[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

hendrick

Well-Known Member
2018. június 30.
2 813
4 986
113
A Zelenszkij féle "atomfegyvert akarunk" videóra/dokumentumra nem lelek az internet szemétkupacában, linkelné valaki? Köszönöm!
Igazából ez már sokkal régebbi:
De pont mielőtt elindultak az oroszok is nyilvánosan elővette a témát Zelensky, lehetett olvasni a nem orosz csatornákon is.
Persze kb akkor lesz Ukrajna hirtelen atomhatalom ha valaki hozzádob egy nukit.
Persze valahol megértem a témát, mert ők a garanciákért cserébe adták fel az arzenált, és most látjuk mit ér a garancia, most már látják rossz döntést hoztak, de azt is tudhatták volna, ha ilyesmivel komolyan fenyegetőznek Oroszország azonnal lenyomja őket örökre. ezt egy alkalommal lehet/érdemes bejelenteni: van atomfegyverem.
 

Raszputyin

Well-Known Member
2022. február 20.
1 587
4 826
113
Lehet, hogy ezek a rafkós oroszok azért vitték oda első körben a régi technikát, hogy azt majd jól otthagyják az ukránoknak, hogy elhúzzák a háborút, vagy legyen egyáltalán esélyük. Olyan ez, mint mikor az ember a gyerekével sakkozik, "tudod leüthetnéma vezért, na de most nem teszem..." Ki tudja-ki tudja. :D

Azért az érdekes, hogy szinte mindig olyan technikát hagynak ott, ami az ukránoknak is van.

Lehetővé teszik az ukrán katonáknak, hogy üres, elhagyatott technika ellen harcoljanak.
 

Giskard

Well-Known Member
2021. szeptember 25.
4 177
13 650
113
Hosszútávon Putyin ezzel sokkal jobban felgyorsítja a Európa függetlenedését az orosz gáztól hiszen a magas gázárak mellett más energiahordozók egyből rentálisabbá válnak és ezáltal azok infrastruktúrájának kiépítése is.
Igen és jön a 20% infláció euróban. Na kiváncsi leszek az új európai polgár társak reakciókra.
 
  • Tetszik
Reactions: vata and jimkirk

antigonosz

Well-Known Member
2013. június 30.
28 911
65 876
113

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Hosszútávon Putyin ezzel sokkal jobban felgyorsítja a Európa függetlenedését az orosz gáztól hiszen a magas gázárak mellett más energiahordozók egyből rentálisabbá válnak és ezáltal azok infrastruktúrájának kiépítése is.
És a más energiahordozóból lesz kompozit, gyógyszeralapanyag, vegyipari alapanyag, műtrágya?
Mert lehet furcsán vagyok bekötve, de úgy tudom, hogy az uránból szervesanyag projekt még eléggé az alapkutatás szintjén áll.
 

RomperStomper

Well-Known Member
2016. december 4.
1 046
5 502
113
Tök mindegy, ha egyrészt nem tárgyalnak, még az oroszok el nem hagyják az ország területét krímestül, mindenestül. És tök mindegy, mert egyik pont sem olyan, amibe belemennének -hisz ők úgy érzik, hogy elég támogatójuk van.
De legalább lehet mondani, hogy mi megpróbáltuk ...bár senkit sem érdekel.
Putyin most megmutathatja mennyit fejlődött diplomácia terén...Még egy kitűzött cél sincs meg de közel járnak hozzá! Szíriában nem egyszer ment bele értelmetlen tűzszünetekbe amik csak arra voltak jók, hogy az ellenség rendezze a sorait. Most is ez lenne, ellenben ha még folytatja 2-3 napig, akkor az ukránok összeomlanak és utána már nem nagy arccal fognak tárgyalni, főleg, ha Zelenszkij addig fogságba esik Kijev elestekor. Az oroszoknak már egyszerűen nincs mit veszíteniük, ezt már végig kell vinni nekik szerintem!
 

