[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

W

Wilson

Guest
Erezhetnek ahogy akarnak, nem lattak ezek szir videokat? Mitol jobb nekik hogy hajlektalanok lesznek egy csoro paria orszagban aztan setalhatnaak 2000 km-et Brusszelig. Ahelyett hogy befognak a pofajukat? Ezek azt hiszik majd az en adombol fogjak ujaepiteni a hhazukat? Mert en az enyemet nem kockaztatnam semi partert, vagy akarmiert. Ki adna nekem 200000 eurot hogy ujjaepitsem? Senki, Mutti sincs mar, ezeknek se fog. Az orosz be fog durvulni es a fulukon jon ki a beluk, mindezt kiert? Miert? Oruljenek neki hogy az oroszok ilyen gyamoltalanok veluk. Ebbol baj lesz az fix, es jonni, ozonleni fognak az ukran kivert nacik Karpataljara mint utolso bekes szegletre.
Nagyon komoly pénzeket fognak külföldről betolni Ukrajna helyreállításába....
 
  • Vicces
Reactions: vata

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
A nyugati szankciók hatására lesz egy a Kínaiaknak(gazdaságilag) kiszolgáltatott Oroszország, Brazília India nem tényező jelenleg az orosz gazdaság számára.És Kína imádja az ilyen helyzeteket amikor valamelyik állam segítségre szorul mert a kínai segítségnek mindig meg van az ára.Ráadásul nem is tudja de szerintem nem is akarja az Európából kiesett ne bevételeit pótolni Oroszországnak...

Ez sem olyan egyszerű. Az Európa igényeinek energiahordozók terén történő infrastruktúra (mármint a csövön jövő orosz gázon kívül stb.) jelenleg nem létezik (!!). A kitermelési oldalon is ki kellene "találni" a terminálokat, a hajókat meg egyáltalán azt, hogy honnan lenne kibányászva. Namost ezek meg a jócskán megnövekedő igények eléggé fel fogják nyomni a világpiaci árakat. Mármint úgy értem nagyon. Azaz lehet az a "nyerészkedő" kínai ár is lesz annyi kb. mint a mostani szint (az Ő igényeiket is hozzáadva már annyira menne fel az ár, hogy ...).

Kínával meg Mongóliával elméletileg az új vezetékekre megvannak a megállapodások. A Közép-Ázsiai szén-hidrogének "ütőerén" a maci eléggé rajta tartja a mancsát és ráadásul most "kommunikálja" a világgal, hogy eléggé morcosan kelt a téli álomból. Irán már be is jelentkezett e téren (nekik a mélytengeri gázlelőhelyekre lenne szükség technológiára) az oroszoknál továbbá szeretnék megpörgetni a SPFS bizniszt is. India is "motyogott" valamit, hogy szeretne közös projekteket - ennek majd utána olvasok, hogy pontosan mi, ezt most még passzolom ...
 

velizar

Member
2015. június 11.
38
41
18
Nekem angolszász vonalról a kedvenc friss példám Liz Truss Nagy-Britannia külügyminisztere, aki miután felszólította az oroszokat, hogy hagyják el Ukrajna határainak térségét (ez elsőre OK -nak tűnhet inváziós félelmek miatt) majd kerekperec deklarálta, hogy Nagy-Britannia soha nem fogja elismerni Oroszország szuverenitását Voronyezs és Rosztov régiók fölött ... :) :) :)

Ugye Ők (USA + UK) lennének a nyugat legjelentősebb atomhatalmai ... Hát, tényleg találó amit nemrég írt egy fórumtárs, hogy a nyugati politikai elit között Macron a "vakok között a félszemű" ...


Top British diplomat refused to recognize Voronezh and Rostov as part of Russia
azóta kiderült már, hogy a tory picsa kit szopott le, hogy külügyminiszter lehessen?
 

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 875
113
Nekem angolszász vonalról a kedvenc friss példám Liz Truss Nagy-Britannia külügyminisztere, aki miután felszólította az oroszokat, hogy hagyják el Ukrajna határainak térségét (ez elsőre OK -nak tűnhet inváziós félelmek miatt) majd kerekperec deklarálta, hogy Nagy-Britannia soha nem fogja elismerni Oroszország szuverenitását Voronyezs és Rosztov régiók fölött ... :) :) :)

Ugye Ők (USA + UK) lennének a nyugat legjelentősebb atomhatalmai ... Hát, tényleg találó amit nemrég írt egy fórumtárs, hogy a nyugati politikai elit között Macron a "vakok között a félszemű" ...


