Minden európai márkára 12+ hónap, igen.4 éve is majdnem fél év volt mire amit rendeltem ideért. Simán el tudom képzelni.
A távol-keletieknél ez most 6-9 hónap.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.
Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.
Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.
Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.
--- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---
A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!
Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz
Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.
Minden európai márkára 12+ hónap, igen.4 éve is majdnem fél év volt mire amit rendeltem ideért. Simán el tudom képzelni.
És a kínai autóipar is tör fel. De még az európai nevesebb márkák is gyártanak Kínában, az állammal közös vállalatban.Japán és korea semmilyen szankciót nem alkalmaz oroszország ellen (hülyék lennének) piacot nyernek.
Gondolom egy kicsit túlzott az ukrán fél az orosz veszteségekről. De itt a lényeg az, hogy az oroszok tényleg kiütötték azt az ukrán egységet, amelyek szerintem biztosan nem egy véletlen orosz rakétacsapás miatt halottak meg ...És hol van a rengeteg orosz hulla amit az ukran vöröskeresztes összeszedett? Elég ha csak messziről lefényképezni őket kegyeleti okokból.
Nem kattintom mindig végig, de amiket linkeltél és rákattintottam, azt szerintem egyet sem tudtam megnézni. De majd akkor máskor végigpróbálom.Nekem van egy gyütő VK-s oldal(news), ahová befut közel 100 VK-s oldal posztja, azok között lehet néhány, amely bejelentkezést kérhet...DE a többség bejelnetkezés nélkül is látható.
Az ukránok írják a tüzérségi csapást az oroszok taktikai rakétacsapásról írtak, és szerintem is az volt....Ez nem tűnik ágyúzásnak, inkább kalibr vagy hasonló lehetett.
Éli
Sok oka lehet lehet éppen az orvoshoz siettek a gyerekkel......
A rubel árfolyamhoz:
A kamathoz:
- Az oroszoknak több a deviza bevételük, mint a deviza kiadásuk. Több a deviza tartalékuk és deviza eszközük, mint a deviza adósságuk. Szóval pénzügyi értelemben ezen nyernek.
- A versenyképességük a gyenge rubellel javul.
- Az inflációra negatívan hat, de csak igen korlátozottan, mert a fogyasztásuk kis hányada import. Viszont az elért árfolyamnyereségből bérek oldalán a kicsit magasabb inflációt ellensúlyozni tudják. Meg az inflációs hatás is csak akkor lenne érdemi, ha hosszú ideig maradna gyenge a rubel.
A bank felfüggesztéshez:
- Átmeneti intézkedés a spekuláció letörésére. Mivel a rubel ellenes rövid pozíciók finanszírozása nagyon drága, azok csak rövid ideig tarthatók fenn.
- Amúgy nem az oroszok vannak nyakig eladósodva, hanem a nyugat. Ez igaz a teljes nemzetgazdaságra, az államháztartásra és a lakosságra is.
- Az GDP arányos államadósság jó közelítéssel tizede a legtöbb nyugat-európai országénak és Amerikáénak. A tartalékaik messze meghaladják a kötelezettségeiket.
- A lakossági betétek jóval meghaladják a lakossági hiteleket (tehát ha a lakosság egészét nézzük akkor nyernek a magas kamaton).
- A teljes bankrendszer hitel/betét mutatója 100% alatti.
A Sberbank Europe AG egy európai bank, mint ahogy a Sberbank Magyarország Zrt. is egy magyar bank. Oroszok legfeljebb áttételesen, tőke ágon vannak benne. Viszont a forrásainak túlnyomó része nem tőke, hanem európai, illetve magyar betét, vagy egyéb forrás. Tessék már végig gondolni, hogy mennyi orosz pénz van benne és mennyi nem orosz! Tehát ki is veszít ezzel igazán? Az hogy felfüggesztik egy szép nagy öntökönlövés EU-s oldalról. Okozunk magunknak egy méretes veszteséget, annak érdekében, hogy okozhassunk az oroszoknak egy ennél messze kisebb veszteséget.
