Kicsit dezinformált az MH, ahogy MZP is. MZPi tudatlanságból, az MH valszeg hangulatkeltésből. Pápán allomásozó, ezért magyar felségjel alatt futó C-17-esek vitték. De ezt 12 ország használja közösen, mkinek van rep.ideje.nem mi használtuk.

Ha már a full kampányt a covid diktatúrára tették, sürgősen kell más bullshit.

Mindeközben:


Kár, hogy a szoci Schröder-félék vannak benne! :)
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 863
27 411
113

Szittya

Well-Known Member
2016. szeptember 22.
21 181
33 557
113
nem ugy tunik, hogy a sajat nepe. Nem fog karriert epiteni, meg fog halni. nem haghatjak eletben.
Tudod nagy imre se adott karrier tanacsokat, ha mond valamit ez a nev.
Nagy Imre vólt sokminden begyűjtési miniszter (padláslesőprő)
Belügyminiszter 45-46 (gulágra küldő börkabátosok fekete autók pk ja egy kis robotra kis munkára)
és elnok.
majd újra elnökséget vállalt amikor nem szabadott vólna...
de ez itt nagyo off
de mivel meghalt ma hős ha nem ölik meg egy rohadt szemét lett vólna...
 

Veér Ispán

Well-Known Member
2011. február 14.
6 940
19 231
113
Már bocsánat, de nem gondoltam, hogy ilyen ostoba vagy. Ha építkezésről van szó ma Kína a leggyorsabb a világon. Nagyobb városrészeket húznak pár év alatt mint egész Budapest. Hidak, autópályák, stb félelmetes sebességgel épülnek. Most egy nyomorult vezetékpárat még ha 5-6000km is ne tudnának lerakni 1 év alatt. Te nem ezen a bolygón élsz, ha nem tudod elképzelni. Ott nem is kell tenger alá tenni, és nem szarakodnak az engedélyeztetésekkel. Felhúzzák és kész.
persze láttam szétporló betonból épült kínai városrészről is videót...
 

SilvioD

Well-Known Member
2018. december 23.
25 868
91 381
113
Ha már a full kampányt a covid diktatúrára tették, sürgősen kell más bullshit.

Mindeközben:


Kár, hogy a szoci Schröder-félék vannak benne! :)
Tusk folyamatosan tolja a fakenewst. Ami nem meglepő, hisz korábban is ezt tette, csak nem volt ilyen veszélyes. Sztem még szeretne vmi nemzetközi pozit.