Capslock27

Well-Known Member
2017. október 30.
2 601
6 030
113
Azon gondolkoztam, hogy a nyugatnak ovatosabbnak kene lennie a szankciok tul gyors dobalasaval, ill rossz tendencia, hogy a szankciokat latva minden kis ceg, szervezet, stb a maga szintjen is hozza akar tenni, es jön a rengeteg tulkapas.
.
A szankciokat az atlag orosz ember egyre inkabb annak latja, hogy kollektiv buntetes az oroszok ellen, es megerösiti öket abban, hogy az örult Putyinnak igaza van, es tenyleg az egesz vilag összefogott ellenuk. Gondolok itt az olyan hirekre, hogy pl orosz sportolokat akarnak kitiltani sportesemenyekröl, csak azert mert oroszok.
.
Jo lenne, ha a szankciok tenyleg csak az orosz vezetest es gazdasagot tamadnak, es nem az olyan embereket, akik maguk nem tehetnek semmiröl, söt akar eppen ellenzik is az egesz haborut. Ismetelten az orosz sportolokra gondolok, de nyilvan sok es egyre több hasonlo tulkapas jön. Ez a kollektiv bunösseg tema mar a II.Vh-ban sem jol jött ki, a strapabiro oroszokat viszont csak a vezetöjuk mögötti összetartasra, es vegtelen kitartasra ösztönzi.
.
.
A tulpörgetett szankciokhoz meg egy:
.
A közössegi tulmedias vilag talan legnagyobb hibaja, hogy bedobodik egy tema, es ahhoz mindenki kenyszeritve erzi magat a velt vagy valos media reflektorfenyben, hogy minden vezetö hozzarakjon valamit, es ettöl egy hogolyo is lavinava valtozik.
Az elsö ilyen a net kezdeten a Y2k panik volt, idösebbek talan emlekeznek ra, hogy az ezredfordulos datumvaltastol gond lesz a szamitogepekkel. Ott is ment az intezkedescunami, mindenki nyilatkozott, minden vezetönek ettöl intezkedesi kenyszere lett, es a vegen ott tartott a dolog, hogy Ferihegyen zseblampakat osztottak, atomerömuvek leallasatol ment a retteges, elindulnak az atomraketak, sötet lesz aram nelkul, vilagvege, vilagvege, mindenki meghal. Azutan nem törtent kb semmi, elfelejtve. Akkoriban lement ugyanez a panik egy napfogyatkozas kapcsan is, a lenyeg ugyanez, egy temarol mindenki elkezd beszelni, mindenki hozza akar tenni, intezkedest var el, es az intezkedesek jönnek is. Ott is ment, hogy a sötetben az allatok megbolondulnak, emberekre tamadnak majd, ragasszunk minden uvegre madarijesztö matricat, stb, es ovintezkedesek velt vagy valos vegtelen sora. Covid nagyobb tettel, de tarsadalmi jellegeben ugyanez, jött egy közepes virus, de azt böven tulreagalva az egesz vilag cunamiszeruen vegigfuto panikkal kikeszult. Most ugyanez az oroszokkal, lassan mar a sarki fuszeres is ugy erzi, hogy az instan neki is posztolnia kell valami oroszokra adott reakciot, mert ha ö kimarad, akkor lemarad.
 
T

Törölt tag 1711

Guest
A szankciók hatása azon múlik, hogy a világ nem szankciózó része (Elsősorban Kína) mennyire használja ki az oroszoknál felszabaduló nyersanyag-kínálatot és piaci vákuumot, és nyomulnak be. Ha az Ázsiai országok kitöltik a vákuumot, akkor az orosz átlagpolgár annyit fog érzékelni, hogy egy ideig rángatózik a rubel árfolyama, illetve nem utazhatnak nyugatra. Aztán a rubel stabilizálódik majd, az orosz export-import Ázsia felé fog pörögni jobban, Európa meg itt marad a szankcióival magában.
Ha a kínaiak valami meglepő oknál fogva beállnak a szankciók mögé, akkor lesznek szarban az oroszok.
Szerintem.

Ez kicsit elhamarkodott következtetés. A világ fele (Kína, India, és Brazilia) hallgat. A fehér világon kívül senkit sem érdekel.
A "világ" sajtótermékei kényszerűségből elkezdtek foglalkozni az ukrik 8 éve permanensen folyó népirtásával.
Stb.

Amit én összekapartam az alapján India semleges, ételt és gyógyszert küld ukrajnába, ugyanakkor nyomást próbál gyakorolni minden félre, hogy a több ezer indiai diákot ki tudják hozni (úgy látszik ez is egy valutabevétel volt ukrajna számára), főleg miután Harkovban meghalt egy mert az ukránok nem voltak hajlandóak humanitárius folyosót nyitni.
Kína egyértelműen egy erős Oroszországot akar a szomszédban. Rá nem jelent fenyegetést, de ellensúlyozza az EU-t és NATO-t, ami így nem tud felvonulni a kínai határra. Indiával ellentétben kvázi megfenyegette ukrajnát, hogy az állampolgáraik életéért ők felelnek...
Brazíliát nagyon nem néztem, globálisan nem tényezők.