Top British diplomat refused to recognize Voronezh and Rostov as part of Russia
Majd az atombol egy ideig ertenek, amugy semmi masbol.
 
  • Tetszik
Reactions: Pogány and dkes

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Azon gondolkoztam, hogy a nyugatnak ovatosabbnak kene lennie a szankciok tul gyors dobalasaval, ill rossz tendencia, hogy a szankciokat latva minden kis ceg, szervezet, stb a maga szintjen is hozza akar tenni, es jön a rengeteg tulkapas.
.
A szankciokat az atlag orosz ember egyre inkabb annak latja, hogy kollektiv buntetes az oroszok ellen, es megerösiti öket abban, hogy az örult Putyinnak igaza van, es tenyleg az egesz vilag összefogott ellenuk. Gondolok itt az olyan hirekre, hogy pl orosz sportolokat akarnak kitiltani sportesemenyekröl, csak azert mert oroszok.
.
Jo lenne, ha a szankciok tenyleg csak az orosz vezetest es gazdasagot tamadnak, es nem az olyan embereket, akik maguk nem tehetnek semmiröl, söt akar eppen ellenzik is az egesz haborut. Ismetelten az orosz sportolokra gondolok, de nyilvan sok es egyre több hasonlo tulkapas jön. Ez a kollektiv bunösseg tema mar a II.Vh-ban sem jol jött ki, a strapabiro oroszokat viszont csak a vezetöjuk mögötti összetartasra, es vegtelen kitartasra ösztönzi.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
így készültek fel a szankciókra:

Az orosz állami hírügynökség, az TASZSZ közölte, hogy Vlagyimir Putyin orosz elnök aláírt egy rendeletet, amely megtiltja az oroszoknak, hogy több mint 10 ezer dollárnyi – jelenleg nagyjából 3,4 millió forint – devizával elhagyják az országot.

A rendelet március 2-től, szerdától lép érvénybe, amely egyfajta kísérlet lehet Oroszország pénzügyi stabilitásának biztosítására, miután a nyugati országok súlyos szankciókat vezettek be az oroszok ellen.

muhahaha, ebből nem jön ki egy mónakói víkend :D

Én még azon csodálkozom, hogy az oroszok még egyáltalán elhagyhatják Oroszországot.
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Amúgy sokadszor olvasom érvként, hogy nem lehet már hagyni, Hitlernek is, stb.
Az a gond, hogy ha ezt megpiszkáljuk, elég szépen kijön, hogy ezek az érvek pont ugyanígy megállnak a másik irányba is.

Csak nagyon szeret mindenki azzal dobálózni, hogy a Szovjetunió elvesztette a hidegháborút, és így mint vesztes takarodott ki a felszabadított területről, hiszen a gazdasága nem bírta a dolgot, és összeomlott.

A dologgal alapvetően egy nagyon fontos probléma van, hogy az alaptézise nem igaz. A szovjet gazdaság köszönte szépen folyamatosan növekedett.
0DsRUfdyXlSR82DAs-1.png

Amit valóban nem bírt, az a nomináis paritás katonai téren a nyugati blokkal. De ettől még a világ 2. legnagyobb gazdasága volt. És az atomrakétáival, fegyveres erejével évtizedekre elég erővel rendelkezett ahhoz, hogy azt mondja, sztoj, mostantól nem diktáljuk ezt az őrült iramot, fejlesztésekre megy a pénz, meg a technika fenntartására, a felszabaduló összeget meg nyomjuk az életszínvonalba. Majd megy a telefon a Magyar Népköztársaságba: Jani, dobd már át a legvidámabb barakk gazdasági csomagot, ezt bevezetjük a szocialista blokkban, ti meg nyomjátok az új gazdasági mechanizmust.
Az ereje megvolt hozzá, nem tudta volna senki kikényszeríteni a KGST és a VSZ elhagyását. Szóval amikor kivonultak, akkor önként engedtek az enyhülés jegyében.
Kaptak is ígéretet, hogy a nato marad.
Aztán jött 97 és hírtelen azt vették észre, hogy megint engednek, a NATO behúzta azt, amire azt mondta, hogy nem fogja. De megint engedtek. Fog csikorgatva gondolom.
Aztán jött a 2000-es évek, és sorra elkezdték lebontani a maradék szövetségeseiket. Megint csak engedtek.
Aztán a 2010-es évek, és elkezdték a grúzokat, ukránokat lázítani, a narancsos forradalom, és szólt, hogy nem kéne, de végül megint csak engedett. Majd majdan, és Szíria. A saját belső vonalait kezdték el ostromolni. Itt mindkettőnél reagált. Szerintem elég egyértelműen, hogy hahó nem kéne. Azóta eltelt 8 év, és senki még csak meg se próbált érdemben tárgyalni. Akkor most az ő szemszögéből az látszik, hogy idáig mindig ő engedett, és ezen vérszemet kapott a másik. Akkor most nem fog engedni.
Kínos nem kínos, ez nem fekete fehér, az orosz támadás nem szép, de tegyük már fel a kérdést, ha 90 óta mindig ők engedtek, akkor ki az aki a másik területén Hitlerest játszik?
 

