[BIZTPOL] Magyarország

Ide is.
Idézet Orbán Viktor Mandinernek adott interjúából.

"Mi a terv a következő évekre?
A demográfiai fókuszú politikánk kiegészül egy magasabb szintű biztonságpolitikával. Az orosz–ukrán háború miatt nem lehet úgy folytatni a katonapolitikát, ahogy eddig csináltuk. Ez pénzügyi erősítést is jelent. Sok év mulasztásait kell pótolnunk, ugyanis nálunk a baloldal 2010-re padlóra küldte a hadsereget. Viszonyuk azóta sem változott a honvédelemhez, Gyurcsány egyik fegyverhordozója például azzal támadja a haderőfejlesztést, hogy a hadsereg az új stadion. Képzeljék el, hogyan állnánk a mostani helyzetben, ha ők lennének kormányon. Nekünk viszont Magyarország biztonsága az első, és jól tudjuk, hogy a népvándorlások, a járványok és a háborúk korában csak az erős hadsereg képes garantálni a magyarok biztonságát. A következő évtized a biztonságról fog szólni."

Ezt hallottuk már 1939/41-ben is... Aztán beszállt egy olyan játékos, aki megváltoztatta az erőviszonyokat.
Remek hasonlat, a szovjeteknek ugyanúgy mindegy volt hogy valaki részt vett e az invázióban minta ruszkiknak. Talán nem rémlik mit csináltak a lengyelekkel?
Ha egyszer egy ország ellenséges akkor hiába tartod oda a másik orcád csak egy pofon lesz a jutalmat. Mellesleg már kifejtettem hogy a ruszki haderő nincs egyszinten a nyugati vetélytársaival még a saját bevallásuk szerint sem. Akkor még mitől is retegsz? Atomot nem fognak használni mert akkor ők is kipusztulnak.

Remek hasonlat, a szovjeteknek ugyanúgy mindegy volt hogy valaki részt vett e az invázióban minta ruszkiknak. Talán nem rémlik mit csináltak a lengyelekkel?
Ha egyszer egy ország ellenséges akkor hiába tartod oda a másik orcád csak egy pofon lesz a jutalmat. Mellesleg már kifejtettem hogy a ruszki haderő nincs egyszinten a nyugati vetélytársaival még a saját bevallásuk szerint sem. Akkor még mitől is retegsz? Atomot nem fognak használni mert akkor ők is kipusztulnak.
Kínát kifelejted a képletből.

Kína nem jön nyugatra balhézni, van neki bőven ellensége keleten. Gyakorlatilag az összes szomszédos országa észak koreát leszámítva. Csak India elég lenne hogy lekössék a kínaiakat.

Dehogy kötné le, kurva nagy hegyek választják el őket. Ott lehet ugyan hegyivadászkodni, de nem tudna egyik fél sem nagy erőket átküldeni a másikhoz.

• Tetszik
Reactions: rappali_
Kínát kifelejted a képletből.
Persze nem sokat láttunk meg eddig az oroszokból, de amit láttunk az nem sok. Egyértelmű, hogy egy usa úgy menne át rajtuk (a jelenlegi mutatvanyuk alapján) mint kés a vajon. Ez a háború arra "volt jó", hogy lássuk a valós képességeket. Persze lehet, hogy nem látjuk a valós célt és úgy gondolja az orosz, hogy ennyi épp elég. Nem tudom. A katonai parádék méh nyilatkozatok alapján én profibb kivitelezest vártam.
Kína? Hát meglatjuk. Ez alapján tőlük sem várnék sokat. Tajvan is tudna nekik meglepetést okozni. Oda mennének nagy mellényel.......