Isaikin orosz ezredest likvidálták Ukrajnában​

2022. MÁRCIUS 2., SZERDA, 02:49

Az Orosz Föderáció Mordvai Köztársaságának vezetője bejelentette, hogy Ukrajna területén meghalt egy magas rangú orosz katona, Viktor Ivanovics Isaikin egy megszállási kísérlet során.

Forrás : Mordovia vezetője, Artem Zdunov

Részletek : Zdunov elmondta, hogy az áldozat Ukrajnába ment "harci küldetések végrehajtására", vagyis az orosz csapatok részeként, hogy részt vegyen egy másik ország megszállására tett kísérletben. Ezredesi rangban volt.

Szó szerint : "A Donbászban a népköztársaságok megsegítésére irányuló különleges hadművelet során honfitársunk meghalt. 40 éves volt. Viktor Ivanovics Isaikin rendes katona, ezredes. Életét az önzetleneknek szentelte. Oroszország szolgálata."


Viktor Ivanovics Isaikin megszállót Ukrajnában likvidálták


Ha így folytatják még Zsukovot is likvidálják...


Ha elolvastad láthatod ez már nem rákészules, annyi sebesült van, hogy a magán klinikák sebészei is ott műtétnek.. A szerintem igazán fontos infót pedig feketével kiemelten

Azokban a kórházakban a konfliktus zónából érkező összes sebesültet ápolják, legyen orosz, ukrán, mongol, csecsen...
 

Centquri prime

Well-Known Member
2021. december 22.
4 915
24 604
113
Történt vmi érdekes éjjel?
Kherson elesett végül?
Pontosan nem lehet tudni. Az orosz jelentések szerint igen, már csak a maradék ellenállás felszámolása történik.
Más nagyon nem. Egy köteg vagy igaz vagy nem videó, ahol az ukránok nyertek, meg elhagyott orosz technika, az új győzelmi jelentések még nem érkeztek meg, hogy a dicsőséges ukrán csapatok épp hol állították meg a tegnapihoz képest 20-50 km-el hátrább az orosz megszállókat.
Ja de, egy országút vissza lett foglalva az egyik bekerített városból. Szerintem kitöréssel próbálkoznak.
 
  • Tetszik
Reactions: tindalos

mlace

Well-Known Member
2018. február 16.
1 898
5 206
113
Csak csendben jegyzem meg, az amerikaiakat pont ugyan ezért röhögte ki mindenki az elmúlt 20 évben... lagymatag, szar tervezés, nem basszák szét a kötözködő rongyfejűeket, szar USAF nem tud légi uralmat csinálni stb...

Vagy csak lehet, hogy ma a haderők nem ilyen Tatárjárás színvonalon működnek, hanem igyekeznek kevéssé embertelenül lejárni, ahogy professzionális szervezethez illik? Legyen az amerikai, orosz vagy bármi?
Elmúlt 20 évben összesen nem volt ennyi veszteségük Irakban-Afganisztánban!Minimális veszteségel megszállák a 2 országot.Inkább a demokrácia "export"bukott meg náluk!Bár nekem tudatosnak tűnik ahogy otthagytak egy csomó fegyvert a táliboknak az Orosz-Kínai érdekszféra hátában és szándékosan mutatták magukat gyengének!
 
W

Wilson

Guest
Történt vmi érdekes éjjel?
Kherson elesett végül?
Moszkvai idő szerint 6 órai orosz összefoglalás...

1. Éjszaka megkezdődött a Mariupol elleni támadás, a harcok folynak.

2. Kherson tisztogatásának már majdnem vége, éjszaka az RF fegyveres erői már a belvárosban tartózkodtak. Számos kulcsfontosságú létesítmény elfoglaltak.

3. A Nikolaev elleni támadás a város blokkolása céljából fejlődik.

4. Harkov külvárosában folytatódtak az aktív harcok. A katonai létesítmények lerombolása folytatódott.

5. Éjszaka tönkrement ugyanannak a 95. dandárnak a bázisa, amely 2014-ben Karacsunból lőtt Szlovjanszkra.

Colonelcassad
 

dkes

Well-Known Member
2019. december 5.
2 385
8 928
113
Hosszútávon Putyin ezzel sokkal jobban felgyorsítja a Európa függetlenedését az orosz gáztól hiszen a magas gázárak mellett más energiahordozók egyből rentálisabbá válnak...

Így van. EU -ban lesz majd energia (legalábbis most még csak reméljük) - csiliárdért. Szerintem stikában ki lesz gyengítve a dolog. Egyfelől a német is megmutatta, hogy a háború kirobbanásával együtt kinyitotta 2 hónap szünet után az Északi-Áramlat 1-et (azért, ha Nekik "nagyon fáj" azért az elvek kicsit háttérbe szorulnak) illetve a Déli-Áramlat -on idővel (nem azonnal) jönni fog majd a törökön keresztül azeri, orosz, iráni, üzbég (stb.) "nagyondemokratikus" gáz szó szerint ami a csövön kifér. Ne felejtsük - Ukrajna igényeit is le kell majd fedni ezután ...