A piacvesztéshez:
A piacaiknak csak egy kis részét vesztik el politikai alapon és azt is csak átmenetileg, amíg a szállítási útvonalat másfelé ki nem építik. Viszont a főbb termékeik ára annyival emelkedett meg, hogy kisebb mennyiséggel is méretes pluszban vannak.
Az oroszok ettől csak annyira omlanak össze, mint eddig minden pénteken. Ez Európa gazdasági kivéreztetése, nem Oroszországé.
Kedves Yoda!Ha kisebbségekért aggódsz akkor azt megteheted magyarországon is.
Itt van egy etnikum amely a lakosság kb. 25%-át adja, hogy néz ki a oktatási rendszer?
25% a óvodáknak, iskoláknak egyetemeknek a ő anyanyelvükön oktat?
Aztán itt a konkrét példa
kaposváron volt egy iskola 2010-es évek közepe ahol a roma/cigány fiatalokat egy osztályba tették évfolyamonként mondván úgy jobban tudnak tanulni a oktatási nyelv a magyar volt.
Ehhez képest budapestről mentek le a hivatalok meg "civilek" hogy ez szegregáció kérem.
Lengyel kollegáidnak erről is mesélhetnél hogy megy ez a hazádban:
Bezárják a szegregáló iskolát Kaposváron | 24.hu
Azt viszont nem tudni, mennyire lesz sikeres az oda járó gyerekek áthelyezése más iskolákba.24.huKaposvár II deszegregációs per | CFCF
A Legfelsőbb Bíróság a Kúria jogelődjeként 2010. november 24-én kelt,Pfv.IV.21.568/2010/5 számú ítéletében megállapította, hogy Kaposvár Megyei Jogú Város Önkormányzata, mint a Pécsi utcai tagiskola fenntartója azzal a mulasztással, hogy fenntartotta a Pécsi utcai tagiskolájában spontán módon...cfcf.huÉs hát van egy olyan olvasata is hogy a polgármester volt a hibás /erősebb jelzők a cikkben/ mert szegregálni akart...Végleg bezárják a szegregáció miatt hírhedtté vált kaposvári általános iskolát | atlatszo.hu
Nem akarta felszámolni a szegregált oktatási intézményt a fideszes Szita Károly vezette kaposvári városvezetés, de a Kúria 2017-ben másképp döntött. A „ telepiatlatszo.hu
Szita Károly teljes vereségével zárult a Pécsi utcai iskola ügye: nem indul alapítványi osztály, az elsősöket pedig szétosztják a kaposvári tagiskolák között!
Húsz nappal az iskolakezdés előtt még nincs hivatalos tájékoztatás Lezárulni látszik az a 2008 óta húzódó szegregációs ügy, amelyet az Esélyt a Hátrányos Helyzetű Gyermekeknek Alapítvány (CFCF) ind…www.kapost.hu
Tehát ha érdekelnek a kisebbségek nyelvhasználati jogai /itt a nyelvhasználatig el se jutottak/, oktatási jogai van mit tenned Magyarországon is, belföldön.
Kezdheted a jogszabály módosítási kérelemmel is keress fel valaki aki ilyet beadhat:
Magyarország Alaptörvénye
H) cikk
(1) Magyarországon a hivatalos nyelv a magyar.
(2) Magyarország védi a magyar nyelvet.
(3) Magyarország védi a magyar jelnyelvet mint a magyar kultúra részét.
itt az autoipar rá a legjobb pl olasz magyar részelemekből magyarországon összeszerelt födarabokkal alkatrészekkel magyarországon összeszerelt autók.És a kínai autóipar is tör fel. De még az európai nevesebb márkák is gyártanak Kínában, az állammal közös vállalatban.
Igazából van e olyan, ami szankció alá esik, de máshol nem gyártanak, vagy máson keresztül nem lehet megvenni.