Ramzana

Well-Known Member
2021. október 22.
4 900
27 592
113
A zöldek szénnel, olyan szép ez. :D

Korábban írtam, hogy a csupa jót akaró usánka első nap bejelentette, hogy 3300milliárd dollárért cserébe hoz nekünk annyit, amennyi a német-holland gázfogyasztás felét fedezi.
Aztán jöhetnek a hidrogén autók 10 év múlva, addig meg végre mindenki lefogy a sok sétától. ;)
Meg attól, h 160HUF helyett 1600 lesz a liszt kilója.
 

Fade

Well-Known Member
2010. április 20.
3 665
3 516
113
Fellépnek fegyverrel a civilek ellen,és utána mi lesz lehet szétszaladnak de ezzel csak még jobban fog nőni az oroszokkal szembeni gyűlölet....

"Nem lehet szuronyokkal kormányozni Ottó Von Bismarck"


Ez az amit itt sokan nem értenek meg. Baromi nehéz olyan nagy országot megszállni ahol a lakosság túlnyomó rész rühelli a megszálókat. Ezt Afganisztánban megtanulhatták volna Oroszok.

Itt sztem még ami érdekes, hogy az oroszok(szovjetek) mindig remekül démonizáltak hitették el a lakosságukkal ami nincs. Az agitprop zseniálisan működött. Ehez képest az orosz polgári lakosság, de még az orosz kiskatona is azt hallotta évekig és történelmileg van is alapja, hogy testvérnép. Sött újabban már nem is testvérnép hanem nincs is Ukrán ők is Oroszok. Ukrajnában nem démoni US/NATO... katonák ellen harcolnak. Hanem testvérnép újabb pr szerint Oroszok ellen. Akik van olyan, hogy telefonnal állnak ki a tank elé és elküldik őket a k* anyjukba.
Itt még lehetne hosszan beszélni millió dologról pl a PTSDről. A testvéreidet sött a saját néped gyilkolod. Evvel szemben az ukránoknak ez a nagy honvédő háborujuk. Mentálhigén szempontok már most súlyos gondokat okoznak Oroszoknak.
 
W

Wilson

Guest
Ez sem olyan egyszerű. Az Európa igényeinek energiahordozók terén történő infrastruktúra (mármint a csövön jövő orosz gázon kívül stb.) jelenleg nem létezik (!!). A kitermelési oldalon is ki kellene "találni" a terminálokat, a hajókat meg egyáltalán azt, hogy honnan lenne kibányászva. Namost ezek meg a jócskán megnövekedő igények eléggé fel fogják nyomni a világpiaci árakat. Mármint úgy értem nagyon. Azaz lehet az a "nyerészkedő" kínai ár is lesz annyi kb. mint a mostani szint (az Ő igényeiket is hozzáadva már annyira menne fel az ár, hogy ...).

Kínával meg Mongóliával elméletileg az új vezetékekre megvannak a megállapodások. A Közép-Ázsiai szén-hidrogének "ütőerén" a maci eléggé rajta tartja a mancsát és ráadásul most "kommunikálja" a világgal, hogy eléggé morcosan kelt a téli álomból. Irán már be is jelentkezett e téren (nekik a mélytengeri gázlelőhelyekre lenne szükség technológiára) az oroszoknál továbbá szeretnék megpörgetni a SPFS bizniszt is. India is "motyogott" valamit, hogy szeretne közös projekteket - ennek majd utána olvasok, hogy pontosan mi, ezt most még passzolom ...
Hosszútávon Putyin ezzel sokkal jobban felgyorsítja a Európa függetlenedését az orosz gáztól hiszen a magas gázárak mellett más energiahordozók egyből rentálisabbá válnak és ezáltal azok infrastruktúrájának kiépítése is.