[HÍREK] Ukrajnai fegyveres konfliktus

  • Ha nem vagy kibékülve az alapértelmezettnek beállított sötét sablonnal, akkor a korábbi ígéretnek megfelelően bármikor átválthatsz a korábbi világos színekkel dolgozó kinézetre.

    Ehhez görgess a lap aljára és a baloldalon keresd a HTKA Dark feliratú gombot. Kattints rá, majd a megnyíló ablakban válaszd a HTKA Light lehetőséget. Választásod a böngésződ elmenti cookie-ba, így amikor legközelebb érkezel ezt a műveletsort nem kell megismételned.
  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján házirendet kapott a topic.

    Ezen témában - a fórumon rendhagyó módon - az oldal üzemeltetője saját álláspontja, meggyőződése alapján nem enged bizonyos véleményeket, mivel meglátása szerint az káros a járványhelyzet enyhítését célzó törekvésekre.

    Kérünk, hogy a vírus veszélyességét kétségbe vonó, oltásellenes véleményed más platformon fejtsd ki. Nálunk ennek nincs helye. Az ilyen hozzászólásokért 1 alkalommal figyelmeztetés jár, majd folytatása esetén a témáról letiltás. Arra is kérünk, hogy a fórum más témáiba ne vigyétek át, mert azért viszont már a fórum egészéről letiltás járhat hosszabb-rövidebb időre.

  • Az elmúlt időszak tapasztalatai alapján frissített házirendet kapott a topic.

    --- VÁLTOZÁS A MODERÁLÁSBAN ---

    A források, hírek preferáltak. Azoknak, akik veszik a fáradságot és összegyűjtik ezeket a főként harcokkal, a háború jelenlegi állásával és haditechnika szempontjából érdekes híreket, (mindegy milyen oldali) forrásokkal alátámasztják és bonuszként legalább a címet egy google fordítóba berakják, azoknak ismételten köszönjük az áldozatos munkáját és további kitartást kívánunk nekik!

    Ami nem a topik témájába vág vagy akár csak erősebb hangnemben is kerül megfogalmazásra, az valamilyen formában szankcionálva lesz

    Minden olyan hozzászólásért ami nem hír, vagy szorosan a konfliktushoz kapcsolódó vélemény / elemzés azért instant 3 nap topic letiltás jár. Aki pedig ezzel trükközne és folytatná másik topicban annak 2 hónap fórum ban a jussa.

    Az új szabályzat teljes szövege itt olvasható el.

  • Az elmúlt évek tapasztalatai alapján, és a kialakult helyzet kapcsán szeretnénk elkerülni a (többek között az ukrán topikban is tapasztalható) információs zajt, amit részben a hazai sajtóorgánumok hozzá nem értő cikkei által okozott visszhang gerjeszt. Mivel kizárható, hogy a hazai sajtó, vagy mainstream szakértők többletinformációval rendelkezzenek a fórumhoz képest a Wagner katonai magánvállalat oroszországi műveletével kapcsolatban, így kiegészítő szabály lép érvénybe a topik színvonalának megőrzése, javítása érdekében:

    • a magyar orgánumok, közösségi média oldalak, egyéb felületek hírei és elemzései (beleértve az utóbbi időkben elhíresült szakértőket is) nem támogatottak, kérjük kerülésüket.
    • a külföldi fősodratú elemzések, hírek közül az új információt nem hordozók szintén kerülendők

    Ezen tartalmak az oldal tulajdonosának és moderátorainak belátása szerint egyéb szabálysértés hiányában is törölhetők, a törlés minden esetben (az erőforrások megőrzése érdekében) külön indoklás nélkül történik.

    Preferáltak az elsődleges és másodlagos források, pl. a résztvevő felekhez köthető Telegram chat-ek, illetve az ezeket közvetlenül szemléző szakmai felületek, felhasználók.

Busho3301

Well-Known Member
Szerkesztőségi tag
Moderátor
2021. április 26.
2 358
9 963
113
ez a rovat ilyen volt mindig is, minden fotelruszofil gyűjtőhely, mintha ez egy virtuális hadszíntér lenne :D
Vagy csak láttuk, hogy mit művel a Szektor keleten, és örülünk ha hullanak, még mielőtt a magyaroknak látnak neki.
nem látom be miért nagyobb hülye ez a fószer mint az aki a szakadárokhoz állt be és évekig nyalta a seggét a fél fórum
Mert ez azokat támogatja akik fenyegetik a magyarokat, Szaki meg Peszkinél és Spartaknál a Jobb Szektorosokat verette?
Tényleg nincs különbség, ja.
 

Filter

Well-Known Member
2021. január 7.
2 541
14 306
113
2019ben ők lépték át a parlamenti küszöböt.

Zelenszkij pártja 43,13% (ők az orosz kiegyezést hirdették)

Ellenzéki Platform – Az Életért 13,5%-t, oroszbarát volt...

Haza pártszövetség 8,19%-t, volt ukrán miniszterelnöknő, Tyimosenko

Európai Szolidaritás 8,14%-t, az előző elnök Porosenko

a Hang párt 5,86%-t libsik.

