[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Flexus

Well-Known Member
2018. március 16.
1 413
5 012
113
A lengyelek oroszellenessége nagyon nem érthetö meg.Amikor a lengyel nagyhatalomnak jól ment a szekér,folyamatosan helyezték el a pofonokat az orosz arcán nem volt probléma teljesen természetesnek tünt nekik.Minimum a Dnyeperig birtokoltak orosz területeket,Kijevet is beleértve.Megverték Rettenetes Ivánt is a 16.században,Iván halála után küldözgették Oroszországba az álcerevicseket akiket Rettenetes Iván gyerekkorában meghalt fiának állitottak be.Még Moszkvát is elfoglalták,fel is égették.De amikor fordult a kocka,az orosz eröre kapott,lepofozták a lengyeleket sorozatban,attól már ferdén állt a szájuk.Meg vannak sértödve ök a szegény sanyargatott lengyelek.Nem tudok együttérezni nárcisztikusan besértödött idiótákkal,csak azt kapták a rusztól amit kiharcoltak maguknak.Javaslom mindnkinek nézze át elöbb a lengyel-orosz történelmet mielött elkezd csápolni lengyel oroszellenességnek.
A fene nem csápolt nekik, annyit írtam, hogy értem őket. A XVI. századi történések és a XX. századi történések közt az a különbség, hogy az egyikre már a többség nem emlékszik, a másik meg a nagypapával történt. Persze, hogy ők MOST nem szeretik az oroszokat.
 

jurgenbauer

Well-Known Member
2015. február 1.
24 978
82 862
113
Attól tartok kicsinálják az orosz forrásokat. Egész de lassú a voda és a t. A voda itt a tv csatornákon is variál. Egész de áll a net, a tv, minden.

A sport szövetségek szintén a ny faxát szopják.

Demokrácia meg sajtószabadság ... Mazaf!
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 090
13 492
113
A Bulgária, Lengyelország és Szlovákia által Ukrajnának átadandó 70 vadászgépek Lengyelországba települhetnek, és onnan hajthatnak majd végre bevetéseket.


https://rusnext.ru/news/1646118099436514
Ne fokozd!
images
 
  • Tetszik
Reactions: Nagy Csaba
W

Wilson

Guest
Az ukrán atomenergia-szolgáltató vállalat vezetője
főigazgatója hétfő késő délutáni nyilatkozatában. "Rendkívül fontos, hogy az atomerőműveket semmilyen módon ne sodorják veszélybe. Az ukrajnai nukleáris létesítményeket érintő baleset súlyos közegészségügyi és környezeti következményekkel járhat."

Az ukrán Energoatom szolgáltató vezetője, Petro Kotin a nap elején arra kérte Grossit, hogy állítson fel egy 30 kilométeres (18,6 mérföldes) biztonságos zónát az ország négy atomerőműve körül. Az Energoatom közleménye szerint a haditechnikai eszközök, tüzérség és rakétavetők orosz oszlopai rendszeresen mozognak az üzemek közvetlen közelében.

A NAÜ közleménye szerint az orosz erők közel vannak a Zaporizzzsja Atomerőműhöz – Európa legnagyobb, hat reaktorával –, de nem törték át a bejáratot. Nagyobb aggodalomra ad okot, hogy hiányzik a helyettesítő személyzet a reaktorok üzemeltetéséhez, állítja az ügynökség, amely szerint az egyik telephely műszakfelügyelőjét február 24-e óta nem váltották fel.

Ukrajna Franciaország után Európa második legnagyobb atomenergia-termelője. Az Energoatom, a reaktorait üzemeltető közszolgáltató továbbra is üzemeltette négy, 15 reaktort befogadó üzemét, még akkor is, amikor Oroszország katonai betörése kibontakozott. Az atomenergia termeli az ország energiájának mintegy felét.

 

hunter85

Well-Known Member
2015. május 10.
1 845
5 046
113
Ha ez bármilyen szinten megérte volna nekik az Európával üzletelés helyett, már réges-rég meglépték volna.