(Ez olyan, mint fordítva. A kínai óraszerkezetet legyártatja a svájci cég fillérekből; elviszik Svájcba, ott ha csak a raktáros átveszi már nagyobb hozzáadott értéke lesz, mint a gyártás és kicsit túlzóan, ha hozzá sem nyúlnak is ráírhatják, hogy Swiss maid.. a vevő meg nyálazza a több százezres, milliós órát, hogy szvisszméd. -Szóval csak arra hoztam a példát, hogy mondjuk egy német termék meddig marad német termék. )
az meg an, hogy Europaban az autoipar a legerosebb exportor? es egyebkent meg minden masbol importalunk? tehat milyen piacot veszithetunk? ami nincs is?Off de az hogy európai szemmel nincs számolva távolkelettel attól a távolkelet nagyon is fejlett országokkal is rendelkezik és a gyártás zömében ott zajlik...
és oroszország nagyobb része van ázsiában mint europában...
de azt senki nem tagadja hogy az ázsai termékek konkurencia az europaiaknak már jó ideje.
és mint már írtam európa duplán veszít az orosz piaccal mert nem csak azt veszíti el amit eddig oda értékesített de a konkurenciáját is annyival erősíti amekkora a vesztesége az orosz piac elvesztésével... eddig se vólt túl versenyképes európa így méginkább nem lessz az. pláne hogy a szállítási útvonalak egy része is kiesik...
Igen, a “shelling”-nek van egy ilyen barbarisztikus felhangja, nyilán az oroszok nem képesek precíziós csapásmérésre…Az ukránok írják a tüzérségi csapást az oroszok taktikai rakétacsapásról írtak, és szerintem is az volt....
akkor viszont mindent veszít európa... ha az autot elveszíti... az egyetlen exportképes termékeét. (szerinted)az meg an, hogy Europaban az autoipar a legerosebb exportor? es egyebkent meg minden masbol importalunk? tehat milyen piacot veszithetunk? ami nincs is?
Gondolom kellett az oroszoknak egy kis idő mire pontosan bemenetek őket aztán már mentek is a rakéták....Igen, a “shelling”-nek van egy ilyen barbarisztikus felhangja, nyilán az oroszok nem képesek precíziós csapásmérésre…
Tegnapi, akkor mar reggel betettem. Nem is ertettem hogy miert tamadtak egy latszolag ures laktanyat mert gepek sehol.Ezt megerősítették az ukránok is....
"A Sumy régióban található Akhtyrkában az orosz megszállók hatalmas tüzében egy katonai egységben 70 harcos halt meg."
Ezt Dmitrij Zsivickij, a szumi regionális államigazgatási szerv elnöke jelentette be a Telegramban.
Alekszandr Abramcsenko, Izmail polgármestere arról számol be, hogy az agresszor rakétatámadást intézett a katonai egység – a 68. rádiótechnikai zászlóalj (A-2372 katonai egység) – Odessza régió, Izmail ellen Loscsinovka faluban.
"Ugyanakkor Zhivitsky hangsúlyozta, hogy az ellenség részéről is súlyos veszteségek voltak."
"Rengeteg orosz holtteste volt a városban, összegyűjtjük őket. A Vöröskereszt munkatársai hazaviszik őket" - tette hozzá a Szumi Regionális Állami Igazgatóság elnöke.
Fényképeket is közölt a betolakodók által megsemmisített katonai egységről, amelynek romjai alól katonák holttesteit húzzák ki."
Az ágyúzás következtében 70 katona halt meg / fotó t.me/Zhyvytskyy
© fotó t.me/Zhyvytskyy
© fotó t.me/Zhyvytskyy
© fotó t.me/Zhyvytskyy
© fotó
Az autoiparhoz mi szükséges hogy versenyképes maradjon?az meg an, hogy Europaban az autoipar a legerosebb exportor? es egyebkent meg minden masbol importalunk? tehat milyen piacot veszithetunk? ami nincs is?
van nemi jartassagom az autoiparban, nem az ar a legfontosabb, hanem a tureshatarok beallitasa... abban meg rosszabbak a kinaiak.Az autoiparhoz mi szükséges hogy versenyképes maradjon?
Az erőséget meg a távol keleti gyárak adják ki jelentős részben amik kínában vanak kínai és távol keleti térségek ellátására.
Igen, ez két lelőtt helikopter. Kettő.
Igen az oroszok írták is, hogy tegnap történt,itt az a lényeges infó, hogy milyen fontos ukrán egységet semmisítettek meg az oroszok....Tegnapi, akkor mar reggel betettem.