Többibmind a bejutási küszöb alatt. Egyeniben 1-1 képviselő bejuthat, de érdemi hatásuk az ügyekre nincs.

Nem akarom védeni az ukrán kormányt mert ellenséges volt Mo. - al, részben magára hozta a bajt. De ez a nácizás, meg kamu putyini háborús indokok eltúlzottak. Putyin hazudik, hogy igazolja a az igazolhatatlan háborúját.
Melincsuk mit keres a radában?
Hiszen nem náci, csak az AJDAR parancsnoka volt....
A többi szerecsenmosdatás és valóságtagadás....mint írtam a mai ukrajna állami identitása a Banderizmus.
Gyakorlatilag aki a radában ül, mind bólintott hozzá. Tetszik vagy sem, ez van.
Itt az EU-ban kb életfogytos lenne mind, ezért nem is nagyon értem hová sietnek karlengetve, soron kívül. o_O
A többi infó pedig tbyte mennyiségben fellelhető a neten.

 

orosz_macska_bad

Well-Known Member
2022. március 3.
594
6 309
93
Ezt is birom.Majdan egy cirkusz,56/68 meg népfelkelés,szabadságharc.....Mert az ukránokrol nem lehet elképzelni,hogy meg akarnak szabadulni az orosz medvétöl-sőt,az nekik tilos,természetellenes és Isten elleni vétek....(nem különösebben komálom az ukránokat,jártam arra is,hát nem lopták magukat a szivembe)
Hát,tényleg nem érdemes olvasni ezt a rovatot.Konteózás,agyatlan propi 98%ban

Miért, te minek hívnád 56 -ot? Ha abban a hitben vagy, ott egy egységes akarat volt, akkor nagyon tévedsz. Volt ott minden a királyság visszaállításától kezdve a nyugathoz csatlakozáson keresztül a kommunizmus lightig minden.

De, el lehet képzelni. Belzebubról is el lehet képzelni, hogy ördögöt akarna űzni. De a viccet félretéve, a társadalom nem hiszem, hogy egységes lenne egy ilyen kérdésben. Volt, aki amerikanizálódni akart, volt, aki nem. És akkor jött "fuck the EU" Nuland és az 5 milliárd dollárjával rádolgozott az egyik oldalra. Akik aztán elkezdtek brutalizálni mindenki mást, aki nem értett velük egyet. Közben ment a masszív propaganda, hogy a nyugat így meg úgy felvirágoztatja Ukrajnát.

Ezzel szemben mi történt? Sokkal olcsóbb és biztonságosabb volt a tőke számára az ukránokat mozgatni, mint ténylegesen befektetni abba az országba. És itt a hangsúly a "biztonságos" -on van. Ugyanis a nyugat nagyon jól tudta, hogy a háború lesz, ha bemásznak a maci seggébe.
 

boki

Well-Known Member
2012. május 18.
47 825
81 205
113
Egyes elemzők szerint hamarosan bekövetkezik Ukrajna felosztása

IA-o8j8wZJ0.jpg
 

PavolR

Well-Known Member
2020. július 2.
5 091
13 497
113
Ezt ugye te magad sem gondolod komolyan?
Nem azon múlik, mit gondolok én komolyan, hanem amit az oroszok, azok pedig az utolsó hét eseményei alapján ennel furább dolgokat is komolyan gondoltak.

----
Amúgy, úgy látszik hogy holnaptól égy most megszavazot torvény alapján Oo-ban buntetni fogják a "hamis" híreket az orosz hadseregrol és annak "diszkreditációját". Szoval teljes hírzárlatra és hírmonopópliumra torekednek a háborút illetoen.
https://svet.sme.sk/c/22853644/ukrajina-vojna-rusko-vazenie-armada.html?ref=terazbox_sme
 

phaidros

Well-Known Member
2014. augusztus 9.
11 366
30 872
113
em látom be miért nagyobb hülye ez a fószer mint az aki a szakadárokhoz állt be és évekig nyalta a seggét a fél fórum
Azért, mert ő baszik kirakni a HTKA-t lőszerekből, nem lő képet a frontról és nem fórumozik onnan. Ennyi. Neki is egyre inkább meg lenne a "tábora". És akkor lehetne a Te nyelved is ... Na mindegy. Szakira meg az újabbak már nem is emlékeznek egyáltalán, kár is felhozni.
 
W

Wilson

Guest

A péntek reggeli állapot a régiókban​

2022. MÁRCIUS 4., PÉNTEK, 10:39

Március 4-én délelőtt továbbra is Donyeck, Luhansk, Sumy és Zaporozhye régiókban van a legfeszültebb helyzet. Sok régióban sürgősen humanitárius folyosókra van szükség.

Forrás : ukrán igazság

Részletek : Luhanszki régió: Severodonyeck erőteljes bombázása, egy gáz és részben víz nélküli város. A külvárosi falvakban - tüzek.

Donyeck régió: az egész régióban folytatódik az ágyúzás. A nehéz helyzet továbbra is Mariupolban, a kommunikáció nélküli városban marad.