Legfőképpen pénzt, meg "luxuscikkeket" pl autók, technikai eszközök stb.
Majd meglátjuk mennyire hurrázik az orosz nép, mikor megint éveket kell várni szar ladákra, mert nyugatról nem jön be autó.

Nemazért,de itthon is kb 1-1,5 év egy új autó, ami lassan megfizethetetlen
OFF
 

plushun

Well-Known Member
2014. augusztus 26.
6 465
17 806
113
Nehéz helyzet. Itt kint a lengyel kollégákkal nem beszélgetünk a háborúról, mert ugye az ő olvasatukban vannak a jók (ukránok), akik semmi mást nem akarnak csak szabadságot, és van a sátán hadserege. Olyan összetett kérdésekre, hogy a kárpátaljai magyarok, akiktől ugyan ezek az ukránok elvették a nyelvhasználat jogát, azok nem akarnak e szabadságot? A felelet az, hogy az ukránok csak szabadságot akarnak. Nagyjából mint egy beakadt lemez.

A lengyelek orosz ellenessége mondjuk abszolút megérthető, ismerve történelmüket.

Ami az ukrán EU tagságot illeti: Amilyen idióták ülnek az EU parlamentben, tőlük azt várom, hogy teljes mellszélességgel támogatni fogják. szerencsére nem ők döntenek. Már látom amint Cseh Katalin feláll és beszédet mond az Ukrán nép felvételének szükségességéről, egyúttal jelzi, hogy Magyarországot viszont ki kellene zárni, mert Orbán.

Nem tudom, ki, hogyan van ezzel, de én még emlékszem, amikor mi szerettünk volna bekerülni, akkor hosszú-hosszú ideig csuklóztattak minket, mindenféle teljesítendő célokkal. A minket alatt most nem csak Magyarországot értve, hanem azokat akiket ma V4-eknek hívunk. Aztán 2004-ben hopp, felvették a románokat, bolgárokat is. Csak úgy. Mindenféle különösebb cécó nélkül. Aki elhiszi az olyan meséket, hogy "Románia is már megelőzött minket", az gondolom hisz a sárkányokban, és a koboldokban is. Na Ukrajna ugyan ilyen. Vegyünk fel egy olyan országot, ahol a gazdaság teljesítménye maximum mikroszkóppal vizsgálható, a jog helyzete katasztrofális, a korrupció nem európai szintű, gyakorlatilag arra épül a rendszer, és nyíltan náci egységek működhetnek? Bármennyire is sajnálom az ukrán népet, hogy el kell szenvednie egy háborút, hogy civilek halnak meg, azért ne tegyünk már úgy, mintha a földi paradicsomot támadta volna meg a gaz orosz sátán, és csak azért nem került eddig be az EU-ba, mert túl fejlett volt hozzá minden értelemben, és az EU-nak kellett volna még fejlődnie, hogy elfogadja a felkérést Ukrajna a tagságra. Gondolkozzunk már, még azok is akik most hirtelen kibaszott nagy Ukrajna fanok lettek, és Ukrán zászlóval tapétázzák a szobájukat éppen. Az egy mocskos keleti maffia állam, egy idióta vezetővel. Maximum egy fokkal jobb, mint a keleti szomszédja. de ettől még ugyan az a keleti szláv mentalitás, és gondolkodás.
Nem hiszem, hogy Ukrajnát felvennék az EU-ba úgy, hogy épp egy háború kellős közepén van. Ez egy annyira extrém eset lenne, hogy, ezzel az EU szemen köpné a saját alapelveit, és bármennyire is sok az idióta a központban ezt még ők sem gondolnák kivitelezhetőnek. A NATO sem vesz fel egy olyan országot sem a soraiba ahol épp háború zajlik.
 

ghullaire

Well-Known Member
2019. május 4.
210
1 717
93
Hát, az ukránok olyanok mint az oroszok, csak primitívebbek. Viszont az oroszokat a képzelt nagyhatalmi gőgje és óriási erőforrásai veszélyesebbé teszik.