A gáz rengeteg mindenhez kell nagy mennyiségben. Pl. műtrágya - ami meg megint rengeteg minden másra van kihatással (pl. élelmiszer) ... Másfelől fűtést tekintve a fogyasztói oldalon is át kéne építeni az infrastruktúrát (pl. lakótelepek illetve családi házak fűtése) - amihez szintén kellene "egy nagy levegővétel" ...
 
W

Wilson

Guest
Amit én összekapartam az alapján India semleges, ételt és gyógyszert küld ukrajnába, ugyanakkor nyomást próbál gyakorolni minden félre, hogy a több ezer indiai diákot ki tudják hozni (úgy látszik ez is egy valutabevétel volt ukrajna számára), főleg miután Harkovban meghalt egy mert az ukránok nem voltak hajlandóak humanitárius folyosót nyitni.
Kína egyértelműen egy erős Oroszországot akar a szomszédban. Rá nem jelent fenyegetést, de ellensúlyozza az EU-t és NATO-t, ami így nem tud felvonulni a kínai határra. Indiával ellentétben kvázi megfenyegette ukrajnát, hogy az állampolgáraik életéért ők felelnek...
Brazíliát nagyon nem néztem, globálisan nem tényezők.



Ha így folytatják még Zsukovot is likvidálják...




Azokban a kórházakban a konfliktus zónából érkező összes sebesültet ápolják, legyen orosz, ukrán, mongol, csecsen...
Nagyon kíváncsi lennék mennyi ukrán katonát ápolnak ott.....
 

meister.proper

Well-Known Member
2016. augusztus 30.
1 604
1 918
113
.
.
A tulpörgetett szankciokhoz meg egy:
.
A közössegi tulmedias vilag talan legnagyobb hibaja, hogy bedobodik egy tema, es ahhoz mindenki kenyszeritve erzi magat a velt vagy valos media reflektorfenyben, hogy minden vezetö hozzarakjon valamit, es ettöl egy hogolyo is lavinava valtozik.
Az elsö ilyen a net kezdeten a Y2k panik volt, idösebbek talan emlekeznek ra, hogy az ezredfordulos datumvaltastol gond lesz a szamitogepekkel. Ott is ment az intezkedescunami, mindenki nyilatkozott, minden vezetönek ettöl intezkedesi kenyszere lett, es a vegen ott tartott a dolog, hogy Ferihegyen zseblampakat osztottak, atomerömuvek leallasatol ment a retteges, elindulnak az atomraketak, sötet lesz aram nelkul, vilagvege, vilagvege, mindenki meghal. Azutan nem törtent kb semmi, elfelejtve. Akkoriban lement ugyanez a panik egy napfogyatkozas kapcsan is, a lenyeg ugyanez, egy temarol mindenki elkezd beszelni, mindenki hozza akar tenni, intezkedest var el, es az intezkedesek jönnek is. Ott is ment, hogy a sötetben az allatok megbolondulnak, emberekre tamadnak majd, ragasszunk minden uvegre madarijesztö matricat, stb, es ovintezkedesek velt vagy valos vegtelen sora. Covid nagyobb tettel, de tarsadalmi jellegeben ugyanez, jött egy közepes virus, de azt böven tulreagalva az egesz vilag cunamiszeruen vegigfuto panikkal kikeszult. Most ugyanez az oroszokkal, lassan mar a sarki fuszeres is ugy erzi, hogy az instan neki is posztolnia kell valami oroszokra adott reakciot, mert ha ö kimarad, akkor lemarad.
csak az válik virálissá, ami találkozik az ő egyéni ízlésével.

2003-ban Amerikát volt divatos szidni, most az oroszokat. ez is mutatja, hogy a földi kisember lelke mélyén utálja a nagy államokat, és szívesen adja oda magát instrumentként egyik vagy másik elleni ügyekhez. hiszen így az ő kicsiny lelke is megnyugszik, hogy tett valamit az ellen, amit aktuálisan nem szeret.

ettől még nem lesz több pénze, nem lesz nagyobb farka/melle, de a tudat, hogy tett valamit, kielégíti ideig óráig. a kapuőröknek meg az a feladatuk, hogy mindig újabb és újabb issue-kat adjanak a kisembernek.

és ha ő boldog lesz, a világ is boldogabb lesz.
 
  • Tetszik
Reactions: cirqle and Ursula