Kritikus helyzet Sumy régióban. Akhtyrsky kerület - pokol. Elpusztult Trostyanets.

Kherson régió: éjszaka két erős robbanás történt a város központjában és a külterületeken. Az előzetes adatok szerint az ukrán légiközlekedés működött. A város az oroszok provokációira készül.

Mikolajiv régió: sok ellenséges felszerelés az egész régióban. Voznyeszenszkért harcok folytak. Nyikolajevben viszonylag csendes.

Harkov régió: Harkovban ágyúzás nélkül telt el az éjszaka. A harcok az egész régióban folytatódnak.

Feszült helyzet Zaporozsje régiójában. A megszálló csapatok védelmi építményeket építenek, kirabolják a vállalkozókat és a lakosságot. Éjszaka harcok voltak Energodar városában. Egy gránáttalálat következtében kigyulladt a Zaporozsjei Atomerőmű kiképzőegységének egyik épülete. A 2000 m2-es területen keletkezett tüzet eloltották. Csendes a régió központjában.

Csernyihiv régió: éjjel három légiriadó a régióban és a városban. Harc a város környékén.

A kijevi régióban a Buchansky kerületben feszült a helyzet. A Makarov közelében harcoló város folyamatosan tűz alatt áll. Bucha, Irpin, Gostomel: csatákat vívtak éjszaka.

Sok régióban sürgősen szükség van humanitárius folyosókra a civilek evakuálásához, valamint a gyógyszerek és élelmiszerek kiszállításához a leghevesebb harcok helyszíneire.

Ugyanakkor a legtöbb régióban viszonylag nyugodtan telt az éjszaka: Rivne, Csernyivci, Kárpátalja, Ivano-Frankivszk, Poltava, Zsitomir, Lviv, Dnyipropetrovszk, Vinnitsa, Cserkaszi, Hmelnickij, Ternopil régiókban, Volinban, Kirovohrad régióban.

 
  • Tetszik
Reactions: Halfdan

SirHiggins

Well-Known Member
2018. november 13.
14 623
21 321
113
  • Vicces
Reactions: Törölt tag 1711

Avtomat

Well-Known Member
2018. október 30.
1 552
4 345
113
Orosz "ellenőrző pont" Nova Kakhovkában.
Azért nem egy nagy ellenállás van ellenük, látható, hogy egy sima BTR, meg pár katona; az emberek meg jönnek-mennek.
gbgBGWtVn1GNr98EyYSChfvg0m-NNpgRB0qjXtnmTK8.jpg


Itt pedig élő videón követhető, ha valakit orosz ellenőrzőpont mindennapjai érdekli. :)
Gondolom te lemaradtál arról ahogy tömegek állják el a tankok előtt az utakat...
 

Ursula

Well-Known Member
2022. február 25.
5 380
45 805
113
Ti tényleg nem értitek, hogy a krím elcsatolásával és a kelet ukrajnai háborúval teljesen a nyugat felé lökték az oroszok az ukránokat? Ti tényleg azt hittétek hogy az cia és a nácik átvették a hatalmat és elnyomják az oroszbarát lakosságot? Most meg csodálkoztok hogy nem virágcsokorral várják az orosz katonákat...

Pont Magyarországról mondod hogy milyen a nyugat bábjának lenni? A kormányunk az elmúlt 12 évben pont teljesen szembe ment a nyugattal. Most is csak a saját jól felfogott érdeke miatt váltott putyin ellenes retorikára, meg valószínűleg az is fájhatott orbánnak, hogy putyin erről biztos nem szólt neki. Ha szólt volna akkor az orbán putyin tárgyalásról nem békemisszióként beszélt volna a fideszes média...
Ne haragudj, de ez olyan szintű baromság, amit a Telexes újságíró kérdezett: "
Bíró Marianna újságíró. A Telexnél. Hol máshol? És kérdez. A kormányinfón.

Megkérdezi, hogy Putyin elmondta-e Orbán Viktornak Ukrajna megtámadásának tervét… Nyilván. Ezt mondta el, meg a házi pirog receptjét."
 

gacsat

Well-Known Member
2010. augusztus 2.
16 696
14 667
113
FM7gxoXWYAQFtdq
 
  • Tetszik
Reactions: Kim Philby
T

Törölt tag 1711

Guest
Mariupol közelében lelőtték az ukrán fegyveres erők helikopterét. A helikopter Mariupolból követte.
A DPR hírszerzése szerint a katasztrófa helyszínének tanulmányozása során megállapították, hogy az Azov zászlóalj négy tisztje volt a fedélzeten.

Az egyik telefonban megtalálták ezt a beszélgetést (angol nyelvü)


Lövöldözéstől kicsit nehezen hallani, de.
Tuti nem a lővonalban áll neki egy ukrán parancsnok utánpótlásért telefonálni.
Enyhén indiai akcentusú nőtől ez a mondat, hogy "It's most important to kill many civilians" valljuk be kicsit erős.
Szerintem kamu, főleg ha volt náluk telefon ezt feltölteni, akkor arra is lett volna, hogy lefotózzák a halott azovos tiszteket, elvégre 4 tiszt az 2 millió csecsen $.