Az EU-ba belépés lehetőségei azért időben változnak és folyamatosan tanulnak is közben. A szocialista világ összeomlása után mind a politikai, mind a gazdaságai okai megvoltak az újak felvételének. És akkor logikusnak tűntek azok a felvételi követelmények. Talán utána könnyebbé akarták tenni, mert logikusnak tűnhetett, hogy több az előnye, ha gyorsan felvesznek valakit és az gyorsítja a fejlődését, mint az esetleges felkészültség. Mára persze Orbán és Lengyelország megmutatta hogy súlyos következményei vannak az ilyen felvételeknek. Lehet hogy a gazdasági feltételek helyett inkább a jogállamisági kérdésekre összpontosítanak majd ezentúl. Ukrajna felvétele szerintem csak politikai üzenet most, nem hiszem hogy bárki komolyan gondolná, hogy most majd hamar felveszik őket.

Románia egyébként tényleg utolért minket. Elég megnézni a gazdasági adatokat, fogyasztást, fizetéseket. És ez úgy történt meg, hogy az elmúlt tizenkét évben sokkal jobb lehetőségeink voltak, mint nekik...
Bezzegromániás! Eszed tokja ért utol bennüket. Hülyeségeket beszélsz a oláhokról. Mehetsz a románokhoz, ha annyira jó ott az élet! Vár az ígéret földje. :) Jártál már egyáltalán Oláhországban? Nem az erdélyi magyar városokra gondolok. Találkoztál már élő románnal? Beszéltél velük az ottani állapotokról? A erdélyi magyarok csak kiröhögnének, a románok nem is értenék meg miről hadoválsz. Én dolgoztam románokkal és erdélyi magyarokkal is. Speciál a románokkal nekem semmi bajom nem volt, jól eldumálgattam velük illetve csak az egyikkel, mert ő beszélt angolul, de legalább ők nem egy álomvilágban élnek, mint te. Gyakorlatilag menekülnek Romániából a románok.
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Ó, de már azóta ugye a mi bölcs "béketeremtő" vezetőnk Mr. Barátságért kitüntetés úrral együtt megvédte hazánkat az uszító NATO ármánykodásától (aminek ugye sajnos tagjai vagyunk ). Ide fegyver nem gyün.
Az mondjuk egy lényegtelen kérdés, hogy amúgy sem erre jött volna, logisztikailag, stratégiailag ezerszer indokoltabb a Lengyelektől szállítani...
De igy legalább a mi hazánk felé tehettek egy nyelvest, és ismét megmutatták hogy ilyen bonyolult geopolitikai helyzetben is a legfontosabb dolgokra tudnak koncentrálni : az itthoni kampányidőszakra, és a választások megnyerésére.

Meg megmutattuk az EU-nak, meg a NATO-nak is megint : Nem a Lengyelek a tökösek meg hajlandóak kiállni a szervezet mellett aminek tagjai (csakugy mint mi, ismétlem), faszt.
Hülye idióták, puttyer majd jól leatomozza őket, mi meg pödörhetjük szittya bajszunkat, hogy jól megmondtuk a szövetségeseinknek megint. Kapják be...

Nézd, nem tudom tisztában vagy-e vele, hogy mi egy kis, pici ország vagyunk, meglehetősen korlátozott érdekérvényesítő képességgel (és akkor diplomatikus voltam) és egy jelentéktelen haderővel ...

Kárpátalja (Ungvár) egyébként logikus döntés lenne - sajnos. Nos, mindezek fényében is nehezményezed a politikai vezetésünk döntését?

Avagy Te akár még lengyelt, románt, bolgárt (akár NATO -t, USA -t) "hátralökve" tülekednél az első sorba "kardot csörtetni" meg szájkaratézni? Avagy esetleg továbbmennél és fegyverküldés mellé még harcoló katonákat is küldenél odaátra?

Jól feltételezem ugye, hogy nem vagy katona? Te is az a fajta vagy, aki szigorúan csak másokat küldenél a dicső halálba?